Benim derdim gelinim!!!!

Bana anlamak istediğin gibi anlıyorsun demişsiniz ama siz de benim yazdıklarımı anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz... Ben size sizin torununuzu görüp görmemeniz önemli değil mi dedim de bana böyle bişey söylüyorsunuz....

Ben nedense sizin çok hassas alıngan ve ufak detayları ufak sorunları kafasında büyütüp kendisine sorun eden biri olduğunuz fikrine kapıldım....
Nereden çıkardın bunu diyebilirsiniz.. Size sunabileceğim somut hiçbiey yok... Ama yorumlara verdiğiniz tepkilerden gelininizle olan(aslında omayan) sorınunuzu anlatırken kullandığınız cümlelerden böyle bir fikre kapıldım....

NAsıl konuşulacağını elbettebiliyosunuzdur, haşa aksini söylemedim zaten... Sizin söylediğinizi tekrarladım... Siz kendiniz dediniz haksızsın demeye gelmiyor hemen parlıyor diye.... Ben de bunu dile getyirdim.. Birine haksızsın dersseniz o da parlar ve savunmaya geçer doğal olarak dedim....

Konuyu sizi haklı çıkaralım diye açmadığınızı söylüyorsunuz ama sizi haksız bulanlara da sert usluplarla hatta allah size de hayırsız gelin versin falan diye beddualarla cevap verdiniz... Demekki sizi haksız bulmamıza tahammülünüz yok, bu da demektir ki haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz ve bizim de sizi haklı bulmamızı istiyorsunuz.. Sizi haklı bulanlara teşekkür ederim derken, haksız bulanlara karşı kendinizi savunmak yerine beddua etmeyi tercih ettiğinizi lütfen unutmayın....

Vicdanen rahatım demişsiniz....
O zaman sıkıntınız ne??? Herkes herkesle iyi geçinecek iyi anlaşacak diye bir kural yok ki... Brakın oğlunuz eşiyle mutluysa yaşasınlar kndi hallerinde...
Siz vicdanen rahatım gelinimi kıracak üzecek bişe yyapmadım ama o bana karşı soğuk diyorsanız yapacak bişey yok demektir.. YApısı huyu böyle diyeceksiniz, kendinize dert etmeyeceksiniz...

sanırım, yaşadığım bir olayın bu kadar üstüne okuyunca bu konuyu çok sinirlendim geline Tiryandafila cığım. :sinifsinif:

yan komşum melek gibi bir insandır, her sene istedikleri her şeyi gönderir geline, çocuklarına.. hatta arabasını alır, yazlık alır ve gerçekten sesi çıkmaz.. ama ne iş sevemedi gelini bu teyzeyi. ne torunu getirir ne kendi gelir.. artık en son benim gazımla gitti kadın torunu sevmeye, hemde kaç km yol yaptı. inan 15dk sonra "dışarda işim var anne" demiş kız, bu teyzeyi resmen kovmuş evden.. kadın ağlayarak döndü eve..

bu tip gerçekten insanın kanını donduran tipler de mevcut maalesef, belki bu teyzenin gelini de bu tarz bir insandır..

valla korkar oldum şimdiden, allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.. eyvahedigeldismile

Yaaa ben anlamıyorum.. Öocuk bu çocuk... Dükkan vitrininde teşhir edilecek mal değil ki, yada seyyar tezgahında satışa çıkmış karpuz değil ki, bana torunumu getirmiyorlar olsun... Bir anne çocuğunu giydirip kuşandırıp hadi sevin diye çocuğunu kayınvalidesine her akşam çıkartmak zorunda mıdır???
Hele ki kayınvalide dahil tüm aile efradı çalışıyorsa..
Belki gelin çalışıyorlar yorgundurlar belki şimdi çocuğu çıkarsam hareketinden gürültüsünden rahatsız olurlar, yorgundurlar erken yatmak isterler diye düşünüyor olamazmı???
Neden torun sevmek isteyen babanne kapıyı çalıp çocuğu biraz alayım da seveyim demiyor da gelin getirsin de sevelim diye ayağına bekiyor??? Zaten oğlu işten gelince çocuğu getiriyormuş, ama yok illa gelin getirsin alın sevin torununuzu desin isteniyor, neden???

