Benim derdim gelinim!!!!

hep gelinlermi suçlu herkes hakkettiğini bulur ben evlendiğimde takılarımı vermedim diye kaynatam benimle konuşmadı gittiğimizde kaçtı neymiş ben hata yapmışım senin borcun varsa benimde borcum var doğum yaptım çocuk 6 aylık oldu bayramda eşim tutturdu gideli,m diye o zaman gördü görümcem desen 2 yaşında gördü neymiş babasına takı verilmemiş sana ne oluyo çocuğum 2kere amelyat oldu kimse ne oldu geçmiş olsun bişeye ihtiyacınız varmı demedi geçen hafta kaynatam amelyat oldu 3 kiloya yakın timör almışlar böbreklerinin yarısını almışlar eşim başında bekledi 2gün ziyarete oğlanıda götürdü ölür kalırsa görsün müş oğlum 3 yaşında eşime dedim aklı erse gitmez ben doğdum gelmediniz 2 kere amelyat oldum yoktunuz derdiye eşimde açma eski konuları diyo ne eskisi çocuk geçen sene nisanda amelyat oldu hiç torununu düşünmeyen adam kendi hastalanınca torun sevgisi kabardı ben çocuğu babamın kapısından getirmedim ya senin oğlunun çocuğu beni görme konuşma hastaneye gel geçmiş olsun de oğluna destek ol hepsinin köküne kibrit suyu

ben kimseyi azarlamadim insan olanlara lafim insan olmayanlar zaten üzerine alinmasinnn byyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Eee insan olmayanlar hayvan mı oluyor?
arkadaşım senin psikolojin bozulmuş açtığın konu ayrı telden çalıyor,buraya yazdıkların ayrı
Allah sana sabır versin,ne diyeyim..

Ben en çok konu sahibini merak ediyorum gelinle araları düzeldimi acaba bunca yazıldı çizildi konu sahibi nerede?

bende merak ettim konu sahibini acaba gerçekten sütten çıkma ak kaşıkmı herkes gelinine kızı gibi davranıyomuş yalan ozaman niye sorun çıkıyo kızlarına kayın validesi kayın pederi onların yaptıklarının çeyreyini yapsa kıyameti koparırlar benim kızım bunları haketmiyo diye gelinler hak ediyomu sizin yaptıklarınızı

İyliğe İyilik HER Kişinin İşi, İyiliğe Kötülük ŞER Kişinin İşi,Kötülüğe İyilik ER Kişinin İşi. . .!
Karşılıklı anlayış işi çözer gibime geliyor:)

Konu sahibi 2010 Kasım ayından beri sitemize giriş yapmamış,sizin buraya ne yazdığınızı bile takip edemiyor lakin siz birbirinize girmek,polemik yaratmak için topik topik geziyorsunuz.

Lütfen birbirinize karşı saygılı olunuz...

ben de ağır konuşanlardanım.
madem bu kişi anamız bacımız olabilirdi edebiyatına girdik, şunu söylememe izin verin.
benim annem bu kadar saçmalasa çok daha ağır konuşurum. yaşıtım sandığımdan değil, haksızsa haksızdır. nasıl onun bu yaptığı nasıl bir kayınvalideliğe yakışmadığı halde bunu rahatça anlatabiliyosa normal bişey gibi, ben de aynı şekilde yalnışını gördüğümde yüzüne söylerim. bundan doğal bişi yok.

bu arada sağlam kaçırmışız konu sahibini. oh olsun

sen deme kardesim annede deme babada deme hicbirsey deme seninde gelinin damadin olucak yarin birgun dilerim allahtan sana hic cocuklarini göstermesinler ozaman gör sen nasil gelin olunuyormussss

haddini bil güzelim önce......terbiyeliyim sizin gibi değilim diye ahkam kesiyosun ya, terbiyeni takın...sen kimsinde beddua ediyorsun..sen busun işte...

sana eziyet eden kaynanayı kayınpederini başına tac yap, yollarına paspas ol...ondan sonrada gel ben napıcam de....neymiş efendim kocamı seviyorum....sen önce kendini sev...

insan hakettiğini yaşarmış..sende bana göre, ne yaşıyorsan hak ediyorsun....

