- Konu Sahibi kaderim_48
-
Hep kaynanalar kötü olacak değil ya ben inanıyorum size,kötü gelin yok mu yani hiç,doluu
Kimbilir içinde neleri kurdu,ya da ne beklentileri var bilemeyiz ki..
Bazılarının yapısıyla da alakalı,soğuk nevalenin tekiyse ne yapsanız boş,istediğiniz yakınlığı kuramazsınız
Anneciğim deyip gülümsemesi sevgi saygı göstermesi çok mu kayıba uğratır acaba?
Dedikleriniz gibi düşünüyorsanız cidden Allah bana da sizin gibi
bir ikinci anne nasip etsinsempatiksalakcinni
Amin
bazı insanlar yapı itibariyle soğuk mesafelidir belki gelininiz de böyledir size karşı bir tutum değildir bu..
boşver canım.ama inşallah o gelininde erkek kardeşi vardır ve aynısını onlara yaşatır.belki o zaman biraz anlarlar.
Bilemiyorum artık..Asşlında çok muhabetlidir.Ağzı iyi laf eder. Belki de yetişmekten ileri geliyor. ailesi öyle yetyiştirmiş..Bir şey diyemiyorum..
Aynen öyle..Çok bilmiş...
işte benim anlatmak istediğimde buydu...kızım"gibi" olsun istiyorum...bakın kızım olsun demiyor...gibi diyor...bu da çok normal ve hatta çokta güzel bişey...keşke herkes sizin gibi düşünse...bende nişanlıyım şu anda...ve bende aynı sizin gibi düşünüyorum...nişanlımla tanışmadan öncede böyle hayal kurardım...evleneceğim insanın ailesiyle tam bir aile olalım,beni kızları gibi görsünler,bende onları kendi ailem gibi göreyim derdim...hatta tek çocuğum ben,bu yüzdende hep kardeşleri kardeşim gibi olsun istedim...kalabalık aile ortamına hasretim...çok severim gerçekten sevginin,samimiyetin olduğu evlilikleri...Allah'a şükür dualarım kabul oldu...nişanlımın ailesini çok seviyorum...bi tane ablası var zaten,başka kardeşi yok...o kadar cici bi kızki...kardeş açığımıda onunla kapatıcam belki ilerde....
ne biliyim ben sizi anlıyorum kısacası....ama işte herkes bir değil...herkes böyle düşünmeyeblir...kimi benim gibi sever,kimi mesafeli olmak ister....belkide ön yargısı var "kaynana" diye....çünkü kız annelerinde vardır ya bu tutum,kendi kayınvalidelerinden kötülük görmüşse hele,kızınada bunu aşılar...mesafeli ol,iç içe olma,bak şöyel olur böyle olur vs gibi...belki ondada böyle bişey vardır...o da bu yüzden böyle ön yargılıdır...
ki eğer böyleyse bunu kırmak çok zor,siz yıpranırsınız...gerek yok....siz yinede tutumunuza devam edin belki zamanla o da açılır....
:) sevgi saygı göstermek,anneciğim demek kayıba uğratmaz elbette....ama işte her insan bir değil....kimi için bu gayet normal bi davranışken kimi için mizacına uymadığından zordur....mesela bende anneciğim diyemem....:) ama kuzenimin eşi mesela yeni evlendiler....kız teyzeme anneciğim,enişteme babacığım fln der...ama kızın yapısı öyle...herkese öyle yani...ama ben kendi anneme babama bile cığımlı konuşmamışımdır..ama yukardada yazdığım gibi sevgiyi,güler yüzü çok severim....ve karşılıklı olduğuna inanırım.....bir taraf yapıp diğer taraf yapmıyorsa olmaz...
peki siz gelninize nasıl davranıyorsunuz?yani maddi anlamda yaptıklarınız dışında...mesela onlar evlenmeden önce ve evlendikten sonra gelninize karşı onun size davranmasını istediğiniz şekilde davrandınızmı? mesela karşılaşınca güler yüzlümüydünüz? cannıım kızımm gibi şeyler dediniz mi hiç?
ben sizi eski konulardan hatırlıyorum. kaynanasından çeken gelinlerin başlığına yazdıklarınızı da az çok hatırlıyorum. ve sizi şurada yazdıklarınızla tanıyorsam, gelininiz haklı diyorum. çünkü kayınvalidesinden bariz şekilde işkence gördüğünü anlatan bi kıza dahi kayınvalidesini savunmuşluğunuzu hatırlıyorum.. ben burda çok insanla karşıt görüşte olmuşumdur ertesi gün unuturum ama sizi net hatırlıyorum, çünkü burada kaynana çok az
yeni mesajlara bakarken dakka bir gol bir, hemen buyrun kızın ailesine geldi laf. daha da sizi haklı bulanlara hayret ediyorum şu an. yetişmesini beğenmediğiniz kızı gelin olarak almayacaktınız hanımefendi. ama yok oğlum sevdi aldı bişey yapmadım derseniz artık size düşen böyle şeyler düşünseniz de susmaktır, çünkü o kız artık sizin oğlunuzun namusudur. bizim örfümüzde yoktur namusa laf söylemek. ve namus, hakikatte o bacak arasındaki şey değil, insanın korumakla yükümlü olduğu değerlerin tümüdür. oğlunuzun karısının ailesine laf etmek size düşmez bu saatten sonra. sizi kınıyorum.
Canım ben ona gülerek canımlı cicimli konuşurum. Beni çevremde herkes çok sever zaten. Kız aynı mahallede oturan bir kızdı. Beni eskiden de tanırdı. Benim oğlumla çıkmadan önce daha samimiydi benimle. Hatta komşular benim oğlumla çıktığını duyunca bu kız lafını bilmez demişler. beni üzeceğini düşünmüşler. Ben o ne yaparsa yapsın yüzüne hiç vurmnam. Gündüzleri arar sorarım. Bebek ne yapıyor diye sorarım. Asla ona dokunacak bir şey yapmadım. Yapmam da..Ben tahsilli kendini bilen birisiyim..Oğluma laf ederim kızın üstüne gitme diye..Bana kötü davransa araları açılmasın diye söylemem. Torunum var diye asla yapmam. Önce de yapmadım bundan sonra da yapmam. Oldukları yerde sağ olsunlar deyip oturuyoprum..
Valla teyzecim huylu huyundan vazgecmez..Sen ona dünyaları versen yine değişmez..Kaynananın iyisi cok iyi oluyor cevremde cokk var..gelinlerin herseyi var ama bakıyorum bişeyi eksk olsun varolanlarıda yoksayıyor..Bzmde gelinimiz böyleydi zaman geçtkçe düzeldi ama tabiki her huyuda değişmedi degişmez de..İnsan oğlu işte dünyanın dengesi bu her iyiye bi kötü yada söyle diyim ALLAH kimseye tasıyamayacagı yükü vermiyo szde bu gelinle yaşayabilirsiniz o güç var demekki.
Anneciğim deyip gülümsemesi sevgi saygı göstermesi çok mu kayıba uğratır acaba?
valla abla ne diyim o zaman...işte dediğim gibi bir önyargısı var bence...siz böyle davranmaya devam edin,belki zamanla düzelir,düzelmezsede çokta takılmayın artık...çünkü siz bişey derseniz bu sefer siz kötü olursunuz....
sadece sizin anlattıklarınıza göre yapabileceğim son yorum bu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?