Benim derdim gelinim!!!!

Teşekkürler...

bencede oglun cok pasıf cunku
o agırlıgını koydugu zamn o hıcbır sey yapamaz
oglen babama yemek gotur dese
yada aksamları had annemlere ınıyoruz dese ne dıyebılır
kızlar allh ıcın konuyu saptırmayın kadın annesı neden gıdıor yada gıtmıcek dıe bır sey yazmamıs
sadece annesınde oldugu ıcın cocugu goremıyorz demıs
bunu hemen farklı boyutlara cekıosunuz
valla bende hergun annemdeyım ama cocugum olsun tutupta kayınvalıdemden
torunu saklamaya hakkım yok ne olursa olsun
buna kımsenın hakkı yok

Ben annesine niye gidiyor demiyorum ama siz hep algılamak istediğiniz şekilde algılıyorsunuz..İnsan bir kere nasılsınız demez mi diyorum yazımda okuduysanız..Ailesine gitsin ama bizi de nasılsınız desin ne olur ki?

Biz de tek hata var! Erkek çocuk doğurmak!

Saygısızlık yapmak istemem ama ben de aynı şekilde düşünüyorum.
Tek sorun erkek çocuk doğurmak.
Kız olunca nedense böyle sıkıntılar olmuyor.
Kolay kolay bir kız ailesi, damadım şöyle şöyle demiyor.
Ama evlat erkek olunca, daha kıymetli oluyor heralde.
Ve erkek olunca kendi ailesine nedense daha sorumlu oluyor.
Halbuki beni de annem doğurdu,ben de annemim parçasıyım,canıyım, ama ben kızım.
Ben de bunu düşünüyorum neden diye, ama bulamıyorum.
Gelininiz size nasılsın diye sormuyorsa, o zaman siz hiç görüşmüyorsunuz demek ki.
Ama görüşmüyoruzda demiyorsunuz.
Görüşüpte nasıl nasılsınız diye sormuyor, hiç mi birarada bir ortamda bulunmuyorsunuz.
Görüşme sıklığınız nedir merak ettim.
Haftada 1 mi, ay da 1 mi, sene de 1 mi?

Eşiniz hastayken çıkıp bir tas çorba vermemesi dışında anlattığınız hiçbirşey bana gelininizin kötü biri olduğu izlenimini vermedi..
Bu çok büyük bir terbiyesizlik ve düşüncesizlik.... Ama bir de geline sormak lazım... E be kızım bak kayınpederin kaç gündür kalkamadan yatıyor, biz hepimiz işteyiz, insan 7 kat el olsa demez mi bi sıcak çorba kaynatıp da götüreyim diye... Hiç mi aklına gelez niye demediniz...
Haa sizin bu serzenişinize verecek cevabı olamaz normalde bi insanın.... Ya haklısın anne düşüneedim der yada sizinle ne derdi varsa onu kusr siz bana şunu bunu yaptınız benden iş beklemeyin derdi.. Siz de gelininizin sizinle ne sorunu olduğunu anlamış olurdunuz....

Sizde evin bütün ahalisi sabah 8 akşam 8 çalışıyorken gelininizin de sabah 8 akşam 8 annesine gitmesi niçin sizi rahatsız ediyor anlamıyorum... DAha önce de sordum mesela iş çıkışı bi gün olsun kapısını çalıp kızım 1 saatliğine x(torununuzun ismi) i verde sevelim sen de rahat rahat sofranı hazırlar kocanı beklersin, başbaşa raha trahat bi yemek yemiş olursunuz dedinz mi????
Sizin de onun ailesi kadar torununuzu görme hakkınız tabii ki var... Ama gelin torunu sizden kaçırıp kendi ailesine götürmüyor ki... Siz zaten işte olduğunuz için o da kendi ailesine gidiyor... Kendi ailesi de çalışmadığı için gün içerisinde torunlarını bol bol görüyorlar... Bunda gelininizin ne suçu var... Akşam oğlunuz eve gelince size getiriyormuş çocuğu siz de o zamanlar görün işte... Ne bekliyorsunuz siz işten gelir gelmez anne alın torununuzu sevin dese bu seferde yorgun argın işten geliyoruz çocuğu başımıza atıp gidiyor derdiniz... Ki çocuğu hazırlayıp sizin için görüşe getirme gibi bir zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum, sevmek isteyen gider sever....

