Benim derdim gelinim!!!!

Benim anlayamadğım birşey vat...
Konu sahibi ablamız hoşuna gitmeyen mesajların hepsie birer birer cevap verip karşılık yazmış..
Ama benim gibi bazı diğer arkadaşlar da konuyu netleştirmek adına sorduğumuz hiçbir soruya cevap vermemiş...
Ne yaptı size tam olarak.. Torununuzu ne sıklıkta görüyorsunuz... Size bi saygısızlığı oldumu gibi sorular sorduk ama hiçbirine cevap alamadık....

Derdinizi biraz daha netleştirseniz, belki size yükleen arkadaşlar da olayı daha net görüp yorumlarından vazgeçeceklerdir..
Siz tam olarak hiçbir şey anlatmadan direkt gelininizi şikayete geçtiğiniz için tepki aldınız sanırım....

Bacim kimin hakli kimin haksiz olduguna burda karar vermemiz zor mutlaka.
Gelinide dinlemek lazim tabiki.
Ama bu konunun ana düsüncesinin kötü niyetle oldugunu zannetmiyorum ben.
Gelinini kötülemek icin acilmis bir konu degil bence.
Teyzemiz gelininin neden kendisine uzak davrandigini anlayamadigi icin biraz sitemli olabilir.
Mesela bu teyzemizin durumunda bir yasli teyzemiz vardi bizim. Gelini soguk, lafini cekmeyen, büyügüne kücügüne sert sert konusan biriydi. Tek iyi yönü hic dedikodu yapmaz ve agirbasliydi hakkini yememek lazim. Teyzemizde tek basina yasayan yapayalniz bir kadin. Gelin calismiyor sabahtan aksama kadar evde ve kaynanayla evleri yürüyerek 10 dk olmasina ragmen ne giderdi ne cagirirdi. Telefon bile acmazdi. Teyzemizde o kadar saf o kadar iyi niyetliki. Ara sira gelininden bahseder, gelmedigi icin sitem ederdi, sert konusuyor ailesi neden böyle yetistirmisde derdi. Ama yeri geldigindede gelinini korurdu.
Ne oldu biliyormusun, onlarinda gelini oldu ve kaynanasina yapilanin aynisini onlarin gelini kendi annesine yapiyor.
Ben sunu diyorum, eger kayinvalide herseye burnunu sokan bir tip degilse, gelini ezmeye calismiyorsa, gelinlerde az biraz hürmet etsinler, telefon acip hal hatir sorsunlar, bu cok büyük birsey degil ki. Iki günlük dünya, yaptigin iyilikle kalirsin. Yapayalniz tek basina yasayan bir kaynana, eger gelinine eziyet etmiyorsa idare edilmez mi yahu. Bugün var yarin yok.

Ben nedense konu sahibi teyzemizi o teyzeye benzettim biraz. Belki bu nedenle sert yorumlar geldigini düsünüyorum. Ama tabi asla isin gercek yüzünü hic birimiz bilemeyiz, sende hakli olabilirsin, bende, aysede fatmada.

Ne diyelim ya Allah hem hayirli gelinler hemde hayirli kayinvalideler nasip etsin.

allh duysun teyzecıgım ınş oglum olur:)
saol duanız ıcın

denizbarış arkadaşımında dediği gibi teyzemiz net bişey söylemiyorki.Hiçmi göstermiyor torununu ki zannetmiyorum.Haftanın hergünü görmek ister tabi babaanneler anneanneler.Ama onunda kendine göre işleri vardır.Haftada kaç kez geliyolar size mesela.Siz hergünmü istiyorsunuz.Hiçbirine cevap vermemişki.

Burdan bisey söylemek gercekten zor .. Eger siz gercekten birsey yapmadıysanız gelininizin önyargıları vardır yada yapısı böyledir .. Ayrıca demissiniz oglum onun annesi icin kosturuyor hastanelerde diye .. Oglunuz karısının ailesi icin fedakalrlık yapıyorsa gelininizin de size zor zamanlarınızda bir tas corba getirmesi gerekiyor ..

