- 18 Ağustos 2007
- 5.773
- 4.341
- 698
- Konu Sahibi kaderim_48
-
¤ decemBer ¤;14065956 .!.:kaderim_48 gelininin ne aile terbiyesinin eksik olduğunu bırakmış ne de çok bilmişliğini. siz bu hanımefendinin (!) gerçekten gelinine iyi davrandığına inanıyor musunuz? gelininin iyiliğini isteseydi kalkıp böyle bi konu açıp kızı çekiştirmezdi. onun tek derdi gelini çekiştircek yer araması. ben ne gelinin ne kaynanayım, ortadan gördüğüm budur. oğlu annesinin bu çirkinliğini görse ne der acaba? ortada fol yok yumurta yok, "gelin soğuk, ben sıcak olmak istiyorum"dan giriyor lafa, yok erkek gibi yetişmiş, yok ailesi öyleymş napsınmış, yok çok bilmişmiş diye asıl maksadını gösteriyor. hadi burada gelinlerden de yok yere konu açan vardır da gençlik cahillik denir geçilir ya sizinkine ne demeli? ayıp ayıp kosssskoca kadınsınız. sırf bu tutumunuzdan dahi kişiliğinizi ele veriyorsunuz.
hala daha "ah teyzecim benim senin gibi kaynanam olaydı" diyenler sıraya girsin. bu hanım 2 güne oğlunu boşatır sizi alır gelin olarak o zaman görürsünüz ne kadar iyi bi kaynana olduğunu. davulun sesi uzaktan pek hoş sanırsam, ben bekar halimle bile kimsenin kaynanasına özenemiyorum. sizinse yağ akıyo paçalardan öhhh
ben bir gelin olarak
kayınvalidemin benimle açık açık konuşmasını, bir sorunu varsa yüzüme söylemesini samimi ve dürüst olmasını isterim....
madem gelininden dertlisin al karşına kızın gibi konuş...anlat sıkıntını içindekileri
onu nasıl sevdiğini, kendi evlatlarından ayırmadığını bir bir söyle...belki farkında olmadan bir hareketin bir sözün kırmıştır yada yanlış anlaşılmalar olmuştur ..
bunları yüz yüze konuşmak gerekir...
belki seni daha iyi anlar daha iyi tanır....neticede böyle samimi bir konuşmadan hangi gelin rahatsızlık duyarki ?
zaten bunun dışındada yapılacak birşey yok...
''gelin!!!'' dediğiniz kızın,sizi sevip sevmemesi sizi gerçekte ilgilendirmiyor olsa gerek diye düşündüm ben..
bağrınıza basmaya hazır bir anne tavrı hissetmedim yazım biçiminizden,ünlemlerinizden..
bu topiğe neden gerek duyduğunuzu anlayabilmiş değilim gerçekten..
herkes sevebildiği kişiyi zaten sevecektir,sever de..
zamana bırakmalı ve olumlu olmalı her daim bence..
Yapmayın gözünüzü seveyim..
Belli ki büyüğümsünüz.. Akıl vermek haddim değil asla..
Ama siz de iyi biliyorsunuz ki gelin-kayınvalide sorunlarının temeli bu; bizi ailesi,beni annesi gibi görsün!
Neden?
Kızın kendi ailesi yok mu? Kendi annesi de vardır di mi? Neden sizi annesi gibi saysın ki?
Başka bir saygısızlığı yoksa lütfen bu konularda ortamı germeyin...
Takıyı,evi almış olabilirsiniz.. Ancak yapılan iyilikler dillenince kıymeti kalmaz..
Burada konuyu anlattığım için ''Gelin''diye yazdım..Sizde o kelimemi taktınız.Ben ona bir gün olsun gelin diye seslenmedim.Konuşma şansım olursa kızım diye hitap ederim.Bakıyorum da beni suçlamak için yazdıklarımdan eksik bir şeyler bulmaya çalışıyorsunuz..Ben hala niye konuşuyorum anlamadım ki!!??
meg çok fena saçmalamışsın.Yazı dili burası. Kadın gelinine gelin diyecek tabii ne diyecek kaydirigubbakcemile3 Ya da sen kaynana düşmanı filan olduğun için kadına resmen saldırmışsın.Ben de çok gereksiz şikayetler gibi gördüm yazdıklarını, gelininin yaptığı ettiği birşey yok, sadece mesafeli, bu da gayet normal.aMA sen nereden anladın ünlemden noktalamadan kadıncağızın anne tavrı hissetmediğini falan.yazılı bir ortam burası. O yazıyı kafasında seslendiren sensin sonuçta okurken, bence daha yumuşak bir üslup kullanmalısın.
kaderim_48 gelininin ne aile terbiyesinin eksik olduğunu bırakmış ne de çok bilmişliğini. siz bu hanımefendinin (!) gerçekten gelinine iyi davrandığına inanıyor musunuz? gelininin iyiliğini isteseydi kalkıp böyle bi konu açıp kızı çekiştirmezdi. onun tek derdi gelini çekiştircek yer araması. ben ne gelinin ne kaynanayım, ortadan gördüğüm budur. oğlu annesinin bu çirkinliğini görse ne der acaba? ortada fol yok yumurta yok, "gelin soğuk, ben sıcak olmak istiyorum"dan giriyor lafa, yok erkek gibi yetişmiş, yok ailesi öyleymş napsınmış, yok çok bilmişmiş diye asıl maksadını gösteriyor. hadi burada gelinlerden de yok yere konu açan vardır da gençlik cahillik denir geçilir ya sizinkine ne demeli? ayıp ayıp kosssskoca kadınsınız. sırf bu tutumunuzdan dahi kişiliğinizi ele veriyorsunuz.
hala daha "ah teyzecim benim senin gibi kaynanam olaydı" diyenler sıraya girsin. bu hanım 2 güne oğlunu boşatır sizi alır gelin olarak o zaman görürsünüz ne kadar iyi bi kaynana olduğunu. davulun sesi uzaktan pek hoş sanırsam, ben bekar halimle bile kimsenin kaynanasına özenemiyorum. sizinse yağ akıyo paçalardan öhhh
yazılanlara göz gezdirdimde ne kadar önyargılı insanlar kayınvalide konusunda
sırf kayınvalide diye söylediklerine inanılmamış
ama burda bir gelin konu açsa kayınvalidem şunu bunu yaptı diye tü kaka şunu yap bunu yap oluyor
kimse sormuyor bide kayınvalidene sormak lazım söylediklerin doğrumu diye
tüm gelinler haklı kayınvalideler haksız suçlu
çifte standart var gibi geldi bana
çok kötü olanları var elbet ama hepsine de aynı muammeleyi yapmamak lazım
ben çok severim kendisini şahsen
o
Yapmayın gözünüzü seveyim..
Belli ki büyüğümsünüz.. Akıl vermek haddim değil asla..
Ama siz de iyi biliyorsunuz ki gelin-kayınvalide sorunlarının temeli bu; bizi ailesi,beni annesi gibi görsün!
Neden?
Kızın kendi ailesi yok mu? Kendi annesi de vardır di mi? Neden sizi annesi gibi saysın ki?
Başka bir saygısızlığı yoksa lütfen bu konularda ortamı germeyin...
Takıyı,evi almış olabilirsiniz.. Ancak yapılan iyilikler dillenince kıymeti kalmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?