Benim derdim gelinim!!!!

Yazdıkalrına dikkate alacağım canım..Oğluma hiç karışmadım karışmam da..Keşke gelip görme şansınız olsaydı..

ıki de kızım var..Okuyorlar..Üniversitede..Şansları açık olsun..Hepinizin..

amin, bence üstüne düşmeyin gelinin, mesafeli olmak istiyorsa olsun, ama torununuzu uzaklaştırması gerçekten üzücü. Bilmiyorum belki torununuzun bakımına çok karışıyorsanız sürekli tavsiye, öğüt veriyosanız, sıkılmış olabilir.

çokta bu olayları kafanıza takmayın bence oluruna bırakmak, zamana bırakmak bazen en iyi çözümdür, akıl vermek gibi olmasın

Büyük bir ihtimal ön yargıdan dolayıdır hanımefendi .. Valla benim de erkek arkadasım var ve ailesinide tanıyorum ve cok seviyorum annesi cok sıcak biri ki , benden önce 3 gelini var önce gelinlerinin agzından dinledim ben onun nasıl bir kadın oldugunu ..

Bende kalabalıgı seven bir insanım kendi tarafıma ne kadar gidiyorsam esimin akrabalarıyla da o kadar ilgilenmek isterim .. Zaten onlarda akrabalık bagları cok güclü elti iliskisi abla kardes iliskisi gibidir .. Büyük elti digerlerine ablalık yapar resmen ..

Sizin gelininiz belkide kötü kaynana profillerinden dolayı mesafelidir size . Yada sizin farkında olmadan yaptıgınız birsey onun kendini geri cekmesine yetti. Ama su da var ki oglunuz esinin ailesine nasıl davranıyor ve eger sizden kaynaklanan birsey yoksa esinin kendi ailesine karsı olan tutumunu nasıl farkedemiyor ..

herşey oğlanda biter...

oğlunuzu seviyor ve saygısı yoksa böyle olabilir.
oğlunuz sizinle görüştüğünde değişişiyor ve baskı yapıyor ise
oğlunuz onun ailesine mesafeli ise,
düğün zamanı yada sonrasında aileler arası bir sürtüşme olduysa,
siz görüştüğünüzde annelik yapıcam diye fazla yakın davranıp fazla üstüne düşüyorsanz böyle olabilir.
görümceleri ile bir sorunu oldu ve siz düzeltmediyseniz böyle olabilir.....
bu liste uzar gider. herkesin kendine göre haklı sebepleri vardır.
bunun bir çok nedeni var. ve biz insanlar malesef açıkça birşeyleri paylaşamıyoruz. seni şu yüzden sevmiyorum diyemiyoruz.

Konunuzu ve verdiğiniz tüm cevapları dikkatle okudum.
Umarım sizde yorumumu dikkate alırsınız.
Burada eşlerinin annelerinden yakınanları okuruz,öyle şeyler yazılır ki hemen hemen hepimiz ağız birliğiyle ''vah vah canım Allahım seni bu kaynanadan kurtarsın,o evden çıkın,görüşmeyin''vs deriz.Bu çoğumuz henüz sadece gelin olduğumuz için taraf tutmaktan dolayı değildir.Yazılan şeyler öyle ağır,öyle anne-oğul şirketleşmesi ile bir kadına yapılmayacak türdendir ki...

Şimdi biz size ve gelininize ne diyelim ki...Açıkçası o kadar cevap yazmışsınız ama ne yapmış bu insan ne acıtmış bu kadar canınızı?
Soğukmuş hatta sizin deyiminizle çok bilmiş.Olabilir,bakın sizi insan olarak kişiliğiniz itibarıyla sevmiyor da olabilir.En önemli unsur nedir?Saygı...
Ha saygıda öyle bana göre kayınpedere yapılacak bir tas çorbadan geçmez.
Hiç kavganız olmamış(yazdıklarınıza göre yorum yapıyorum)
Aynı binada birbirini yiyen vıcık vıcık ilişkiniz yok.
İşte sevmeyen ama eşinin annesi olduğu için saygı gösteren insan bunu yapar.Bundan fazlası,bundan ötesi için az da olsa sevmek gerekir.
Şöyle düşünün;bu kadar ısrarcı olduğunuz kızım gibi görme yakın olalaım gibi şeyler olduğunda,birbirinize girip çıkmanız sıklaştığında yani yüz göz olunduğunda;önce siz tartışmaya sonra onlar eş olarak tartışmaya başlasa dah mı iyi?
Torununuzla ve oğlunuzla onlar bir aile...
Siz eşinizle ayrı bir aile...
Birleşim hepimiz bir aileyiz mantığı çoğu durumda ters tepiyor.

