Benim derdim gelinim!!!!

Gelini acık,acık birsey yapmamıs olabilir.
Evden kovmak gibi saygısızlık gibi.
Ama mesela bu hanım evlerine gittiginde surat asıyordur belki.
Ben öyle insanlara sinir olurum.Bana kızdıysan söyle acık acık ne o öyle.
Yada bir dedigi digerini tutmuyordur mesela.
Ama bende olsam gider acık,acık konusurdum.
Bu sekilde kendimi yeyip bitirmezdim.:1closedeyes:

Sizi benim kayınvalide adayımla tanıştıralım, oturun bizi çekiştirin çekiştirin rahatlayın.

Biz İstanbul'dayız, evlenmek gibi bir niyetimiz var ama hani "şu zaman olsun" diye bir şey demişliğimiz yok henüz, yaşıyoruz gidiyor. Bakalım ne zaman, hayırlısı...

Kayınvalide adayım da İzmir'de. Sen tut, iki sokak ötedeki kiracıları çıkar, evin içini eşya doldur yerleştir, sonra "eviniz hazır, hadi evlenin artık diye bize sürpriz yap akannehir akannehir akannehir

Şimdi onun açısından bakıldığında, kadın hakikaten bir sürü emek vermiş, masraf yapmış, şudur budur. Ama biz bundan hiç hoşlanmadık. Bizi yoksayıp kendi kafasındaki kalıplara uymamızı istiyor, biz yanaşmayınca nankör oluyoruz.

1_ Bizim iş yerlerimiz İstanbul'da, ikimizin de kendi işi, devlet memuru değiliz ki tayin isteyip gidelim.
2_ Bizim İzmir'de yaşamak istediğimizi ona kim söyledi acaba?
3_ Bizim ona yakın bir yerde yaşamak istediğimizi ona kim söyledi acaba?
4_ O evde yaşayacak olan ben isem, kendi mobilyalarımı kendim neden seçemiyorum acaba? İşin komiği ben mimarım, bir sürü insanın evini iş yerini ben tasarlayıp döşüyorum, ama kendi evimdeki sandalyeleri dâhi ben seçemeyeceğim, öyle mi? Ahahahah.

Birkaç ay önce İzmir'e gittiğimizde bize bu şoku yaşattı. Ben işimden de, yaşadığım şehirden de, evimin tarzından da vazgeçemem, kusura bakmasın. Saygım sonsuzdur, beni en çileden çıkardığı zamanlarda bile kırıcı olmam, ama bu başka bir şey yani. Orada oturamayacağımızı uzun uzun anlattık, çok kızdı bize.

Şimdi o da konu sahibi gibi orada burada "ben ona şunu yaptım bunu yaptım, servet harcadım, ama benden nefret ediyor, insan nezaketen gelir oturur(!), bu yarın torunlarımın da yüzünü göstermez, beni sevmesi için her şeyi yaptım(!) ama uzak olmak istiyor, başka gelin olsa ayaklarıma kapanırdı(!) ama bu çok başına buyruk... amaaan bir sürü şey. Bir de güya ben olmasaymışım oğlu gidermiş yanına, ben hem kendim soğuk nevaleymişim, hem de onları ayrıyormuşum. Halbuki oğlu İstanbul'da az çok isim yapmış bir avukattır, hayatta gitmez, nereye gidiyo..

Valla istediği kadar konuşsun. İlkin bize de ağır geldi kadının yaptıklarını kabul edemeyecek olmak, hayır derken ezildik ama o böyle konuştukça biz zaten doğru olanı yaptığımızı giderek daha iyi anlıyoruz. Kendi değerini düşürmekten başka bir şey yapmıyor. Senin için(!) çok para harcadım, bunun karşılığında beni sevmen lazım diyebilen bir insana saygı duymakta zorlanıyorum, bir insan başkasını aklı sıra kötülemeye çalışırken kendini bu kadar aşağılamamalı.

Kendi kendini yesin o zaman, ben ne yapayım ki :sm_confused:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

inanamiyorum ya bir kayinvalide burda topic acti diye neredeyse bazilarin elinden gelse bir kasik suda bogacak...yapmayin ya burdaki gelinlerin yazdiklarinin coguna cevap vermeye degmez ki öyle olsa topicler bos kalir zaten cünkü hep gelinler sikayetci....
Bence burdaki Teyzemiz elinden gelenin hepsini yapmis dügün yapti ev aldi esya aldi eee daha ne rahatlikmi batiyor bu geline??? Arada bir güler yüz iki güzel söz söylese ölürmü????eminimki teyzemizin oglu gelinin ailesine bu sekilde davransa o gelin oglani bosar!!!! ve yine eminimki bu sözkonusu gelin esini haftada en az 4-5 kere kendi ailesine götürüyordur ama esinin kendi annesinin yanina haftada 1 kere gitmesini cok görüyordur!!! Torun göstermememk ne demek yaaa kendi basinami yapmis o cocugu sonucta babaanne yabanci biri degil....
Keske bazi degerlerimizi yitirmeseydik...keske hala sevgi ve en önemlisi SAYGI cerceversinde birbirimize davransak....
Ben evli degilim belki diyeceksiniz ondan rahat konusuyorsun ama objektif bakarsak benim ailemde %100 mükemmel degil, benim annemin de babamin da belki baskasinin cekemeyecegi huylari davranislari var ve hicbir aile mükemmel degil böyle düsünürsek bence büyüklerimize karsi daha anlayisli davranabiliriz
(cok uc örnekler yokmu? var, ama onlar ayri bir konu)

