Benim derdim gelinim!!!!

ona hak veren azınlıkta da ondan kaçmakta çareyi buldu! Konu sahibi en iyisi hobi bulun onunla uğraşın!

herkese merhaba;
kayinvalide gelin diye ayirmadan once "insan" demek istiyorum. insanlar birbirlerini gorunce yuz cevirir olmus artik; esimle asansore biniyoruz bizimle cikmamak icin merdiveni kullananlar var. maalesef insanlar kendilerini disariya kapatmis; yalnizlasmis; guven duyamaz olmus.

gelininiz belki birseyi yanlis anlamis olabilir; ya da baskasindan birsey duymus olabilir; ya da siz farkinda olmadan ters birsey soylemis olabilirsiniz; sizin en buyuk sorununuz torununuzu gormemek ya da guleryuz gormemek degil KONUSMAMAK.

iyiniyetle bir konu acmissiniz ne guzel; yine ayni iyi niyetle gelininiz icin minik bir hediye alin; gezerken gordum cok hosuma gitti bahanesiyle vermek icin oglunuz yokken evine gidin; konuyu acin ve dogrudan ona sorun; bir kusurumuz mu oldu guzel yuzunuzu ozluyorum valla falan deyin; burada ne yazsak bos cunku cevabi ondan baskasi bilmiyor :) tek care KONUSMAK

günahın boynuna olsun yani günah almak istemem ama hiç bi gelin bu söylediklerini yapıpta o dediklerini yapmaz en kötü gelin bile senin o yaptıklarından sonra seninle iyi olup para koparmaya bakar normal kaynana moduna girde gerçekleri söyle bize yemez bizim gibi gelinler bu lafları

Burada bizlerden oldukça büyük bir kadın söz konusu.
Yorumları yaparken karşımızda yaşıtımız olmadığını unuttuk galiba!
Konu sahibi yerine buraya derdini yazan işi içimizden birimizin annesi de olabilirdi.
Belliki üzülmüş birşeylere derdini açmış.
Belki kimse masum değil belki iki tarafta suçlu belkide konu sahibi gelininden kat katt masum ne malum?
Gelinim dediği kişi belki gerçekten kibirli havalı dediğim dedik içimde Allah korkusu olmayan biri bunu kim bilebilir?
Kos koca kadın sert yorumlarla karşılaşınca kaçar tabi.

Kaldı ki benim annem gelini için bu deerece üzülse onu kazanmak için dert yansa
ona tek lafım o kim ki bu kadar üzülüyorsun onun için
bize uzak Allah'a yakın olsun derdim.Sonuçta kimse kimseye anneciğim demek zorunda değil
kendi ailesi gibi görmek zorunda değil ama gene söylüyorum
belki şeker gibi bir kayın valide yapılan iyilikler havada kaldığı için üzülmüş olabilir.

kusura bakma teyze ama oğlunu evlendireceksen tabiki bir düğün yapacak,eşyasını alacak,takını takacaksın.bunları normal olan her erkek ailesi yapıyor zaten.yaptığın şeyleri anormal bir iyilik,sanki ekstradan yaplmış bir şey gibi gösterecek bir zihniyete sahipsin.burada bize bile bunları liste liste sayan sen kimbilir o kıza neler diyorsun?
etki olmadan tepki görmezsin.hiçbir gelin durup dururken torununu babaannesine göstermemezlik yapmaz,kayınvalideye uzak soğuk durmaz.sen ne yaptın acaba ki bu tepkileri görüyorsun kızdan?
burada bile iki lafından biri oğlumu mutlu etsin.oğlun mutlu ki evliliği devam ediyor ve çocuk yapmış.gelip sana hiç şikayet etti mi bu adam mutlu değilim diye.sen niye bu kadar karışıyorsun.
bence sen her ay gidip oğluna mutluluk testi yap,mutsuz çıkarsa bin o gelinin tepesine.şaka mısın nesin teyze sen?
allah asıl senin gelinine sabır versin.senin gibi kaynanalar yuva yıkıyor zaten.

her ne kadar büyük bir genelleme ile kaynanalar "cadı kaynana" olarak nitelendirse de. gelinlerinde iyisi kötüsü var arkadaşlar. Allah bizleri iyi insanlarla karşılaştırsın. valla "gelinime nasıl sevdiririm" diyen bir kaynanaya sahip olan gelin çok şanslı görünüyor bana göre. benim erkek arkadaşımın annesi şimdiden cadılık yapmaya başladı. hiç bi çabası yok hiç bi yakınlığı yok şimdiden. ilerde ne yapacagım ben bilmiyorum hiç.

bence insanın kendi ailesi kadar eşinin ailesi de önemli ve değerli olmalı. çünkü o aile artık sizin de aileniz oluyor. tabi ki o aile sizi gerçekten kendi evladı gibi görmeli. tek taraflı yakınlık hiçbir işe yaramıyor.

