Benim derdim gelinim!!!!

İki kelimeyle cevap veriyorum yorumlarınıza..Darısı başınıza....

Gelininizin size karşı mesafeli oluşu bu yüzden olabilir mi acaba....
Bu kadar alıngan olmanın, bu kadar küstüm oynamıyorum yapmanın gereği yok....
Bir derdinizi açtınız.. Olumlu oldduğu kadar olumsuz doğru olduğu kadar yanlış yorumlar da olacaktır....
Ama siz olumlu, olayın tam olarak ne olduğunu anlamaya yönelik mesajların hiçbirine cevap vermeyip olumsuz yorumlara tavır yaptınız...
Şimdi de küstüm oynamıyorum, darısı başınıza diyerek kaçıyorsunuz....

Kusura bakmayın ama bu tavrınızdan sonra sizin gelininizle aranızdaki soğukluğun sebebini çözmeye çalışan mesafeyi kısaltmak için fikir soran bir kaynana olduğunuzu düşünmekten uzaklaşıyorum... Sanki daha çok gelinini şikayet etmeye gelmiş, ve dedikodusuna ortak arayan biri gibi gözükmeye başladınız gözüme...

Gelininizin tam olarak ne yapıp da sizi üzdüğünü anlatmadığınız sürece de böyle düşünmeye devam edeceğim....

İki kelimeyle cevap veriyorum yorumlarınıza..Darısı başınıza....

sizin gelininize karşı yaptığınız hatalardan olumsuzluklardan biraz bahsedebilirmisiniz.
herkes sizinle aynı fikirde olmadığı için veya desteklemediği için beddua tarzı kelimeler,cümleler kullanmanız kafamı karıştırmadı desem yalan olur.
gerçekten Allah insanların gönlüne göre,gönül temizliğine göre veriyor.bence,gelininizin size karşı hareketlerinin sebebi çok çabuk ortaya çıkabilir,biraz düşününce.
kendinizi sorgulamalısınız.

bence gelininizin sizinle her konuda aynı fikirde olmasını istiyosunuz oyüzden anlaşamıyosunuz..ben burdaki tavrınızdan bunu çıkardım,eleştiriye kapalısınız..insanları olduğu gibi kabul edin..

Kaçmak mı diyorsunuz bu sözü söylememiş olmama! Ben hiç bir zaman kaçmam! sözümün arkasındayım! hakkımda kim ne düşünürse düşünsün ben burdayım! Herkes düşüncesine göre Allah aktında yargılanır. Ben kimseye yargısız infaz yapmıyorum. Bu konuyu açtığım günden itibarne yorumları okusaydınız ne hakaretler aldığımı görürdünüz. Bakın siz de beni hemen yargılamışsınız. Ne diyeyim yani! Polemiğe mi gireyim! Kaç yaşında kadınım''Ayıp senin yaptığın''dieyn insanlara ne diyebilirim. Yorumları okuyunda beni öyle yargılayın! Kendimi anlatmaya çalıştım ama duymadığım laf kalmadı! Ben gelinimden emri vaki yapıp, yapmaması gereken bir şeyi yapmasını hiç istemedim. Sadece bütünleşmek yakınlaşmak istedim. Bu da benim sıcak kanlı, hayata gülümseyerek bakan bir insan olmamdan ileri geliyor belki de! Belki de benim kaafmda kurduğum şekle şemaya uyduramamdan ileri geliyor olabilir. Bakıyorum da yorum yazan arkadaşlar bir kaynana gelininden bahsetse de hakaret etsek diyorlarmış. İsabet oldu konuyu açmam! Zamanlamam mükemmel yani! hepinizden Allah razı olsun!yasakkelime

bence gelininizin sizinle her konuda aynı fikirde olmasını istiyosunuz oyüzden anlaşamıyosunuz..ben burdaki tavrınızdan bunu çıkardım,eleştiriye kapalısınız..insanları olduğu gibi kabul edin..

Eleştiriden kaçmıyorum.Yazdığım bir önceki yorumları okuyun lütfen!

Benim gelinime karşı yaptığım hata mı????
Doğru, haklısın! En büyük hatam insanları kendim gibi görmem!

