- Konu Sahibi kaderim_48
-
birde kayınvalidelerde şu mantık var ben kayınvalideme baktım,sevdim,saydım,hoştuttum benim gelinimde bana bunları yapmak zorunda diyorlar ama bu çok yanlış bunları yaparken sen gelininemi sordun yani :umursamaz: gelinde diyecek yapmasaydın banamı sordun diye haklı tabi.
keşke benim kayınvaldemde bana yapması gerekenleri yapsaydı bende onu sevseydim.
işte bazıları bulup bunuyor.
demek gelinin seninle samimi olmak istemiyor. bırak arada mesafe olsun.
zorla kendini sevdiremezsin. benim abimin karısı yüzümüze güler arkamızdan kocasına bizi şikayet ederdi. annem ne birşeyine karışırdı ne kaynanalık yapardı.
evine gittiğimizde mutfağa hep beraber girer yemek hazırlar sofra kurardık.
kendi zorla anneme birşey verir sonra kocasına benim şunumu aldı dermiş.
çok sık gitmemeye çalış, ayrıca çoğu gelin erkek annesini ailesi gibi görmez.
Ama bence biraz daha bilgiye ihtiyacımız var. Torunumu göstermiyor derken ne kasdediliyor? Haftaiçi okul var diye gezmeye çocukları babaannesine haftasonu götüren gelinlere de torun göstermiyor damgası vurulduğunu duymuşluğumuz var. Örneğin amca teyze değil de anne baba diyorsa gelin, anneciğim diyemiyorsa bu sorun edilmeli mi?
Ya bu nasıl bir mantıktır. Kadın torunumu göstermiyor diyor, bilmem farkındamısınız.
Ne ekersen onu biçersin derlerya hani, kadın zamanında kaynanasına bakmış, iyi davranmış, haliyle o da yakın ilgi istiyor, torununu görmek istiyor. İllaki öyle olacak demiyor.
ne kadar önyargılısınız kayınvalidelere karşı sayın Loca. banamı sordun he, peeeeh
Bu gelinlerde burunlarından kıl aldırmıyorlar he, başlıycam böyle işe:umursamaz:
benden çok büyük olduğunuz belli saygısızlık etmek istemem ama bi düşün bakalım bunlar sevgiliyken yaptığın yanlış lar var mı? hiç bir gelin kaynanansı ona kendi kızı gibi davranırken dışlamz bu gerçek yani ne kadar kaynanalar gelinleri suçlasalarda o gelininin bi kırıldığı bi yer var demek ki görüşmek istemiyo seninle bence bi yerde de erkek anneleri oğullarını eşleriyle kendi hayatında bırakmalı nedir yani bu onların hayatına kendinizi dahil etme isteği anlamadım ya bırakın oğlunuz mutluysa arada bi görüşüverin sık görüşmeyin nolur yani bütün kaynanalar da gelinlerinin annecim diye üzerlerine düşmelerini saygıda kusur etmemelerini hatta kendi annelerinden bile önce gelmelerini ve oğlu onu karısında<n çok sevsin istiyosunuz üzgünüm ama gerçek bu yani:umursamaz:
Allahım bu günleride mi görecektim, akannehir
Bir kaynana, derdim var topicinde gelininden dert yanıyorakannehir
Neyse konuya yoruma dönelim.
Teyzecim bence konuşulmadan hallolmayacak bi sorun değil. Al karşına konuş, tatlı dille, kırmadan, incitmeden.
Belki böyle yaptığının farkında değildir, belki de etrafın dolduruşuna geliyordur.
Gördün baktın ki olmuyor, böyle olsun istiyor gelinin, bırak kendi haline ne hali varsa görsünalsanaalsanasmile
Yahu niye sorun edilsin. Siz anne babanıza her daim anneciğim babacığım mı dersiniz. Yoo,. hatta ben yeri gelir ismiyle hitap ederim.Aramdaki samimiyetten ileri gelir bu.(kendi anne babamdan bahsediyorum)
ne var sanki kayınvalide kayınbabaya hürmet edilse, gönülleri hoş tutulsa, nolur yani, gelin hanımların biyerlerine bişeymi olur.:1closedeyes:
Neden hep yanlışı kayınvalide yapıyo olarak görüyosunuz???
Belki gelini ön yargılı bi insan
ne kadar kolay dimi .ok atmak?
söylediğiniz hayata dahil etme isteği ne kadar ayıp bi laf zaten o oğlunun annesi hayatının içinde?daha neyine dahil olucak.dış kapının dış mandalımı oluyor kaynana yani?
kuzu ben fettan değilim beni alsana kıvanca.
benim kocenin son kullanma tarihi geldi zati
ev vermek takı takmak sevgi gerektirmez ama bir gelin kocasının hatrına sevmiyor bile olsa kayınvalidesine gerekli saygıyı göstermeye mecburdur bana göre.
torun göstermemek falan da ne demek oluyor?
kayınpederimle 1 yıldır görüşmediğim halde -ki uzuuuun süre de görüşmeye niyetim yok- kocama her zaman dediğim şey çok istiyorsan götür oğlunu göster ne de olsa babandır derim.
bana göre doğru olan budur.
gelin veya damadın aileyle sorunu olsa bile bu aradaki torunu bağlayamaz.
benim bir halamın oğlu var, bunun birlikte olduğu bir de kız var.
birlikte yaşıyorlar.
kız şeytana pabuçu ters giydirecek cinsten. bizim safsalak kuzeni sömürdükçe sömürüyor ama öyle böyle değil.
hala da herşeyin farkında olduğu için haliyle bu ilişkiye karşı çıkıyor ve oğluna asla o kızı gelin diye evime sokmam diyor.
