Benim derdim gelinim!!!!

Aynen öyle..Çok bilmiş...

Anneciğim deyip gülümsemesi sevgi saygı göstermesi çok mu kayıba uğratır acaba?

:) sevgi saygı göstermek,anneciğim demek kayıba uğratmaz elbette....ama işte her insan bir değil....kimi için bu gayet normal bi davranışken kimi için mizacına uymadığından zordur....mesela bende anneciğim diyemem....:) ama kuzenimin eşi mesela yeni evlendiler....kız teyzeme anneciğim,enişteme babacığım fln der...ama kızın yapısı öyle...herkese öyle yani...ama ben kendi anneme babama bile cığımlı konuşmamışımdır..ama yukardada yazdığım gibi sevgiyi,güler yüzü çok severim....ve karşılıklı olduğuna inanırım.....bir taraf yapıp diğer taraf yapmıyorsa olmaz...

peki siz gelninize nasıl davranıyorsunuz?yani maddi anlamda yaptıklarınız dışında...mesela onlar evlenmeden önce ve evlendikten sonra gelninize karşı onun size davranmasını istediğiniz şekilde davrandınızmı? mesela karşılaşınca güler yüzlümüydünüz? cannıım kızımm gibi şeyler dediniz mi hiç?

ben sizi eski konulardan hatırlıyorum. kaynanasından çeken gelinlerin başlığına yazdıklarınızı da az çok hatırlıyorum. ve sizi şurada yazdıklarınızla tanıyorsam, gelininiz haklı diyorum. çünkü kayınvalidesinden bariz şekilde işkence gördüğünü anlatan bi kıza dahi kayınvalidesini savunmuşluğunuzu hatırlıyorum.. ben burda çok insanla karşıt görüşte olmuşumdur ertesi gün unuturum ama sizi net hatırlıyorum, çünkü burada kaynana çok az

Bilemiyorum artık..Asşlında çok muhabetlidir.Ağzı iyi laf eder. Belki de yetişmekten ileri geliyor. ailesi öyle yetyiştirmiş..Bir şey diyemiyorum..

yeni mesajlara bakarken dakka bir gol bir, hemen buyrun kızın ailesine geldi laf. daha da sizi haklı bulanlara hayret ediyorum şu an. yetişmesini beğenmediğiniz kızı gelin olarak almayacaktınız hanımefendi. ama yok oğlum sevdi aldı bişey yapmadım derseniz artık size düşen böyle şeyler düşünseniz de susmaktır, çünkü o kız artık sizin oğlunuzun namusudur. bizim örfümüzde yoktur namusa laf söylemek. ve namus, hakikatte o bacak arasındaki şey değil, insanın korumakla yükümlü olduğu değerlerin tümüdür. oğlunuzun karısının ailesine laf etmek size düşmez bu saatten sonra. sizi kınıyorum.

neden hep
bir iyiye bir kotu oluyor ?
ben sizin istediginiz gibi bir gelinim
ama kayinvalidem
asla sizin istediginiz seyleri istemiyo
ben ona iylik yaptikca o bana kotuluk yapti ve hala yapiyo
hep sordum "anne neden " dedim ya "neden "boyle yapyosun,
"beni sen istedin aldin madem boyle olucakti beni neden aldin"
"neden anneme babama yalvardin yakardin"
"neden hergun kapimiza geldin"
"evlendikten 1 hafta sonra beni kovucaktinda
neden aldin beni"
aslinda benim kaynanaya sizingelin gibi bir gelin lazim
banada sizin gibi bir kaynana(eger anlattiklariniz dogruysa tabi)

Valla teyzecim huylu huyundan vazgecmez..Sen ona dünyaları versen yine değişmez..Kaynananın iyisi cok iyi oluyor cevremde cokk var..gelinlerin herseyi var ama bakıyorum bişeyi eksk olsun varolanlarıda yoksayıyor..Bzmde gelinimiz böyleydi zaman geçtkçe düzeldi ama tabiki her huyuda değişmedi degişmez de..ınsan oğlu işte dünyanın dengesi bu her iyiye bi kötü yada söyle diyim ALLAH kimseye tasıyamayacagı yükü vermiyo szde bu gelinle yaşayabilirsiniz o güç var demekki.

