Benim derdim gelinim!!!!

Bir an kayınvalidem geldi gözümün önüne, bir keresinde oğluma huzur vermiyorsun demişti.
Nerden çıkardın anne sen bunu dediğimde ise çocuk dışarı çıkmak istese surat yapıyorsun, bize geldiğinde sürekli dürtüyorsun yanıtını almıştım.
Ama tartışma değil sakin sakin eteğimizdeki taşları döküyorduk sadece.
Bu bahsettiği dönem yeni evliydik ve eşim sürekli ailesine gitmek istiyordu
Her akşam yemeğinde oradaydık, e bana göre haklı olarak bu yanlıştı ve her akşam 23:00 – 24:00 e kadar orada oturmamız saçmalıktı.
Orada olmadığımız günler eşim işten ya geç gelmiş oluyordu yada arkadaşlarıyla çıkmak istiyordu.
Dolayısıyla ben de bu durumdan hoşlanmıyordum. Ve bunun üstüne bana oğluma huzur vermiyorsun demişti.
Haz etmem kayınvalidem hakkında konuşup bunu olay yapmaktan ama siz oğlunuzun mutlu olmadığını düşünüyorsunuz ya oradan aklıma geldi işte.

Size niye anneciğim desin ki ? Herkezin 1 tane annesi olur.Siz kendi kayınvalidenizden annenizden çok sevmişssiniz, gelininizdende aynısını bekliyorsunuz.Düğününü yaptınız,takılarını aldınız diye.

Şu forumda bir oylama yapsak Acaba kim kayınvalidesini annesinden çok seviyor çok merak ettim.Benim kayınvalidemle aram çok iyidir Severim kendisini ama anne demiyorum.Benim tarzım değil.Allah razı olsun düğünümü yaptılar,takılarımı aldılar.Evimizi aldılar.Ama bunlar benim onu annem kadar sevmemi gerektirecek şeyler değil.Annem beni büyütmüş bu yaşıma getirmiş, hastalandımmı başımda sabahlamış.Birsürü fedakarlıkla bu hale getirmiş.Şimdi 2 tane çarçaput için kayınvalidemi annemden çok seviyorum demek bence nankörlük. :dilcikar:

cok dogru söylemişşiniz vereliniortak zaten ben konu sahibinin samimiyetine de inanmadım :umursamaz:

benm kaynanamın bana hıc emegı olmadı cok sukur ne takımı aldı nee ev esyalarımı bayramlarda bıle sagolsun 1 tabak bıle getrmezdıı gelde buna anne de
almıs olsa bıle zor yanı kendı annenın yerıne koymak
tırnagı olamaz hıc bırsey kendı ozunun
ben rahatsızlanıorum gunlerce annem of bıle demeden benım her turlu ısımı yapıor
ama kaynanamıı 2 gun cagrsam duyurmadık kımse bırakmaz
ahhh gelınıme bakıorum dıe bırde mızmızlanırdı
bırseyı yapıosanız karsılıgını beklemeden yapın
bu işler takıylan makıylan olacak sey deıl

yani ben de nişanlıyım şimdi kaynanam ev verdi kücük diye istemedik, sattı parayı verdi beğendiğinizi alın üstüne ekleyip diye
nişanda birsürü takı taktı elbisemi ayakkabımı nasıl istiyosam aldılar, bi dediğimi iki etmedi
dahası nişanı da kendi evinin bahcesinde yaptı normalde kız tarafının yapmasına ragmen
nişan sandığımdan normalde olması gerekenler dışında ekstra belki 100 tane şey vardı
şimdi ben bu kadını neden sevmiym ki?
elbette cok seviyorum
ama benim annem var yani neden başkasına anne deme ihtiyacı duyayım ki? laf arasında bi hitap kelimesine gerek duyarsam derim belki ama, icimden geldiği icin deil, toplumda öyle alışılmış diye
dediğimin farkında bile olmam gecerim
yoksa öle anneciğim demek, kendi ailem gibi görmek... imkansız
o zaman öyle olmasın da nişanlım benm ailemi kendi ailesi gibi görsün, erkek tarafıyla bagları koparalım.
ne demişler kız evi naz evi, o zaman ben böle istiyorum hadi böle olsun. siz bunu kabul eder miydiniz? etmezdiniz. o yüzden gelininizi boş yere sıkmayın, kendinizi de üzmeyin.

