- 18 Ağustos 2007
- 5.773
- 4.341
- 698
- Konu Sahibi kaderim_48
-
Siz buraya konu açarak hata ettiniz teyze.Burda çoğunluk gelinlerden oluşuyor ,ne yazık ki kayınvalidelerin çoğu internetle ilgili değiller.O yüzden azınlıksınız,çoğunluk gelin ve haklı ya da haksız kayınvalide sorunlu oldukları için ve de herkes kendi kayınvalidesini düşünerek cevap verdikleri için haklılığınız ya da haksızlığınız ortaya çıkamaz.Ağzınızdan çıkan her kelimeye de dikkat etmeniz gerekir,herkes gelininizin yerine kendini sizin yerinize de kayınvalidelerini koydukları için hatayı hep sizde görürler.Gelinlerin açtığı topiğin haddi hesabı yoktur,haklı ya da haksız.Ama hiçbir yorumda da ''Ya şu kayınvalideni de bi dinlesek,belki vardır onun da haklı bir tarafı,boşuna böyle bir hareket sergilememiştir sana!..'' şeklinde bir yazı okuyamazsınız.Çünkü gelinler hep haklıdır!
Şu topikte de 50 kişi yorum yazdıysa eğer içlerinde ancak 10 tanesi tarafsızca birşeyler yazmıştır.Muhtemelen de onlar hem gelin hem de gelin(ya da yenge) sahibi oldukları içindir,benim gibi..
Sonuç olarak her gelin iyi değildir,tıpkı her kayınvalidenin de iyi olmadığı gibi..
Oğlumun pasif yanı nedir biliyor musunuz? Evet pasif! Çünkü uğraşmak istemiyor. Eğer gelinim gelmek isterse gelir. Oğlum gidelim dese gelmez ki! Oğlum baskı uygulayabilmesi için bazı şeyleri göze alması lazım! Belki bir gün taşar da, her şeyi göze alırda masaya vurursa yumruğu çok şey değişebilir. Bebeğimiz var onun için o duruma gelmesini bizde istemiyoruz. Oğlum sinirlense de susuyor. O da öfkesini belirtse mahalleye iyi film olurlar!
O yüzden pasif evet!
Tamam da burada hiçkimse geln niye seni sevsin kendi anababasını sever seni sevmezz, onunki anababa, kocasının anababası anababadeğil, kocasını da kendi anababası doğurdu falan demedi ki....
Bence gereksiz bir çıkış yapmışsınız....
Konusahibi arkadaş gelini ile ilgili bir derdini açtı... Dediki gelinim bana karşı soğuk güleryüz göstermiyor... Hergün annesine gidiyor.... Bize torunuzumuzu göstersin başka bişey istemeyiz....
Şimdi siz bundan ne amlarsınız... Aaa gelin torunu göstermiyor demekki... BUnu sorguladık, böyle bişey yok herakşam görüyor torununu... Eee o zaman sanki gelin torunu göstermiyormuş gibi niye lanse ediliyor....
Gelin soğuk.... Ee olabilir.. Ben de soğuk bi insanım... KAyınpederime karşı da soğuğum kayınlara eltilere görümcelere de... Hep bi mesafe vardır aramızda.... ONlar ne kadar samimi olmak isteseler de ben olamam.. Çünkü yapım bu benim.... Herkese karşı aynıyım.. Teyzem bana 15 dk. mesafede oturuyor en son ne zaman gittin diye sorsan mayısta kızının doğum günü vardı o zaman gittim...
Eşimin ailesine de 15 günde bir falan gideriz görümcemde yemek yer eltimde çay içer evimize döneriz.... Bu arada onlar da 10 dk mesafedeler evime....
Hep daha sık geln derler... Nİye ki... Ben kocamla başbaşa kalmak istiyorum, çekirdek aile olarak vakit geçirmek istiyorum, tv izlerken ayaklarımı kucağına uzatıyım bana masaj yapsın istiyorum, yada kafasını alıp dizlerime saçlarını okşayayım isttiyorum....