yazılanları sabırla okudum ve bende bır kac cumle yazmaya karar verdim.
Konu sahibinin kötü niyetli olduğunu hiç düşünmüyorum, sonuçta birseyleri düzeltmek istiyor ve bu yüzden böyle bir konu açmış.. Ama kendini tam ifade edememiş gibime geldi..
Ben de bir gelinim. Üstelik kayınvalidemin 'soguk' dediği bir gelinim. Bunun birçok sebebi var. Kişilik olarak de mesafeyi korumayı hep tercih etmişimdir.Tabi ki mesafeli olmak ve soğuk olmak farklı şeyler...Kayınvalidemin bir takım lafları ve tavırları karşısında soğuk olmayı ben seçtim ve bunu eşimle , onun ailesiyle olan ilişkimi yıpratmamak için yapıyorum. Daha samimi davrandığımda kayınvalidemin hoşuma gitmeyen bir takım davranışlarını gözlemlediğim için bir adım geri attım. Eminim bu yüzden o da bana kırgın, ama ben kendi mutluluğumu korumanın böyle daha kolay oldugunu gördüm.
Gelin kayınvalide arasında bazı anlaşmazlıklar ya da mesafe olmasını normal karşılıyorum. Herseyden önce kuşak farkı var. Zaten arkadaşınmış gibi davranamıyorsun, davranırsan bazı davranışların saygısızlık olarak adlandırılabiliyor. Ki böyle bir ilişkide tecrübe kazanmak da oldukça zaman alıyor.
Bir de insanların karaklterleri birbirinden çok farklıdır. Karşındakini senmişssin gibi düşünmeden empati kurup yaklaşılmalı. Ben çok bagımsız büyüdüm ve biraz asi bir kişiliğim var.Annemin bile ' kızım senin hayatın, en iyisini sen bilirsin, bu senin özelin, beni ilgilendirmez' dediği pek çok konuya kayınvalidemin ona sorulmadan yorum yapması, hayatımı kontrol etmeye çalışması, dahil olmaya çalışması beni kızdırdı.Ki bunları hiç mi hiç farkında olmadan yaptı ve ona sorarsanız dedikleri yaptıkları çok normal ve olağan (ama bizim farklı sosyal cevrelerde yetiştiğimizi, farklı kişiklerimizin oldugunu, hayata bakış açılarımızın farklı oldugunu unuttu) Bunları tamamen iyi niyetle bizi düşünüp yaptığını bilsem de görmezlikten gelemedim. Ve bunları içimde biriktirdim.
Soguk olmamdaki diğer sebep ise eşimin annemle arkadas gibi olmanı istiyorum baskısı oldu. Hatta en buyuk sebep belki buydu.. Halbuki buna hiç gerek yoktu. Ben ekndi aileme karşı herseyi çok esnek bıraktım ve yanlarında rahat ol baska birseye gerek yok dedim. İçerideki odada oturup play station oynamak istiyorsan bunu yap, karşılarına oturup muhabbete zorlama kendini. Bense onun annesiyle oldukça fazla vakit gecirmek durumunda kaldım (sıkılsam dahi)
Bunları size anlatmamdaki sebep sizinkine benzer gelin kayınvalide problemleri oldugunu ve bir kayınvalideye neden soğuk davranılabilecegini göstermem. Belki kimse kötü değil, yalnızca bazen yaşanılıp biriktirilen şeylerden dolayı ya da farklı karakterlere sahip olmalarından ötürü insanlar iyi diyaloglar kurmayı beceremezler. Benim hatalarım olduğu gibi sizin gelininizin de hataları olmuş olabilir. Bir buyuk olarak 'gencler hata yapabilir, arada nesil farkı da var, zaten önemli olan da onların mutluluğu, biz çok yakın olmasak da olur' diye yaklasir, ona gülümsemeye devam eder ve benim kayınvalidemin yapamadıgını yapabilirseniz gelininize bir adım atmış olursunuz. Gelininiz de zaten bu problemden ötürü üzgünse, sizin bu tavrınız karşısında daha mantıklı ve özverili davranacaktır.

ee son durum ne olduu bu konuda:)))

Son durum ne mi oldu? Gelin adayları veya gelin hanımlar tarafında idama mahkum oldum! Nerdeyse devlet hainleri gibi gelinine ihanet eden kayınvalide seçildim. İçinden gelip de söyleyemediklerini benim konu açmamla söyleyenleri iyice rahatlattım. Gelinim beni sevmese de birilerini rahatlattığım için mutluyum! Teşekkürler arkadaşlar!

