- Konu Sahibi kaderim_48
-
cok dogru söylemişşiniz vereliniortak zaten ben konu sahibinin samimiyetine de inanmadım :umursamaz:
bazılarınız kadına demediğinizi bırkmamışsınız.
herşey karşılıklı iki tarafında hataları vardır ama gelinlerde sütten çıkmış ak kaşık mı ?
gençliğin etkisiyle hep kendi dediğiniz olsun istiyorsunuz (ki herkes kendi düzeni olsun ister) hani adama bazı şeyler sunuyorsunuz ya bilmiyorumkismile adamda kimin gönlünü hoş tutsun saşırıyor tabi ohaoldumsmile
kayınvalide de bir büyük olarak sevilmek sayılmak istiyor .kadında bunca yılın emeği ve yorgunluğu birazda hakkı var sırnaşık şey fakat bunu nasıl gösterdiğide önemli hanımefendi bunu maddiyatla olacağını zannemiş böyle bir yanılgıya düşmüş.
kişiler orta yolu bulamazlarsa böyle oluyor haliyle
meg çok fena saçmalamışsın.Yazı dili burası. Kadın gelinine gelin diyecek tabii ne diyecek kaydirigubbakcemile3 Ya da sen kaynana düşmanı filan olduğun için kadına resmen saldırmışsın.Ben de çok gereksiz şikayetler gibi gördüm yazdıklarını, gelininin yaptığı ettiği birşey yok, sadece mesafeli, bu da gayet normal.aMA sen nereden anladın ünlemden noktalamadan kadıncağızın anne tavrı hissetmediğini falan.yazılı bir ortam burası. O yazıyı kafasında seslendiren sensin sonuçta okurken, bence daha yumuşak bir üslup kullanmalısın.
katılıyorum. olumunekankayizsmile
bir çok mesaja cvp verirken benim sorularımı yanıtlamak istememiş. yarasına parmak mı bastım da görmezden gelindim.
lmaz:
canım benim ya; "kendimi sevdirmek için ne yapmalıyım" sözünden çok etkilendim.
Hiçbir şey yapma.onun için eğilip bükülme.
siz onun büyüğüsünüz, sizi sevmese bile saygı göstermesi gerek.
eğer bunu yapmıyorsa gelininiz adab-ı muaşeret ve görgü bakımından zayıf olduğunu düşünürüm.
boşver canım,nasılsa birgün anlayacaklar.ama düşünüyorumda bu kişilerin de erkek kardeşleri vardır.anneleride kayınvaldedir.biraz empati yapsalar ama nerde.gerçi onların anneleri kayınvaldelik yapmıyordur.çok iyidir,birşeye karışmıyordur.(gerçi birde onların gelinlerini inlemek lazım ya neyse)
Bende hep mesafeliyimdir kayınvalidemle ama özellikle yaptığım bişey değil ki bu..bence yapmacık olmasından,yüze gülüp arkanızdan güleceğine hep aynı olsun..onlar mutlu olsun uzak olsunlar deyiverin..
Ne ekersen onu biçeceksin derler ya..Bir gün ektiğinizi biçersiniz merak etmeyin!
Yapmayın gözünüzü seveyim..
Belli ki büyüğümsünüz.. Akıl vermek haddim değil asla..
Ama siz de iyi biliyorsunuz ki gelin-kayınvalide sorunlarının temeli bu; bizi ailesi,beni annesi gibi görsün!
Neden?
Kızın kendi ailesi yok mu? Kendi annesi de vardır di mi? Neden sizi annesi gibi saysın ki?
Başka bir saygısızlığı yoksa lütfen bu konularda ortamı germeyin...
Takıyı,evi almış olabilirsiniz.. Ancak yapılan iyilikler dillenince kıymeti kalmaz..
Benim maddiyatla hiç işim olmaz..Ben o cümleyi üzerime düşeni yaptım anlamında yazdım..Neyse...