15 gün 1 hafta görüşme süresi bence gayet makul bir süre...
Kimse kimseden soğuk ve mesafeli diye şikayet etmemeli bence, herkesin yapısı yetişme tarzı farklıdır kiçi çok çabuk samimi olup içten samimi ilişkiler kurabilir.. Kiminin se birine alışma ısınma süreci uzundur, ısındsa bile lişkilerini belli mesafede tutmak ister.... Bunun için de kimseyi suçlayamayız....
Gelin genel olarak soğuk ve sert mizaçlıymış, gelinin annesi de bunu söylemiş.. Biz onu erkek gbi yetiştirdik, bize karşı da öyle demiş.. Daha ne desin kadın...
YAni gelin konusahibine yani kaynanasına karşı özel bir suratsızlık soğukluk yapmıyor, herlkese karşı aynı....
Eee oğlan sevmiş beğenmiş evlenmiş... Bundan sonra diyecekki bana bi saygısızlığı yok, oğlum seviyor mutlu, ee varsın soğuk olsun....
Eger aıleden bırı gıbı olmamızı ıstıyorlarsa onlar da kızları gıbı davransınlar bıze. Annecım babacım desın denıyor dıyorum,babamla hıc sorunum yok ama kayınvalıdem cok mesafelı. Hele gorumcem geldıgınde ıyıce soyutluyor benı. Durumları bozuldu evlılıgımın ılk senesı evımı kapattım onun evıne ındım,kayınpederım emeklı olana kadar onlarla oturduk,her ısını gordum,çevirmenlık yaptım faturaları odedım bı kere de saolun be kızım denmedı.Bu yaz tartıstık,Asagıya mısafır gıbı ınıp cıkıyormusum,evın bı parcası gıbı davranmıyormusum ,bu da evdekı her ısı yapmıyorsun demek,hıcbırseyden memnun degılsın tedavı ol dedı bı de.hamıle halımle ne iş beklıyor anlamıyorum. Dogumuma az kaldı yapılcak ısler varmı dıye sormuyor bıle.Daha yenı geldı kızından kı esımın de ayak parmagı kırıktı.Ben agır kaldıramıyorum esım yedıncı kattan asagıya kadar ınıp cıkamıyor,hıc dusunmedı bunları. Kendı annemler geldı beraber hallettık hazırlıkları bı de gelıp surası olmamıs burası olmamıs dıyor. Bbamlar alcı cektı oturma odasında ıkı haftadır hala badana yapacak orayı, Uc sene olacak evlenelı kumas aldırttı hazırı pahalı olur dıye hala guneslık dıkecek bıze.Bıraz da kayınvalıdeler dusunsun lutfen ayrım yapıyormuyum dıye.
Dun 9da kahvaltı ettık,kontrolum vardı beraber gıttık,cıkısta da alısverıse gıdelım dedık,saat 6ya kadar ac bılac gorumcemın kızına bayramlık baktı,esım de anne acıktık hadı artık dedı dıye bı karıs surat eve geldı.esımın de mıgrenı tuttu tansıyonu cıktı bu sefer de tukurdugunu yaladı oglum oglum ıyımısın dıye pır dondu etrafımızda.
Öff lutfen kayınvalıdeler kızınız gıbı olmamızı ıstıyorsanız kızınıza gosterdıgınız ayrıcalıkları bıze de gosterın ya da kayınvalıde degıl anne olmak ıstıyorum demeyın.
Anne olmak ev almakla ya da takı almakla olmuyor,tabıkı gelın degıl kızı gıbı olmak ta sureklı ıs yapmakla olmuyor.
Oglunuzu mutlu etmese oglunuz da bıle bıle hala evlı kalmazdı esıyle..
aAaaA konu sahıbı neden sadece konuyu acıp gitti aceba???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?