- 24 Ocak 2010
- 20.969
- 46
- 733
- Konu Sahibi kaderim_48
-
acaba onu kiracak sözler mi sarfettiniz ?
ama bence is oglunuzda bitiyor,sevmese bile size saygi duymak zorunda
ama oglunuzu takmiyorsa zaten size isine geldigi davranacaktir
eğer anlattıgım gibi bir annelik yaptıysan,
gelinine bir kötülüğün olmadıysa
ve gelinin böyle nankörse sevdirmek için hiçbirşey yapma derim teyzecim.. sadece Allaha havale et oda kendi gelininden aynısını görür emin ol..
hiçkimsenin yaptıgı kimsenin yanına kalmaz...
Gelin der ki;
Kazanda hedik kaynana,
Dişleri gedik kaynana,
Oğlun çerez getirdi,
Sensiz yedik kaynana
Kaynana der ki;
Başı saçaklı gelin,
İpten kuşaklı gelin,
Dün geldin adam oldun,
Leylek bacaklı gelin
BİTMEZ...
karşınıza alıp konuşmayı deneseniz kırıldıgı noktaları ögrenmeye çalışsanız..
ama bu işler zorla olmazki insan zorla birini sevemez içinden nasıl geliyorsa öyle davransın yapmacık olmaktansa dimi ama şuda var farkında olmadan bişey falanmı söylediniz acaba
bu kadar İyİlİĞİnİze karŞılık hala soĞuksa vardır bİ karın aĞrısı elbet.İlk Önce bunu ÖĞrenmenİz gerekİr...ama bİ karın aĞrısı yoksa sırf uzak kalmak mesafe koymak adına yapılan Şeylerse bunu bİlemem
aynı dert bizdede var ve hiç üzülmeye değmiyo emin ol annemde aynı sizin gibiydi tek gelin diye yapmadı almadığı kalmadı herşeyin en iyi olsun diye uğraştı durdu sonuç bizden kötüsü olmadı onun için hiç üzülmeyin kendinizi sevdirmek içinde ğraşmayın bence yine üzülen siz olursunuz
Yapmayın gözünüzü seveyim..
Belli ki büyüğümsünüz.. Akıl vermek haddim değil asla..
Ama siz de iyi biliyorsunuz ki gelin-kayınvalide sorunlarının temeli bu; bizi ailesi,beni annesi gibi görsün!
Neden?
Kızın kendi ailesi yok mu? Kendi annesi de vardır di mi? Neden sizi annesi gibi saysın ki?
Başka bir saygısızlığı yoksa lütfen bu konularda ortamı germeyin...
Takıyı,evi almış olabilirsiniz.. Ancak yapılan iyilikler dillenince kıymeti kalmaz..
kendinizi sevdirmek için bişey yapmayın bence, belki gelininizde kaynana önyargısı vardır, tüm kaynanalar kötüdür mantığı yani..
bu ön yargıyıda üstüne düşmeyerek, asla evi, kendisi, eşi ve çocuğuyla ilgili önerilerde, eleştirilerde ve tavsiyelerde bulunmayarak kırabilirsiniz
umarım herşey yoluna girer
Benim derdim gelinim!!
Oğlum birtanem başakdır başka yalnız gelinim daha başka!!!
Evleri her şeyi ayrı olduğu halde bir türlü bizi ailesi gibi göremedi.Eşinin ailesi gibi de göremedi. Elbette kendi annesinin yerine geçmek gibi bir derdim yok! Kendi kızım gibi görmek istiyorum sadece! tek derdim anneciğim desin, torunumu bana göstersin yeter! Bir de oğlumu mutlu etsin!!
Ne yazık ki bizden çok uzak! İşine gelirse bize yaklaşan gelmezse de yüzümüze bile bakmaya bir eglinim var! Halbuki ben kaynanamı annemden fazla sevdim! Benim yuva kurmama hiç yardımcı olamdığı halde!!! Aileme de çok müdahale etti ama ben hiç onu üzmedim. Ne derse desin gülüp geçtim! O da beni çok severdi.
Ben oğluma hem ev verdim. Takılarını aldım. Eşyasını aldım ve düğününü de yaptım. Karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum. Canım çok yanıyor.
Kendimi sevdirmek için ne yapmalıyım? Ne yaparım da bizi kabul eder??:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
.......................................teyzecıgım bırak sevmesın neden kendını sevdırmeye calısıosunkı
nankor nankordur
ne yapsan bos
ona sorsan ohooooo senın ne hataların vardır
rabbım goruor kım kıme n eyapıorsa sen uzulme..
o oglunu mutlu etsınde varsın senı sevmesın.....
Tam olarak şikayetçi olduğunuz şey nedir? "Bizi ailesi gibi görmüyor." demişsiniz. Nedir örneğin kasdettiğiniz? Sizi hiç aramaz mı, yoksa haftada bi mi arar? Anne demez mi? Eşini göndermez mi? Daha somut bahsederseniz biz de daha iyi yorum yapabiliriz.
Zaten ne hikmetse hep kayınvalideler suçludur...
Gelinler sütten çıkma ak kaşıktır...
Takmayın kafanızı teyzecim boşverin...
Herşey karşılıklıdır...
O size mesafeliyse sizde mesafenizi koruyunki arada sorunlar olmasın..
Gelin der ki;
Kazanda hedik kaynana,
Dişleri gedik kaynana,
Oğlun çerez getirdi,
Sensiz yedik kaynana
Kaynana der ki;
Başı saçaklı gelin,
İpten kuşaklı gelin,
Dün geldin adam oldun,
Leylek bacaklı gelin
BİTMEZ...
Anne deyip dememesi sorun değil..Evimiz çift daire. Birinde onlar oturuyor. Evimizde şükürler olsun her şeyimiz var. Kendi evinde eksik bir şey olsa annesine gider. Bizim evin gelini ama bizim eve yan yana olduğumuz halde bir hafta ne yapıyorsunuz demeden durduğu zaman olmuştur. Annesinin evine sabah gider akşam gelir. Kıskanmıyorum ama ne olur kapıdan anne ne yapıyorsun dese! Ben akşam yemeği hazırlarım. Evine geldiğini görürsek çağırırırz gel yemek yiyelim diye. İstekli gelmez. bunlar belki size göre mühim değil ama benim için çok önemli..Kaynaşmak istiyorum gelinimle..Gelinim değil kızım gibi olsun istiyorum..
E ben diyorum bu Lale fettan gelin diye, bunun için almıyorum Kıvanç'ıma:hulya:
katılmıyorum fettancım, elbetteki kızın kendi annesi babası var, ama eşinin ailesinden bahsediyorum. teyzecim, amcacım diyecek hali yok herhalde. Anne baba diyorsan (ki kimse aman beni öz annesi gibi sevsin diyemez) anne demenin getirmiş olduğu sorumluluğuda yerine getireceksin. saygısızlık etmeyeceksin.
Anladığım kadarıyla konu sahibi ablamızın yanlış bir davranışı olmamış gelin hanıma karşı. Torununu göstermemek ne demek ya. Asla sineye çekebileceğim birşey değil. Sen kimsinki bana torunumu göstermiyorsun.
Ama iş oğlanda biter. Hadi el kızı kaynanadır der, saymaz etmez, ama oğlan öylemi. Annesini babasını bir kenara iten oğlandan ne beklenirki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?