- Konu Sahibi kaderim_48
-
orda da açıkladım, gelinin namusuna laf etti demek değil benim kastım. kendine gelen emanettir gelin, o kız asıl namustur. onu koruyup kollamak namusun asıl tanımıdır. ama hanımefendi hiç bir sebep yokken bu kızı kötülemekte. kendine emanet edilene hunharca davranmakta ve bu da benim lugatımda namusuna laf etmektir. yoksa gelinine kötü kadın dedi demedim ben.
sensible Allah aşkına bacım oku baştan sona ya. ailesi öyle yetiştirmiş, erkek gibi, çok bilmiş vs vs demiş de demiş ya. yazının ilk entrysiyle anormal çelişiyor bu. ilk entryde "ben gelinimi çok seviyorum tek istediğim benle samimi olsun" demişken sonra kıza bunları söylemesi çok büyük çelişki. eğer konuyu "gelinimle anlaşamıyorum" diye açmış olsaydı gerçekten bu kadar tepki göstermeyecektim.
benim kızdığım bu ikiyüzlülük. anlatabilmişimdir umarım.
Takılarını taktım diye yazdım.Konuyu çeken oraya çekiyor nedense..Ben taktığımın karşılığına sevgi beklemiyorum ki ondan! Beni sevsin diye takmadım ki! Neden hep bu yönden ele aldığınızı da anlayamıyorum. Bir insan bir insanı sevmek için bir beklentisimi olmalı! Ben o cümleyi yazdım. Üzerime düşeni ayptım anlamında ayzdım. Maşallahınız var nasıl da anlayışlısınız! güya yardımcı oluyorsunuz! Nasıl da yargılıyorsunuz!Allah beni bilmeden yargılayanlara erkek evlat versin!Tek duam bu sizler için!!!
yaww nedir bu kaynoşların bizden çektikleri
kırk yılda birisi gelininden dertli vurun abalıya olmuş,
hep gelinler mi dertli olacak
yaz abla sen ben arkandayım:)
hep gelinler haklı değil ya,
bazı yorumları okudum,
gelin o senin kızın gibi görme diyenler olmuş
gelin gibi davransa beni benimsemedi dersiniz,
evini altıı aldığını yazmış çünkü çoğu kaynoş şikayetlerinde
hiç hakkı yok bişey yapmadı vs. diyosunuz,
torun göstermemek hangi hakla oluyor
aralarında ne geçerse geçsin o onların torunu ve göstermemek gibi bir lüksü olamaz,
bir güler yüz,hürmet bu kadar zor olmamalı bence,
ama asıl iş oğlunuzda bence de,
ailesini ve eşini saydıracak ve sevdirecek kişi oğlunuz,
laleee gel ben alim seni sincabıma,
senin gibi feddan gelinle ancak ben başa çıkarım:))
aslında bana bazı yorumlar tuhaf geldi
burda bir gelin "kaynanam beni sevmiyor, saygı duymuyor" diye konu açılınca herkes kaynanayı suçlar, bir kayınana konu açmış, yine kaynana suçlanıyor. kimse sevmek zorunda değil filan deniyor.
bu işte bir tuhaflık yok mu :uhm:
evet kimse birbirini sevmek zorunda degil ama saygi göstermek zorunda.sonucta kader hanim gelinini cekistirmiyor bi nevi tavsiye istiyor sanirim.ama o tavsiyeyi bizden alamaz cünki biz daha kaynana olmadik.bi insan nasil eli kesilince anlar aciyi bizde öyle daha teyzemiz gibi olmadigimizdan iyi konusuyoruz.ama isin asli öyle degildir tabi.ben mesela benimle evenecek adam bana sunu yapacak bunu yapacakta bende onu bosamiycam hih diyordum ama isin asli oyle olmyuormsu.kolay da degil.her neyse teyzem benim, ortada hata yok ama ortada senin oglunun esine karsi biraz ezikligi var bence.eger senin oglun karisi icin esinin ailesiyl ilgileniyorsa aynisini sanada yapmali.ha yapmiyorsa oglununda umrunda degilse bu durum., tabiki gelip gitmez aramaz sizi.araya bi kere o sogukluk girmis nedenini biz bilemeyiz.siz yaklasin teyzem.nasilsin kizim bi ihtiyacin varmi diye sorun.gel yemek yaptim yiyelim diyin.bunlari normalinde gelininizin yapmasi lazim tabi ama bu bi cesit döngüdür.ona sicak olmaya güler yüzlü olmaya calsiin.bi hikaye vardir ya ha ni.gelin kaynanasina 40 gün zehir yedirmis de nasil olsa ölecek diye iyi davranmis bide bakmis mi cok sevmis kayinvalidesini cok vijdan azabi cekmis.ama hocanin verdigi toz zehir degilmis.sizde ona ne kadar iyi davranirsaniz illaki karsiligini alacaksiniz.benim esim ailesine bile gitmez ama ben 3 günde bir giderim muhakkak.buda bana verdikleri sevginin bi karsiligidir.kimseyede gelininizi yada ayiplarini anlatmayin.sizin dostunuzun da dostu vardir ilaki.misal gelinizin hakkinda konustuklariniz gitse gelininizin kulagina cok üzülür nu yüzden ne gelmek nede gitmek ister.bende alah izin verirse kayinvalide olucam ilerde.simdi bazen düsünüyorum ben nasil olurum diye.allahim islerine karisan insanlardan olmami nasip etmesin.ama banada hayirli bi evlat olmalirinida nasp etsin tabi.islerine karisan kisi olarak seni demek istemedim teyzem benim.ama bazi insanlar var ben almanyada yasiyorum.bi arkadasim var kaynanasi taaaaaa türkiyeden buraya karsiyor .arkadasim anlattikca sükür ediyorum.her kezin bi sinavi vardir teyzem.insalah bu sinavlari basariyla tamamliycaz ama allahin yolunda ilerleyip allahimiza siginarak bunun baska yolalri yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?