cok güzel anlatmıssınız, tebrik ediyorum sizivereliniortak

sevgili ablacım... Size ablacım diyorum belli ki benden yaşça oldukça büyüksünüz....
Ben de şu anda karnımda bir erkek çocuğu taşıyorum... Kısmetse eylülde ben de br erkek annesi, dolayısıyla da bir kayınvalide adayı olacağım....
Sizi hiç yargılamadım... Kötü niyetli olduğunuzu da düşünmüyorum...
Ama gelininizden şikayetinizin ne olduğunu açık açık söylemediğiniz sürece sizin kötü niyetle sırf gelininizi şikayet etmiş olmak için konu açtığınızı düşünenler olacaktır... Çünkü gelinim şunu yaptı bunu yaptı çok üzgünüm demek başka bişey... Gelinim bana soğuk çok üzgünüm demek başka bişey....
Sonlara doğru gelininiz ve oğlunuz arasında geçen bir tartışmayı anlatmışsınız... Ama bu tartışmanın sizinle ve sizin sorununuzla bir ilgidsi yok.... Ben size ısrarla sizin ikiniz arasında somutt geçen bir tartışma saygısızık küstahlık oldu mu onu soruyorum, ama siz cevaplamamakta ısrar ediyorsunuz...
Anlattığınız olayda gelininizin sesinin çok çıktığını apartmanı ayağa kaldırdığını söylemişsiniz... Sanırım bunu anlatırken gelininizin ne kadar dominant ne kadar dırdırcı olduğunu anlatmak istediniz....
Eşimle çok nadir tartışırız, ama tartıştığımızda hep benim sesim çıkar.... DIşardan bir iduysa amma dırdırcı kadın der... Ama olayın aslı öyle değildir.. Eşim çok rahat bi insandır ved e gamsız... O bi laf eder tüm sinirimi zıplatır... sonra susar... Ben sinirim geçene kadar söylenirim de söylenirim.... Kızarım bağırırım ondan çıt çıkmaz... Çünkü o kısa bir cümlede söyleyeceğini söylmiş, benim fitilimi yakmıştır...
Tabi ki tartışmalarının komşular tarafından duyulması falan hoş olmamış... Ve gecenin 11.30unda elektrik süpürgesi çalıştırmak çok mantıksız.. Tartışmamış olsalar bile komşular süpürge sesinde rahatsız olabilirlerdi.... Gelininz düşüncesizce davranmış....
Ama bu olay bana hala gelininizin neden sizi sevmediğiniz düşündürttüünü, neden size karşı soğuk oluşunu bu kadar sorun yaptığınızı anlayamıyorum....
Sizin gelininizden beklentileriniz mi fazla acaba ki bunlar yerine gelmediği için utsuz oluyorsunuz....
Aynı apt. da oturuyormuşunuz, torununuzu nasıl size göstermeyebilir ki... En kötü akşam yemekten sonra ğrar kızım çocuğu biraz yukarı alalım hem biz sevmiş oluruz hem de siz eşinle başbaşa vakit geçirin biraz falan deseniz terslemez herhalde....

arkadaşlar biraz önyargılı yaklaşmıyormusunuz her kayınvalide aynı olucak diye bi durum yok konu sahibi sadece biz gelin adaylarının fikirlerini alıp arayı nasıl düzeltmek istemesimi suç yoksa kayınvalide olması mı anlayamadım.. lütfenn konu sahibini kendi anneniz gibi düşünün ve sizin abinizin yada kardeşinizin eşinin aynı durumda olduğunu size ve annenize yeğeninizi göstermemesini düşünün kendimizi biraz karşımızdakinin yerine koyabilseydik herşey daha güzel olurdu. tabiki eleştireye açık olmamız lazım ama bazı arkadaşlarımız çook fazlasıyla önyargılı yaklaşmışlar belki kendi hayatlarındaki olumsuzluklardan , kendi yaaşadıkları kaynana sorunlarından böyle eleştirmişler ama yinede kendi fikrimi söylüyorumm lütfennn birazda kaynanaların tarafından bakalım hee bu arada bende gelinimm 2 yıllık evliyim problem olmadımı hiç oldu tabiki ama yinede büyüklerimizi biraz anlayama çalışalım ben hep kayınvalidemle bi sıkıntı yaşadığımda annemi düşündüm çünkü annemde kayınvalideydi neysee biraz uzattım konu sahibi teyzem konuyu açtığınıza pişman olmayın paylaşmak istediniz ve paylaştınız inşallah hayatınızdaki tüm olumsuzluklar düzelir sevgiyle kalın...