Tamam da bu bahsettiklerinzi size ben söylemedim.. Sizi ben suçlamadım... Başından beri size soruyorum.. Gelininiz ne yaptı yada ne yapmadı da onun size karşı soğuk olduğunu düşünüyorsunuz... Torununuzu ne kadar sıklıkta görüyorsunuz(bir yorumunuzda torununuzu size göstermediğini söylediniz).... Size baştan beri bunları sordum... Siz bunların hiçbirine cevap vermeyip size olumsuz yorum yapanlara laf yetiştirmekle meşgul oldunuz, benim sorularıma cevap vermeye bile tenezzül etmediniz..
Sürekli Allahınızdan bulun, darısı başınıza modundasınız....
Burada herkes sizi eletirmedi.. Herkese aynı muameleyi yapmaya hakkınız yok....

Bu arada hiçkimse gelinizde dahil sizin kafanızda kurduğunuz şekle şemale uymak zorunda değil... Ona uydurmaya çalışırsanız da hopp der ve çeker kendini....
yaşınız benden oldukça büyük, o yüzden size saygı duyuyorum... Ama satır aralarında kendiniz de itiraf ediyorsunuz ki aslında gelininiz size karşı saygısız eğil, size karşı bir kötülüğü yok, oğlunuzu sizden uzaklaştırmışfalan değil.. O sadece sizin kafanızdaki şekle şemale uymuyor.... Sırf bu yüzzden şikayetçisiniz geliniizden.....
Yanlış düşünüyorsam da somut olarak gelininizle yaşadığınız tatsızlıkları anlatarak lütfen şikayetlerinizin sebeplerini anlatın.... Ben de sizden size haksızlık etmişim yargısız infaz yapmışım(ki yapmadım) diye özür dileyeyim...

gelininden şikayet eden hanımefendi gibi bir örnekte bizim ailede yaşandı inanın bazen bu anlatılanlar gerçek çıkabiliyor benim abim evlendi düğününü eşyasını altınını ve hatta evini dedem yaptı ve verdi ama ne yazıkki ne anneannem ne dedem bir bardak çaylarını içemediler 7 yıl boyunca, üstelik koca sülaleyi birbirine katabilecek kadar çirkef dedikoducu biriydi gelinimiz hergün sudan sebeplerden kavgaçıkarır sonra hem kendini hem bizi mahalleye rezil ederdi allahın günü birilerinden olmayan aile hikayelerimizi duymaktan bıkmıştık sonra nemi oldu bu evliliğin sonu gelmedi ve boşandılar olan ortada kalan bir kız çocuğuna olan oldu şimdi rezillliklerine devam ediyor ailesinden bile ayrılmış
ortada çocuk olmasa görecek gözümüz yok yanında ne kaynanası ne görümcesi yokken kendi evinde bile huzuru sağlayamayan biriydi anlayacağınız tek örnek biz değiliz eminim allah herkesi iyilerle karşılaştırsın

Eleştiriden kaçmıyorum.Yazdığım bir önceki yorumları okuyun lütfen!

siz hatayı başta yapmışsınız bence ailenize uymayan bi kızı gelininiz olarak oğlunuzla evlendirmişsiniz..erkek gibi yetişmiş demişsiniz,aile kavramı farklı demekki gelininizin bunu sizde söylemişsiniz.keşke baştan kabul etmeseydiniz..sizde rahat ederdiniz,gelininizde...:1rolleyes:

Bizim de gelinimiz var, o da kafamızdaki "mükemmel gelin" profiline pek uymuyor.. çok farklı Bizden.. ama onu Böyle kaBullendik.. Bi saygısızlığı Bi terBiyesizliği yok, olumlu yönlerine odaklandık.. siz de soğukluğunu görmeyip çocuğuna iyi Bi anne oğlunuza iyi Bi eşse cidden şükredin.. Bakın Benim dayımın Bi eşi var Biz yaka silkiyoruz ondan.. anneme anneanneme ne hakaretler etti, anneannem de evini verdi, düzenini Bozdu ama karşisina geçip naptın ki Bize dedi, çok saygısız çok terBiyesiz Bi kadın.. hepsini geçtim çocuklarını hiç iyi yetiştiremiyor, 9 yaşında Bi kızı var sürekli kıza gerizekalısın salaksın diyor, kızı hep aşağiliyor.. çocuklar akşama kadar sokakta.. dayıma karşi saygısız, herkesin içinde dayımı aşşağilar, laf sokar.. dayım o kadar saBırlıydı ki o Bile patladi artık.. dayım Bi keresinde dövmeye kalktı annem gitti ayirdi dayıma kızdı, ama kadın anneme "sen ne karişiyosun, Beni Boşasın istiyosun di mi" dedi.. hadi annem kötü anneannem kötü diğer yengem kötü kaynın kötü, ya Bi sen mi iyisin.. Valla teyzecim şükret haline.. tek kusuru soğuk olması olsun.. Biz o kadını gördükçe aBimin eşini el üstünde tutuyoruz.. Allah ondan razı olsun.. allah kötüyle karşilaştirmasın

