Benim derdim gelinim!!!!

kaderim_48 gelininin ne aile terbiyesinin eksik olduğunu bırakmış ne de çok bilmişliğini. siz bu hanımefendinin (!) gerçekten gelinine iyi davrandığına inanıyor musunuz? gelininin iyiliğini isteseydi kalkıp böyle bi konu açıp kızı çekiştirmezdi. onun tek derdi gelini çekiştircek yer araması. ben ne gelinin ne kaynanayım, ortadan gördüğüm budur. oğlu annesinin bu çirkinliğini görse ne der acaba? ortada fol yok yumurta yok, "gelin soğuk, ben sıcak olmak istiyorum"dan giriyor lafa, yok erkek gibi yetişmiş, yok ailesi öyleymş napsınmış, yok çok bilmişmiş diye asıl maksadını gösteriyor. hadi burada gelinlerden de yok yere konu açan vardır da gençlik cahillik denir geçilir ya sizinkine ne demeli? ayıp ayıp kosssskoca kadınsınız. sırf bu tutumunuzdan dahi kişiliğinizi ele veriyorsunuz.

hala daha "ah teyzecim benim senin gibi kaynanam olaydı" diyenler sıraya girsin. bu hanım 2 güne oğlunu boşatır sizi alır gelin olarak o zaman görürsünüz ne kadar iyi bi kaynana olduğunu. davulun sesi uzaktan pek hoş sanırsam, ben bekar halimle bile kimsenin kaynanasına özenemiyorum. sizinse yağ akıyo paçalardan öhhh

fazla üstüne gitmeyin eminim oğlunuzla mutludur...sizde kendinizi başka şeylerle oyalayın..ondan birşey beklemeyin..yaptığınız şeyleri yüzüne de söylüyorsanız bundan sıkılması muhtemel..çünkü yapılan iyilikler sürekli söylenmez..ev verdim düğün yaptım fln gibi..sizin kayınvalidenizi anneniz gibi görmeniz onunda bunu yapacağı anlamına gelmez...unutmayınki onun hayatınıza girmesi oğlunuz vesilesiyle oldu ki onunla mutluysa sevinmelisiniz.

bence oğlunuzla birbirlerini sevmişler evlenmişler bu devirde kimse kaynanayla filan gereksiz samimi olmak ya da onları aile işlerine karıştırmak istemiyor kimse kaynanasından çekmek istemiyor bunun da en güzel yolu mesafeli olmak ne kadar iyi olursanız olun gelininizde çok iyi olabilir ama en güzeli mesafe siz de kendinizi buna alıştırın bence

Sizi üzmek istemem ablacım ama ben de kayınvalidemi annem gibi göremiyorum...
2 yıllık evli olduğum halde eşimin anne babasına daha bir defa bile anne ve baba demedim, diyemem...
Bu sizin iyi veya kötü olmanızla kesinlikle alakalı birşey değil. Ne yaparsanız yapın sizi ailesi olarak göremez ki. Çünkü onun da öz ailesi var...
Ev aldım, takı aldım vs diyorsunuz. Ama bunları söylemenin anlamı yok bence çünkü bu zaten sizin göreviniz. Benim eşimin ailesi de aldı...

Benden büyüksünüz ve kayınvalidesiniz, size bir gelin olarak akıl vermek bana düşmez ama yardımı olur belki, yazmak istedim.
Benim mesela kayınvalidemle kafa ve yapılar pek uyuşmasada, ben bunu normal karşılıyorum, ama beni rahatsız eden tek nokta, görünende herşey o kadar güzel ki, kayınvalidem yüzüme öyle güzel güler ve bir çok konuda destekleyici konuşur ki, ama gelin görün kü, başka odalarda konuştuklarını duymuşluğum var, tam tersi. İşte ne yaparsa yapsın, milyarlarda verse (onu da yapmadı ya), yüzüme sen dünyanın en iyi gelini de dese, o başka yerlerde saçma sapan konuşuyor ya arkamda, işte benim için asıl gerçek o gizli odalarda konuşulan.
Diyorum ki, görünende belki çok iyi bir kayınvalidesiniz ama, böyle siz de farkında olmadan, arkasından konuştuğunuz zmanlar olmuyor mu?
Burada konu açtığınıza ve sıkıntılarınız olduğuna göre, konuşmuş olma ihtimalinizde var.
Bütün bunlar belki uzaklaştırıyor olabilir.
Siz ne kadar anneciğim diye bir söz beklerken, gelin aslında kızım lafını bile beklemiyor.
Beklediği sadece samimiyet, içtenlik ve doğrular.
Durduk yere soğukluk varsa, bu önargıya tabi ki kızılır, gelininizde hata yapıyor demektir.
Ama bya nedenleri varsa.