Konu sahibini annem gibi düşünüyorum ananem gibi düşünüyorum.. Annem henüz kayınvalide değil.. Benim ananem de geliniyle yani dayımın eşiyle sorunlu....
Yengem suratsız, mesafeli soğuk....
DAyımla 6 yıl flört ettiler.... Bazı dönemlerinde ayrıydılar sonra tekrar barıştılar falan....
Annanemler köyde yaşıyorlar.. Ama şehre 10 dk. mesafede bir köy... Köy dediğime bakmayın ne tarla tapan ne hayvancılık yok.. Eskiden varmış.. Ama herkes fabrikalarda falan çalışıyor kimse tarım hayvancılıkla falan uğraşmıyor... Eski tarlaların yerini devlet istimlak edip oto yol yapmş.. Kalan arsalarına da herkes birer dublex triplex kondurup minik domates biber yetiştirecek kadar minik bahçeler kalmış....
Neyse uzartmıyım.. Dayım hep o köyde dublex evde ananemlerle birlikte oturmak istedi.. Bir dönem bi sevgilisi vardı çalışıyordu çok da seviyorlardı ama dayım bu fikrini söylediğinde kız yapamayacağını söyledi.. Dayım da ayrıldı.... O arada şimdiki yengemle tekrar birleştiler... Yengem baştan beri bu kararı kabul etmişti zaten.... Neyse zman geçti evlendiler....Dedem ve ananem üst katta yengemler ise üst katta yaşamaya başladılar... Ananem yemekleri yapar, ütüyü çok sever kime gitse zaten ütü çıkartıp yapar.. Yengemin 3 çocuğu oldu, çalışmamasına rağmen çocukların tüm yemek çamaşır ütü işlerini ananem yapar... Yengem kendi de söyler hep daha çocuklarımdan birinin bi t-sörtunu ütülememişimdir diye....
Ama bi taraftan da ananeme laf sokmaktan eksik kalmaz.. Benim gibisini zor bulursunuz.. Kimse kabul etmezdi beraber oturmayı ben kabul ettim... Herkes bana diyor niye beraber oturuyorsun dye bak kıymetimi bilin falan diye.... Ananem de kırılıyor haliyle.... Evet doğru bu zamanda kayınvalideyle aynı evde oturmayı kabul edecek gelin bulmak zor, hatta imkansız... Biz de bunun farkındayız zaten... Ve herkes bunun farkında olduğu için yengemi el üstünde tutarız.. Bayramda seyranda ananemi ziyerete gittiğimizde falan ona zahmet olmasın diye mutfağa gireriz ne yapılacaksa beraber yaparız, sfrayı kaldırır bulaşık makinesini yerleştiririz...
Ama o da bilmeli k hiçbir kaynanada evde oturup çalışmayan bir gelini oturup tv izlerken çamaşırları çıkarıp ipe asıp kuruyan çamaşırları ütülemez.... Anneleri dururken torunlarının öğle yemeğini yedirtmez....
Şimdi yengeme sorsanız onun da ananemden yana başka şikayetleri illaki vardır... Bizim göremediğimiz, yada tarafsız olamadığımız için görmezden geldiğimiz kusurları illaki vardır...
Ama dediğim gibi bakın mesela ben yengem ananeme karşı soğuk dedim.. Ve birkaç örnek verdim.. Söylediği lafları saydım, ananemin yaptığı fedakarlıkları saydınm (dikkat ederseniz ev verdi altın taktı demedim ki şu an oturdukları dublex ev dedemin yaptırdığı ev, dayım evlenirken de ytüm tadilatı dedem yaptırdı... Alt kattaki ve üst kattaki banyo mutfaklar yenilendi, eski parkeler cilalandı camlara pimapen takıldı falan.... Ayrıca dayım evlenirken yengene takılan takılar ve yapılan yemekli düğün hala akrabalar arasında konuşulur... Ama meselemiz bu değil.. Ben yengeme yapılan maddi şeylerden ziyade manvi yardımları önemsiyorum.. Onun hayatını kolaylaştırmak için herşey yapıldı.... Ama o buna rağmen hep şikayetçi hep şikayetçi.... Geçen gün ananem demiş ki kızım o zaman keşke evlenmeseydin x(dayımın ismi) ile... Evlenmeden önce biliyordun beraber oturacağımızı kabul etmeseydin madem böylr mutlu değilsin demiş... Demiş ve kıyamet kopmuş.... Ağlamış etmiş, dayıma kimbilir neler söylemiş... Dayım da ananeme demiş anne niye eşime evlenmeseydiniz keşke dedin??? Saptırmaya bakarmısınız....

İşte ben böyle somut örnekler istedim konu sahibinden.... Sizin bu kadar gelininizin soğukluğundan şikayetçi olmanız için sebepleriniz ne??? Ne yaptı da üzdü sizi kırdı sizi???
Ben de eşimin ailesine karşı soğuğu.. Çünkü farklı sosyokültürel yapılara sahibiz.. Eşimle iyi anlaşıyoruz, çünkü kendni eğitmiş yetiştirmiş biri ama ailesi biraz varoş... Evlerimiz arası mesafe 10 dk.olmasına rağmen haftada 1 gün gideriz.. Şİmdi hamileyim hiç gitmyoruz gibi bişey.... Onlar bana karşı çok çok iyiler, ben de onlara karşı... Ama mesafeliyim... mesafeli olmak sevmemek demek değildir... Aradaki mesafeyi koruyamayıp yüzgöz olup bozulmaktansa mesafeyi belli bir düzeyde tutmak çok daha iyidir diye düşünüyorum...
Bebeğim doğduğunda da ne yalan söyliyim çok sık götürmeyi falan düşünmem, sevmek istiyorlarsa gelip severler...
Ne yn ben de kötü geln miyim??? Görümceme kayınpederime sorsanız dieğr 2 gelinleriyle hemen hemen hergün görüşürler ama bei sevdikleri kadar onları sevmezler, çünkü hergün görüşünce bıkmışlar birbirlerinden yüzgöz olmuşlar en so söyleneceği en baş söylemeye başlamışlar falan.... Ben mesafeli ama gayet saygılı bir biçimde yürütüyorum görüşmelerimizi, onlar da benden ters laubali hiçbirşey görmedikleri için daha da çok seviyorlar...

denizbaris nafile kaderim_48 somut örnek vermiyor, ilk başta olumsuz yorum yapanlara kızıyordum kayınvalide olduğu için yapıyorlar diye ama ben de artık katılıyorum onlara.
Bir konu açıyorsan bilgi istiyorsan biraz açıklama yaparsın, biz geliniyle arasında ne geçiyor bilemeyiz.
Bize somut örnek vermesi, yorumlara göre açıklık getirmesi gerekir ama kaderim_48'in tek yaptığı yorumcularla tartışmak.
Ben gelinini çok ta umursadığını sanmıyorum.
Yorum yapılmasını istemiyorsa konuyu kapattırsın.
Sonuçta hep gelinler kayınvalidelerini anlatıyor, bir kayınvalidenin gözünden gelinin davranışlarını görme olanağı bulmuş olacaktık ama malesef olmadı.
Çünkü belki benim de kavınvalideme karşı aynı davranışlarım olmuş olabilir farkında olmadan.
Ben de bu mübaret günde bir beddua alacam ama gerçek fikrim bu.

