Benim derdim gelinim!!!!

cok dogru söylemişşiniz vereliniortak zaten ben konu sahibinin samimiyetine de inanmadım :umursamaz:

İnanmak zorunda değilsin...Ben yalan söylüyorum.Burada öylesine konuşuyorum..Laf olsun kese dolsun misali..

Vay vay..Ne günlere kaldık..İçinizde kalmasın bir de küfredin de hiç değilse size yakışsın!

Benim maddiyatla hiç işim olmaz..Ben o cümleyi üzerime düşeni yaptım anlamında yazdım..Neyse...

İlk defa savunan gördüm.Yanlış okumadım değil mi?..

katılıyorum. olumunekankayizsmile

bir çok mesaja cvp verirken benim sorularımı yanıtlamak istememiş. yarasına parmak mı bastım da görmezden gelindim.
lmaz:

Hakarete bakar mısın?

kaderim_48 gelininin ne aile terbiyesinin eksik olduğunu bırakmış ne de çok bilmişliğini. siz bu hanımefendinin (!) gerçekten gelinine iyi davrandığına inanıyor musunuz? gelininin iyiliğini isteseydi kalkıp böyle bi konu açıp kızı çekiştirmezdi. onun tek derdi gelini çekiştircek yer araması. ben ne gelinin ne kaynanayım, ortadan gördüğüm budur. oğlu annesinin bu çirkinliğini görse ne der acaba? ortada fol yok yumurta yok, "gelin soğuk, ben sıcak olmak istiyorum"dan giriyor lafa, yok erkek gibi yetişmiş, yok ailesi öyleymş napsınmış, yok çok bilmişmiş diye asıl maksadını gösteriyor. hadi burada gelinlerden de yok yere konu açan vardır da gençlik cahillik denir geçilir ya sizinkine ne demeli? ayıp ayıp kosssskoca kadınsınız. sırf bu tutumunuzdan dahi kişiliğinizi ele veriyorsunuz.

hala daha "ah teyzecim benim senin gibi kaynanam olaydı" diyenler sıraya girsin. bu hanım 2 güne oğlunu boşatır sizi alır gelin olarak o zaman görürsünüz ne kadar iyi bi kaynana olduğunu. davulun sesi uzaktan pek hoş sanırsam, ben bekar halimle bile kimsenin kaynanasına özenemiyorum. sizinse yağ akıyo paçalardan öhhh

Bu site paylaşım sitesi..Siz bir şeyler paylaştığınızda bu yazdıklarınızı mı hak ediyorsunuz..Neyin ayıbı allah aşkına..Siz kayınvalidenizi eleştirseniz size bu şekilde mi yorum ayzılacak anlayamadım......Aman yarabbimmmmmmmm...

Artık yorumlara cevap yazmıyorum ama haklı olduğumu düşünen kişilerden biri olmanız cevap yazmama sebep oldu.Ben içimden gelenleri yazdım.Bir sürü hakaret edildim.Yaşımı başımı bile ele aldılar. Nerdeyse küfür edeceklerdi. Anne demeyeceklermiş! Bu kelimeyi kullanan anne dese ne olur demese ne olur. Allah herkesin bir gün başına verecek! Öyle bir eglin verecek ki aynı şeyleri yaşayacaklar! Tabiki inancı olanlara sözüm! Gülme komşuna gelir başına diye atasözümüz var hatırlatırım!

boşver canım,nasılsa birgün anlayacaklar.ama düşünüyorumda bu kişilerin de erkek kardeşleri vardır.anneleride kayınvaldedir.biraz empati yapsalar ama nerde.gerçi onların anneleri kayınvaldelik yapmıyordur.çok iyidir,birşeye karışmıyordur.(gerçi birde onların gelinlerini inlemek lazım ya neyse)

Bende hep mesafeliyimdir kayınvalidemle ama özellikle yaptığım bişey değil ki bu..bence yapmacık olmasından,yüze gülüp arkanızdan güleceğine hep aynı olsun..onlar mutlu olsun uzak olsunlar deyiverin..

Beni anladığın için teşekkürler canım...Elbette yakınlarından kaynana olan veya olacak olan vardır..Eleştirsinler bakalım..

Bende hep mesafeliyimdir kayınvalidemle ama özellikle yaptığım bişey değil ki bu..bence yapmacık olmasından,yüze gülüp arkanızdan güleceğine hep aynı olsun..onlar mutlu olsun uzak olsunlar deyiverin..

Öyle diyorum zaten canım..Kendisine bir şey demem..Mutlu olsunlar o da yeter...

Ne ekersen onu biçeceksin derler ya..Bir gün ektiğinizi biçersiniz merak etmeyin!