Sizi sevmez , ne yaparsanız yapın sevmez
Hep işi düştüğünde size gelir
Ben hep kaynanalarda sorun olduğunu düşünürdüm
Burda yazılanları okuyunca
Ama çevreme bakındım biraz , birde burda yazılanların abartılarına baktım
Gelinlerde pek fena , yani hep kayanana kötü derdim ama insan neyse karşısındakinede öyle davranır..
Yani ne yaparsanız yapın , ağzınızla kuş tutun sizi sevmez geliniz
Bırakın ne hali varsa görsün

anlamadım ben size torununuzu göstermiyormu?
eğer öyleyse bunun hesabını oğlunuza sormanız lazım.
birde şunu ilave etmek istiyorum ki evini almak takılarını sıralamak karşılığında bi saygı bekliyormuşsunuz gibi anladım ama siz bunları yüzüne vurdunuzmu? aranızda hiç bir gerginlik olmadan size mesafeliyse sizde boşverin bence. ama bi sorununuz varsa bence anne gibi alıp karşınıza konuşun.

kimse annesi kadar sevemez kaynanasini
anne bu dogdugunuzda ilk size bakan odur sizi seven geceler boyu
nebetinizi tutan hayatinizi kolaylastiran.... saymakla

bitmez... sizi karsiliksiz seven tek kisi annedir belkide bu dünyada
annelerin hakki ödenmekle bitmez malesef taki aldi diye kimse benden
esimin annesini kendi annem gibi sevmememii beklememeli
o esimin annesidir sadece bu yüzden saygi duyarim benim icin o kadar

cocuk göstermeme yada eve almama konusunda oglunuz hatali
cok yüz veriyor anlasilan buna nasil cesaret ediyor anlamadim

Son düzenleme:
o elin kızı, bu kendi oğlu. elin kızı ağaç kovuğundan çıktı, bunlar da satın aldı ya üç beş eşyayla. tabi annecim diyecek diye bekliyolar :ecrin_bebek:

december alkisalkisalkisalkisalkisalkisçok güzeldi yorumun çok doğru konuştun

saol loca. ben bu konuda çok eğlendim nedense. ilerde kaynanam olacak kadına şimdiden acıyorum sempatiksalakcinni tabi bi kaynanam olursa sempatiksalakcinni

çok doğru söylüyorsun....kendi annemiz baktı büyüttü bizi,hastalınca başımızda bekldi,bu yaşımıza getirdi...sonuna kadar katılıyorum....yalnız zaten kimse beni annesinden çok sevsin demiyor sadece annesi "gibi " görsün deniyor....kızım "gibi" göreyim deniyor...

"gibi" ne demektir?Benzerlik belirtir....yani aslında öyle değil ama ona benzer anlamında....

açıklama gereği duydum bunu çünkü bi anlam kargaşasıdır gidiyor konu üzerinde....

konu sahibi istiyorki annesine nasıl davranıyosa banada öyle davransın.,öyle sevsin ben bunu gördüm.

aslında onları kendi annemiz giBi görmemiz Beklenir, ama nedense Bi laf söylesek adımız saygısıza çıkar kendi annelerimize her zaman çok harika davranmıyoruz ki, yeri geliyor onlara da kızıyor, cevap veriyor çemkiriyoruz.. ama kendi annelerimiz Bizim her nazımızı kaprisimizi çekiyor.. kırıcı oluyoruz yeri geliyor, ama annelerimiz hemen Bağişliyor, unutuyor o kırgınlığı.. ama kayınvalidemize Bi cevap versek, saygısız oluyoruz, ve Bağışlanmıyor yaptiğimiz saygısızlık öyle kolay, cahilliğimize küçüklüğümüze verilmiyor nedense.. amaan cahildir olaBilir, istemeden demiştir denmiyor.. kendi annemize surat yapsak hemen ne olduğunu öğrenmeye Bizi neşelendirmeye çalişirlar.. ama kayınvalideye surat yap adın suratsıza çıkar.. hatta iş senin ailene laf söylemeye Bile gider, ailesi öyle yetiştirmiş, çok Bilmiş denir, ama sonra da kendi annemize duyduğumuz sevgiyi, kendi annemize Beslediğimiz yakınlığı Beklerler.. mümkünmü ? Asla !!!

noktasında virgülüne kadar katılıyorum.
kaldı ki kimse kimseyi sevmek zorunda değil
yeteri kadar saygı duysun yeter.