Haklısın canım..O konuda neden öyle davrandığını bilemiyorum. Onu dinlemek isteyen kardeşlerim var aranızda..Keşke dinleseler. Acaba bir kelime hakkımda kaynanam şöyle diyebilir mi? Allah taş eder. Hiç karışmam hiç! Beni ne diye kötüleyecek. Ben sabahın 7 evden çıkıyorum işe gidiyorum. akşam eve geliyorum. Gelin annesinin evinden ben işten geldikten sonra gelir. Eşim bel fıtığı ameliyatı geçirdi. Şuan çalışmıyor. Kışın gripten bir hafta yorgan döşek yattı. Ben de çalıştığım için gündüzleri ilgilenemedim. Oğlum da sabah işe gidiyor akşam geliyor. Gelin ile yan yana oturuyoruz. Akşama kadar da evde. İnsan bir tabak çorba yapıp baba çorba getirdim iç dememz mi? Baba demesin sorun değil..Onun annesi hasta oluyor benim oğlum arabayla hastanelerde koşturuyor. Neden gelin bizim için aynı şeyi yapmıyor.

Ben bu sitede yargısız infaz çok gördüm. Bir şey paylaşmak istiyorsun hemen asmaya kalkıyorlar. Herkesin yaşadığı yaşantı elbette kedini ilgilendiriyor. Ben buraya yazarken bazı yazdıklarımı başa kakmak için yazmadım. Ne anne babalar var çocuklarının düğününe bile gelmiyorlar. Çocuklarını bırakın evlendirmeyi evden çıkarıveriyorlar. O konulara girersek fazla uzatırız konuyu..Ben sadece sevgi saygı istiyorum. Ailesine karşı çok iyi davransın ama bize de onlara davrandığının binde biri kadar iyi davransın. Benim bir eklentim yok. Sadece aile olmak istiyorum. Kızım gibi. Bir tebessüm istiyorum. Bizi görünce suratını ekşitmesi yerine yüzüne tebessüm gelsin istiyorum. İçinden gelmese de nasılsınız diye hatrımızı sorsun istiyorum. Kapı dibi oturup seni yok sayan bir geline ne diyebilirim. Ailesinin yanından eve gelirlerse oğlum evde olursa seviyporum torunumu. Ben çok özlüyorum. zaten çalıştığım için gün boyu görmüyoreum. Neden bizden kaçırıyor bebeği anlamış değilim? Ya da kendi gibi çocuğu da uzaklaştıracak..

Canım ben ona gülerek canımlı cicimli konuşurum. Beni çevremde herkes çok sever zaten. Kız aynı mahallede oturan bir kızdı. Beni eskiden de tanırdı. Benim oğlumla çıkmadan önce daha samimiydi benimle. Hatta komşular benim oğlumla çıktığını duyunca bu kız lafını bilmez demişler. beni üzeceğini düşünmüşler. Ben o ne yaparsa yapsın yüzüne hiç vurmnam. Gündüzleri arar sorarım. Bebek ne yapıyor diye sorarım. Asla ona dokunacak bir şey yapmadım. Yapmam da..Ben tahsilli kendini bilen birisiyim..Oğluma laf ederim kızın üstüne gitme diye..Bana kötü davransa araları açılmasın diye söylemem. Torunum var diye asla yapmam. Önce de yapmadım bundan sonra da yapmam. Oldukları yerde sağ olsunlar deyip oturuyoprum..

Karıştırdınız sanırım..Ben kaynana gelin muhabbetine hiç dahil olmadım. Uzun zamandır da KK siteye hiç giremedim. Bakarsanız görürsünüz..Neyse..