Son düzenleme:
bız nısanlıyken arardı benı arada ben arardım öyle sıkı fıkı olmadık hıc olmam da yanı evlendık gene aramıom pek özel gunlerde ararım onun dıısnda esım arar banada verır konusurum o kdar... bende sevmıoyorm ama saygısızlık yapmam evıme geldıler kaldılar hurmet ettım ama o kdar annecıgım asla olamaz anne dedıgıme sukretsın bence... bız evlenırken hıcbıseye karısmadılar allaha sukur yaptık herseyı esımle ama bı gelıp naptınız demedıler yanı farklı sehırlerdeyız en ufak desteklerı olmadı maddıyatt beklemedım farklı seyler kızım gel senle bı cıkalım eksıgın ne kaldı alalım demedılerrr ben soguk bırıyım ne eltımle ne gorumcemle hıcbırıyle samımı olmam bı tek esımı sevıyorummm onlarada saygı duyorum o kdarrr bana kızı oldugumu hıssettırmeyen kaynana benden beklemesın hıcbısey sussun otursun

ilk okuduğumda acaba benim kayınvalidemmi yazdı ki dedim valla torun falan deyince yok dedim değil......hiç birşey tek taraflı değildir kesinlikle sizin de bilerek yada bilmeyerek yaptığınız küçük büyük şeyler olmuştur ........ya da gelininizin tarzı bu olabilir herkes çok cana yakın olamaz ki???????? bende saygı çerçevesinde görüşürüm kayınvalidemle oda yılda bir kez fırsat olursa ,telefonla hiç konuşmayız bende aramam oda ,anne demem siz derim benim annem var sonuçta kimseye anne demek zorunda değilim .......o bile hiç şikayet etmez bu durumdan valla elini öpmem zaten kimseye öptürmez onunda yapısı benim gibi olduğu için sanırım ondan rahatsız olmuyor....
oğlumu mutlu etse demişsiniz oğlunuzun mutsuz olduğunu nerden biliyorsunuz??????inşallah oğlunuza da bu şekilde şikayetlerinizi dile getirmiyorsunuzdur ......eğer çocuğunuzun mutlu olmasını gerçekten istiyorsanız bu kuruntulardan vazgeçin ...evlat elbet tatlı ama artık onunda bir ailesi var gelinide bu kadar kafaya takmayın ister sever ister sevmez zorla değil bu işler ...siz keyfinize bakın

al birini vur ötekine banada bi kırık iğne almadılar oğluda hiç bişey yapmadı ben kendim yaptım hepsini bide kalkıp ailesini savunur hep bütün kaynanaları kaynar kazana atmalı

arkadaslar bakin ben 3 senelik evliyim.ben kaynana kayinbaba ve görümceyle birlikte oturuyorum.benim bir kayinbabam var tam deli.herseye karisir.sabah kalk diye kapiyi tiklar.görümcem var benden 10 yas büyük odasina girer müzigini acar is güc yapmaz, kaynanam var evimizi ayirmamiza engel olur.ben bunca seye ragmen kocami cok sevdigim icin katlaniyorum.benim canim yokmu ya neden gelinler hep böyle olurkii.yok kaynanam kötü bana bunu etti bana sunu etti.ya insan yeri gelince kendi annesi babasiyla bile kavga ediyor. anlasamiyor.nedir bu ya yok ben ona anne demem. neden demiyecekmisiniz senin annen nasilsa oda onun annesi hic öyle terbiyesizlik olurmu yok ben arada mesafe birakiyorum ben gitmiyorum nedir yaaa.unutmayin yarin bizlerde kaynana olacagiz ayni seyi gelinlerimizde bizlere yapar ve yasimiz 60 70 dediginde tek basimiza kalinca vururuz o kafamiza.ONLARDA BIZIM ANNELERIMIZ BABALARIMIZ OLMALI BANA NE KADAR KÖTÜLÜK ETTILER KIZDIM AMA YINEDE KOCAM ICIN SUSTUM YARIN BIRGUN ÖLÜRLERSE VICDAN AZABI CEKERIM DIYE AYIP ARKADASLAR ÖYLE YAPAN GELINLERI GERCEKTEN KINIYORUM VE BENIM YASIM DAHA "! BU YASTA BEN BUKADAR SEYI CEKIYORUMDA EVI BARKI AYRI OLANLARA NE OLUYOKI KIRKYILDA BI GIDIYOSUNUZ ZATEN NE OLURKI ANNECIM BABACIM DESENIZ EL ÖPMEYLE DUDAK ASINMAZ...

