Benim derdim gelinim!!!!

gelin burayaa gelin burayaaa üç yumruk havayaa hihoyyythihoyyythihoyyyt

Siz buraya konu açarak hata ettiniz teyze.Burda çoğunluk gelinlerden oluşuyor ,ne yazık ki kayınvalidelerin çoğu internetle ilgili değiller.O yüzden azınlıksınız,çoğunluk gelin ve haklı ya da haksız kayınvalide sorunlu oldukları için ve de herkes kendi kayınvalidesini düşünerek cevap verdikleri için haklılığınız ya da haksızlığınız ortaya çıkamaz.Ağzınızdan çıkan her kelimeye de dikkat etmeniz gerekir,herkes gelininizin yerine kendini sizin yerinize de kayınvalidelerini koydukları için hatayı hep sizde görürler.Gelinlerin açtığı topiğin haddi hesabı yoktur,haklı ya da haksız.Ama hiçbir yorumda da ''Ya şu kayınvalideni de bi dinlesek,belki vardır onun da haklı bir tarafı,boşuna böyle bir hareket sergilememiştir sana!..'' şeklinde bir yazı okuyamazsınız.Çünkü gelinler hep haklıdır!
Şu topikte de 50 kişi yorum yazdıysa eğer içlerinde ancak 10 tanesi tarafsızca birşeyler yazmıştır.Muhtemelen de onlar hem gelin hem de gelin(ya da yenge) sahibi oldukları içindir,benim gibi..

Sonuç olarak her gelin iyi değildir,tıpkı her kayınvalidenin de iyi olmadığı gibi..

Son düzenleme:

aynen öyle burası anti(kayınvalide) forumuna döndü

bazı kayınvalidelere ağzınla kuş tutsan yaranamazsın, benimki iftiraya da başladı.
vallahi billahi korkuyorum, sevmek bir kenara kadının başıma çorap örmesinden korkuyorum.böyle bir insana da sırf kocamı doğurdu büyüttü diye saygı duyamıyorum kimse kusura bakmasın.

Çok ender rastladım gelin kayınvalide arası güllük gülistanlık olana.
Bu günümüzde sık rastlanan bir problemdir .
Oğlunuzla arası iyi ise dert edecek birşey yoktur.
Sizle de iyi olmak gibi bir sorumluluğu yok öyle değil mi ?
Siz istiyorsunuz ki kendi ailesinden ayrı görmesin sizi,ama bunun pek imkanı olmuyor malesef.
Varsın olsun kızınızın yerinde olacak kadar saygılı sevgili olmasın ama oğlunuzla iyi olsun önemli olan bu.
Yok ama oğlunuzla da problemli ve mutsuz ise o zaman sorun var demektir.

Ben oğluma hem ev verdim. Takılarını aldım. Eşyasını aldım ve düğününü de yaptım. Karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum. Canım çok yanıyor.

bunlar için karşılık beklemeniz çok mantıksız geldi bana maddi durumu iyi olan her aile çocuklarına bunları hep yapıyor bunları dile getirmeniz saçma siz onları oğlunuza yaptınız gelininize değil ki oğlunuz gelininizden ayrılırsa onları gelininize verecek misiniz?sizi bu konuda haklı bulmuyorum...bunları yaptığınız için beklentiniz olmamalı.karşılıklı sevgi saygı ile olur bunlar maddiyatla olcak şeyler değil tabiki bunlar benim düşüncem bana katılan olur mu bilemem ama fikrim bu yönde.....torun göstermemenin ne sebebi vardır bilmiyorum bizim komşumuzda da aynısı olmuştu gelini torununu göstermedi ama kayınvalidesi onu hiç istemedi istemeye bile gitmedi

Son düzenleme:

işte o gün rahata erersiniz.
hatta bir güzel dövüverse..
yada oda eşinin ailesine gitmese..
ama yapmayacak..
çünkü çoğu kız annelerinin böyle bir derdi olmadığı için
çocuğunu paylaşamama gibi bir derdi olmadığı için
evlatlarının yuvalarında mutlu olmalarını istedikleri için
o insanada gerçektenden insan gibi davrandıkları için
bu olmayacak

