Benim derdim gelinim!!!!

Canım nefret ediyor demek ne kadar doğru bilemiyorum. Huyu öyle kızın! Ne bileyim ben de anlayamadım! Belki de bilinçli yapıyor, gülümsersem her gün gelirler sırnaşırlar evimden gitmezler diye mi öyle davranıyor anlamadım ki! Oğlum işten erken gelirse zaten söylüyorum çocuğu özledik getir diye!

Peki gelininize ufak guzel bir hediye alip tatli gibi evinin kapisini calsaniz gel seninle ana-kiz konusalim
diyip otursaniz. Guzel kizim diye lafa baslayip derdinizi anlatsaniz yanagini oksayarak..
gulumsememesinin sebebini ogrenseniz? cocugu ozlediginizi anlatsaniz.. acaba bir yanlis anlasilmami var.. bir derdinmi var turunden..
ama bunlari icten ve candan yapsaniz. Ben eminim hersey duzelir bunu yapmak zor ama bence hem buyukluk yaparsiniz hem ne kadar edemli oldugunuzu gosterir ve utandirir ve bu samimiyet ve sicaklik karsisinda icini doker bir sorunu varsa size anlatir..
bunu deneyebilirmisiniz?

olabilir ama yanılıyo keşke bunu anlayabilse..düşündüğü gibi bi aile olsanız zaten aynı binadasınız gülsede gülmesede takmaz giderdiniz..ama siz ince düşünüyosunuz,gitmek yerine o gelsin diye bekliyosunuz..siz elinizden geleni yapmışsınız artık oğlunuza söyleyin dediğiniz gibi zaten torununuz büyüyünce kendide gelir gider size..umzarım herşey kısa sürede yoluna girer..: 1hug:

yaa keske benımde kayınvalıdem boyle olsaa keskee o kadar ısterdım kı beni sewsın dıye ugrasmasınıı bız sewdıkte ne oldu sankı kadır kıymet mı bıldıler onlara olan sygımı sevgımı yok ettıler . . sen ne kadar iyi ahlaklı olursan ol ne kadar dusuncelı olursan ol ne kadar rahat durursan dur onlar durmuyor karsındakının ıcınde kotuluk warsa sen ıyı olsan kac yazzarrr . .

kimse kayınvalidesini annesi gibi sevmek zorunda değil, bunu yapmadığı için de kimseyi kınayamayız. size karşı bi saygısızlığı olmadığı sürece çok büyük bi sevgi göstermemesi anormal değil. torununuzu görememenize üzüldüm ama, o gerçekten can sıkıcı bir şey.

son torun gösterme mevzusunun alt metni şöyle okunuyor bacılar:

dünürler hergün görüyor torunu, o yüzden benim de her akşam 1 saat görmem lazım. yoksa bi tarafım eksik kalır. neden? çünkü dünür görüyor. dünürün kıçı yer görüyor mu acaba bebeğe bakmaktan, onu düşünen yok tabi. dünür görüyor çocuğu, ben görmüyorum, ben de görmeliyim, bana da getirmeliler. ben ben ben ben.

ben hala durup dururken öyle davranacağını düşünmüyorum. muhakkak geçmişte bişeyler geçmiştir aranızda. ben hala kaynanamın yaptıklarını unutamıyorum en ufak bir lafında ya sabır çekiyorum ama eve gidincede eşime patlıyorum. yapmayacak söylemeyecek başkasını kullanarak bana laf vurdurmayacak diyorum. yaşanılanlar unutulmuyor maalesef. şöyle etraflıca düşünün onu kıracak bişey yaptıysanız eğer affettirmeye çalışın derim. hiçkimse durup dururken tavır yapmaz.

Yaa cidden anlayamıyorum.... Nekadar sıklıkta görüşüyorsunuz diye soruldu... Sabahları görmüyorum, çünkü erken çıkıyorum işe gitmek için, akşamları da yemekten sonra görüyorum demişsiniz...
DAha ne istiyorsunuz ki.. Hergün görüyorsunuz işte...
Allahım anlayamıyorum... İnsan hergün gördüğü torunu için sırf geline laf dokunduröak için bana torunumu göstersin başka şey istemem der ki....
Sanki gelin ayda yılda bir gösteriyor torunu... öyleymiş gibi lanse ettiniz ama sorduka sordukça her akşam zaten torunu gördüğünüz çıktı ortaya.. Eee daha neyinden şikayet ediyorsunuz.... Ne yapsın gelin, torunu sizde yatıya bıraksın da isz de sabah işe giderken de görme imkanı bulun mu istiyorsunuz....

