- Konu Sahibi kaderim_48
-
oğlunuz tek çocuğunuz mu?
Beklentilerin sınırı yok tabi ki.
Neler yaşıyorsunuz onu ben tam bilemem.
Ama anneciğim dememesi bir gelin için, bana normal geliyor.
Siz beklersiniz o ayrı.
Bu beklenti de ne kadar iyi niyetle olursa olsun, ne kadar doğru bir beklenti, büyük bir beklenti değil mi, tartışılır. Çünkü kişinin içinden gelmesi lazım.
Siz süper bir kayınvalide olabilirsiniz, ama gelininiz size yine anneciğim demek durumunda değil, buna çok ta üzülmemek lazım.
Her iki tarafta ne kadar iyi olursa olsun, çok samimi olmak durumunda değiller bence.
Güler yüz göstermiyorsa, belki nedenleri var, belki de çok gereksiz yere yapıyor.
Gereksiz yere, onca iyiliğe rağmen size bir güler yüzü çok grüyorsa, ne denir ki o zaman, kendiside hiç birşeyi haketmiyor demek ki.
Ama oğlumu mutlu etsin filan yazmışsınız en başta.
Oğlunuzun mutlu olup olmadığına keşke siz karar vermeseniz.
Eğer kendisi çok mutsuzsa, kendisi karar verse birşeylere.
Size göre mutlu etmiyordur belki ama, oğlunuz mutludur belki.
Çocuğu göremiyorum derkende, tam olarak hiç göstermeme, görüştürmeme durumu yok sanırım.
Size yeterli gelmiyor sanırım ve özlüyorsunuz, belki de gerçekten yeterli derecede göstermiyor.
Eğer ciddi manada sizle hiç grüştürmüyorsa, zaten %100 hatalı.
Sıkıntısı ne olursa olsun, torununuzu görme hakkınız var, size bunu yapmaya hakkı yok.
Kendi ailesine daha sık gidiyor olmasıda, torunu görmemek dışında, bence sizi biraz rahatsız etmiş. Kendi ailesine gelince gidiyorda, bize bu şekilde davranıyor diye.
Eğer size saygısızlık yapmıyorsa, onun dışında açıkçası kendi ailesine daha sık gitmesi, kendi ailesine daha anlayışlı olması ves, gayet normal değil mi.
Herkes kendi ailesini koruyor malesef, erkek bile olsa, ki erkeklerde bu daha meşhur birşey, ailemde ailem demesi.
Sonuç olarak siz bütün iyiliklerinize karşı, en ufak şekilde karşılık alamıyorsanız, bu insan için yapılacak pek bir şey yok.
Ama siz de beklentileriniz ne kadar makul bir de orasını tartmalısınız bence.
ıki de kızım var..Okuyorlar..Üniversitede..Şansları açık olsun..Hepinizin..
meg çok doğru yazmışsın a.s
Büyük bir ihtimal ön yargıdan dolayıdır hanımefendi .. Valla benim de erkek arkadasım var ve ailesinide tanıyorum ve cok seviyorum annesi cok sıcak biri ki , benden önce 3 gelini var önce gelinlerinin agzından dinledim ben onun nasıl bir kadın oldugunu ..
Bende kalabalıgı seven bir insanım kendi tarafıma ne kadar gidiyorsam esimin akrabalarıyla da o kadar ilgilenmek isterim .. Zaten onlarda akrabalık bagları cok güclü elti iliskisi abla kardes iliskisi gibidir .. Büyük elti digerlerine ablalık yapar resmen ..
Sizin gelininiz belkide kötü kaynana profillerinden dolayı mesafelidir size . Yada sizin farkında olmadan yaptıgınız birsey onun kendini geri cekmesine yetti. Ama su da var ki oglunuz esinin ailesine nasıl davranıyor ve eger sizden kaynaklanan birsey yoksa esinin kendi ailesine karsı olan tutumunu nasıl farkedemiyor ..
''gelin!!!'' dediğiniz kızın,sizi sevip sevmemesi sizi gerçekte ilgilendirmiyor olsa gerek diye düşündüm ben..
bağrınıza basmaya hazır bir anne tavrı hissetmedim yazım biçiminizden,ünlemlerinizden..
bu topiğe neden gerek duyduğunuzu anlayabilmiş değilim gerçekten..
herkes sevebildiği kişiyi zaten sevecektir,sever de..
zamana bırakmalı ve olumlu olmalı her daim bence..
yazılanlara göz gezdirdimde ne kadar önyargılı insanlar kayınvalide konusunda
sırf kayınvalide diye söylediklerine inanılmamış
ama burda bir gelin konu açsa kayınvalidem şunu bunu yaptı diye tü kaka şunu yap bunu yap oluyor
kimse sormuyor bide kayınvalidene sormak lazım söylediklerin doğrumu diye
tüm gelinler haklı kayınvalideler haksız suçlu
çifte standart var gibi geldi bana
çok kötü olanları var elbet ama hepsine de aynı muammeleyi yapmamak lazım
ben çok severim kendisini şahsen
o
genel gözlemim
her gelinin kayınvalidesini sevmediği bir dönem oluyor ve uzak duruyor
bence hiçbirşey yapmayın bekleyin
eğer gerçekten dediğiniz gibi iyi biriyseiz
o size dönecektir
ayrıca her kayınvalidenin de gelinini sevmediği bir dönem oluyor yani karşılıklı
bunun dışında çok canayakınlıkta beklemeyin
kayınvalide-gelin yakın olmalı görüşüne hiç katılmıyorum
aksine mesafe olmalı
ama çocuğu getirmemek,bu düşüncesizliği yapmak,işte bu hiç hoş değil
birde gelinin ağzından dinlemek lazım...kimse kendisine iyi davranan, hatta rahatsız olmasınlar diye sık sık gidip gelmeyen, hep güler yüzlü canımlı cicimli konuşan, aralarında sorun geçtiğinde bunu oğluna söylemeyen bir kaynanayı
kim sırf adı kaynana diye sevmezki....
mutlaka vardır birşey diye düşünüyorum....ön yargılı değilim kayınvalideye karşı ama yazdıklarına göre gelinin onu hala sevip benimseyememesi çok tuhaf ! !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?