1,5 aydır çalışıyormuş gelininiz... Eeee rtık torununuzu daha da az göreceksinz.. Çünkü işteyken annesi de oğlunu özleyecek ve akşamları çocuğuyla zaman geçirmek isteyecek... Zaten ufak çocuklar gece çok geç saatlere kadar uyanık kalmamlı, o kısıtlı zamanı da annesi ile geçirmesi daha doğru.. Ne olacak ozaman gelinim torunumuzu bize hiç göstermiyor mu diyeceksiniz???
Ayrıca torununuza annesinin bakması en uygun olanı bence.... Benim de bir bebeğim olacak... Ramazan bayramından hemen sonra doğumum var.... Benim evime 10 dk mesafede oturan 2 görümcem var, 2side çalışmıyor ve daha önce diğer görümcemin (çalışan) çocuğuna ikisi de farklı dönemlerde baktılar, kendi çocukları da var.. YAni çocuk bakımı konusunda gayet tecrübeliler.... Kendi annem ise bize 1,5 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyor... Ve çocuğuma annem bakacak... Neden mi?? Çünkü oğlumla ilgili yaptırmak istediğim yada yapılmasını istemediğim bişeyi anneme rahatlıkla söyleyebilirim.... Anne tvb izlettirme oğluma kapat diyebilirim... Ama görümcelerime böyle bişey diyemem... İşten eve geldiğimde çocuğu huzursuz görürsem ne oldu gündüz niye bu çocuk huzursuz diye anneme rahatça sorabilirim ama görümceme soramam... İşte bu yüzden annem bakacak oğluma... İlk 6 ay yani ben evde izinliyken gelip gidecek, sonra da buraya yerleşecekler.... Yani mesele çocuğun bakımı için size değil de kendi ailesine güenmesi meselesi değil, mesele kendi annesine sizden daha fazla nazı geçeceği meselesi....

Tabii ki uzaktan olayların tavırların ne boyutta olduğunu bilemeyiz... Ne sizin tavırlarınızı ne de gelininizin....
Bu olayları gelininizden dinlesek belki ona da hak veririrz.. HAtta bir rumuzla gelininiz çıkıp burada kendi açısından bazı şeyler anlatsa siz bile gelininize hak verebilirsiniz....

Mesel bizim sizi haklı bulmamız yada blmamamız da değil aslında.... Siz buraya bi konu açınız, hak veren de oldu vermeyen de....
Bence şimdi sıra sizde.. AŞpkanızı önünüze alıp bi düşünme zamanı... Biz de acaba bşeyler yaptık mı da bu kız hasta bi adama dahi bi çorbayı çok görecek kadar insafsızlaştı bize karşı diye düşünme zamanı....
Ya da acaba bu kızla açık açık konuşsak serzenişte blunsak acaba derdi neymiş öğrensek mi deme zamanı.... YAzınızın bir yerinde konuşulmuyo bağırmaya başlıyor demişsiniz... Bir yerde de haksızsın demeye gelmiyor onu da denedim demişsin.. Ee tabii konuya direkt haksızsın lafıyla ya da imasıyla başlarsanız tabii ki konuşamazsınız, kim olsa direk savunmaya geçip tırnaklarını çıkarır....

Sanırım sizin sorununuz gelininizle iletişim kuramamak....

Oğlumun pasif yanı nedir biliyor musunuz? Evet pasif! Çünkü uğraşmak istemiyor. Eğer gelinim gelmek isterse gelir. Oğlum gidelim dese gelmez ki! Oğlum baskı uygulayabilmesi için bazı şeyleri göze alması lazım! Belki bir gün taşar da, her şeyi göze alırda masaya vurursa yumruğu çok şey değişebilir. Bebeğimiz var onun için o duruma gelmesini bizde istemiyoruz. Oğlum sinirlense de susuyor. O da öfkesini belirtse mahalleye iyi film olurlar!
O yüzden pasif evet!

HAyır tek hatanız erkek çocuk doğurmak değil, hatta bu bir hata değil...
Hata erkek çocuğuna olduğundan fazla anlam yüklemek... Çocuk çocuktur erkek yada kız bişey farketmez... Siz erkek çocuk annesisiniz daha fazla görüşülecek kızın anesi ile daha az görüşülecek diye bişey yok...
Bakın böyle dediniz demiyorum... Ama erkek çocuk doğurmak hatamı derken erkek çocuk annesi olduğunuz için farklı muamele beklediğiniz ve göremediğiniz için de şikayetçi olduğunuz çok açık....

Tıpkı gelin neden annesine gidiyor demediğiniz, ama hergün annesinde sabah çıkıyor akşam geliyor, bizden daha çok görüyorlar torunumuzu dediğinde zaten gelininizin hergün annesine gitmesinden rahatsız olduğunu bal gibi de belli ediyorsunuz...