ben valla hala araalarında bu gelınlen kaynanaın ne gecmıs adam kıllı anlamadım
yanı sorun ne?
gelınının soguk davranmasımı?
belkı yapısı öle herkes sıcak kanlı olmazkı
belkıde gercekten sevmıor sızı
bırıne bırseyı yaptırmaya ccalıstıgınız zamn tam tersını yapar
rabbm gorur herseyı
varsa bır hatası sıze karsı
muhakkak oda evladından ceker
merak etmeyın....
kımseyı yargılayamayız

Arkadaşlar ben derdimi anlatamadım sanırım. Ben gelinimden bir beklentisi olan, her dakika başı bana gelmesini isteyen ya da gideceği yere benden izin alıp gitmesini isteyen bir insan değilim. Beni annesi gibi sevsin de demiyorum. Soğuk derken onu anlatmak istemedim. Bakıyorum da benim yazdığım yorumları hiç okumamışsınız. Bir de her 10 yorumdan biri ancak kayınvalide haklı diyor gerisi topa tutuyor. Hatta bu sitede ''gelininin muhabbetini eden kadından ne hayır beklersiniz'' diyen bile var aranız da! Yalnız kayınvalidesinin muhabbetini edene niye konuyu açtın diyen olmuyor nedense! Ben yorumlarımda gelinim bana karşı ya da bize karşı olan davranışlarından da söz ettim ama aranız da okuyan olmamış sanırım! Ben size kısaca yeniden yazayım en iyisi..Yine topa tutabilmeniz için! Çünkü her ne yazarsam yazayım kötü niyetim olmasa bile çeşitli yönlere çekip eleştirenler olduğu için sürekli gelinimin yaptıklarını yazmaktan vazgeçmiştim.

Önceki yorumlarımda bahsetmiştim.Eşim tam bir hafta hasta oldu yattı diye! Hem de kalkıp bir bardak su alamayacak durumdaydı. İnsan aynı binada oturur da iki dakika uğrayıp baba ya da köpek bir bardak su vereyim de iç demez mi? Çorba yaptım bir kase getirdim hadi kalk iç demez mi? Biz hepimiz çalışıyoruz. Sabah saat 7 de evden çıkıyor akşam saat yazın 8 de kışın 6 da evde oluyoruz. Ben akşam eve gittiğimde eşim ''ben ölsem, akşam siz eve gelmeseniz benim ölümü kim bilir kaç gün sonra bulacaklar''dedi.Oğlum da sabahın köründe gidiyor akşam geç geliyor. İnsan bebeği kucağına alıp iki dakika kapının ziline dokunup baba ne yapıyorsun, bir ihtiyacın var mı diyemez mi? Adam benim pişirdiğim çorbayı ısıtıp da yiyecek durumu yoktu. Komşular tıklattı bizim kapıyı, eşime çorba getirdi komşu kadın ama gelinim ne yazık ki ortada bile yoktu. Eşim öyle kötü olduğu halde Allah'ın her günü sabah oğlum işe gidince çocuğu kucağına alıp annesinin yanına gitmesi doğru mu? Ailesinin yanına gitmesin de demiyoruz. Hemen siz ailesini kıskanıyor musunuz diyorsunuz? Asla! Ailesine üç gün gidiyorsa bize bir kere seslensin. Gelmesin ama ne yapıyorsunuz desin en azından!

Bebeğe gelince sabah biz erken çıktığımız için evden zaten görmüyoruz. Akşam eve geliyoruz yine annesinde! Dolayısıyla çocuğu göremiyoruz. Ancak oğlum işten gelir de çocuğu getirirse görme şansımız var! Kendi ailesinin yanına gitmekten evde durmuyor ki! Yani benim oğlum gelin gitmiş kayınvalidesine gibi bir şey! Bakın bir kelimeyi deve edip topa tutuyorsunuz. Ben zaten gündüz yokum. Ev halkı olarak işteyiz. Biz de akşam işten gelince bebeği kucağımıza alıp öpüp koklamak istiyoruz. Günün yorgunluğunu, stresini bebeği severek atlatmak istiyoruz. Çok özlüyoruz ama göremiyoruz. Bebişimin gülen gözlerini görmekten yoksunuz yani! Bizim de en az onun ailesi kadar hakkımız yok mu çocuğu görmeye!

Daha bir buçuk ay olmadı işe başladı. Şimdi çocuğu annesi bakıyor. Benim kızım yüksek hemşirelik son sınıfa geçti. Yaz tatili için evde. Bu sene çocuk bölümünde staj gördü. İşe başlayınca yenge çocuğu ben bakabilirim yaz döneminde dedi. Yok, yok annem bakar diye cevap vermiş! Benim kızım çocuğu bakamayacak mı? Ailesine güveniyor da niye bize güvenmiyor onu anlayamıyorum.Çocuğu neden bizden uzak tutmaya çalışıyor? Soğuk dememdeki sebeplerden bazıları bu! Bizi ailesinin yerine koyamıyor derken bunu demek istiyordum. Elbette ailesi gibi göremeyebilir ama bizim de gelinimizin içinden gelmese bile nasılsınız demesini istiyoruz.