ailemin bana surekli nasihati "yikici degil yapici ol" du. ben de oyle olmaya calisiyorum. herkesin kayinvalidesiyle arasinda hos olmayan bazi seyler gecebilir, veya kirginliklar olabilir. benim de oluyor. cok oluyor hem de..
ama gelin olan kisi bir aileye dahil oldugunda o aile dagildiysa bu hos olmayan bir manzara.
herkes evladi icin en iyisini ister. herkes bebegini kucagina alicagi gunu iple cekiyor, onun icin herseyini feda edebilecek kadar seviyor.. neticede kaynanalar da anne.
isledigi kabahatler ne olursa olsun bir gelilinin cocugunu babaannesine gostermeme luksu yok bana gore.
ben genel olarak yaziyorum. burda yazilanlardan kvalide hanimin da gelin hanimin da sucunu anliyamayiz. gelinle konussak onun da kirgin oldugu veya kizgin oldugu meseleler vardir.
fakat ne olursa olsun saygi cercevesinden cikmamali.
herkes birseyler yasiyor ama kvalidesini dusman bellemiyor.
karsilikli fedakarlik ve saygi gerekiyor. bu sadece gelinlerden beklenmemeli. sadece kvalidelerden de..

Bir laf vardır hani 3 maymunu oynayacaksınız diye ...

Görmeyeceksin duymayacaksın konuşmayacaksın..

Eğer sizde huzurlu olmak istiyorsanız bence bunları uygulayın ..

Herkez evinde mutlu huzurlu olsun değilmi..

Kim istemezki evlatlarıyla sorunsuz yaşasın gelsinler gitsinler...

Ama olmayıncada olmuyor inanın sadece siz üzüldüğünüzle kalıyorsunuz ..

İnşallah düzelirde sorunlarınız sizde sıkıntınızı atarsınız üzerinizden ..

Herşey karşılıklı olmalı eğer karşılık göremiyorsanızda yapableceğiniz pek te bişey yok aslında ..

bütün sayfaları okuyamadım,,çok uzun olmuş.eğer, gelininiz hakkındaki düşünceleriniz december arkadaşımızın anlaatığı gibiyse bence hiçbir samimiyet beklemeyiniz. o da bazı şeylerin farkında demekki,kendisi hakkında bu kadar olumsuz düşüncelere sahipken o niye size yakınlaşsın ki.o da haklı olaraktan kendini geri çekmiş,demekki rahatsız oluyor ki böyle davranmış.
bir de şuna deyinmeden geçemeyeceğim,siz onlar için maddi anlamda bir şeyler yaptıysanız zaten gelininiz için değil oğlunuz için yaptınız.aldığınız evi oğlunuz rahat etsin diye aldınız.yoksa, X hanımın kızı rahat etsin diye değil.

Arkada$in yorumuna aynen katiliyorum
Bencede al kar$ina konu$...yoksa böyle içinize dert olur...belki de farkinda olmadiginiz bir sorun vardir? Ben kaynanama her nekadar anla$amasakta hep derim hatam olursa veya bir$eyden rahatsiz olursan lütfen yüzüme söyle ki birdahakine yapmayayim diye...Ama $unu da söylim i$ oglunuzda bitiyor ben kaynanamlara gitmesem e$im niye gitmiyorsun demez hatta ben onu zorla götürürüm ailesinin yanina ben gidemesem bile onun gitmesini tembihlerim...

bazılarınız kadına demediğinizi bırkmamışsınız.
herşey karşılıklı iki tarafında hataları vardır ama gelinlerde sütten çıkmış ak kaşık mı ?