Ektiğini biçersin derken ne demek istediğinizi anlayamadım.Anne dememekle ektiğimi biçiceksem memnuniyetle biçebilirim. Sanırım sizde ektiğinii biçmişsiniz ki gelininizle bu tür sorunlarınız var

haklısın laalecim sana katılıyorum

bu konuda önyargılı davranıp yorum yapmıycam sonuçda size göre siz gelininize göre
o haklıdır büyük ihtimalle..sadece kendi adıma yorum yapıyım...
öncelikle ne güzel oğlunuza sahip çıkıp evlenirken ona destek olmuşsunuz...bu ben dahil çoğu kişiye
nasip olmadı...ama yapılan her şey başa kalkıldığında hadi yumuşatayım her seferinde bize
anlattığınız gibi söylendiğinde değersiz oluyor inanın..onlar mutlaka bunun değerini biliyorladır...
Allah razı olsun diyorlardır ...bazı şeyler yapıyla ve yaşanılanlarla ilgili...bende bazı şeyleri yaşadığım
için ve yapım gereği herkese sıcakkanlı davranamam eşimin ailesinede öyleyim ,çevremdeki çoğu kişiyede her zaman mesafeliyimdir...sırf başkaları mutlu olsun diye insan kişiliğini değiştiremezki..bazı şeyler insanın elinde olmaz saygı varsa tamamdır...gerisi
zorlamaya girer bana göre insan içinden gelmedikçe inanın anneciğim babacığım bile diyemez...
başka olaylarda kızı etkilemişdir ...sonuçda hepimiz insanız ...sizinde yapmanız gereken şey
sanırım herkesi olduğu gibi kabule etmek.

Benim maddiyatla hiç işim olmaz..Ben o cümleyi üzerime düşeni yaptım anlamında yazdım..Neyse...

Ben buna inanamadım nedense,yani "üzerime düşeni yaptım" demenize...
bunarı yaptığınız için gelininiz sizi sevmek zorunda..siz bunu bekliyorsunuz..
eğer oğlunuz mutluysa bırakın sizi sevmesin..sizin için önemli olan o evliliğin mutlu bir evlilik olmasıdır gerisi boş..herkes kendi hayatını yaşasın.

Ben hala gelininiz ne yaptı size çözemedim.. Ne yaptı da bu kadar dertlendiniz..
Çünkü hiçbirşey anlatmadan sürekli bir şikayet belirtiyorsunuz....
Saygısızlık mı yapıyor? Trununuzu mu size göstermiyor.. Oğlunuzu mu mutsuz ediyor.. Dedikodunuzu mu yapıyor ne yapıyor da derdim gelinm diye konu açtınız....
Ben ortada bir dert göremiyorum da o yüzden merak ettim..
Tek sorun annecim dememesi mi?? Tek sorun gündüzleri annesine gidip orada oturması mı?? Tek sorun sizin torununuzu akşam oğlunuz geldikten sonra görebilmeniz mi???

derdiniz ben anladım sürekli siz ön planda olmak istiyorsunuz gelin çenesini kapasın

ailenin yıldızı siz olacaksınız gizli kıskançlık var geline k arşı bırakın gençleri her daim onlar sizin yanınızda olmak zorunda değil armayın sormayın zaten gelirler

onların hayatında merkez olmaya kalkmayın derim
ben !!!:1shok::1no2::icecream:

Öncelikle konu sahibide dahil olmak üzere herkesi kırıcı ve tartışma yaratacak yorumlardan sakınmaları konusunda uyarmak istiyorum...Yasaktır ve uyarı alma sebebidir.

Konuya gelince kaderim_48,siz bir anne olarak gelininizi karşınıza alıp üzüldüğünüz konuları dile getirdiniz mi?Topikteki tüm yazılarınızı okuma fırsatı bulamadığım için tam detayı bilmediğimden soruyorum,konuşmadıysanız konuşmanızı tavsiye ederim,belki onunda incindiği kırıldığı birşey olmuştur,bazen gelinler kayınvalidelerine kırıldıklarını anlatma konusunda tereddütte kalabiliyorlar,konuyu nasıl açacaklarını bilemiyorlar.

ınanın karşılıklı konuşmak hem size hem ona iyi gelecektir,oğlunuz kaç yıllık evli bilmiyorum ama anladığım o ki aranızda tam bir bağ kurulamamış,demekki ters giden birşeyler vara.s
Bu gelininizin yapısıylada alakalı olabilir,duyduğu bir sözden sonra gelişmiş birşeyde olabilir,bilemiyorum sadece tahmin yürütme çabasındayım.

Siz dış görünüş itibariyle veya davranışlarınızda gelininize karşı nasılsınızdır?
Kimi insan dıştan baktığınızda otoriter biri gibi gözükür ama konuşmaya başladığınızda yüreğindeki sevgiyi görürsünüz yada ne bileyim konuşmalarında resmidir,sevgisini bedeniyle sözleriyle gösteremeza.s

Siz gelininize hitap ederken yavrum,kızım,evladım gibi sözler söyler misiniz?
Emin olun belki saçma gibi gelebilir ama bunlar gerçekten önemlidir çünkü karşınızdaki duygularını gösteremeyen biriyse karşısındaki kişide mesafeli davranınca sevgisini hiç belli edemez.

