Benim derdim gelinim!!!!

Mutlaka iyi davranmışsınızdır.yakın olmak istiyorsunuz.Biliyorum torunda baldan tatlı.Ama bi yerlerde uyuşmayan bişeyiniz mutlaka vardır.Ne bileyim çok övünen biriyseniz.Kendinizi çok becerikli görüp yada her konuda bilgi sahibi gibi görüp sürekli bunu farketmedende olsa dile getiriyorsanız bu bile gelininizin sizden uzaklaşmasına sinir olmasına yetebilir.Ben şunu şöyle yaparım, ben bunu şöyle hallederim,beni çok severler,ben ben ben diyen biriyseniz mesela içten içe soğumuş bile olabilir.Ha siz bunu bilerekmi yapıyorsunuz hayır.Gelininizede söylemiyorsunuzdur ama onun olduğu ortamda başkasıyla muhabbet ederken söyledikleriniz bile yeterli gelebilir.Yani bunun gibi şeyler işte.ınsan kendi annesi bunları yaptığında aman annee abarttın yaa yada çok mütevazisin bakıyorumda diyebiliyor.Ama kaynanaya saygısızlık olur ya bu söylenmiyor.Söylenmediğinde bu sinir büyüyüp nefrete dönüşebiliyor malesef.belli bi süre uzak kalmanız daha doğru bencede.Siz ne kadar üstelerseniz asıl oğlunuz rahatsız olacaktır huzursuz olacaktır.Sizi sevemediyse yapacak bişey yok siz ne yapsanız onun için kötüdür çünki.Yakın davransanız sıkılır.Uzak davransanız bak aramıyo bile olur.

Bir de şöyle bir durum var ki, siz nasıl benim evladım bambaşka diyorsanız,
insanın da kendi ailesi bambaşka.
Siz nasıl kendi oğlunuz herhangi bir hata yaptığında, onu kucaklıyorsanız,
ama aynı hatayı gelin yaptığında kucaklayamıyorsanız,
gelin de aynı şekilde kendi ailesi ne yaparsa yapsın, onları tolare edip kucaklayabilirken,
sizin tarafınızdan yapılan bazı şeyleri çok kolay tolare edemeyebilir.
Yani aslında gelinin kaynanaya bakışıyla, kayınvalidenin geline bakışı arasında bir fark yok.
Herkes kendi alesini, kendi çocuğunu bambaşka görüyor.
Ama yok illa beni bambaşka görecek derseniz, işte onu kolay kolay kimse yapamaz.
Diğer arkadaşlara katılıyorum, asıl olan saygıdır.
Bir insan kayınvalidesine gerekli olan saygıyı gösteriyorsa,
gerisi gayet insanca sevmeyebilir ,bazı şeyler hoşuna gitmeyebilir.
Aynı şekilde sizinde gitmeyebilir.

Arkadaslar kadinin üstüne bu kadar gidecek ne var yahu
alt tarafi geliniyle samimi olmak istiyor
kendi cadi kaynanalariniz akliniza gelerek bu sekilde aci cikariyorsunuz sanirim.
Bilincaltinizda yatan kötü kaynana kilifina sokmussunuz kadini
Bence yakin olma istegi gayet dogal. O bir anne.
Ha gelini mesafeli olmak ister o baska, o da onun tercihidir.
Kadin burda illa gelinim benle samimi olacak, asarim keserim höd höd demiyorki.
Keske yakin olabilseydik diye dert yaniyor bize, ne var bunda?

