- Konu Sahibi kaderim_48
-
Arkadaslar kadinin üstüne bu kadar gidecek ne var yahu
alt tarafi geliniyle samimi olmak istiyor
kendi cadi kaynanalariniz akliniza gelerek bu sekilde aci cikariyorsunuz sanirim.
Bilincaltinizda yatan kötü kaynana kilifina sokmussunuz kadini
Bence yakin olma istegi gayet dogal. O bir anne.
Ha gelini mesafeli olmak ister o baska, o da onun tercihidir.
Kadin burda illa gelinim benle samimi olacak, asarim keserim höd höd demiyorki.
Keske yakin olabilseydik diye dert yaniyor bize, ne var bunda?
Benim derdim gelinim!!
Oğlum birtanem başakdır başka yalnız gelinim daha başka!!!
Evleri her şeyi ayrı olduğu halde bir türlü bizi ailesi gibi göremedi.Eşinin ailesi gibi de göremedi. Elbette kendi annesinin yerine geçmek gibi bir derdim yok! Kendi kızım gibi görmek istiyorum sadece! tek derdim anneciğim desin, torunumu bana göstersin yeter! Bir de oğlumu mutlu etsin!!
Ne yazık ki bizden çok uzak! İşine gelirse bize yaklaşan gelmezse de yüzümüze bile bakmaya bir eglinim var! Halbuki ben kaynanamı annemden fazla sevdim! Benim yuva kurmama hiç yardımcı olamdığı halde!!! Aileme de çok müdahale etti ama ben hiç onu üzmedim. Ne derse desin gülüp geçtim! O da beni çok severdi.
Ben oğluma hem ev verdim. Takılarını aldım. Eşyasını aldım ve düğününü de yaptım. Karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum. Canım çok yanıyor.
Kendimi sevdirmek için ne yapmalıyım? Ne yaparım da bizi kabul eder??:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
aslında bana bazı yorumlar tuhaf geldi
burda bir gelin "kaynanam beni sevmiyor, saygı duymuyor" diye konu açılınca herkes kaynanayı suçlar, bir kayınana konu açmış, yine kaynana suçlanıyor. kimse sevmek zorunda değil filan deniyor.
bu işte bir tuhaflık yok mu :uhm:
Bilemiyorum artık..Asşlında çok muhabetlidir.Ağzı iyi laf eder. Belki de yetişmekten ileri geliyor. ailesi öyle yetyiştirmiş..Bir şey diyemiyorum..
¤ decemBer ¤;14062387 .!.:yeni mesajlara bakarken dakka bir gol bir, hemen buyrun kızın ailesine geldi laf. daha da sizi haklı bulanlara hayret ediyorum şu an. yetişmesini beğenmediğiniz kızı gelin olarak almayacaktınız hanımefendi. ama yok oğlum sevdi aldı bişey yapmadım derseniz artık size düşen böyle şeyler düşünseniz de susmaktır, çünkü o kız artık sizin oğlunuzun namusudur. bizim örfümüzde yoktur namusa laf söylemek. ve namus, hakikatte o bacak arasındaki şey değil, insanın korumakla yükümlü olduğu değerlerin tümüdür. oğlunuzun karısının ailesine laf etmek size düşmez bu saatten sonra. sizi kınıyorum.
December bacim okudum ben tüm yazilarini..
Gelinine hakaret ettiginide düsünmüyorum.
"Ailesi öyle yetistirmis" demek hakaret degil ki.
Evet dogru, bir insan nasilsa %50'den fazla ailesi öyle yetistirdigi icin öyledir. Bu hakaret degil, bu bir gercek.
Bu lafindan sonra, sen olayi namusa getirmissin,
o sizin namusunuz, onu gelin diye aldiysaniz size susmak düser falan demissin.
Bence sert tepkiler veriyorsun canim bacim.
Tabiki senin fikrin, cok saygi duyuyorum.
Ama acikcasi bu kadar sert tepkileri hakettigini düsünmüyorum ben teyzemizin.
Birde "Bizim örfümüzde namusa laf söylemek yoktur" demissin..
Kimin namusuna laf söylemis ki böyle dedin? Yoksa gözden kacirdigim bir yazisimi var?
orda da açıkladım, gelinin namusuna laf etti demek değil benim kastım. kendine gelen emanettir gelin, o kız asıl namustur. onu koruyup kollamak namusun asıl tanımıdır. ama hanımefendi hiç bir sebep yokken bu kızı kötülemekte. kendine emanet edilene hunharca davranmakta ve bu da benim lugatımda namusuna laf etmektir. yoksa gelinine kötü kadın dedi demedim ben.
sensible Allah aşkına bacım oku baştan sona ya. ailesi öyle yetiştirmiş, erkek gibi, çok bilmiş vs vs demiş de demiş ya. yazının ilk entrysiyle anormal çelişiyor bu. ilk entryde "ben gelinimi çok seviyorum tek istediğim benle samimi olsun" demişken sonra kıza bunları söylemesi çok büyük çelişki. eğer konuyu "gelinimle anlaşamıyorum" diye açmış olsaydı gerçekten bu kadar tepki göstermeyecektim.
benim kızdığım bu ikiyüzlülük. anlatabilmişimdir umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?