Ya ablacim bu isler cok karisIk ya..
Kim hakli, kim haksiz bilinmiyor.
Eminim iyi bir kayinvalidesindir, yani en azindan ben öyle hissettim ama iste tek tarafli olmuyor bu isler.
Gelinin icinden gelmeli, oda istemeli aile olmayi, samimi olmayi.
Ama istemiyorsa yapacak birseyde yok acikcasi.
Belki kisilik olarak böyle, insanlarla fazla samimiyeti sevmiyor belkide.
Eger herhangi bir saygisizligi yoksa, bence üzme kendini, varsin soguk davransin.
Kendi ailesiyle olan yakinligini size gösteremiyordur, buna dogru veya yanlis diyemeyiz, cünkü insanlarin kendi tercihleridir bu, anlatabildim mi?
Eger aranizda herhangi bir problem gecmediyse, sizi kayinvalide olarak sevdigine eminim.
Arkadaslarina "benim kayinvalidem hic birseye karismaz, anlayislidir" diye bahsediyordur sizden.
Bu durum hosunada gidiyordur. Belkide samimi davransa, sizin degisip cadi bir kaynana olacaginizdan korktugu icin, yüzündeki soguk maskeyi cikarmiyor kimbilir..
Yani hersey mümkün, kimse hakli veya haksiz degil.
Tek haksiz birsey var ortada, oda torununu sana göstermek istemeyisi. Bunu yapmamali.

Canım güzel yazın için teşekkür ederim. En azından bazı arkadaşlar gibi yargısız infaz etmemişsin. Her gelin aynı olmadığı gibi her kayınvalide de aynı değildir. Bütün kaynanalar iyi veya bütün gelinler kötü diye bir şey de yok! Ben kendimi bilen bir insanım! Çevremdeki insanların kötü olmasını istemem! Sevilen sayılan birisiyimdir çevremde..hayvanları severim. Doğayı çiçekleri severim. Açıkcası allah'ın yarattığı bütün canlıları da seviyorum. her şeyin temelinde sevgi olmalı derim her zaman! Önce kendimi severim sonra çevremdeki her şeyi!

Gelinime gelince onu da çok seviyorum. Bir kelime yazıyorum binlerce yöne çekiliyor bu sitede..Bu konuyu yazdıktan sonra anladım ki paylaşılmaması gerekiyor. Benim gelinime sorsalar kayınvaliden nasıl diye ktü demez. Diyemez.Çünkü ben yanlış veya kötü insan değilim! Vicdanen de çok mu çok rahatım. Ona karşı hiç bir zaman mağdur da değilim! Komlekslerim de yok! Arkasından da konuşmuş gibi de hissetmiyorum, asla! Ben onu karşıma alıp bazı şeyleri konuşurum.Fazla detaya girmem çünkü yanlış anlamasından korkarım.Benim tek derdim aile olmaktı. Beklentilerim vardı ama olmadı. Bu saatten sonra da beklemiyorum. Herkes aile olunca, anne olunca,kaynana olunca anlayacaktır. Allah var yukarıda..herkesin kalbinden geçenleri de görüyordur diye düşünüyorum. Ben inanıyorum bir gün beni anlayacak! Canları sağ olsun!

Ne ekersen onu biçeceksin derler ya..Bir gün ektiğinizi biçersiniz merak etmeyin!

Ben de kendi haline bıraktım zaten!

Takılarını taktım diye yazdım.Konuyu çeken oraya çekiyor nedense..Ben taktığımın karşılığına sevgi beklemiyorum ki ondan! Beni sevsin diye takmadım ki! Neden hep bu yönden ele aldığınızı da anlayamıyorum. Bir insan bir insanı sevmek için bir beklentisimi olmalı! Ben o cümleyi yazdım. Üzerime düşeni ayptım anlamında ayzdım. Maşallahınız var nasıl da anlayışlısınız! güya yardımcı oluyorsunuz! Nasıl da yargılıyorsunuz!Allah beni bilmeden yargılayanlara erkek evlat versin!Tek duam bu sizler için!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…