size bişi diyeyim mi ilk önce gelin ile kayınvalide arasında dengeyi kuracak olan kişi erkektir!ilk başta onu belirteyim..benim eşim iananın içimden daha söylemeden eşimin annesinin bulunduğu şehre ziyarete gideyim benim annemler torununu gördü onlar da görsün diye düşünürken daha içimi bilmeden;bana danışma gereği bile duymadan ya beraber gitmeyi ya da yalnız beni gönderme planları yapmış olduğundan "gideceksin" die baskı yaptığından çoğu zaman ailesinden soğudum...
kayınvalideler illeki gelin gelsin kalsın diye düşünmesin tatlılıkla davet etmesini bilsin..inanın kendini bilen vicdanı olan bi gelin de zaten gitmek ister kayınvalidesine..çünkü o aileye gelin gitmişsen arada acacak kapılarını halini hatırını soracaksın bence ters tepki almadığın müddetçe..ha bi de şu var ben kendi başıma gitmek istermiyim artık; hayır!! çünkü o kadar gittim kaldım eşim halen gitmemişim gibi tavır koyar zaman zaman yani yaranamamışım demekki!.kayınvalidem saolsun ilk zamanlar eltimi bana övüp dururdu oraya gittiğimde leyla şunu ypıyor sen de öyle yap leyla bunu yapıyor sen de öyle yap die..sinir olurdumm..ama söylemedim...meğer aynısını da demek ona yapıyormuş ki eltim kayınvalideme devamlı onu söylüyorsunuz hep onu seviyorsunuz diyomuş...bana muska yapanın eltim olduğunu şaşırarak öğrenip de kayınvalideme söylediğimde çıktı ortaya bunlar...düşündüm bence bu muskaya belkii sebep kayınvalidem..kıskançlığa sebep oldu o da zaten fesatmış beklemedeymiş kayınvalidem beni örnek gösterdiyse (onu bana örnek gösterdiği gibi ) eltim de kıskanıp yaptırdı muskayı..kimbilir...
ya kayınvalide de olsa gelin de olsa insanın içinde vicdan olmalı...torun göstermemeye de gelince kasıtlı gösterilmiyosa ayıp derim zira yaşlı insanlara yapılmamalı bu kendi gitmesin tamam kocası alsın çocuğu annesine 1/2 günlüğüne gezip gelsin..ama çocuk oraya gidince anneye karşı dolduruluyosa ya da vs..elbette ki kim olsa çocuğu göstermez...

Son düzenleme:
ince işler bunlar otarafa sorsan ben haklıyım der bu tarafa sorsan ben haklıyım der..ama haklıyı haksızı Allah bilir..

allah iki iyi insanı yanyana getirmiyor.gelin iyi olur kaynana kötü,kaynana iyi olur gelin kötü olur.evlliliklerdede öyle oluyor(tabii genelleme yapmıyorum)yüce rabbim dendeliyor herhalde.

Acaba başka birilerine de dediniz mi ev aldım, takı aldım, eşya aldım vs. Dediyseniz belki de gelininiz de bunları duydu. Bana göre yapılması gerekeni yapmışsınız öyle extra bir durum yok ortada. Elbette alacaksınız yani.
Gerçi size torununu göstermemesine sebep olamaz bunlar ama bilemedim. Ama bu işte eminim oğlunuzun da ilgisi var.

sensible araları okumadığın için böyle diyorsun. ne gelinin çok bilmişliğini bıraktı ne aile terbiyesinin eksikliğini bıraktı kayınvalide hanım. üşenmesem tek tek gezip alıntıları toplayacağım da üşeniyorum. geline demediği kalmadığı halde bunda ısrar ettiği için kızıyoruz biz de. en son da burada "ben de kayınvalideme anneciğim diyemem" diyen birine cevap olarak "ne ekersen onu biçersin!!!!" demiş. sanki kayınvalideye anneciğim dememek bir kötülük ve demeyen de ektiğini biçecek.. ne var bunda demişsin, bence çok şey var.

bol bol gelinlerin kaynanalari cekistirdigini duyduk okuduk
bir kaynana cikmis gelinini anlatiyor
gelinlerin kaynanalari anlatiktan fazla degil yani :)
neden tepki gosteriyorsunuzki o kadar..
kaynana COK YOK bu sitede
ekseri magdur gelinler var dolayisiyla konu yanlis yere acildi :)

bin defa açıkladım hala neden diyosunuz yani pes. gelinler niyetlerini bu kadar aşikar ettiği zaman onlara da benzer yorumlar yapılıyor. sen hatalısın deniliyor. ama kaynanaya diyince "ay gelinler çok ondan :)))" oluyor. ben "bekarım anlamam" sözde ama yorum yapıyorum işte. daha ne?

Ona yüksekten bakmıosunuz dimi :) ?

ahh ahhh dünyanın adaleti bu mu ya..aynı anlattığınız teysemin başında üstüne üstlük tek başına herşeyini yaptı ev verdi gelini küs sebebi bile yok oğluda ağzı dili bağlı karısı kime konusursa o da onunla konuşuyor eşşek gibi..
benimde başımda hayırsız kaynana var oğlunu hiç sevmez düşünmez umursamaz aynı zamanda bizleride tabii ama oğlu sırtını dönemiyor böyle insanların şansı mı oluyor kötü insanların dünyası mı bu anlamadım...ama bende elaysam nişanlımın gözünü açcam..fırsat vermicem asla....