İşten çıkın o zaman... Geline de diyin ben işten çıktım aryık ben de bakabilirim toruna... Bir gün annanede kalsın bir gün sizde....
Yani siz bütün gün çalıştığınız için torunu göremiyorsanız bu gelinin suçu mu???

Teyzecim , yani ortada çocuk göstermeme durumu yok.
Soruyorum ne kadar sürede görüşüyorsunuz diye, görebildiğiniz belli, bu sefer diyorsunuz ki ,bana gördüğünde güler yüz göstersin yeter. Yani istekler bitmiyorda bitmiyor.
Aranızda bir kopukluk var herşeyden önce,
ve bunun mutlaka karşılıklı nedenleri vardır.
Sıkıntılarınızı çözebilecek kişiler sadece ikinizsiniz, oğlunuzda değil.
Oğlum sürüklesin getirsin demekte bana göre yanlış.
Karşınızda kendi aklı olan, gidip gitmeyeceğine kendi karar verebilecek bir birey var.
Kendi kararları olan, kendi karakteri olan bir birey.
Sanırım önce gelininizin bir birey ve farklı bir karakter olduğunu kabullenmekle başlanabilir olayları çözmeye.
Oğlunuz masaya vurduğunda sadece huzurları kaçar, ister misiniz bunu, istemezsiniz umarım.
Bu durumda ya ben bu gelini anlamıyorum diyorsanız, böyle devam etmektense o zaman,
dökün taşları ortaya.
Kavga mı ediyorsunuz, bağırıyor mu, varsın bağırsın, ama konuşun, dökün taşları.
Bu bile bir iletişimdir sonuçta, belirsizlikler kalkar ortadan.
Kimbilir sıkınrtıları anlamış ve çözmüş olursunuz bu sayede.
Bilmediğiniz sıkıntıları insan nasıl çözebilir.
Çözmek için önce belirli sorular ve sıkıntılar olmalı. Siz de bilmiyorsunuz.
Benim çok canımı sıkıyor bu olaylar diyorsanız artık,
ya gelininizle güzel güzel kızım benle ilgili sıkıntıların olabilir mi diye sorun,
ya da hiçbirşey sormadan o zaman bırakacaksınız kendi hallerine,
nasıl mutluysalar ya da mutsuzlarsa yaşayıp gidecekler.
Mutlular ya da mutsuzlar bırakın kendileri karar versinler.

Yalakalık gibi olmasın ama keşke benim kayınvalidem de sizin gibi olsa, çalışıyorsunuz ,(çalışan kadınlar halden daha iyi anlıyor), internet kullanıyorsunuz, şiir yazıyorsunuz.
Kayınvalidemle arkadaş gibi olurduk, ben kayınvalidemle konuşamıyorum yine de haftada 1-2 kez gideriz.
Kayınvalidem bana bir tek bilezik takmış değil ve bazı davranışları ile oğlunu benden daha çok düşündüğünü göstermiştir.
Hani kızı gibi görüyordu, hani kızlarından daha çok seviyordu!!!!!!
Buna ramen ben yine de kayınvalideme hiç surat yapmadım, elini öpmüyorum bir tek o var, ama ben annemin babamın da elini bir tek bayramda öperdim.
Kızlar bu arada sorun çocuğun gösterilip gösterilmemesi değil, gelin zaten surat ediyor insan nasıl gidebilirki o eve.
Malesef hep kayınvalideler haksız değil, bazen de gelinler haksız oluyor.
Diyelim ki bütün bunlar kendi annemizin başına gelse, gelin surat assa, gidip gelmese, araya bir set çekse, annemize de bak anne belki suç sendedir diyebilir miyiz?
Ben demem çünkü annemin nasıl biri olduğunu biliyorum.

sizi kırmak istemiyorum ama ben de düşüncemi yazmak istedim.