Kiz anneleri neden soguk damatlari sorun etmiyor yeterki kizim evinde yuvasinda mutlu olsun deyip geciyorlar onlar anne degilmi?Ayni binada oturuyorsunuz görüyormussunuz torununuzu, gelininizin belki yapisi öyledir zorla yaklasamazki size.Eger gercekten siz daha yakin olsun istiyorsaniz konusun.Oglum pasif kaliyor demissiniz gelin pasif olsa sorun olmayacakti...neden erkek anneleri sürekli iktidar bende olsun ister anlamam oglunuz mutluysa sorunlari yoksa mutlu olmalisiniz

sey yazmissiniz basta oglumu mutlu etsin mutlu etmedigini nerden biliyorsunuz? evine gitmiyosunuz

birde biyerde sey yazmistiniz bir konu icin tartisiyorlar galiba diye bunuda anlamis degilim,

Valla durduk yere hiç kimse aman dur şu kaynanama bir surat yapıyım aman aramız soğuk olsun demez altında mutlaka sebebi vardır. Zaten aman oğlum başkadır başka deyişinizden belli. Benim kaynanam anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdi aman kol kırılır yen içinde kalır dedik yok işte eşimizin annesi dedik yok olmuyo. Çoğu gelininin sesi bile çıkmıyo hakkını koruyanlarada sonuna kadar helal olsun diyorum.

teyzenin bahsettiği o soğuk gelini sen misin yoksaa

Kaynana olduktan sonra insan ilgi saygı sevgi istio demek ki...

tamam haklılar ama..

ben kaynana olsam özel ilgi belmemem kendi hayatıma bakarım arkadaş...
yaşıma uygun çeşitli etkinliklere katılırım, kendimi meşgul ederim ama gelin için kendimi üzüp yıpratmam

oğlumla aralarında bi sorun varsa onu mutlu etmiosa da
karı koca aralarında halletsinler die beklerim gerekmedikçe müdahale etmem...

torunumun yüzünü göstermiosa da..
e o noktaya gelene kadar mutlaka bi takım kırgınlıklar olmuştur sebepsiz yere yapmaz ehralde kimse...

mesela benim kaynanam yaz tatillerinde çocukları ona göndereyim, bütün yaz kalsınlar istio göndermiorum,
çünkü çocukları yanına aldığında orda eşe dosta gelin bakamıyo sefil edio çocukları, o yüzden aldım getirdim ben bakıcam dio...

oğluyla aramızda kıldan tüyde ufak bi tartışma geçse oğlumu bunalıma sürüklüosun bi gün derdinden ölcek die bana başlıo yalnız kalınca..
yahu ben bu adama 11 yıldır karılık ediorum, bi gözünün üstünde kaşın var demicem mi artık?:44:

bence hiç üzmeyin kendinizi gereksiz yere duygusala bağlamayın...
kendinize onlara bağımlı olmadığınız bi hayat tarzı yaratın,

onlar sizi özlesin

aradıklarında arada bir ay kusura bakmayın işim var bu gün meşgulüm diyecek kadar kendi bağımsız hayatınız olsun ki,

sürekli onları düşünmeyin

herkesin karakteri farklıdır...
biz 3 geliniz 3ümüzde farklıyız ben diğerlerine göre
daha temkinliyim olaylara ve insanlara karşı...
sam,imi olmadığım insanlarla senli benli asla konuşmam
yapım gereğide cilveli konuşamam
karşımdaki insanla hep mesafem vardır...
ilk zamanlr kaynanam bunu çok yadırgadı
diğer gelinleri gibi olmamı istedi
her insan bir olmuyor işte
evin gelini gibi değil deyip durmuş etrafa
böyle olmamaın altında yatan sebeplerde var tabi
biraz samimi olayım dedim
kaynanam su koyuverdi..
bu samimiyetimi suistimal etti..
şimdi onunla aramda bir duvar var
çünkü böyle olması gerekiyor yoksa huzurumu bozuyor...
ateş olmayan yerden duman çıkmaz teyze
bide gelininizin açısından siz ona karşı nasılsınız acaba
bu işler karşılıklı