Sizinle polemiğe girmek istemiyorum..İsterseniz yazmayabilirsiniz..Ben ailesine laf etmek istemiyorum.Çocuğu dünyaya getirmek mühim değil. Önemli olan yetiştirmek. Neyin eğri neyin doğru olduğunu öğretmekle başlar. Anne baba çocuklarının iyi olmasını ister. Eğer herhangi kusuru varsa düzeltmesi için çalışır. Gerçi ben ne yazsam boş.Siz beni anlayacak durumda değilsiniz..

valla abla ne diyim o zaman...işte dediğim gibi bir önyargısı var bence...siz böyle davranmaya devam edin,belki zamanla düzelir,düzelmezsede çokta takılmayın artık...çünkü siz bişey derseniz bu sefer siz kötü olursunuz....

sadece sizin anlattıklarınıza göre yapabileceğim son yorum bu....

Tek temennim düzelmesi.İnşallah kısa zamanda daha fazla bizleri üzmeden düzelir..

Anneciğim deyip gülümsemesi sevgi saygı göstermesi çok mu kayıba uğratır acaba?

Beklentilerin sınırı yok tabi ki.
Neler yaşıyorsunuz onu ben tam bilemem.
Ama anneciğim dememesi bir gelin için, bana normal geliyor.
Siz beklersiniz o ayrı.
Bu beklenti de ne kadar iyi niyetle olursa olsun, ne kadar doğru bir beklenti, büyük bir beklenti değil mi, tartışılır. Çünkü kişinin içinden gelmesi lazım.
Siz süper bir kayınvalide olabilirsiniz, ama gelininiz size yine anneciğim demek durumunda değil, buna çok ta üzülmemek lazım.
Her iki tarafta ne kadar iyi olursa olsun, çok samimi olmak durumunda değiller bence.
Güler yüz göstermiyorsa, belki nedenleri var, belki de çok gereksiz yere yapıyor.
Gereksiz yere, onca iyiliğe rağmen size bir güler yüzü çok grüyorsa, ne denir ki o zaman, kendiside hiç birşeyi haketmiyor demek ki.
Ama oğlumu mutlu etsin filan yazmışsınız en başta.
Oğlunuzun mutlu olup olmadığına keşke siz karar vermeseniz.
Eğer kendisi çok mutsuzsa, kendisi karar verse birşeylere.
Size göre mutlu etmiyordur belki ama, oğlunuz mutludur belki.
Çocuğu göremiyorum derkende, tam olarak hiç göstermeme, görüştürmeme durumu yok sanırım.
Size yeterli gelmiyor sanırım ve özlüyorsunuz, belki de gerçekten yeterli derecede göstermiyor.
Eğer ciddi manada sizle hiç grüştürmüyorsa, zaten %100 hatalı.
Sıkıntısı ne olursa olsun, torununuzu görme hakkınız var, size bunu yapmaya hakkı yok.
Kendi ailesine daha sık gidiyor olmasıda, torunu görmemek dışında, bence sizi biraz rahatsız etmiş. Kendi ailesine gelince gidiyorda, bize bu şekilde davranıyor diye.
Eğer size saygısızlık yapmıyorsa, onun dışında açıkçası kendi ailesine daha sık gitmesi, kendi ailesine daha anlayışlı olması ves, gayet normal değil mi.
Herkes kendi ailesini koruyor malesef, erkek bile olsa, ki erkeklerde bu daha meşhur birşey, ailemde ailem demesi.
Sonuç olarak siz bütün iyiliklerinize karşı, en ufak şekilde karşılık alamıyorsanız, bu insan için yapılacak pek bir şey yok.
Ama siz de beklentileriniz ne kadar makul bir de orasını tartmalısınız bence.

Sağ ol canım..Hayırlısı olsun..Şimdilik bu kadar.Çıkıyorum ben..Allah herkesin karnına kalbine göre versin. Ben kötü düşünüyorsam bana da versin.Başka diyeceğim bir şey yok..O kadar kötü yorumlar aldım ki bir daha yazmayacağım zaten. Paylaşmak bazen iyi bazen de çok kötü..Bu akşamlık bu kadar..İyi geceler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…