Yani olması gereken bu eger bunun bilincine varamıyorsa da kendi ayıbıdır .

ben konu sahibi teyzeye katılıyorum
kdıncağız takılarını taktım falan derken sonuçta üstüne düşeni yapmış
benim kayınvalidem de debiraz olsun bi sorumluluk olsaydı da bişeyini görseydik.
keşke benim kaynanam da sizin kadar düşünceli olsaydı

ayrıca
konu sahibine tavsiyem
bizmde geliniz var teyze bizde herşeyi yaptık güleryüzlü de davrandık ama bize soğuk annem olumlu karşılıyor daha alışacak bize hemen kolay değil diyor

yaww nedir bu kaynoşların bizden çektikleri
kırk yılda birisi gelininden dertli vurun abalıya olmuş,
hep gelinler mi dertli olacak
yaz abla sen ben arkandayım:)
hep gelinler haklı değil ya,
bazı yorumları okudum,
gelin o senin kızın gibi görme diyenler olmuş
gelin gibi davransa beni benimsemedi dersiniz,
evini altıı aldığını yazmış çünkü çoğu kaynoş şikayetlerinde
hiç hakkı yok bişey yapmadı vs. diyosunuz,
torun göstermemek hangi hakla oluyor
aralarında ne geçerse geçsin o onların torunu ve göstermemek gibi bir lüksü olamaz,
bir güler yüz,hürmet bu kadar zor olmamalı bence,
ama asıl iş oğlunuzda bence de,
ailesini ve eşini saydıracak ve sevdirecek kişi oğlunuz,

laleee gel ben alim seni sincabıma,
senin gibi feddan gelinle ancak ben başa çıkarım:))

Katılıyorum canım özellikle suraya kadıncagız herseyi yaptım demekle hata etti .. Yaptıgın iyilikleri söyleme oluyor .. Ama burda bir gelin hanım konu acıp bana bir kırık igne dahi almadılar deseydi kaynanaya bir sövmedigimiz kalırdı.

Ne güzel ki kızı gibi görmek istiyor gelinini o senin gelinin kızın degil deniyor bu seferde aynı dedigin gibi az konular okunmadı burda beni bir türlü kabullenemediler,benimseyemediler diye ..

Kaynana gelinden sikayetci olsa kesin gecmiste bir hatası olmustur .. a.s

ablacığım gönlumun bır tarafı sana katılırken dığer tarafıda katılmıyor
bende geleceğin kayınvalıde adayıyım
benım tek sözledığım cümle benım kayınvalidemin bana yaptıklarını ben kızıma yapmıyacağım
sizin olayınıza gelınce canım teyzem muhakkak kı zamanıda sizin yaptığınız bır sey karşı tarafı kırmıştır bunu hanım kızınızı karşınıza alıp konuşmak lazım
siz evine gittiğiniz zaman sizi kovacak kadar .................
gidin ne konuşun

Sevmek zorunda değil fikrini savunan biri olarak, bence bir tuhaflık yok.
Sevmeme eylemi sadece gelin kaynanayı sevmeyebilir için kullanmadım ben mesela.
Aynı şekilde kayınvalide de gelinini sevmeyebilir.
Zaten evlenirken, kayınvalidenize aşık oldunuz mu diye kimse sormuyor, kayınvalideyi çok seviyorsanız evlilik olur da denmiyor. Aynı şekilde her kayınvalide de ben bu kızı sevdim, aşık oldum bu benim gelinim olacakta demiyor.
Gelin ne kadar anneciğim demiyorsa, kayınvalide de kızım, canım demek zorunda değil.
Her iki tarafta gerekli saygıyı ve idareyi gösterdikten sonra sıkıntı yok bana göre.
Yoksa her iki tarafında birbirine bayılması beklenemez.
He olursa iyi olur, ama bunu kaç kişi yaşayabilir, orası tartışılır.
Evlilik ne kadar iki kişilik gibi gözükmese de (aileler de çok önemli bir evlilikte), aynı şekilde aslında iki kişilik.
Kimse eş seçerken, önce annesine bakıp seçmiyor.
Sonra bunlara bakıyor olabilir.
O yüzden sevmesi gerekmiyor bence, her iki tarafta.