Buna benzer yaşanmış çok şey var.
Böyle tip gelinler yok mu tabi ki var.
Ama bu olayda torun göstermeme yok.
Yeterli derecede görememe hissi ile torunu göstermeme aynı şey değil bence.
Benim annanemi gelinimiz yeri geldi evden de kovdu, yeri geldi evdeyken evde yokmuş gibi davranıp kadını almadı. Bunlar da yaşanıyor tabi ki hayatta.
Ve benim annanem hala her defasında gider.
Oğlu masaya vursun diye beklemez.
Ama bu olayda tam olarak böyle bir durum yok.
Dediğin gibi hayırlı insanlarla karşılaştırsın inş.

Acaba gelininizle ne kadar süre de bir görüşüyorsunuz, dolayısıyla torununuzla, bunu çok merak ettim.
Çok sık görüşür müsünüz, aylarca görüşmez misiniz mesela.
Yeterlilik derecesi herkese göre farklıdır.

Gelininizde belki burayı okur bir gün ve inşallah okurda birde ondan dinleme fırsatımız olur:)
Tek taraflı anlatılanlara yorum yapmak,helede burada olmayan ve yazılanlardan hiiiç habersiz olan birisi hakkında atıp tutmak hiç etik değil..o yüzden karşıyım ben bu tür olaylara,bir derdim var diyorsunuz ve başlıyorsunuz gelinden atıp tutmaya ,şikayet etmeye..birde sizinle aynı fikirde olmayanlara trip yapmaya..kızcağız duysa kimbilir neler düşünür ve bu kızcağız sizin canınızdan çok sevdiğiniz oğlunuzun biricik eşi..ailesi...
Hala sizinle birlik olup gelininizi tu kaka yapmadığımız için bize sitem ediyorsunuz,yaşınız başınız yerinde birde çalışan bir bayansınız,annesinizbabaannesiniz..
Kapattırın bu konuyu bence...

Bence sevmiyorsa eger vardir bir sebebi....aceba onu bilmeden kirdinizmi, veya kizlarinizmi var onu inciten?
Bence onunla arkadas gibi olmaya calisin....ona tatli sözler söyleyin, karsiligini alamazsanizda,
sora onu sevindiricek ufak hediyeler alin ve aradaki köprüyü önce bir kurun, sonrada gerisi gelir zaten...
tatli sözler söylemek cok önemli bence....
Hata onda olabilir ama cahilse yapacak bisey yok, simdi gelininizin yasinida bilmiyorum...aceba sizden baska beklentilerimi var, ki mutlaka böyle birsey var yoksa sorun olmamali aslinda....

Dilerimki gelininizle araniz düzelir....

Keske benim kayinvaldemle benle iyi olmak istese...okadar hasretimki kaynanamin bir ufacik tebessümüne.....

konuya cok saplantılara ugruyor bence kadın baska bırsey dıor sız farklı sekılde yorumlar yazıorsunuz?
sonra tartsmaya donuor
burası

kızlar gercekten bazı ınsanları memenun etmek cok zor
benım gorumcemde öle mesela
kendı kocasının tarafı aynı bırer melek
ama kan kusturuyor
yanı gozumuzun onunde yasanan seyler oldugu ıcın
aslında kaderıme hak vermek lazım
belkıde gercekten anlattıgı gıbıdır
gelın-kaynana sorunu yıllardan berı surer gıder
bence bırı bırını sevmıorsa onun altında cok geecerlı bır sebep aramamak lazım
sonucta herkesın karakterı farklı
ıcınde vede beynınde ne fırtınalar kopardıgını bılemeyız

Bu gelin kaynana, gelin görümce sorunlari ama nedense hep biz türklerde var hic farkettinizmi?
baska milletlerde yuvasini kuran kurar...ucar gider yuvadan, sirada mutluluk vardir....
bizim milletimizde var hep bu tartisma, beklenti, kiskanclik, gelinlik, kaynanalik, kayinbaba....
hep bizde var ama bence bu saatten sonra bunu degistirmek biraz zor cünki artik bu bizim kültürümüze yerlesmis bir durum.....MAALESEF....