16 yıllık evliyim,kayınvalidemi çok severim ama ağzımdan anneciğim sözü çıkmamıştır,bu sevgisizliktende değil,herkes duygularını farklı yansıtır,kayınvalidemde belli edemeyen biri olduğu için birbirimizi çok severiz ama ne o bana dolu dolu yavrum diyebildi ne de ben ona anneciğim diyebildim ama mesela eşimin halası çok cana yakındır öyle bir yaklaşırki size,halacım demek gelir içinizden ve gayri ihtiyari halacım dersiniz.

Bence siz hiç vakit kaybetmeden gelininizle başbaşa olacağınız bir ortam hazırlayın,duygularınızı anlatın,dertleşin,eğer bir sorun varsa çözülür,o size kırıldıysa bırakın dile getirsin,dile getirirken size saygısızca sesini yükseltmeden kırgınlığını dile getiriyorsa hiç söylediği sözler üzerinde durupta birbirinizi üzmeyin,sarılın evlat bildiğiniz gelininize,ortada çok daha farklı şeyler yoksa emin olun bu dertleşme sonrası o sizi annem diye öpüp koklar,sizde evladım diyerek sarılırsınız gelininize...

Son düzenleme:
bu anlattığınız durumun gelin cephesindeyim bende...bahsettiğiniz durum sadece gelin k.valide ilişkilerinde geçerli değil,herkesle samimi olamazsınız frekansınız tutmaz bu çok olası bişey...
insanların kültürleri,yapıları çok farklı..annecim babacım demeklede samimi olunmuyo hatta yapmacık söylemler bile ortaya çıkabiliyo bence...
k.validem k.pederim saolsunlar ellerinden geleni yaptılar biz evlenirken ama karşı taraftan duyduğum ufacık bir söz,bir iğneleme soğutuyo beni naparsam yapayım göremiyorum o zaman yaptıkları olumlu şeyleri...saygımı eksiltimiyorum ama ne kadar alttan alırsamda o kadar laf yiyorum 1 yıl oluyo söylenen sözlere gülüp geçmeyi yeni öğrendim hatta belkide öğrenemedim..
ben mesafeli olmanın insanı daha az yaraladığını düşünüyorum,annesi gibi görme kısmına gelince de herkesin kendi annesi olduğunu unutmayın derim..annenize nazınız geçer ama k.validenize o kadar rahat paylaşımlarda bulunamayabilirsiniz..size tavsiyem oluruna bırakıp üstüne gitmeyiniz o zaman çok daha sevilip sayılabilirsiniz...

Ne ekersen onu biçeceksin derler ya..Bir gün ektiğinizi biçersiniz merak etmeyin!

hanım teyze hala anlamamakta ısrar ediyosunuz. biz ağaç kovuğundan çıkmadık. aynı siz nası oğlunuzu doğurduysanız biz kızları da analarımız öle acı çeke çeke doğurdu. bi kaynanaya annecim diyemedik diye "ne ekersen onu biçersin" de noluyo? sanki görevimiz. karıştırma dicekler ama karıştıracam işte, dinde başkasına ana baba demek yoktur bırakın kaynana kayınpederi. daha da ben diyemem diyen kıza "o zaman görürsün" demek nasıl bir hakarettir asıl? kimse kimseye anneciğim demek zorunda değil! çok kıymetli oğlunuzla aynı evde yaşamasına izin verdiniz diye belki de o gelinin sizin ayağınıza yapışmasını bekliyosunuzdur kim bilir? çünkü gelin bi tuhaf, oğlunuz bir başka! -bakınız, konunun ilk postu- inanmayacaksınız ama, o gelinin anasına sorduğunuzda o da kızı için "bir başka!" diyecektir.

tek kıymetli insan evladı siz ve evlatlarınız değil hanımefendi! kaç yaşına gelmişsiniz farkına varın artık bağır bağıra söylüyorum! eleştiri almayacaksanız zaten burada işiniz yok, gidin komşunuzla dertleşin!

çevreniz sizi çok sever diye anlatmışsınız kendinizi, benim 25 senelik ömrümde öğrendiğim en önemli şey, kendini öven insandan korkacaksın arkadaş! bende de belaüstü bir babanne var, onun da ağzından düşmez "ay ben herkesle anlaşırım da herkesi severim vs vs" ordan çok iyi bilirim bu lafları. çevrem beni çok sever, çok süfer bi insanım bikbik.. ee, kızınız yaşındaki çocukla anlaşamıyosunuz, ötesi yok. geçimli olmayı deneyin az.

modlar kızacak belki ama, hanfendi cidden sabrı taşıracak nitelikte tepki veriyor. ben de etkimeden duramıyorum. bu ne ya? konu mu bu?

ohhhh canım yaaa bal damlıyo ağzından .ağzınasağlık süper konuştun valla.bi ara bizede gelip kaynanama konuşuver gözünü seviyim.sankii ben 13 senedir söleyemediklerimi sen burda döktüdün.opuyorumnanaktan

Yeni bir yorum yapmak istedim ama eskisine ekleyecek hiçbirşey bulamadım.
Son yazdıklarınızdan sonra belki tek ekleyeceğim kendinizi bu kadar doğru ve haklı görüyorken gerçekleri görebilme şansınızın çok az olduğu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…