Benim derdim de okul

Çok doğru söylüyorsunuz. Öğretmenlik bitmek üzere. Bu yüzden çok düşünmek istemiyorum.
Denkliği olduğuna çok emin olmasam da yüksek ihtimalle eminim derim. Diplomamız YÖK imzalı oluyor. Ders öğretmenleri Türkiye'deki üniversitelerden geliyor. Eğitim iyi. Tabi benim yaşadığım ülkede bütün bölümler sıfır yani.
Sağlık sektörünün önü hiçbir zaman kapanmaz. Ben de inanıyorum buna. İnsan ve dünya varoldukça sağlıkçıya ihtiyaç olacak her zaman. Eli, kolu ağrıyan, daha farklı sıkıntıları olan insanlar hiçbir zaman bitmez. Fizyoterapiste her zaman ihtiyaç olur. Sağlıksız yaşam, obezite, kilo problemi her zaman olur. Diyetisyene de ihtiyaç olur her zaman. Çok kararsız kalıyorum.

Peki neden desem?

Ben de bir hukukçuyum. Yazdığın şeylere göre yapabileceğini düşünüyorum. Yalnız gerçekten sevmek gerekiyor, istekli olmak gerekiyor bu iş için.

Yani ben kendimi hukuk dışında bir meslekte düşünemiyorum, mutlu olamazmışım gibi geliyor. O yüzden tabi ki saydıkların arasında hukuk daha mantıklı geliyor bana. :)

İş olanakları çok fazla. Çok geniş bir yelpazesi var. Avukat olabilirsin, belli bir alana yoğunlaşabilirsin ya da her davaya bakabilirsin. Hakim, savcı, hukuk danışmanı olabilirsin. Noter olabilirsin. Kendi büronu açabileceğin gibi bi hukuk firmasında da çalışabilirsin. Bir şirketin avukatı olabilirsin.

Ailen sen ne iş yaparsan seninle gurur duyacaktır zaten ama bu mesleğin hatırı sayılır bir gücü olduğu da aşikar.

Maddi açıdan, evet başta çok kazanmazsın. Türkiye'de avukatların hak ettiklerini kazanmadıkları çok açık, fakat tecrübe kazandıkça, iyi bir avukat olmayı başardıkça maddi olarak da iyi durumda olursun.

Önemli olan saygı duyulacak bir hukukçu olmak, tarafsız olmak. Yapabileceğine inanıyorsan hukuk mantıklı bir seçim olabilir.

Herşeyin farkındasın aslında kararsız kalacak bir durum yok. İki seçeneğin var gibi düşün. Diğerleri riskli çünkü. Ve devlet istiyorum diyorsun. Ataması en kolay bölüm fizyoterapi sanırım şu sıralar.

Şu anda 21 yaşındayım :) Okulum bittiğimde 25 olacağım. 2 yıl staj yapılması lazım diye biliyorum. Eğer hukuk okursam savcı olmak istiyorum ya da bir bankada avukat olmak. Savcılık sınavları için 30 yaşından küçük olmamak lazım diye biliyorum. 3 yıl avukat olarak çalışmam şart. :) Sanırım bu süre de kendimi ispat etmem için çok yeterli olmasa da ortalama bir süre diye düşünüyorum.
Tarafsız olurum. Bu mesleğin kuralı bu. Öyleyim de. Sevdiğim birisini hataları varsa sırf sevdiğim için kayırmam. Bu yüzden de biraz sivri dilli olduğumu söylüyorlar.Eleştirmeyi, sorgulamayı seviyorum. Hukukun iş alanları oldukça geniş. Çok beğeniyorum. Hakim, savcı, kaymakam, serbest avukat, kurumlarda avukatlık, şirketlerde avukatlık, yüksek lisans ve doktorayla akademisyen olmak şansı... Çok geniş alanlarda çalışılabiliyor. Çok güzel. Ama aklımdaki diğer iki meslekle yani üçü arasında seçim yapmak çok zor.

Evet sağlık alanında bir bölüm okursam devlet istiyorum. Eğer hukuk okursam yine sınavlara hazırlanıp savcı olmayı istiyorum. Öğretmenliği çok seviyorum ama maalesef iş imkanı olmadığı için daha doğrusu çok azaldığı için düşünmek istemiyorum. Çok sıkıntılı bu durum. :) Ani karar vermek de istemiyorum. Sağlıktan şu iki bölüm ve hukuk çok aklımı karıştırıyor.

Bencede diyetisyenler ve fizyoterapistler devlette okadar yuksek maas almiyolar diye biliyorum. Ozelde daha iyi aliyolar.

Bir şey sorabilir miyim? Gülmeyin bana lütfen. Türkiye'de özelde çalışıldığında çalıştığın hastahane maaş veriyor mu? Yoksa kliniğine gelen hastadan kazandığın mı senin oluyor? Benim yaşadığım ülkede gelen hastandan ne kazanırsan o senin kazancın oluyor.

Yok sabit maaşın olur genelde. Maaş+prim veren yerler de var ama.

Yok oyle hastadan ne kazanirsan yok kendi yerini acarsan oyle olabolir belki. Ama anlasmali bi ozel hastanede calisirsan maasin sabit kendini gelistirisen artar bence arti primde olur. Ben hemsirelik okuyorum suan universitede, okul bittikten sonra ygsye calisip fizyoterapi ve rehabilatasyon bolimu okuyacagim

Çok iyiymiş bu. :) Ben yaşadığım ülkede farklı sanıyordum ama aynıymış. Annem anlattı.
Peki Türkiye'de de hem devlette hem de özel bir hastahanede çalışma şansı var mı? Mesela burada kimi doktorlar öğlene kadar devlet hastahanesinde çalışıyor, öğleden sonra da özel hastahanede çalışıyor.

Ay çok özür dilerim. Ben yanlış biliyormuşum. Burada da öyleymiş. Sen kaçıncı sınıf oldu şimdi? Neden fizyoterapiyi düşünüyorsun?

Peki nedenini de söyler misiniz?
Şu anda fizyoterapi ve rehabilitasyona aşırı bir yüklenme var ileride iş imkanı ya da kalitesi olarak öneminin düşeceğini düşünüyorum.PDR ve Diyetik'se daha konforlu ve alınan diplomayla ve yabancı dille başka bir ülkede rahatlıkla yapılacak meslekler..

Peki Türkiye'de? Ben Türkiye'yi istiyorum.

beslenme ve diyetetik..
değil sadece türkiyede tüm dünyada iş bulursun bu alanda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…