Teyzecim valla sizi üzmek istemiyorum ama şu son yazdıklarınızdan sonra,
diyelim ki gelininiz haklı ya da haksız nedenlerle sizle görüşmek istemiyor,
bir sınır koydu haftada bir görüşüyor diyelim.
Hatta abartalım, sizle hiç görüşmek istemiyor.
Peki oğlunuzun masaya vurup, görüşeceksin illa,
annem olmazsa bu evlilikte olmaz demeye hakkı var mı?
Bu kişi sizle mi evlendi, oğlunuzla mı?

Aslında anlatmak istediğim masaya yumruğunu vurması değildi.. gecenin 11'inde sadece gıcıklık olsun diye (o saatte, o şekilde gürültülü temizlik yapılmayacağını normal zekaya sahip her insan bilir) açan birinin normal akıl sağlığına sahip olduğunu düşünmüyorum.. hani "deli, deliyi görünce sopasını saklar" derler ya, anladığım kadarıyla oğlunuz, eşinin şer tarafını bildiği için susuyor.. benim anlatmak istediğim de bu.. neden susuyor?? bir şekilde yumuşak tarafını bulup, en azından babasını ziyaret, çocuk gösterme veya hal-hatır sorma durumlarını yapmasını söylemeli..

çocuk annanenin torunu olduğu kadar, babanenin de torunu.. o zaman hiçbirimizin canı yok.. ben nerdeyse 18 saat iş başındayım; ama haftasonları bile olsa, (ben gidemesem bile) babasıyla yollarım oğlanları babanelerine.. çalışmak birçok şeye ve özellikle saygısızlığa bahane oluyor kanımca..

yakında hepimiz k.valide olacağız.. ee iyi k.valide de olmayacağına göre.. kimbilir neler yaşayacağız.. :enbuyukkk:

Valla insan uğraşmak istemediği için pasif olmaz.... Eğer uğraşmak istemiyorsa, (ki uğraşmak istemiyor dediğiniz kişi karısı) boşanır uğraşmaz....
Oğlumun baskı uygulayabilmesi için bazı şeyleri göze alması gerekir dediniz, neyi mesela boşanmayı mı??? Unutmayın ki boşanma bir erkek için olduğundan çok da zordur bir kadın için.. Asıl boşanmayı göze alamayacak olan tarak kadındır, ve kadın boşanmayı göze alamadığı için kocasının dediklerini alttan alır... Bir erkek için evliliği mutlu değilse, karısı ailesine ve kendisine gereken saygıyı göstermiyorsa boşanır... Bunda gözealamayacak bişey yok.....

Haa karısını seviyorsa, onunla mutluysa o zaman zaten dediğiniz gibi uğraşmak istememek yada baskı uygulamak gibi sorunlar da yoktur ortada....

Bence oğlunuz eşi ve çocuğuyla gayet mutlu.... BAhsettiğiniz o gelinin bağırıp çağırıp bütün mahalleye sizi ve oğlunuzu ve kendini rezil ettiği meselede oğlunuz pekala kes sesini kavga etceksen de normal sesle kavga edelim, mahallede rezillik çıkarma diyebilirdi.... Demiyorsa ya karısı o kadar sinirlenmekte haklı olduğu için dememiştir, yada karısına körükörüne aşık ve bağlıdır.... Ne yaparsa yapsın seviyorum karım o benim diyordur.....

Oğlıunuz sizinle onun arasında dengeyi sağlayamıyorsa yani hadi kalk akşam çaya annemlere iniyoruz deyip de gelininizi size indiremiyorsa bu gelininizin değil oğlunuzun hatasıdır....

Bir de oğlunuz niye gelin üzerinde baskı uygulasın onu da anlamadım.
Sizin gelininizin kendi aklı ve yüreği yok mu?
Kendi göremiyor mu birşeyleri, oğlunuzun baskısıyla mı sizle görüşecek.
Ve siz bundan mutlu mu olacaksınız.
Oğluma bak ,vuruyor masaya, zorla getiriyor gelinimi mi diyeceksiniz.
Gönül işi bu.
Gelininizin aklı gayet yerinde çalışıyordur bence.
Kimse kimseye baskıyla birşey yaptıramaz.
3 gün yaptırır, 5 gün yaptırır, 10. günde patlar.
Bu evlilikte biter gider.
Herkes erer muradına.

Bakın yine yine anlamak istediğiniz şekilde almışsınız yazdıklarımı!! Ben yazımda beni haklı çıkarın gelini mi de haksız çıkarın diye yazmadım zaten! Kendimi haklı göstereyim diye çaba sarfetmiyorum. Beni acımasız şekilde eleştiren arkadaşlara cevabım bu yazı! Direk sen haksızsın diye girmiyorum muhabbete! Konuşmasını bilecek bir insanım! O kadar ince detaya girmiyorum. Öyle ince detaylara girecek olursam sayfalar almaz!