Şunu yaptım bunu yaptım derken başa kakmak gibi bir düşüncem yoktu zaten! Sadece anlatmak istediğim üzerime düşen vazifeyi maddi veya manevi yerine getirdim demekti.

Eşyalarını da alırken hiç karışmadım. Oğlum ile gittiler ikisi beğendiler. Bize sadece ödeme kısmı kaldı. Ben öyle şeylerden bahsederken bize bunun için saygı göstersin diye bir niyetim de yoktu. Benim yaptıklarımla saygı gösterecekse hiç göstermesin daha iyi! Biz ailecek elimizden geldiğince alınır falan diye hareketlerimize zaten dikkat ederiz. Benim de kızlarım var! Nasıl kaynanaya veya kayınpedere rastlayacaklar bilinmez! Ben ''ettiğini çekmeyen kul olmaz'' sözünü çok severim. Benim vebalimi çocuklarım çekmesin diye her zaman inançlı biri olarak hareketlerime dikkat ederim. İnsanın içinde Allah korkusu olmalı! Allah korkusu olan bir insan annesi babasına karşı saygılı olmalı ve Öf bile dememeli derdi rahmetli annem! Biz böyle yetiştik.

Elbette kuşak farkı olabilir. Beni anlasın, bizi deli gibi sevsin, bizim evimizden gitmesin de demiyoruz. Biz ailecek aynı binada olduğumuz halde çekindiğimiz için onların evine 1,5 yıldır saysak 10 defa çıkmamışızdır. Kendileri huzurlu olsun aman geçinsinler diye her zaman susmuşuzdur. Konuşmaya çalışsak zaten bizi bastırır. Karşına alıp konuş diyen arkadaşlarımız var! Konuşmaya çalışsan hemen daha iki kelime der demez bağırıp çıkıyor. Haksızsın demeye varmıyor. O nu da denedim.

Baktım olmuyor bir gün annesini karşıma aldım. Dedim ki ''biz bir türlü konuşamıyoruz kızımızla ablacığım! Nedense biz bir şey desek bağırıp çıkıyor. En azından siz konuşsanız da şöyle şöyle yapsa falan dedim. Kadıncağızın dediği aynen şu:
_Banada aynısını yapıyor. Bağırıveriyor. Ben bir şey demiyeyim.Yine bana bağırır. Üzerimde kalır! Aman, aman istemem! Biz bunu rahat büyüttük de onun için öyle ! Babası gözünün üstünde kaşın var demedi! Evde evin erkeği gibiydi. Biz bir şey yapacak olsak kızımın isteği doğrultusunda yapardık. O bize değil biz ona ayak uydurduk.Siz de onun suyuna gidiverin canım! İdare edelim arada! Geçinip gitsinler falan deyince annesine bir daha bir şey de diyemedim. Ne diyebilirim ki!

Ben arada bazı şeyleri paylaştım ama okuyan olmamış olabilir. Bu yazdıklarımın hepsini değil de bazı bölümlerini önceden anlattım. Yine de veryansına tutuldum.Onun için bir daha yazmadım. Ne desem yanlış anlaşılıyor diye! Kötü kaynana oldum açıkcası!

Bu sitede nasıl gelininin lafını edersin sen nasıl bir kadınsın diye hakaretler aldım. En son duyacağım sözü baştan sayan arkadaşlar oldu. Allaha havale ediyorum yargısız infaz ediyorsunuz dedim. Bir de beddua mı ediyorsun yazık diye hakaret edenler oldu. Konuyu kapattırmamı istediler. Ben nasıl kapattırıldığını bilmiyorum. İçinizde kadınlar kulübü yöneticisi olan varsa konuyu kapatabilir. Ya da kapattırabiliyorsanız kapattırın önemli değil! Zaten alacağım hakareti aldım nasıl olsa!

Konuyu açarken beni dinleyip derdime ortak olabilirsiniz sanmıştım. Oysa daha konuyu açar açmaz ilk 100 yorumda idama mahkum edildim. Bu arada paylaşmamın tek sebebi dedikoducu kaynana olmamaktı ama ne yazık ki oldum. Derdimize ortak olunur sandım ama olmadı. Nasıl sorun var aranızda diyen iki kişiyse ayıp, ayıp gelininin lafını mı ediyorsun bu yaştan sonra! Yaşından başından utan diyen bir sürü arkadaş vardı. Ben de hiç değilse canım bile sıkılmasın diye yorumlara cevap yazmayayım dedim. Dayanamayıp yazdıklarımı saymazsak tabii!

Elbette oturduğum yerde çevrem geniş. Kimin yanına gideyim de gelinim şöyle böyle diyeyim. Kulaktan kulağa geçip bir de duyuracaklar. Ondan sonra da vay efendim sen utanmadan benim lafımı mı ettin sağda solda diye başıma geçecek. Oğluma annen şunu demiş, bunu demiş diye laf edecek. Oğlumu ezmeye çalışacak. Araları açılacak. Oğlumunda huzuru kaçacak! Kötü kadın olmak istemedim açıkcası!Onun için de oturduğum yerde hiç kimseye derdimi açamadım. Burada paylaşayım dedim ama onu da elimi yüzüme bulaştırdım. Daha konuyu açar açmaz yargılanmaya başladım. Rahatlayacağım yerde okuduğum yorumlarla psikolojim bozuldu. Hiç suçum günahım yok iken kendimi sorgulamaya başladım. Ben nerde hata yaptım. Ben gerçekten kötü bir kadın mıyım diye?