hem Bazı şeyler zaman ister.. size alışsın sizi Benimsesin, ama zaman verin Bunlar olacaktır.. Bizim gelinimiz de çok mesafeliydi ilk senelerde.. şimdi 3. senemiz.. ilk senelerde siz diye hitap ederdi anneme, Bize karşi mesafeliydi.. ama şimdi kucağimizda yatiyor.. anneme annecim demeden konuşmuyor.. zamanla ısındı Benimsedi, gelip gidip Beni öper, koklar, cadı görümcem Benim der, hatta sizi çok seviyorum der durup dururken.. hiç Beklemezdik Biz de hem şaşirdik hem sevindik, ama Bütün arkadaşlarına Bizi anlatıyormuş, Beni el üstünde tutuyolar, çok şanslıyım diyormuş ki duygularını pek Belli etmeyen Bi kızdır.. soğuk görünür.. önemli olan insanların içindeki o Buzları eriteBilmek.. anneme siz diyen kız şimdi senli Benli yağli Ballı oldu.. espriler yapiyor, anneme takılıyor, aBimden önce düşünüyor annemi, Bizi.. Benim sevgilimle tanışmak için Bile can attı.. kardeşi giBi Benimsedi Bizi.. sadece zaman.. siz de pes etmeyin, kazanmak için içindeki Buzları eritmek için saBır gösterin... her insan özünde iyidir çünkü.. Bu mesafeli soğuk duruşu kötü Bi insan olduğunu göstermez..

Bazı arkadaslar demis ki kendi annem gibi göremem elbette göremeyiz ama saygıda kusur etmemeliyiz .Ve annecim yada babacım kelimesini ben hosgörüden, iyi niyetten,cömertlikten söylerim illa canım cigerim anlamında degil ..!!

Benim halamında gelini var babama nasılsın dayıcım deyip eline yapısıyor yani o kadar yapmacıkki babam 'da o tarz seylerden hoslanan biri degildir yagcılık gibi gelir ya tamam dersinizde 3 kere gördügünüz bir esinizin akrabasına cımlı,cimli hitap edilmez ki ..

sizin yazdıklarınıza göre evet gelininiz hatalı. herşeyini zlamışsınız daha ne istiyor ki. söylediğinize göre iyide davranıyorsunuz.
yalnız bir nokta var. benim kaynanamda etrafına şunu yaptgım bunu yaptım gelinim böyle yaptı diye anlatmış durmuş. ammaaaa hiç birşey almadığı gibi bana ve aileme hakaret etti. eşimden ayırmaya çalıştı. bana herşeyimi almış mış yalan gelin ayakkabılarımı bile kendim aldım.
şimdi durup bir düşünmelisiniz ben ne yaptım gelinime. eğerki geçmişte yaptığınız hatalar varsa bunun için özür dilemeniz gerekiyor kendinizi affettirmelisiniz. hatalarınız bulamadıysanız oğlunuzla konuşun benim bir hatam varmı diye sorun.
bana hatalarınız var gibi geliyor kusurada bakmayın.