Doğru bizim çocuğu görüp görmememiz önemli değil! Neyse artık bu konuyu uzatmak istemiyorum. Gerçekten! Ben sürekli eleştirenlerin benim bu konuyu neden açtığımı anlamaları için yazdım son yazımı! Yazı, yazık-Ayıp, ayıp diyenler için! Beni haklısınız demeleri için değil! Ben vicdanen rahatım! Elbette başımı önüme alıp düşünecek kadar ince fikirliyim! Merak etmeyin!

Güzel kardeşim bir önceki yorumu okumadan yorum yazıyorsunuz..Bir başka arkadaş oğlunuz pasif niye size gelininizi getirmiyor demiş. Ona cevaben yazdım o yazımı..Siz neler yazıyorsunuz allah aşkına! Bizim zaten tek derdimiz bu evliliği yıkmak değil yaşatmak!

Oğlumdan böyle bir şey istediğimi de nerden çıkardınız? Ne yazdığınızı tekrar okuyun lütfen! Yeter artık!

Kesinlikle! Oğlum eşinin şer tarafını bildiği için susuyor! Elinden başka bir şey gelmiyor çünkü! Ne yapalım bu da bizim kaderimiz..

Oğlumdan böyle bir şey istediğimi de nerden çıkardınız? Ne yazdığınızı tekrar okuyun lütfen! Yeter artık!

Ben size böyle birşey istediniz demedim ki zaten.
İhtimal olarak sordum.
Böyle böyle olsa, ne olurdu diye.
Arkadaş oğlunuza pasif kalıyor demiş, siz de evet masaya vuramıyor demiş onaylamışsınız.
Gayet iyi okuyorum yazdıklarınızı.
Allah iki taraf içinde hayırlısını versin hakkınızda.

madalyonun tam tersinden bakalım.. oğlunuz eşine; "benim çocuklarıma annem bakacak" dese, kızın ailesi de alt katta oturduğu halde torununu arada bir görse, oğlunuz evlerine hiç uğramasa, bir güler yüz göstermese eminim gelininiz de bu kadar yumuşak!!!! davranırdı...

Son düzenleme:

Ben bir türlü anlatamadım derdimi! Ben çocuğu ailesine göstermesin demiyorum ki! Sabah 8 den akşam 8 kadar çocuğu her gün görüyorlar zaten. Akşamları 1 saat bile olsa biz görsek ne olur dedim. Uzadı da konu uzadı. Ayrıca dünürlerle aramızda hiç bir şey yok! Gayet iyiyiz. Niye konu çarpıtılıyor anlamış değilim..

Tamam kardeşim ne çocuk ne gelin ne de oğlan görmek istemiyorum. İnsanı laf olsun diye de üzmez ki insan! Üzüyorsunuz beni ama!

anlatamadım sanırım.. ben konuyu çarpıtmadım, sadece "öyle mutluysa öyle olsun" tarzında cevap veren arkadaşlara ithafen yazdım..

buraya bir gelin konu açıp da "eşim alt katta oturan anneme güler yüz göstermiyor, çocuğu bile sevdirmiyor" deseydi kıyamet kopardı.. onu anlatmak istedim...

ve inanın gelin ne kadar iyi olursa olsun büyük olaylar çıkardı aile içinde..

benim size naçizane tavsiyem (ki yerinizde olsam kesinlikle yaparım); her akşam oğlunuzu arayıp torunuzu görmek istediğinizi söyleyin.. gelin de umrunuzda olmasın artık, herkesin yapısı bir türlü.. o da k.valide olunca eminim mükemmel!! olacaktır..
neyse, insanın her yaptığı yoluna geliyor illa.. size sabırlar diliyorum tekrar..

office' cim bence şurada seninde kaçırdığın şeyler var.
Ortada senin dediğin gibi torun göstermeme durumu yok.
Böyle birşey olması için, gelininin kayınvalideyle hiç görüşmemesi lazımdı,
ya da kapıdan içeriye sokmaması lazımdı.
Yani görmek isteyen insan, çok rahat gider görür.
Sen aynı konumda olsan, oturur bekler misin,
şu torunu mu getirselerde ben de bir görsem diye aylarca bekler misin?
Ya gider kendin görürsün ya da akşamları alda gel gelinim dersin,
o da , yok siz kimsiniz ki sizle görüştüreceğim torununuzu mu diyecek.
Görmek isteyen insan bir zahmet gider görür.
Yok illa ayağına getirelecek.
Ben de buna torun göstermeme demiyorum.
Torun göstermeme olması için hiç görüşülmüyor olması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…