- Konu Sahibi kaderim_48
-
Bakın yine yine anlamak istediğiniz şekilde almışsınız yazdıklarımı!! Ben yazımda beni haklı çıkarın gelini mi de haksız çıkarın diye yazmadım zaten! Kendimi haklı göstereyim diye çaba sarfetmiyorum. Beni acımasız şekilde eleştiren arkadaşlara cevabım bu yazı! Direk sen haksızsın diye girmiyorum muhabbete! Konuşmasını bilecek bir insanım! O kadar ince detaya girmiyorum. Öyle ince detaylara girecek olursam sayfalar almaz!
Doğru bizim çocuğu görüp görmememiz önemli değil! Neyse artık bu konuyu uzatmak istemiyorum. Gerçekten! Ben sürekli eleştirenlerin benim bu konuyu neden açtığımı anlamaları için yazdım son yazımı! Yazı, yazık-Ayıp, ayıp diyenler için! Beni haklısınız demeleri için değil! Ben vicdanen rahatım! Elbette başımı önüme alıp düşünecek kadar ince fikirliyim! Merak etmeyin!
office' cim bence şurada seninde kaçırdığın şeyler var.
Ortada senin dediğin gibi torun göstermeme durumu yok.
Böyle birşey olması için, gelininin kayınvalideyle hiç görüşmemesi lazımdı,
ya da kapıdan içeriye sokmaması lazımdı.
Yani görmek isteyen insan, çok rahat gider görür.
Sen aynı konumda olsan, oturur bekler misin,
şu torunu mu getirselerde ben de bir görsem diye aylarca bekler misin?
Ya gider kendin görürsün ya da akşamları alda gel gelinim dersin,
o da , yok siz kimsiniz ki sizle görüştüreceğim torununuzu mu diyecek.
Görmek isteyen insan bir zahmet gider görür.
Yok illa ayağına getirelecek.
Ben de buna torun göstermeme demiyorum.
Torun göstermeme olması için hiç görüşülmüyor olması lazım.
sanırım, yaşadığım bir olayın bu kadar üstüne okuyunca bu konuyu çok sinirlendim geline Tiryandafila cığım. :sinifsinif:
yan komşum melek gibi bir insandır, her sene istedikleri her şeyi gönderir geline, çocuklarına.. hatta arabasını alır, yazlık alır ve gerçekten sesi çıkmaz.. ama ne iş sevemedi gelini bu teyzeyi. ne torunu getirir ne kendi gelir.. artık en son benim gazımla gitti kadın torunu sevmeye, hemde kaç km yol yaptı. inan 15dk sonra "dışarda işim var anne" demiş kız, bu teyzeyi resmen kovmuş evden.. kadın ağlayarak döndü eve..
bu tip gerçekten insanın kanını donduran tipler de mevcut maalesef, belki bu teyzenin gelini de bu tarz bir insandır..
valla korkar oldum şimdiden, allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.. eyvahedigeldismile
Aynen öyle..Çok bilmiş...
Bu gelin kaynana, gelin görümce sorunlari ama nedense hep biz türklerde var hic farkettinizmi?
baska milletlerde yuvasini kuran kurar...ucar gider yuvadan, sirada mutluluk vardir....
bizim milletimizde var hep bu tartisma, beklenti, kiskanclik, gelinlik, kaynanalik, kayinbaba....
hep bizde var ama bence bu saatten sonra bunu degistirmek biraz zor cünki artik bu bizim kültürümüze yerlesmis bir durum.....MAALESEF....
kadın konuyu actıgına pişman oldu :)
Yaaa ben anlamıyorum.. Öocuk bu çocuk... Dükkan vitrininde teşhir edilecek mal değil ki, yada seyyar tezgahında satışa çıkmış karpuz değil ki, bana torunumu getirmiyorlar olsun... Bir anne çocuğunu giydirip kuşandırıp hadi sevin diye çocuğunu kayınvalidesine her akşam çıkartmak zorunda mıdır???
Hele ki kayınvalide dahil tüm aile efradı çalışıyorsa..
Belki gelin çalışıyorlar yorgundurlar belki şimdi çocuğu çıkarsam hareketinden gürültüsünden rahatsız olurlar, yorgundurlar erken yatmak isterler diye düşünüyor olamazmı???
Neden torun sevmek isteyen babanne kapıyı çalıp çocuğu biraz alayım da seveyim demiyor da gelin getirsin de sevelim diye ayağına bekiyor??? Zaten oğlu işten gelince çocuğu getiriyormuş, ama yok illa gelin getirsin alın sevin torununuzu desin isteniyor, neden???
Acaba gelininizle ne kadar süre de bir görüşüyorsunuz, dolayısıyla torununuzla, bunu çok merak ettim.
Çok sık görüşür müsünüz, aylarca görüşmez misiniz mesela.
Yeterlilik derecesi herkese göre farklıdır.
Kolaysa gel sen tıklat kapıyı gel de canım! Suratını asarsa çocuğu da almadan geri dönersin. Bazen balkonda çamaşır sererken görürüm. O beni görmemezlikten gelir. Ben ise konuşmak için bebek ne yapıyor dediğimde. Uyuyor der. Uyuyor denilen yere siz olsanız bebek sevmeye gider misiniz? istenilmediğinizi bile bile kapıyı vurur musunuz?
Peki ben bebeği sorunca uyanınca haber vereyim neden demiyor. Hemen uyuyor diye kestirip atıyor!
belkide..
ama şunuda düşünmesi lazım bi insan nasılsa öyle gider..oğlunun boşanmasını istemediğine göre ki bunu belirtmiş zaten yapacak pekde bişey kalmıyo..gelinin kişiliği böyle..olduğu gibi kabul etmekten başka çözüm yolu yok.. yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?