Aynen öyle..Çok bilmiş...

tamam gelininiz eşinizin hastalığı döneminde bi sıcak çorba yapıp götürmemekle ayıp etmiş olabilir,ama onun dışındaki yazdıklarınız gayet normal bana göre..çocuğuna annesinin bakmasını istemesi bence normal karşılancak bi durum..
oğlunuzun masaya vurmasını beklemeyin derim,çok yanlış bi mantık bu..oğlunuzu pasif görüyo olabilirsiniz ama unutmayınki oğlunuz ''çocuk'' değil lmaz: her evlilikte kavga,tartışma olur önemli olan şuanki durumları..araları iyiyse sorun yok!
bence torununuzu gelininizin getirip sevdirmesini beklemeyin,sizde gidip sevebilirsiniz..
ayrıca yukarda yapmış olduğum alıntıdaki düşüncenizde hoş değil,gelininizle konuşmayı denediğiniz zamanlarda ona ''çok bilmiş...'' şeklindeki düşüncenizi yansıtmış olabilirmisiniz? gelininizle konuşma tarzınız yanlış olabilir hemen bağırıp çağırmaya başlıyosa !hoş anneside söylemiş kızımız evin erkeği gibidir,biz onu böyle yetiştirdik diye,bu lafın üstüne söylencek pek bişey yok sanırım..gelininiz böyle biri,oğlunuz nişanlıykende bunun farkına sanırım varmışsınız önceki sayfaların birinde bunu yazmışsınız :1closedeyes:
gelininiz üzgünüm ama bundan sonrada bu şekilde gider,yapabilceğiniz bişey yok.. evlilikleride inşallah son bulmaz sonuçda arada günahsız bi çocuk var..

evet, katılıyorum..

başka ülkelerde yok çünkü herkes çok saygılı, yerini biliyor.. ne k.valide gelini eziyor, ne gelin k.valideyi yok sayıyor.. çünkü oradaki adı kaynana değil, "eşin annesi".. bakış açısı maalesef..

kadın konuyu actıgına pişman oldu :)

belkide..
ama şunuda düşünmesi lazım bi insan nasılsa öyle gider..oğlunun boşanmasını istemediğine göre ki bunu belirtmiş zaten yapacak pekde bişey kalmıyo..gelinin kişiliği böyle..olduğu gibi kabul etmekten başka çözüm yolu yok.. yerimseniben

valla ben bütün yazılanları okumadım ama okuduklarımdan çok ayıp bulduklarım oldu.....herkez kendi kinini nefretini kusmuş....olay şudur bayanlar....sevdiğiniz adamın ailesine saygı göstermek zorundasınız zaten ailenizde size bu terbiyeyi vermiştir....artı vermediysede bunu dengeleyecek kocadır....hangi çağdasınız bilemiyorum bu ne kaynana gelin düşmanlığıdır...işin özü saygıdır insanlıktır.....

size gelince teyzecim.... sizde koyun mesafenizi bence ve gelininize değil oğlunuza kızın....sadece sakın ama sakın ki yapıyorsunuz demiyorum...laf somayın laf dokundurmayın...ben kayınvalidemi severim annem gibi değil ama sevdiceğimin annesi olarak... ofda beni sever..pek yapmaz ama bazen burnunu bişiylere fazla sokunca yada laf deydirince çok kızıyorum....allahtan 1-2 kere yaşandı çünkü sevgim saygım azalsın hiç istemem

Kolaysa gel sen tıklat kapıyı gel de canım! Suratını asarsa çocuğu da almadan geri dönersin. Bazen balkonda çamaşır sererken görürüm. O beni görmemezlikten gelir. Ben ise konuşmak için bebek ne yapıyor dediğimde. Uyuyor der. Uyuyor denilen yere siz olsanız bebek sevmeye gider misiniz? istenilmediğinizi bile bile kapıyı vurur musunuz?

Peki ben bebeği sorunca uyanınca haber vereyim neden demiyor. Hemen uyuyor diye kestirip atıyor!

Zaman olarak şudur budur demiyeyim. sabahları görüşmeyiz. Çünkü benondan önce işe gidiyorum. akşamları ondan önce işten geliyorum. O işten gelir annesinin evine gider. Bebeğini almaya! Bazen oğlum geç gelecekse yemeği yer de öyle gelir. Akşamları da görmediğimiz zaman oluyor. Beni her gün görmesi önemli değil. Karşılaştığımız zaman tebessüm etse, bir şey sorduğum zaman gülümseyerek cevap verse ne olur ki?

bi insan neden durup dururken bu kadar nefret duyarki karşısındaki insana?aranızda evliliklerinin başından beri hiç tartışma oldumu yada onun kulağına gidicek ve kırıcak bi durum?her kapıyı tıklatışınızda suratı asıkmı gelininizin?yada her soruşunuzda torununuz uyuyomu oluyo?uyuyo dediğinde bi saat bekleyip oğlunuzu arayın torunumu sevcem oğlum benmi geliyim senmi getirirsin deyin tabi eğer bu yöntemi denemediyseniz.. a.s

Ne yazıkki öyle! Kabullenmekten başka yapacak bir şey yok!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…