İçinizden bir kişinin gelip görmesini isterdim.Gerçekten yargıladığınız kişinin ''yazık,yazık''dedirtecek gibi bir durumu var mı? Olsun arkadaşlar, canınız sağ olsun! belki benden küçüksünüz belki anne olmaya adaysınız. Siz de bir gün aynı şeyleri yaşayacaksınız. Belki aranızdan bir kaç kişi bir gün kadınlar kulübü diye bir site vardı. Bir kadın böyle bir konu açmıştı ama biz onu hemen yargılamıştık.Aslında haklıymış diyecekler olacak başlarına gelince! Beddua mı ediyorsunuz bir de diyorsunuz ya! Beddua etmiyorum. İyi dileklerde bulunuyorum. Dilerim tanrıdan benim yaşadıklarımı siz yaşamazsınız.

Ayrıca bu sitenin şiirler bölümünde şiir yazıyorum. Amatör şairim yani! Ben gerçekten çok duygusal bir insanım! Bazı şeylerden çok çabuk etkileniyorum! Üzülüyorum. Siz siz olun arkadaşlar insanların durumunu bilmeden kimseyi yargılamayın! Ayıplamayın! Yazık, yazık deyip üzmeyin! Kendinizi sevin! İnsanları sevin! Severseniz sevilirsiniz. Ben her şeye rağmen gelinimi çok seviyorum. Bir gün beni seveceğini ümit ederek!

Son düzenleme:
iyi sabırlıymışsınız valla.. allah dağına göre kar verir derler ya, sizinki o hesap olmuş.. allah sabrınızı arttırsın...

Kayınpeder bu derece hastayken, kapısını çalıpta, öldün mü kaldın mı diyip, bir bardak su veremeyecek derece de bu geline ne oldu merak ediyorum. Yanlış anlamayın, yani insanlıktan nasibini almamış olması lazım bunu yapması için. Ya cidden düşüncesiz ve saygısız biri, ya da kendine göre nedenlerden dolayı size karşı çok tepkili. He tepkilide olsa ben arayıp sormamasını , hasta insana o şekilde davranılmasını haklı bulmadım. Ama hala onun açısından ne yaşandı da acaba, bir tas çorba veremeyecek kadar insanlıktan çıkmış. Hiçbirşey olmadan bunları yapıyorsa, diyecek birşey yok bu insan için, yerden göğe kadar haklısınız.

Olayların derecesi nedir tam olarak, ne ne kadar büyüdü bilemiyorum ama, annesine gidip birşeyler anlatmanız bana çok doğru gelmedi. Çözüm aradınız belki ama , benle ilgili birşeylerin anneme şikayet vari anlatılması benim hiç hoşuma gitmezdi.

Çocuk konusunda, eğer annemin imkanı varsa, görümcem ne okursa okusun, annem bakmasını tercih ederim. İster ayrımclık diyin adına, ister başka birşey. Böyle bir imkanım varsa, annemim bakmasını tercih ederim. Bu anlamda gelininizde bir suç göremedim.

İşe başlamış, çocuk annanede kalmaya başlamış, görmekte sıkıntı çekiyorsunuz. Kendinizce haklısınız.
Peki çalışan insanlar ne yapsınlar. Benim kardeşimin çocuğunada annem bakar, hem de gece gündüz, hiç almadan. Uzun bir süre böyle devam etti. Şimdi yeni yeni, yorgun olmadığı zamanlarda alıyor akşamları yiğenimi. Ve annemin ne kadar zor baktığını, bazen yeter artık diyerek baktığını, ben biliyorum. Büyük ihtimalle kardeşimin kayınvalideside bundan şikayet ediyordur. Halbuki ortada verilen ciddi bir emek ve zorunluluklar var. Bırakın annesi baksın ne olacak. Sizden birinin bakması mı gerekiyor? Bu sefer ayrımcılık yapmış oluyor.

Şu kıyaslama bana göre tamamen yanlış. Kendi ailesine şu kadar gidiyor, kendi ailesne gelince çocuğuna baktırıyor. Ben gördüm ki, ne kadar iyi olursa olsun insanlar, insana kendi ailesinden yakın ve fedakar kimse yok. Kendi ailesinin ne yaparsanız yapın, süper bir kayınvalide de olsanız, mutlaka farkı olacaktır.

Hatalar tek taraflı değildir mutlaka. Siz haksızsınızda herşeyde gelininiz haklı diye birşey yok.
Yaptığı hatalar elbette vardır. Ama sizinde mutlaka vardır.
Bence bundan sonra yapılması gereken, kendi hallerinde nasıl mutlu oluyorlarsa öyle yaşamaları.