Ayy sen sustun diye herkes susacak mı?
Niye büyük harflerle yazıyorsun gerizekalı mı burada insanlar okuyamıyorlar mı?
Sen ezilmişsin,ezileceksin belli ki daha da..
Ne diye Azarlıyorsun milleti ?

az evvel bir konu açmışsın..sanırım yaşadıkların zorki dertleşmeye ihtiyaç duyuyorsun...
sen susuyorsun cevap vermiyorsun diye iyi gelin sayılmazsın..hem bütün bunlara sabrediyorsun diye millete de ahkam kesme hiç...sabretme. çekme..sana kim diyor sabret diye...hem çok iyi bir gelin olsan kayınpederin için DELİ demezsin..ayıp değilmi koskoca adam o..hem kocanın babası ...yeri geliyor babanlada tartışıyorsun kalkıp ona deli mi diyorsun....

hem kayınvalideme ve kayınpederime neden annecim babacım diyeceğim söylermisin..o bana canım kızım der ve beni canı yürekten benimserse derim belki....bana çektirecekler, kayınpederim sabah kapıma vurup kaldıracak, görümcem müziğin sesini sonuna kadar açıp işte güçte bana yardımcı olmayacak...hani adalet güzel kardeşim...hiç vicdanının arkasına sığınma...bunca adaletsizliğe ve haksızlığa sessiz kalmanın sebebi vicdanından değil..yürekli olmayışından...

ya ben bazı gelinleri anlamıyorum ne olur kendi ailen gibi görsen sonuçta eşini yetirtirmiş ne demek torunumu sevdirse bu ne böyle oğlunun çoçuğunu sevemiycekmisin benim eşimi büyüttü okuttu ev aldı evlendirdi çıkar için demiyorum bu kadar fedakarlık yapan insanlara neden kırıcı davranıyım bana çoçuğuma eşime birşey olsa ilk onlar koşuyor bence kayınvalide kayınpeder gelini kırmıyorsa kötü davranmıyorsa araya mesafe koyulmamalı sonuçta çoçuğu valla kayınvalidesini ayıranlar bir gün evlatlarının eşleri tarafından ayrılıcaklar eminim..

arkadaşım hiç sebeb yokken torunun göstermeyen evine eşinin ailesini istemeyen çok gelinler var siz bugün gelinsiniz bende gelinim gerçi dahha 23 yaşındayım hemen kayınvalidede açık aramayın bugün gelinsek yarın kayınvalideyiz o zamnda gelinlerimi kötülüycez bence konu sahibi haklı ben çok gelinler biliyorum anlattığı şekilde..

beren kardesim helal olsun sana burdaki gelinlerin cogu gercekten tam gelinnnn bana bakin ben tabikide yazarim o kadin hakli allah sizlerede verir birgun sizler gibi cadi gelin görursunuz ozaman tabikide oglunu alirken aliyosunuz evlenirken evleniyorsunuz sonrada dirdir ediyosunuz fazla konusmayin beeee ben kocami okadar cok seviyorumki yinede saygisizlik etmiyorum ailesine sizin gibi terbiyesiz yetismedik biz

sen deme kardesim annede deme babada deme hicbirsey deme seninde gelinin damadin olucak yarin birgun dilerim allahtan sana hic cocuklarini göstermesinler ozaman gör sen nasil gelin olunuyormussss

Ayy sen sustun diye herkes susacak mı?
Niye büyük harflerle yazıyorsun gerizekalı mı burada insanlar okuyamıyorlar mı?
Sen ezilmişsin,ezileceksin belli ki daha da..
Ne diye Azarlıyorsun milleti ?

ben kimseyi azarlamadim insan olanlara lafim insan olmayanlar zaten üzerine alinmasinnn byyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Düsüncelerime tercüman olmus.. Yapilan iyiligi denize at demisler teyzecim..

Lütfen yorumlarimizi forum kurallarimiza göre yapalim,
Forum da tartismaya neden olacak sözler kullanmayiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…