Eger aıleden bırı gıbı olmamızı ıstıyorlarsa onlar da kızları gıbı davransınlar bıze. Annecım babacım desın denıyor dıyorum,babamla hıc sorunum yok ama kayınvalıdem cok mesafelı. Hele gorumcem geldıgınde ıyıce soyutluyor benı. Durumları bozuldu evlılıgımın ılk senesı evımı kapattım onun evıne ındım,kayınpederım emeklı olana kadar onlarla oturduk,her ısını gordum,çevirmenlık yaptım faturaları odedım bı kere de saolun be kızım denmedı.Bu yaz tartıstık,Asagıya mısafır gıbı ınıp cıkıyormusum,evın bı parcası gıbı davranmıyormusum ,bu da evdekı her ısı yapmıyorsun demek,hıcbırseyden memnun degılsın tedavı ol dedı bı de.hamıle halımle ne iş beklıyor anlamıyorum. Dogumuma az kaldı yapılcak ısler varmı dıye sormuyor bıle.Daha yenı geldı kızından kı esımın de ayak parmagı kırıktı.Ben agır kaldıramıyorum esım yedıncı kattan asagıya kadar ınıp cıkamıyor,hıc dusunmedı bunları. Kendı annemler geldı beraber hallettık hazırlıkları bı de gelıp surası olmamıs burası olmamıs dıyor. Bbamlar alcı cektı oturma odasında ıkı haftadır hala badana yapacak orayı, Uc sene olacak evlenelı kumas aldırttı hazırı pahalı olur dıye hala guneslık dıkecek bıze.Bıraz da kayınvalıdeler dusunsun lutfen ayrım yapıyormuyum dıye.
Dun 9da kahvaltı ettık,kontrolum vardı beraber gıttık,cıkısta da alısverıse gıdelım dedık,saat 6ya kadar ac bılac gorumcemın kızına bayramlık baktı,esım de anne acıktık hadı artık dedı dıye bı karıs surat eve geldı.esımın de mıgrenı tuttu tansıyonu cıktı bu sefer de tukurdugunu yaladı oglum oglum ıyımısın dıye pır dondu etrafımızda.
Öff lutfen kayınvalıdeler kızınız gıbı olmamızı ıstıyorsanız kızınıza gosterdıgınız ayrıcalıkları bıze de gosterın ya da kayınvalıde degıl anne olmak ıstıyorum demeyın.
Anne olmak ev almakla ya da takı almakla olmuyor,tabıkı gelın degıl kızı gıbı olmak ta sureklı ıs yapmakla olmuyor.
Oglunuzu mutlu etmese oglunuz da bıle bıle hala evlı kalmazdı esıyle..

kendi adıma..
kayınvaldem beni öz kızı gibi görsün demem..
gerek yok, öz kızı değilim çünkü

ama benden de öz anne sevgisi beklemesin
ben de beni 9 ay karnnda taşıyan kadınla onu aynı kefeye koyamam yani...
kayınvalde kayınvaldedir, anne de annedir ikisinin yeri farklı
bunda bi saygısızlık yok bence...

elbet gösteririm saygı sevgi, ama öz anne gibi falan ne gerek var?

herkesi kendiniz gibi olmasını beklemeyin. gelininizin yetiştiği büyüdüğü ortam sizinkinden çok farklıdır karakteride. size bir kötülüğü yoksa varsın az gelsin görüşsün. ama siz bu şekilde davranırsanız ki muhakkak bu sistemlerinizide az çok belli ediyorsunuzdur o zaman asıl soğukluğu yaşarsınız ...

biz ailecek o kadar çok bağlıyızki birbirimize. hatta benim kayınvaliem ve eşimin bütün ailesi der siz çok bağlısınız birbirinize benim uzaktan akrabalarım bile biz evlenirken ellerinden gelen desteği yaptılar birde sütüne düğüne gelip takısınıda taktılar. ama ona rağmen annem dahi ay beni niye aramıyo bu kız demez hayatta ablam anneme çok yakın oturduğu halde inan annem torununa bakmasa 2 hafta da bir görüşürler. eniştem yurtdışına çıktı 1 hafta yoktu iş gezisiydi. ablam gidip annemde kalmadı o 1 hafta gene kendi evnde kaldı yalnız. biz böyle yetiştik.ve annem bu durumdan çok memnun hep der kendi evlerini düzenlerini bilsin o benim kızım o neypsa ben alınmam kızımda bana alınmaz ama damat her ne kadar oğlum gibi olsada o başka başka aienin evladı alışamaz kendi ailesi gibi olamaz o yüzden uzak olsun tatlı olsun der. nitekimde öyle. benim aşim şimdi kendi anasından daha çok bizimkilere gitmek istiyo ki hiç bir zamanda tek kelime etmem böyle şeylerde ama hem mesafa olup hem o mesafeyle kurulan aslında samimiyet en iyisi.

hiç bir zaman size anneciğim demesini beklemeyin bende demiyorum anne sanki kimlikteki ismiymiş gibi telafuz ediyorum daha fazlası elimde içimden gelmez. gelininiz 2. bir annem daha olsun diye değil sevdiği insan kocası olsun diye evlendi bu yüzden fazlasını beklemeyin. siz ne yaptıysanız oğlunuz için yatınız. eğer yapmamış olsaydınız oğlunuza yapmamış olurdunuz.