şimdi o kız gelip buraya yazsa sevgilimin anası beni istemiyor diye benim halaya bir küfür edilmediği kalır.
niye? çünkü kayınvalide. çünkü gelin adayını istemiyor.
ama kimse madalyonun öbür yüzünden bakmıyor işte.
adı kayınvalide diye herkes kötü değildir. bunu kalıplaştırmayalım bence.
konu sahibi nerde ?
Ev aldım takı yaptım ne demek ki ben anlamadım. Maddi olarak yaptıklarının karşılığını mı bekliyorsunuz. Siz oğlunuz için yaptınız onları. Bu yazdıklarınızdan daha baska şeyler varsa onu bilemem ama ben hiçbirzaman kayınvalideme anneciğim diyemem
annemin yerinede koyamam annemdende çok sevemem. Saygımı gösteririm evime gelince ağırlarım. O kadar...
Belkı on yargıdan zıyade
Sızın benı aılesı gıbı gormelı tavrınız rahatsız edıyordur onu.
Bırde ustune ben ev aldım, takılarını aldım dıyorsanız
Kendınızden ıyıce uzaklastırıyor olabılırsınız kı
Bu cok normal.
Cunku bır yerde bu sızın vazıfenız.
Sız onları gelınınızden zıyade, oglunuz ıcın yaptınız.
Bugun oglunuz bır baskası ıle evlenmıs olsa onun ıcınde yapacaktınız bunları
Demek kı sız gelınınız ıcın yapmıyorsunuz.
Yapmayın gözünüzü seveyim..
Belli ki büyüğümsünüz.. Akıl vermek haddim değil asla..
Ama siz de iyi biliyorsunuz ki gelin-kayınvalide sorunlarının temeli bu; bizi ailesi,beni annesi gibi görsün!
Neden?
Kızın kendi ailesi yok mu? Kendi annesi de vardır di mi? Neden sizi annesi gibi saysın ki?
Başka bir saygısızlığı yoksa lütfen bu konularda ortamı germeyin...
Takıyı,evi almış olabilirsiniz.. Ancak yapılan iyilikler dillenince kıymeti kalmaz..
ya bu topik gelin-kaynana arenasına dönsün diye mi açılmış ne, konu sahibi uğramadı sanrıım bi dahakaydirigubbakcemile3
O doğru bak, ben göstermiyor dediği için öyle yazdım.
iş hayatı- okul falan uzak kalmak için bahane olbilir ama gelin-kayınvalide arasındaki kırgınlık bana göre torunu görmemesini gerektirmez.
o zaman oğlu gelip gösterecek.
torununu hiç göstermiyor demek istemedi bence..
torunumu göstersin, oğluma iyi baksın
bize yüz vermesede olur demek istedi sanırım..
Anlatılanlarda hiç bir ayrıntı yok.
Bir de gelini dinlesek, kimbilir onun ne derdi var.
Belki de siz haklısınız herşeyde kimbilir.
Yalnız kimse kimseyi annesi gibi göremez zaten yazmışsınız.
Oğlum bambaşkadır ama gelinim başkadır yazmışsınız.
Aynen öyle kişinin annesi bambaşkadır, kayınvalidesi başkadır.
Çocuğu göstersin demişsiniz, ama sanırım sizden kaçırma ve göstermeme durumu yok.
Aranızda anladığım kadarıyla görüşmeme durumu yok.
Sadece bazı memnuniyetsizlikler var heralde.
Çok sık görüşmüyorsanız eğer torununuzu göstermiyordan kastınız buysa, bence sıkıntı yok.
İk taraflı bakmak lazım olaylara.
Nice gelinler var ki, bırakın anneciğim demeyi, anne bile demiyor.
Anne dememek suç mu, bu konuda bile suçlu olamaz kimse.
Anneciğim diyememekte suç değil bence.
Benim ayrıntı olmadığı için, yazdıklarınızdan anladığım tek şey, aranızın çok açık olmadığı, ama beklentilerin tam olarak karşılanamadığı, belki de fazla şey bekliyorsunuz kimbilir, mesela anneciğim desin bana gibi.
Neden bu beklentiler karşılanmıyor, iki taraflı düşünmek lazım.
Maddi olarak herşeylerini yapmış olmanız, gelinin size hürmette kusur etmemesini sağlamaz.
İnsanın gönlü kırıksa kırılıyorsa, maddi olarak ne yapmışsanız yapın anlamı yok.
Zaten yapmışsanız, annelik babalık vazifesini yapmış oluyorsunuz az çok.
Bu konuda size borçlu hissedip, anneciğim diyemez ki kimse.
Nedenleri vardır belki kimbilir.
Anne deyip dememesi sorun değil..Evimiz çift daire. Birinde onlar oturuyor. Evimizde şükürler olsun her şeyimiz var. Kendi evinde eksik bir şey olsa annesine gider. Bizim evin gelini ama bizim eve yan yana olduğumuz halde bir hafta ne yapıyorsunuz demeden durduğu zaman olmuştur. Annesinin evine sabah gider akşam gelir. Kıskanmıyorum ama ne olur kapıdan anne ne yapıyorsun dese! Ben akşam yemeği hazırlarım. Evine geldiğini görürsek çağırırırz gel yemek yiyelim diye. İstekli gelmez. bunlar belki size göre mühim değil ama benim için çok önemli..Kaynaşmak istiyorum gelinimle..Gelinim değil kızım gibi olsun istiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?