- Konu Sahibi TelsizGitar
-
:) 3. Sinif oldum bu iki senede ygsye calisip fizyoterapi ve reh. Kazanmayi hedefliyorum. liseden beri istiyodum ondan dolayii.. Hemsirelikte cok guzel meslek ama ulkemizde pek deger verilmyor. Bu yuzden bende istedigim meslegi hedefliyorum.Ay çok özür dilerim. Ben yanlış biliyormuşiş.Sen kaçıncı sınıf oldu şimdi? Neden fizyoterapiyi düşünüyorsun?
Yok malesef. Bir kaç yıl önce tam gün yasası diye bir nane çıktı, ya devlette ya özelde çalışacaksın. Ama burası türkiye, her an her şey değişebilir.Peki Türkiye'de de hem devlette hem de özel bir hastahanede çalışma şansı var mı? Mesela burada kimi doktorlar öğlene kadar devlet hastahanesinde çalışıyor, öğleden sonra da özel hastahanede çalışıyor.
türkiyede de bu iki mesleğin karı ve konforu daha fazla bence..
beslenme ve diyetetik..
değil sadece türkiyede tüm dünyada iş bulursun bu alanda...
ben de diyetisyenim,çok memnunum işimdenDemin bir öğretmenle konuştum. Bana fizyoterapinin boş olduğunu, çok yüklenme olduğunu söyledi. Hukuk için boş dedi. :/ Bir tek diyetisyenliği beğendi.
:) 3. Sinif oldum bu iki senede ygsye calisip fizyoterapi ve reh. Kazanmayi hedefliyorum. liseden beri istiyodum ondan dolayii.. Hemsirelikte cok guzel meslek ama ulkemizde pek deger verilmyor. Bu yuzden bende istedigim meslegi hedefliyorum.
Yok malesef. Bir kaç yıl önce tam gün yasası diye bir nane çıktı, ya devlette ya özelde çalışacaksın. Ama burası türkiye, her an her şey değişebilir.
ben de diyetisyenim,çok memnunum işimden
evetÖzelde mi çalışıyorsunuz?
. Insallah. ilerde pisman olmaktansa 4 yilin lafi olmaz dimii :) zaten hemen geciyo zaman, ben bu iki yilin nasil gectigini anlamadim iki sene sonrada mezunum :S :)İnşAllah olur.O zaman okul biter bitmez direkt başka bir okula başlayacaksın. Çok güzelmiş. Böyle okumak için hevesli olan akranlarımı gördükçe ben de hevesleniyorum.
denedim kazandım ama yurtdışında iş imkanı bulduğum için tercih etmedim.kpss yerleştirme puanları yüksek değil.Peki doktora falan yaparak doktor diyetisyen olunabilir mi? KPSSyi denemediniz mi?
Insallah
. Insallah. ilerde pisman olmaktansa 4 yilin lafi olmaz dimii :) zaten hemen geciyo zaman, ben bu iki yilin nasil gectigini anlamadim iki sene sonrada mezunum :S :)
Kac yilinda mezun oldunuz, calisma saatleriniz nasil(kactan kaca), haftada tatiliniz var mi ?? Cok soru sordumm ama merak ettim :)
denedim kazandım ama yurtdışında iş imkanı bulduğum için tercih etmedim.kpss yerleştirme puanları yüksek değil.
Baslarsin insallah gec degillOlmaz tabiAh ben de bırakmasaydım bu yıl mezundum. Keşke mezuniyetimden sonra tekrar hazırlansaydım. Ben de başlayıp bir an önce bitirmek istiyorum okulumu.
evet norveçteyim şuanda. doktora yaparsan olursun.çalıştığın yerde özelde çalışırsan iyi yerlerde çalıştığın sürece maaşın artar tabi bir de kendi ofisini açıp köşeyi dönenler var..Siz Norveç'te mi çalışacaktınız? Sanki daha önceki konumda konuşmuştuk gibi geldi de. Sizce 4 yıl sonra yükselir mi puanlar? Bir de çalışırken yüksek lisans ve doktora yapsam doktor diyetisyen olunuyor mu? Ve çalıştığın yerde yükselme şansın var mı?
ben daha geçen sene mezun oldum 5 ay dinlendim.Kac yilinda mezun oldunuz, calisma saatleriniz nasil(kactan kaca), haftada tatiliniz var mi ?? Cok soru sordumm ama merak ettim :)
ben pdr mezunuyum ve 6 yıldır da devlette çalışıyorum. şunu bilmeni isterim ki bu alanda devlette kesinlikle ama kesinlikle mesleki olarak bir tatmin söz konusu değil. yani okulda öğrendiklerimin hiç birini kullanmıyorum. evet belki atama çok daha kolay diğer branşlara göre ama tatmin dersen sıfır. ha bir avantajı var pek çok devlet kurumunda çalışabilirsin. ben okulda çalıştığım için okulların durumunu biliyorum ve meslektaşlarımın hemen hemen hepsi aynı fikirde. gerçi iki yıldır yine devlet bünyesinde olan ama farklı bir kurumda çalışıyorum.burada da durum aynı. valla ben ftr veya diyetisyenlik derim. hem maddi olarak da daha yüksek bir kazancın olur ama özelde çalışırsan.
Baslarsin insallah gec degill:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?