Allah kavgasız gürültüsüz bir evlilik yaşatsın oğlunuza ve size :)

ay biraz ara sayfaları okudumda vallaha benim kayınvalideye benziyo sanki hiç gelmiyolar arayıp sormuyolar bıt bıt bıt deyip duruyo haa oğlum çok değişti önceden böyle değildisi de var tabi demekki bende bi bebek yapsam Allahım yandıkki ne yandık acilen uzağa taşınmam lazım bari uzakta zaten gelemezler der :):)

yav teyzeciğim benim eşim her Allahın günü annesinide babasınıda ayrı ayrı arar hal hatır sorar. haftada 1 muhakkak evlerine gideriz. kim eçen hafta 3 kere gittik sanırım Almanyadan kardeşi gelmişti sürekli toplandık... Kendi annem ayda 1gidiyorum benim annem bunu sorun etmiyorken kayınvalidem hiç gelmiyolar geldiklerinde da hemen kalkıyorlar diyor
e be kadın ertesi gün iş var gece 12-1e kadar nasıl oturalım. akşem yemeği yeniyor üzerine çay içiliyor sohbet ediliyor daha ne istiyorsun...

Zevklerimiz uymuyor ama sürekli ben ay canım anneciğim ne güzel şey bu iyiki varsın diyeyim boynuna sarılayım onun yanına her gittiğimde üzerimde görsün falan sitiyo ama yok anam sevmediğim bir şeyi giyemem ben. daha dün ayakkabı gibi birşey almış hiç beğenmedim ama beğenmiş gibi yaptım .
Evin içnde giyilecek bir ayakkabıymış. ayağımıda sıktığı dedim güzelmiş ama ayağımı sıkıyor ayak parmağım resmen katlandı içinde:) dedim ablama olur ama (görümcem) olmazsa o giysin dedim. kadın diyo yok yok açılır esner o yav ayak parmağım katlanmış daha nekadar esnicek

bikez doğum günümde bir halı almış. tamam hep sevdiğinden ve benimde onu çok sevmemi istediği için yapıor bunları. halı şu leopar deseninden ki o deseni hiç sevmediğimi bilirdi ama işte onunda en sevdiği desendir :)
ve de lepoar postu tarzında halı böle kollar bacaklar ve kafa şekli var. ama görseniz halı 2 metre boyunda :) hadi dedim sereyimde kadın görmek ister çünkü eşimle evde halıyı sercek yer arıyoruz upuzun ince bi halı salonda bi yemek masasının altı vardı denedik kare gibi olsa halı iyi durcak ama uzun olunca olmadı. yatak odasna denedik uzun geldi duvarları aştı koridora koyalım dedik kollları bacakları yüzünden bu seferde sığmadı. eşimde ben söyleyeim eve sığmıyo ufağı varsa ufağıyla değiştirelim ok dedim ufağıda yoktu başka bir model aldık. ve çok teşekkür ettim böle bir halı istiyodum falan gözüm kalmıştı bilmem ne ama alınmış
cins anam valla cins, ben hiç birşey yapmıyorum ama karşımdaki o kadar çok uğraşıyorki geriliyosun ayyh yeter diyesin gelir. bi huzur ver erşey dzgün normalken. kavgamız gürültümüz yokken neden sorun buluyorsun diyosun.

konuyu okuyunca benimde yorum yapasım geldi. ben k.valideme annem gibi davranamam. anneme davrandığımın %1 i gibi davransam kaldıramaz. annemle abla kardeş, yeri gelir anne kız gibi oluruz. ben konuşurum o dinler o konuşur ben dinlerim. hep annem ben haklıyım demez. k.valideme azıcık birşey söylüyorum tavır alıyor. keşke anasız kız alsaydım diyor. belki altında yatan beni daha çok sevsindir. ama o şekilde konuştukça sadece saygı duyarım, sevgi olmaz. herzaman gelip gitmiyorsunuz der. haftada 1 gidiyoruz. hergün telefonla eşim arıyor ve ben varken arıyor bazen bende konuşuyorum. ama eşimin teyzesinin oğlunun yaptığı gibi her gün eşimin ona gitmesini istiyor. halbuki eşimin işi çok yoğun eve zor atıyor kendisini. zaten akşam yemeklerini eşim annesinde ye se ne anladım ben bu evlilikten.

ve k.validemle kendi annem arasında baya bi yaş farkı var annemden 10 yaş büyük. Allah var gelince iş yap et asla demiyor, yardım ediyorum tabi. arada laf sokmasa daha bi güzel olacak aramızdaki ilişki. en son sarışınlar iş yapmayı sevmez dedi kızım gibi diye ekledi. kızıma diom gelinim sen anla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…