gençliğin etkisiyle hep kendi dediğiniz olsun istiyorsunuz (ki herkes kendi düzeni olsun ister) hani adama bazı şeyler sunuyorsunuz ya bilmiyorumkismile adamda kimin gönlünü hoş tutsun saşırıyor tabi ohaoldumsmile
kayınvalide de bir büyük olarak sevilmek sayılmak istiyor .kadında bunca yılın emeği ve yorgunluğu birazda hakkı var sırnaşık şey fakat bunu nasıl gösterdiğide önemli hanımefendi bunu maddiyatla olacağını zannemiş böyle bir yanılgıya düşmüş.

kişiler orta yolu bulamazlarsa böyle oluyor haliyle

meg çok fena saçmalamışsın.Yazı dili burası. Kadın gelinine gelin diyecek tabii ne diyecek kaydirigubbakcemile3 Ya da sen kaynana düşmanı filan olduğun için kadına resmen saldırmışsın.Ben de çok gereksiz şikayetler gibi gördüm yazdıklarını, gelininin yaptığı ettiği birşey yok, sadece mesafeli, bu da gayet normal.aMA sen nereden anladın ünlemden noktalamadan kadıncağızın anne tavrı hissetmediğini falan.yazılı bir ortam burası. O yazıyı kafasında seslendiren sensin sonuçta okurken, bence daha yumuşak bir üslup kullanmalısın.

ben kendi annemden baskasına anneclm demem sizi annesigibl görmk zorunda degl saygı göstermeli tamam ama sevmek zorla olacak şey degl

ben bu yorumun altına imzamı atıwerürünnnkaydirigubbakcemile5

ben,
noktalama işaretlerinin, yazının hangi düşünce ve niyetle yazılmış olduğunu anlamamıza yardımcı olduklarını düşünüyorum..
Herzamanki gibi yani!!!
hitap değil takıldığım,hitap kelimesi sonrasındaki 'ünlemler'..

saçmalamak???!!!CADIARZU

katılıyorum. olumunekankayizsmile

bir çok mesaja cvp verirken benim sorularımı yanıtlamak istememiş. yarasına parmak mı bastım da görmezden gelindim.
lmaz:

vereliniortak

katılıyorum...gelinler kayınvalideleriyle ilgili konu açınca kimseden duymadım " bir de kayınvalideni dinlemek lazım " diye bir cümle

ha bende dedim birde gelini dinlemek lazım diye ama aynı tür konuyu bir gelinde açsa derdim,birde karşı tarafı dinlemek lazım diye.....

daha öncede söylediğim gibi bence önyargıdan kaynaklanıyor gelinizin tavrı da burda yorum yapanların tavrı da....unutmayın ki her insan bir değildir....her gelin de her kayınvalide de....

kadın belliki dertli sıkıntılı,bu yüzdende ara sıra "çok bilmiş" vs gibi cümleler kurmuş....peki burda kayınvalidelerle ilgili konu açan gelinler hiç demiyor mu cadı kaynana,hadsiz kadın,çok bilmiş kadın vs...?? o zaman niye kimse demiyor ki "sen böyle düşünüyorsan kayınvaliden haklı" diye?hep önyargıııı hep çifte standarttt

çok güzel söylemişsin laliş
Bende bunu dile getirmenin bir yolunu arıyordum
Bunların konu bile edilmemesi lazım bence

Ama eğer durum anlatığınız gibiyse
Allah yardımcınız olsun dicem
Yine yaptıklarınızı dile getirmeyin

canım benim ya; "kendimi sevdirmek için ne yapmalıyım" sözünden çok etkilendim.
Hiçbir şey yapma.onun için eğilip bükülme.
siz onun büyüğüsünüz, sizi sevmese bile saygı göstermesi gerek.
eğer bunu yapmıyorsa gelininiz adab-ı muaşeret ve görgü bakımından zayıf olduğunu düşünürüm.

Soruyoruz, sıkıntı nedir diye.
Kayınvalide olunca sorulmuyor denilmiş ya.
Ortada somut bir sıkıntı yok.
Gelinim bana anneciğim demedi, güler yüz göstermedi, kendi annesine koşa koşa gidiyor, çocuğu göremiyorum. Ortada tam olarak çocuğu kaçırma ve gstermeme durumu yok.
Bunlar bana göre dert değil.
Bir gelinin annesine daha sık gidiyor olması, anneciğim dememesi kayınvalidesine, aranın biraz mesafeli olması, bunlar normal geliyor bana.
Keşke bizim kayınvalidelerimizle yaşadığımız sıkıntılarda böyle olsa.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…