evet kimse birbirini sevmek zorunda degil ama saygi göstermek zorunda.sonucta kader hanim gelinini cekistirmiyor bi nevi tavsiye istiyor sanirim.ama o tavsiyeyi bizden alamaz cünki biz daha kaynana olmadik.bi insan nasil eli kesilince anlar aciyi bizde öyle daha teyzemiz gibi olmadigimizdan iyi konusuyoruz.ama isin asli öyle degildir tabi.ben mesela benimle evenecek adam bana sunu yapacak bunu yapacakta bende onu bosamiycam hih diyordum ama isin asli oyle olmyuormsu.kolay da degil.her neyse teyzem benim, ortada hata yok ama ortada senin oglunun esine karsi biraz ezikligi var bence.eger senin oglun karisi icin esinin ailesiyl ilgileniyorsa aynisini sanada yapmali.ha yapmiyorsa oglununda umrunda degilse bu durum., tabiki gelip gitmez aramaz sizi.araya bi kere o sogukluk girmis nedenini biz bilemeyiz.siz yaklasin teyzem.nasilsin kizim bi ihtiyacin varmi diye sorun.gel yemek yaptim yiyelim diyin.bunlari normalinde gelininizin yapmasi lazim tabi ama bu bi cesit döngüdür.ona sicak olmaya güler yüzlü olmaya calsiin.bi hikaye vardir ya ha ni.gelin kaynanasina 40 gün zehir yedirmis de nasil olsa ölecek diye iyi davranmis bide bakmis mi cok sevmis kayinvalidesini cok vijdan azabi cekmis.ama hocanin verdigi toz zehir degilmis.sizde ona ne kadar iyi davranirsaniz illaki karsiligini alacaksiniz.benim esim ailesine bile gitmez ama ben 3 günde bir giderim muhakkak.buda bana verdikleri sevginin bi karsiligidir.kimseyede gelininizi yada ayiplarini anlatmayin.sizin dostunuzun da dostu vardir ilaki.misal gelinizin hakkinda konustuklariniz gitse gelininizin kulagina cok üzülür nu yüzden ne gelmek nede gitmek ister.bende alah izin verirse kayinvalide olucam ilerde.simdi bazen düsünüyorum ben nasil olurum diye.allahim islerine karisan insanlardan olmami nasip etmesin.ama banada hayirli bi evlat olmalirinida nasp etsin tabi.islerine karisan kisi olarak seni demek istemedim teyzem benim.ama bazi insanlar var ben almanyada yasiyorum.bi arkadasim var kaynanasi taaaaaa türkiyeden buraya karsiyor .arkadasim anlattikca sükür ediyorum.her kezin bi sinavi vardir teyzem.insalah bu sinavlari basariyla tamamliycaz ama allahin yolunda ilerleyip allahimiza siginarak bunun baska yolalri yok

a.s.a.s.

valla konunun bi ilk mesajını okuyup da 30 sayfasını atladıktan sonra saf saf yorum yapanlara hakkaten gülüyorum.

gelın kaynana sorunu hıc bıtmezzzzzzz
cok gulsek laubalı oluruz
surat asssak ben ne yaptım dıe saldırırlar

kaynanalar ldurecek beniiii
hersey neden kendı ıstedıklerı gıbı olsun ıstıyolar
sonucta 20 yasındakı bırının dusuncesı ıle 50 yasındakı bırının dusuncesı aynı olmazkı
teyzecıgım konu acmıssın her yoruma acık olman gerek
sen buna bıle tahammul edeıosun neden
kavgan yok bır seyın yok sorun ne
anlamadım,
soguk davranmasımı....
bazı ınsan yapı geregı ole olur yanı onu sen degıstıremezsınkı ????

valla varya benım oglumu mutlu etsınde ıster bana surat yapsın
ıster benı evıne ıstemesın,
ısterse soguk davransın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…