Ben oğluma hem ev verdim. Takılarını aldım. Eşyasını aldım ve düğününü de yaptım. Karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum. Canım çok yanıyor. yazmışsınız. sizin sorununuz bir karşılık beklemek. bunları yaptınız diye size çok iyi davranıp, annecim aşağı, annecim yukarı demesi mi gerekiyor gelininizin. yapılan her iyilik, büyüklük için karşılık beklemek midir bu işin kuralı. kendi ailesi gibi görmesini beklemiyorum demişsiniz, lütfen beklemeyin de zaten. insanın kendi ailesi gibi hiçkimse olamaz. belki gelininiz mesafeyi korumayı seviyor, neden bunun için suçlanıyor ben anlamıyorum. evlerinde mutlu olsunlar, oğlunuzu sevsin, saysın ona iyi baksın. daha ne istiyorsunuz önemli olan bu değil mi, boşu boşuna kendinize sıkıntı edip, bunu oğlunuzun evine de yansıtmayın lütfen...

şöyle bi yorumlara baktımda herkes teyzeyi neredeyse haksız göstermeye çalışmış insanlık bu kadarmı öldü ya kadın çok bişimi istiyo yani ne güzel bi kadın ne kadar güzel kalpli bi kadın keşke benim kaynanamda böle olsa Ben oğluma hem ev verdim. Takılarını aldım. Eşyasını aldım ve düğününü de yaptım. Karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum. Canım çok yanıyor her kaynana bunu yapmıyor kadın başına herşeyde yardımcı olmuş gelinde kocasının annesine bu akadar iyilikten sonra gelinligini yapacak etme bulma dünyası hep kaynanalar haksız deil bir çok gelinlerde haksız ha burda anlatmamış olabilir oda onların arasında burda bi gelin kaynanam böle böle yapıyo dese hemen o kaynanayı topa tutarsınız adil yaklaşın olaylara biraz lütfen benim kaynanamla kayınbabam etmedini bırakmadı gelin olarak hallerini hatırlarını anne baba demeyi bırakmadım birgün bizimde kaynana olacamızı unutmayalım ki ben evlenedim eveleneli sıkıntı çekmiş bi insaım ama yinede yüzlerine bakıyorum çünkü eşimin anne babası eşim anne babama gitmeme karışmıyosa bende kendi ailesini hoşnut bırakmalıyım çünkü bu dünyanın öbür dünyasıda var kızın ana babası ana babada oglanınki ne kızın ana babasımı dogurmuş o yaşa getirmiş biraz iyi düşünün öyle yprum yapın tabi herkes üstüne alınmasın teyzeye ters cvp verenlere diyorum

Tamam da burada hiçkimse geln niye seni sevsin kendi anababasını sever seni sevmezz, onunki anababa, kocasının anababası anababadeğil, kocasını da kendi anababası doğurdu falan demedi ki....
Bence gereksiz bir çıkış yapmışsınız....

Konusahibi arkadaş gelini ile ilgili bir derdini açtı... Dediki gelinim bana karşı soğuk güleryüz göstermiyor... Hergün annesine gidiyor.... Bize torunuzumuzu göstersin başka bişey istemeyiz....

Şimdi siz bundan ne amlarsınız... Aaa gelin torunu göstermiyor demekki... BUnu sorguladık, böyle bişey yok herakşam görüyor torununu... Eee o zaman sanki gelin torunu göstermiyormuş gibi niye lanse ediliyor....

Gelin soğuk.... Ee olabilir.. Ben de soğuk bi insanım... KAyınpederime karşı da soğuğum kayınlara eltilere görümcelere de... Hep bi mesafe vardır aramızda.... ONlar ne kadar samimi olmak isteseler de ben olamam.. Çünkü yapım bu benim.... Herkese karşı aynıyım.. Teyzem bana 15 dk. mesafede oturuyor en son ne zaman gittin diye sorsan mayısta kızının doğum günü vardı o zaman gittim...
Eşimin ailesine de 15 günde bir falan gideriz görümcemde yemek yer eltimde çay içer evimize döneriz.... Bu arada onlar da 10 dk mesafedeler evime....
Hep daha sık geln derler... Nİye ki... Ben kocamla başbaşa kalmak istiyorum, çekirdek aile olarak vakit geçirmek istiyorum, tv izlerken ayaklarımı kucağına uzatıyım bana masaj yapsın istiyorum, yada kafasını alıp dizlerime saçlarını okşayayım isttiyorum....
15 gün 1 hafta görüşme süresi bence gayet makul bir süre...