Bu konuya yorum yazmak istemiyordum, sürekli bir tartışma olduğu için ama kaderim_48'in gerçekten samimi olduğunu düşünmeye başladım.
Kaderim_48 size ne şekilde hitap etsem bilemedim kusura bakmayın.
Benim kayınvalidemle tanışsanız ve gelinlerden bahsetseniz belki o da benim soğuk oluduğumdan şikayet edecektir.
Ne yaparsam yapayım sıcak davranamıyorum, çok yaklaşamamıyorum ne yapayım.
Haftada 1-2 kez gidiyoruz geliş gidişlerde eşim elini öpüyor ben öpmüyorum çünkü öpmek istemiyorum.
Kadın bana arada sarılmasa ben hiç sarılmıyorum.
Elimde değil ne yapayım yapmacık ta yapamıyorum.
Nedenlerini bilmiyorum, belki kendi annem gibi olmadığı için, belki aynı dili konuşmadığımız için,
belki beni kendi evladı gibi görmediğini bildiğim için.
Nasıl bir kayınvalidediniz bilmiyorum ama kendinizi onun kayınvalidesi gibi değil annesi gibi görün.
Onun da yorulabiliceğini, onun da bir canın olduğunu, onun da kendi annesinin evladı olduğunu düşünün.
Eleştirmeyin, laf sokmayın, ettiğiniz iyilikleri yüzüne vurmayın,
Sürekli oğlunuzu övmeyin, o şöyledir o böyledir vs.
Tabi insan evladını arada övmek ister ama abartmayın.
Yok ona söyle bir kız bulmuştum gibi cümleler kurmayın.
Gelininizi oğlunuza yakıştıramadığınızı düşünebileceği cümleleri kurmamaya özen gösterin.
Sonuçta oğlunuz kendini ona yakıştırmış sevmiş, oğlunuza güvenin, eğer o sevdiyse demek ki iyi biri diye düşünün.
Biz sadece kendi düşüncelerimizi deneyimlerimizi söyleyebiliriz.
Ben de kendi deneyimlerimden bahsettim, belki bana öyle hissettirmeselerdi ben de soğuk olmazdım.
Bu arada neden torununuzu size göstermiyor?
Oğlunuzla görüşmüyor musunuz? O getirsin size.
Bence siz detay vermediğiniz için arkadaşlar yanlış anladı sizi.
Umarım herşey gönlünüzce olur.
Sevgiler.

Anlayışın ve içinden geldiği gibi bazı şeyleri anlatmaya çalışışın için çok teşekkür ederim canım! Oğlum getiriyor zaten bebeği! O getirirse görüyoruz. Gelinime kalsa göstermek istemez. Bizim de ilk torunumuz ! Bırakın ben bütün çocukları çok seviyorum. Nerede bir çocuk görsem okşarım. Mesele o değil! Gelinim nedense uzak duruyor. Biraz da evde sözünü geçirmeye çalışıyor gibime geliyor. Bakın size küçük bir şey yazacağım daha bir hafta falan oldu. Belki de biliyorsunuzdur. İspanya maçı aldığı gün! Benim oğlumda her erkek gibi futbola düşkün! Akşam saat 10 da işten gelmiş. Maçı seyretmeye başlamış. Biz de aşağıda oturuyoruz. Daha önce belirtmiştim aynı binadayız diye! Gelin kızımızda oğlum maç seyrederken 11,30 gibi elektrik süpürgesini çalıştırmış. Oğlum da kapatmasını söylemiş. Derken başlamışlar tartışmaya! Onlar sesini yükseltince çocuk başlamış ağlamaya! Ben de merdivenlerden üst kata çıkıyorum. Çocuk sesi geliyor. Merdivenler binanın dışında. Ses nerden geliyor diye dinledim. Bir de baktım komşular balkonda! Gelinin sesi nasıl çıkıyor bir bilsen! Bağırıyorda bağırıyor sen tv seyrediyorsun da çocuğu bakmıyorsun. Maç seyrediyorsun da benim temizlik yapmamı engelliyorsun falan filan! oğlumun sesi çıkmıyor ama gelin mahalleyi kendini dinletti. Neyse bebek hala ağladığı için dayanamadım. Kapının ziline bastım. Gelin hanım açtı kapıyı! Çocuk kucağında ama yavrum nasıl iç çekiyor! Ver bebeği bana da avutayım dedim. Ben avuturum deyip kapıyı kapattı! aradan yarım saat geçti hala bağırıyor ve elektrik süpürgesi çalıştırıyor. Yattığım yerde yatamadım sinirden. Mahalleye de rezil olduk. Oğlum sabırlı birisi allahtan! Derken onların kapısının zili çalmaya başladı. Kapıyı açmadılar. Biz kendi dairemizdeyiz kim çalıyor zili diye kapıyı yavaşça açtım. Bir de baktım alt kattaki kiracı! aynen şöyle dedi.
''Abla ya bu saatte bu ne ses! Bize yazık değil mi? Sabah işe gideceğiz.''
sonra oğlumu aradım.Oğlum kiracı çıktı yukarıya artık sussanız dedim. Oğlum ''ne yapmamı istiyorsunuz anne ağzınımı dikeyim''dedi. Tamam oğlum deyip telefonu kapattım.

Adam söylene, söylene dairesine gitti. Peki doğru mu bu? Bir başkasına rahatsızlık vermek, reklam olmak doğru mu?