''gelin!!!'' dediğiniz kızın,sizi sevip sevmemesi sizi gerçekte ilgilendirmiyor olsa gerek diye düşündüm ben..
bağrınıza basmaya hazır bir anne tavrı hissetmedim yazım biçiminizden,ünlemlerinizden..
bu topiğe neden gerek duyduğunuzu anlayabilmiş değilim gerçekten..
herkes sevebildiği kişiyi zaten sevecektir,sever de..
zamana bırakmalı ve olumlu olmalı her daim bence..

yazılanlara göz gezdirdimde ne kadar önyargılı insanlar kayınvalide konusunda
sırf kayınvalide diye söylediklerine inanılmamış
ama burda bir gelin konu açsa kayınvalidem şunu bunu yaptı diye tü kaka şunu yap bunu yap oluyor
kimse sormuyor bide kayınvalidene sormak lazım söylediklerin doğrumu diye
tüm gelinler haklı kayınvalideler haksız suçlu
çifte standart var gibi geldi bana
çok kötü olanları var elbet ama hepsine de aynı muammeleyi yapmamak lazım
ben çok severim kendisini şahsen
o

genel gözlemim
her gelinin kayınvalidesini sevmediği bir dönem oluyor ve uzak duruyor
bence hiçbirşey yapmayın bekleyin
eğer gerçekten dediğiniz gibi iyi biriyseiz
o size dönecektir
ayrıca her kayınvalidenin de gelinini sevmediği bir dönem oluyor yani karşılıklı
bunun dışında çok canayakınlıkta beklemeyin
kayınvalide-gelin yakın olmalı görüşüne hiç katılmıyorum
aksine mesafe olmalı
ama çocuğu getirmemek,bu düşüncesizliği yapmak,işte bu hiç hoş değil

birde gelinin ağzından dinlemek lazım...kimse kendisine iyi davranan, hatta rahatsız olmasınlar diye sık sık gidip gelmeyen, hep güler yüzlü canımlı cicimli konuşan, aralarında sorun geçtiğinde bunu oğluna söylemeyen bir kaynanayı
kim sırf adı kaynana diye sevmezki....

mutlaka vardır birşey diye düşünüyorum....ön yargılı değilim kayınvalideye karşı ama yazdıklarına göre gelinin onu hala sevip benimseyememesi çok tuhaf ! !

Allah hayırlısını versin..İyi dileklerim sizinle..

Burada konuyu anlattığım için ''Gelin''diye yazdım..Sizde o kelimemi taktınız.Ben ona bir gün olsun gelin diye seslenmedim.Konuşma şansım olursa kızım diye hitap ederim.Bakıyorum da beni suçlamak için yazdıklarımdan eksik bir şeyler bulmaya çalışıyorsunuz..Ben hala niye konuşuyorum anlamadım ki!!??

Karşılarında olsam ya da imkanları olsa beni idam edeceklerdi..İnanmıyorum yaaaaaaa!!
İnşallah hepiniz bir gün kayınvalide olursunuz da kayınvalidelerin penceresinden bakmayı öğrenirsiniz..Allaha havale ediyorum..

Zaten mesafeli durmaya çalışıyorum...

aranızda neler yaşanıyor bunu tam olarak bilemeyiz ama bazı insanlar vardır kayınvalidesiyle (ona bir şey yapmamış olsa bile) görüşmek istemezler.
benim komşularımdan gelin ve kayınvalide aynı apartmandalar. kayınvalide bizim dıştan gördüğümüz kadarıyla etliye sütlüye karışmayan yaşlı bir kadın...gelini diyor ki sevmiyorum kayınvalidemi diyor...

Ben de onun için dertliyim işte...

boşver kaderim,forumda gelinler çok olduğu için oluyor bunlar.inşallah onlarda bir gün anlayacaklar neyin ne olduğunu.

ben bir gelin olarak
kayınvalidemin benimle açık açık konuşmasını, bir sorunu varsa yüzüme söylemesini samimi ve dürüst olmasını isterim....
madem gelininden dertlisin al karşına kızın gibi konuş...anlat sıkıntını içindekileri
onu nasıl sevdiğini, kendi evlatlarından ayırmadığını bir bir söyle...belki farkında olmadan bir hareketin bir sözün kırmıştır yada yanlış anlaşılmalar olmuştur ..
bunları yüz yüze konuşmak gerekir...
belki seni daha iyi anlar daha iyi tanır....neticede böyle samimi bir konuşmadan hangi gelin rahatsızlık duyarki ?

zaten bunun dışındada yapılacak birşey yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…