Kimse kimseden soğuk ve mesafeli diye şikayet etmemeli bence, herkesin yapısı yetişme tarzı farklıdır kiçi çok çabuk samimi olup içten samimi ilişkiler kurabilir.. Kiminin se birine alışma ısınma süreci uzundur, ısındsa bile lişkilerini belli mesafede tutmak ister.... Bunun için de kimseyi suçlayamayız....

Gelin genel olarak soğuk ve sert mizaçlıymış, gelinin annesi de bunu söylemiş.. Biz onu erkek gbi yetiştirdik, bize karşı da öyle demiş.. Daha ne desin kadın...
YAni gelin konusahibine yani kaynanasına karşı özel bir suratsızlık soğukluk yapmıyor, herlkese karşı aynı....
Eee oğlan sevmiş beğenmiş evlenmiş... Bundan sonra diyecekki bana bi saygısızlığı yok, oğlum seviyor mutlu, ee varsın soğuk olsun....

bence yapcağı tek şey gelini olduğu gibi kabul etmek..bunu bikaç kerede yazdım diğer sayfalarda...sonuçta torunda hep küçük kalmıycak büyüycek,aynı binada oturuyolar..torunu görmek isteyince babanneme gitcem ben der gider..
gelin soğuk yapılı,erkeksi tavırları olan biri bundan bahsetmiş konu sahibi zaten..insanları değiştirmek yada kendini zorla sevdirmek gibi bişey söz konusu bile olamaz,üstüne düşenleri yaptığını söylüyo!!ama işte geliniyle arasında sebebi belli olmayan bi soğukluk var,bunun nedeni ne hiçbirimiz bilmiyoruz..konu sahibi somut örnek olarak sadece gelinin soğuk olduğunu,torununu göstermediğini söylemiş bence farklı sorunlarda vardır yoksa hiçbişey bu şekilde olmazdı..

Son düzenleme:

"al bir bardak su iç baba vaya köpek" diye yazan bir kayınvalidenin, gelinine nasıl bir üslupla konuşabileceğini tahmin ediyorum diyelim, yazdıklarınızı üzerime alınarak...
benim için yeterli o cümle...okadar...

yapmasaymış efendim, bunları karşılayamayacak durumda olan oğlu evlenmeseymiş...yapmış, sağolsun, o zaman konuşmayacak...karşılık beklemeyecek...bence olay bu kadar basit...

konu sahıbı ablacım walla onun karakterınde bu varsa siz agzınızla kuş tutsanızda fayda etmez.
ya onunla sureklı tarışacaksınz yada paşa gibi durumu kabullenıp oturacaksızn baska yapabilcek bsıyiınz yok.

Konunun başlığı herşeyi ortaya koyuyor zaten " Benim Derdim Gelinim"

Evet sizin derdiniz gelininiz ne yapsa sizi mutlu edemez ki şansınıza zaten o da sizi mutlu etmeye çalışan bir gelin değil.

Şöyle desem sizi sevmiyordur belki sizden hoşlanmıyordur,çataçat kavga etmiyordur da sizinle uğraşmıyor kötülük yapmıyordur da mutahap olmayarak bunu gösteriyordur. Belki de diyordur ki keşke eşimin annesi böyle bir kadın olmsaydı sizin de keşke mükemmel evladımın karısı böyle bir kadın olmasydı dediğiniz gibi..
Varsayın ki sizi sevmiyor,sizinle aynı apartmanda yaşamaktan mutlu değil bu sebeple böyle davranıyor.
Bu mantıkla kendinizi daha da haklı görürsünüz ona da beni sev diye yalvaramayacağınız için mecbur idare edeceksiniz.
Sizi sevmiyor,siz de ona bayılmıyorsunuz o kadar belli ki..ittirme ilgi kendini o kadar belli eder ki..
Herkes kendi halinde yaşasın gitsin 3 günlük dünya.
Sizin sevmediğiniz insanlar yok mu..?
Davranışlarını şık bulmadığınız insanlar yok mu..?
Onlarla görüşmeyiz bu durumda ama siz görüşmek zorundasınız,mecbursunuz..
İdare edeceksiniz,çocuğu hergün görüp görmüyorum diye garip bir psikolojiye gitmeyeceksiniz.
Ben de çocuğuma baktırmak istesem 50 yaşında annem dururken 20 yaşında genç kıza baktırmam.
bunu anlamak bu kadar güç mü..? bu ble sorun yapılır mı..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…