Ben oğlumu yukarıya çıkarıp gelinimi de kötülemem! İkisi anlaşsın yeter! Ben anlayamadım anlayamayacağım da gelinimi..Ben kötü kaynana olabilirim belki ama asla gelinimin yaptığı hareketin bir tanesini yapmadım. Eşimi, eşimin akrabalarını ve yaşadığım çevreyi rahatsız etmediğim gibi gereken saygıyı gösterdim. Bu demek değil ki herkes benim gibi olsun. Elbette olmaz!!!
Daha hayatın ne demek olduğunu bilmiyor. İnşallah öğrenecek!

kaderim; konun başından beri size karşı bir yorum yapmadım, kayınvalideler adı kayınvalide olduğu için kötü değildiri savundum.
ama bana göre bu davranışınız doğru değil.

evet çocuğun korkup ağlaması feci birşey ama gelininizin kocasına o kadar bağırırken sizin çocuğu avutma teklifinize olumlu yaklaşabileceğini düşünebiliyor musunuz?
Ondan sonra kiracı üst kata geldiğinde size uyuyamyıyorum dediğinde ne yapabilirim ki ben deyin.
o evde olan siz değilsiniz, sizin oğlunuz olabilir ama sorunu yaşatan ya da yaşayan siz değilsiniz; o hanede oturanlar.
oğlunuz zaten karısnın bağırmasına ya da elektrik süpürgesi çalıştırmasına engel olsa alt kattakiler rahatsız oluyor diye değil çocuğu ağlıyor ve korkuyor diye engel olurdu.
siz aramanız gereksiz olmuş. adam elinden gelen birşey olsa yapar zaten siz aramasanızda.

Bütün yorumlarım gitmiş ama son olaya yaklaşımımı anlatayım.
Şimdi siz dışardan anlatıyorsunuz olayı ve oğlunuz size göre 0 hata ile yaşan mükemmel bir erkek olduğu için ortalığı yıkan gelin doğal olarak suçlu.
Belki oğlunuzun tek kabahati final maçını izlemek değildir..?
Beki evladınızında hataları vardır belki o gün gelinin patlama günüdür.
Belki gelin mutlu değildir..?
O kadar çok ihtimal var ki siz oğlunuzu mükemmel iddia ettikçe geriye hep "kötü gelin" profili kalıyor.
Çocuğun ağlamasına elbette üzücü veya toplumun rahatsız olması sizin aile olarka rencide olmanız çok can sıkıcı ama size teminat veriyorum.Eşi mükemmel bir erkek olan hiçbir kadın bu hallere gelmez.
Aralarında başka bir tartışma vardır,evvelden geliyordu.O adamın daha önce yaptığı bazı davranışlardan sebep o gece kadın temizlik yaparken maç izlemek yerine bebeğe bakması gerekiyordur.
Siz hiç duydunuz mu ayy bu gece Aşk_ı Memnu'nun finali var çocuğa sen bak bana da ses etme diyen bir kadın..???

Ben kendimi oraya buraya atıp temizlik yapsam ki çalışıyor mu gelininiz bilmiyorum.Çünkü ev süpürmek için geç bir vakit.Eşim de çocuğa bakmak yerine maç izlese bizim evde de sesler yükselir.. O arada kayınvalidem gelse çocuğu susturmak sebebiyle devreye girse tepem atar.O anda hiçkimseyi görmek istemez insan..

bütün sayfaları tek tek okumadım, ama son olay üzerine yorum yapacağım..

2 oğlum var, aynı apartmanda oturup seslerinin bu kadar yükseldiğini duysam "amaan boşver karışmiyim, gelin kızımı kızdırmayayım" demem. haşa, Allah değil herhalde bu kız.. telefon falan da etmem hemde.. direk çıkar" çocuğu düşünmüyorsanız çevreyi düşünün rezil oluyoruz" derim..

bir erkek evlenirken nasıl kızın ailesi ile evleniyorsa, kız da evlenirken erkeğin ailesi ile evlendiğini bilecek.. ha bu demek değil ki herşeylerine karışsınlar.. ama konu evin dışına çıkmışsa (kiracının karışabileceği bir konuma gelmişse hemde) k.validenin müdahalesi yersiz değil bence...

bilmiyorum ama ben en büyük suçlardan birini oğlunuzda görüyorum.. Her konuda söylediğim gibi eş ile annenin arasını bulacak tek güç oğlunuzda..

hah, diğer taraftan bu yoruma katılmamak da elde değil.. Asla kendi annem gibi görmem, göremem.. ama anneciğim derim.. bunu tamamen kibarlıktan söylerim.. vereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…