aslında bana bazı yorumlar tuhaf geldi
burda bir gelin "kaynanam beni sevmiyor, saygı duymuyor" diye konu açılınca herkes kaynanayı suçlar, bir kayınana konu açmış, yine kaynana suçlanıyor. kimse sevmek zorunda değil filan deniyor.
bu işte bir tuhaflık yok mu :uhm:

kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

teyzecım bu yazdıklarını okuyunca sankı bızım gelını anlatmıssın :S bızımkıde aynen bole hıcbısekılde bızı aılesı olarak gormedı bı yakınlık hıcbırsey annemde kendı halıne bıraktı annem 10 attım attıysa ona karsı o 20 adım gerı gıttı ev verdı yıne yaranamadı evını kıraya verıp baska yere cıktı burdada bı arkadamınzın dedıg gıbı elınden gelenı yaptın ama karsılık bulamadıysa allaha havale et cunkı onlarda cocuk yetıstırıyo zamanı gelınce onlarda aynı seylerı yasar allah buyuk

Bilemiyorum artık..Asşlında çok muhabetlidir.Ağzı iyi laf eder. Belki de yetişmekten ileri geliyor. ailesi öyle yetyiştirmiş..Bir şey diyemiyorum..

December bacim okudum ben tüm yazilarini..
Gelinine hakaret ettiginide düsünmüyorum.
"Ailesi öyle yetistirmis" demek hakaret degil ki.
Evet dogru, bir insan nasilsa %50'den fazla ailesi öyle yetistirdigi icin öyledir. Bu hakaret degil, bu bir gercek.
Bu lafindan sonra, sen olayi namusa getirmissin,
o sizin namusunuz, onu gelin diye aldiysaniz size susmak düser falan demissin.
Bence sert tepkiler veriyorsun canim bacim.
Tabiki senin fikrin, cok saygi duyuyorum.
Ama acikcasi bu kadar sert tepkileri hakettigini düsünmüyorum ben teyzemizin.
Birde "Bizim örfümüzde namusa laf söylemek yoktur" demissin..
Kimin namusuna laf söylemis ki böyle dedin? Yoksa gözden kacirdigim bir yazisimi var?

Son düzenleme:
Kaynanalar hep kötü degildir arkadaslar.
Iyi kaynana, kötü gelinde cok gördüm ben.
Hatta bugün mahallemizdeki kizin biri sözlendi,
kaynanasiyla daha bir kere yüz yüze gelmemis
simdiden hesap kitap yapiyor.
Damadin ailesi Türkiyede,
bunlar evlenince yilda bir kere onlari görmeye gidecekler,
ben gittigimde onlarda kalmam diyor.
Neymis, erkek tarafi bunlara ayri ev acmaliymis.
Senede bir kere gidiyor ve ayri ev istiyor, inanilir gibi degil.
Zaten yanlarinda kalacaklarida en fazla 1-2 hafta,
insan 1-2 haftaligina kaynanasinin yaninda kalmaz mi.
Hadi kötü bir kaynana olsa neyse, geline cektirmis gelinde artik bikmis deriz.
Ama bu daha kaynanayi tanimadan sart kosuyor.
Düsünün artik.
Biz gelinlerde herzaman sütten cikma ak kasIk degiliz.

Son düzenleme:

orda da açıkladım, gelinin namusuna laf etti demek değil benim kastım. kendine gelen emanettir gelin, o kız asıl namustur. onu koruyup kollamak namusun asıl tanımıdır. ama hanımefendi hiç bir sebep yokken bu kızı kötülemekte. kendine emanet edilene hunharca davranmakta ve bu da benim lugatımda namusuna laf etmektir. yoksa gelinine kötü kadın dedi demedim ben.

sensible Allah aşkına bacım oku baştan sona ya. ailesi öyle yetiştirmiş, erkek gibi, çok bilmiş vs vs demiş de demiş ya. yazının ilk entrysiyle anormal çelişiyor bu. ilk entryde "ben gelinimi çok seviyorum tek istediğim benle samimi olsun" demişken sonra kıza bunları söylemesi çok büyük çelişki. eğer konuyu "gelinimle anlaşamıyorum" diye açmış olsaydı gerçekten bu kadar tepki göstermeyecektim.
benim kızdığım bu ikiyüzlülük. anlatabilmişimdir umarım.

aynen katılıyorum
kendini melek gibi göstermiş hanfendi, gelinini de cadının teki
bence az değilsiniz sizde gelininize ne yaptınız ki size böyle yapıyor
bakın burda bile demediğinizi bırakmamışsınız hemde kendinizi acındırarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…