Ne ekersen onu biçeceksin derler ya..Bir gün ektiğinizi biçersiniz merak etmeyin!
hanım teyze hala anlamamakta ısrar ediyosunuz. biz ağaç kovuğundan çıkmadık. aynı siz nası oğlunuzu doğurduysanız biz kızları da analarımız öle acı çeke çeke doğurdu. bi kaynanaya annecim diyemedik diye "ne ekersen onu biçersin" de noluyo? sanki görevimiz. karıştırma dicekler ama karıştıracam işte, dinde başkasına ana baba demek yoktur bırakın kaynana kayınpederi. daha da ben diyemem diyen kıza "o zaman görürsün" demek nasıl bir hakarettir asıl? kimse kimseye anneciğim demek zorunda değil! çok kıymetli oğlunuzla aynı evde yaşamasına izin verdiniz diye belki de o gelinin sizin ayağınıza yapışmasını bekliyosunuzdur kim bilir? çünkü gelin bi tuhaf, oğlunuz bir başka! -bakınız, konunun ilk postu- inanmayacaksınız ama, o gelinin anasına sorduğunuzda o da kızı için "bir başka!" diyecektir.
tek kıymetli insan evladı siz ve evlatlarınız değil hanımefendi! kaç yaşına gelmişsiniz farkına varın artık bağır bağıra söylüyorum! eleştiri almayacaksanız zaten burada işiniz yok, gidin komşunuzla dertleşin!
çevreniz sizi çok sever diye anlatmışsınız kendinizi, benim 25 senelik ömrümde öğrendiğim en önemli şey, kendini öven insandan korkacaksın arkadaş! bende de belaüstü bir babanne var, onun da ağzından düşmez "ay ben herkesle anlaşırım da herkesi severim vs vs" ordan çok iyi bilirim bu lafları. çevrem beni çok sever, çok süfer bi insanım bikbik.. ee, kızınız yaşındaki çocukla anlaşamıyosunuz, ötesi yok. geçimli olmayı deneyin az.
modlar kızacak belki ama, hanfendi cidden sabrı taşıracak nitelikte tepki veriyor. ben de etkimeden duramıyorum. bu ne ya? konu mu bu?
Konunuzu ve verdiğiniz tüm cevapları dikkatle okudum.
Umarım sizde yorumumu dikkate alırsınız.
Burada eşlerinin annelerinden yakınanları okuruz,öyle şeyler yazılır ki hemen hemen hepimiz ağız birliğiyle ''vah vah canım Allahım seni bu kaynanadan kurtarsın,o evden çıkın,görüşmeyin''vs deriz.Bu çoğumuz henüz sadece gelin olduğumuz için taraf tutmaktan dolayı değildir.Yazılan şeyler öyle ağır,öyle anne-oğul şirketleşmesi ile bir kadına yapılmayacak türdendir ki...
Şimdi biz size ve gelininize ne diyelim ki...Açıkçası o kadar cevap yazmışsınız ama ne yapmış bu insan ne acıtmış bu kadar canınızı?
Soğukmuş hatta sizin deyiminizle çok bilmiş.Olabilir,bakın sizi insan olarak kişiliğiniz itibarıyla sevmiyor da olabilir.En önemli unsur nedir?Saygı...
Ha saygıda öyle bana göre kayınpedere yapılacak bir tas çorbadan geçmez.
Hiç kavganız olmamış(yazdıklarınıza göre yorum yapıyorum)
Aynı binada birbirini yiyen vıcık vıcık ilişkiniz yok.
İşte sevmeyen ama eşinin annesi olduğu için saygı gösteren insan bunu yapar.Bundan fazlası,bundan ötesi için az da olsa sevmek gerekir.
Şöyle düşünün;bu kadar ısrarcı olduğunuz kızım gibi görme yakın olalaım gibi şeyler olduğunda,birbirinize girip çıkmanız sıklaştığında yani yüz göz olunduğunda;önce siz tartışmaya sonra onlar eş olarak tartışmaya başlasa daha mı iyi?
Torununuzla ve oğlunuzla onlar bir aile...
Siz eşinizle ayrı bir aile...
Birleşim hepimiz bir aileyiz mantığı çoğu durumda ters tepiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?