birkaç yorum yazdım bu konuya sanırım, ama uzun zamandır yoktum buralarda...şimidi son yazınızı da yorulmadan okudum...eşinizin hastalığı konusunda haklısınız, ama "bir bardak su vereyim baba ya da köpek iç demez mi?"cümlesi benim için bir çok cevaba bedel bir cümledir...
kalan diğer yazdıklarınızda gelininizi hatalı bulmuyorum, annesine her gün gidebilir, siz çalışıyorsunuz, neden gelininizin her gün nereye gittiğiyle ilgileniyorsunuz ki? akşam sizden önce gelip bebişinizi!! hazırlayıp size çıkarmak gibi bir zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum, oğlunuz getirsin, gelinin de bir evi bir düzeni var değil mi...size göstermemek gibi bir çabası varsa bebişinizi o zaman haklı olurdunuz ki böyle bişey belirtmemişsiniz...
annesi anlatmış size kızın karakterini, daha ne desin, bir anne evladı için evimizin erkeği gibiydi, biz ona uyardık diyorsa o gelinin karakteri bellidir...oğlunuz da uyuyor mu...bu halde mutlular mı...söyleyecek sözünüz yok demektir...
kızınızın yüksek hemşirelik okuması, çocuk bölümünde staj yapması felan gelininizi ilgilendirmez...siz teklif etmişsiniz baksın diye, o da annesinin bakmasını uygun bulmuş, bebek onun bebeğin hayatıyla ilgili kararlar da onun!!! kimsenin karışmaya hakkı yok...ne sizin ne de onun ailesinin...doğrusuyla yanlışıyla onun bebeği..o yetiştirecek...benim de kayınvalidem alt katımda, annem daha uzakta otursaydı ben de anneme baktırırıdım...bu durumu yadırgamayın, bu iç güdüsel bişey...torununuz tabiki çok seviyorsunuzdur bundan eminim...ama hiç kimse hiç kimseyi annesinin sevdiği kadar çok sevemez ve düşünemez...bu kadar açık ve net...o yüzen bebeğin büyümesi, bakımı ile ilgili şeylere karışmamanızı öneririm...
bunları yazan ben, hem annemden hem de kayınvalidemden farklı şehirlerdeyim, kayınvalidemle hiç sorunum olmadı 3 yıldır, ama bu saygı çerçevesinde mesafeyi korumamla alakalı...saygı giderse herşey biter...
yine aynı şeyi yazacağım en son...gelininizn bir annesi var, sizi annesi gibi görmesini beklemeyin, annesine koştuğu gibi size koşmasını da...bir düşünün, gelininiz oğlunuzu üzse onu sever misiniz, hayır...boşandıklarını düşünün gelininizin derdine yanar mısınız...hayır..neden çünkü kızınız değil...bu işler böyledir...her anneye evladı kıymetli, her evlada da annesi...
daha az kendinize sorun ederek mutlu bir yaşamınız olmasını dilerim...

ilk gunler aslında tepkılıydım acıkcası sıze
ama su yazıları grunce sasırdım
gelınınız gercekten cok ayıp ettıgının farkındamı?
farkında deılse oglunuz bıran once onun farkında oldurtmaya calıssın
allh ıslah etsın
vede gercekten allh herkesı ıyılerle karsılastırsın

daha önce de söyledim bence sorun teyzemizin oğlunda.. bir evlat ne annesini ezdirecek ne de eşini.. dengeyi kuracak olan o.. kız indirmiyorsa çocuğu; her gece oğlu indirecek.. birşeye ihtiyacı olup olmadığını kendi sorduracak, gerekirse "gel beraber inelim babamlara, ayıp" diyecek.. nasıl ki yeri geldiğinde k.valideyi eleştiriyoruz, gelin de yaptığı terbiyesizliğin farkına varmalı.. örf, adet, gelenek diye adlandırdığımız değerlerimiz var halen geçerli olan...

sanırım oldukça pasif durumda oğlunuz..

Kaderim-48 ben kendi adıma özür dilerim seni yanlış yargıladık, ben de her sayfayı okuyamadım tabii ki ama uzun süredir takip ediyorum. Gelininizle ilgili bir tek oğlunuzla yüksek sesle kavga etmelerini anlattığınızı hatırlıyorum. Bu da sinir herkesin yaşayabileceği bir sinir patlaması olabilir dedim. Kayınpederine arada bir çıkıp bakmaması çok ayıp insan 4 kat yabancı olsa gider ilgilenir.
Ben de çalışıyorum, o yüzden çalışmanın zorluklarını biliyorum. Ev hanımı olup annesinin evinden çıkmayanlara sinir oluyorum.
Benim ablamda elinden gelse hep annemlerde kalacak, hiç gitmek istemez evine. Ama annem der arada hadi artık evine git, yoksa evine ısınamazsın diye.
Tabii herşey önüne geldiği için, iş yapmadığı için işine geliyor ablamın, annem sabahtan akşama kadar koşturur çocuğuna bakar akşam gelir yemeği, çayı, meyvesi önüne gelir o yüzden gitmek istemez.
Biz de uyarırız ablamı ya yardım et ya akşam işten gelince çocuğunu al evine git annem yoruluyor yazık diye.
Ben ailemden uzaktayım hem de çok, ama yakın olsam inanın haftada en fazla 1 kez giderim.
Çocuğum yok henüz yeni evliyim, kayınvalidemler başladı çocuk çocuk diye ama ben çalışırken kim bakacak çocuğuma, görümcelerimin falan bakacağını sanmıyorum.
Baksalar seve seve bırakırım onlara.
Bu tür insanlarla iyi de olamazsınız kötü de, ikisinde de kötü siz olursunuz. Allah sabır versin.
Annesi bile öyle diyorsa umut yok gibi fazla şımartılmış gelininiz.
İlk başlarda anlamadınız mı böyle olduğunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…