Son düzenleme:
zaten büyüklerin aklı fikri parada oğlanı nasıl soyarız olmadımı geline düşman kesilirler,haklısın!

bizimki de ''benim istediğim bi güleryiz başka bir şey değil ''der yahu adama demezler mi ne verdinde ne istiyorsun diye matematik problemlerinde bile verilenler istenenler yazılır önce, sonra problem çözülür ben bukayınvalidenin gelini olarak yazmak isterim cevabı ; size saygı göstermek zorundayım ama sevmek değil, evime geldiğinizde hizmet etmek zorundayım ama köle değil, torununuzla ve oğlunuzla aranıza giremem istediğiniz zaman oğlunuzu ve torununuzu görebilirsiniz ama bu benim ailem sizde yerinizi bilmelisiniz, size anne derim annem yerine koyamam çünkü annem bana kırılmaz ama size bi laf söylesem 40 sene unutmaz lafımı gezdirir yüzüme vurarsınız sizin gelininizim kızınız değil çünkü kızınız gibi olsam beni korursunuz konuşmazsınız utandırmazsınız mutluluğum için uğraşırsınız çomak sokmazsınız lafı koyup çekilmezsiniz ortalığı toparlarsınız ve kusura bakmayın oğlunuzun mutluluğu için bunlarla idare etmelisiniz çünkü bende eşimle mutlu olmak için size bu kadarına tahammül edebiliyorum ve unutmayın herkes hakettiği gibi yaşar belki buna bende dahilim sözüm meclisten dışarı kusura bakmasın kimse ohhhhh rahatladım içim eridi alllaahh üstümden koca bi yük kalktı hayat ne güzel yaşamak çokkk daha

yukarıdaki yazını çok beğendim,aramıza hoşgeldin

kız eşine aşık olmuş sevmiştir ve onunla evlenmiştir. yani aslında eşini seçmiştir. fakat o kız kaynanasını görmcesiniz eltsini yani aslında eşinin ailesini seçme şansı olmamıştır. aşin ailesi zorunlu seçilmiştir. dolayısıyla zorunlu gelen kişiler anında sevilmesi gerçekten mantıksızdır. benim sevdiğim adamın annesi babası olarak tanırsınız ve o şekilde düşünceniz gelişir. hareketlerinizde ona göre gelişir. belkide gelininize sorsak kayınvalidemden nefret ediyorum hiç sevmiyorum demeyecek. sizinle ilgili nötrdür.

torunumu göstermiyor demişsiniz ama neden olduğunu yazmamışsınız. muhakkak var bir nedeni belkide gösteriyor ama size yeterli gelmiyordur ki öylesinide çok gördük. haftada muhakkak 1-2 kere kayınvalideme gitmemize rağmen kayınvalidemin oğlum çok değişti artık hiç gelmiyo unuttu bizi demesi gibi :) torununuzu en son ne zaman gördünüz ve torununuz kaç yaşında okula gidiyor mu bunlar sizin görememenizde çok etkili olan durumlardır. gerçekten göstermiyorsa o zaman ne zamandır göstermiyor sorusu çıkar yani muhakkak bir olay bir tartışma birşey yaşanmış olmalı ki göstermesin. onu bilmek gerekirki kim haklı kim haksız anlayabilelim.

kizim eline saglik cok güzel yazmissin, biraz insanligi ögrensinler senden. sen ezilen biri degil hos görülü birisisin. onlarin konustuklarina bakma..
Böyle yazdim diye esinin aileininin yaptiklarini tasvip ediyorum sanma, senin gibi düsünceli ve özverili bir geline bu yapilmaz. ama bunlar gecici tabii kiz birgün o evden gider belki coluk cocuga karisirsaniz sizde cikabilirsiniz, yaptiklarini simdi takdir etmeseler bile sen yaptigin insanliktan dolayi kendini daha cok seversin, bende senin gibiydim... simdi 50 yasindayim, hepsi göcüp gitti bu diyardan ama onlari kirmadigim icin kendimi cok seviyorum. kötü olmak, insanlari kirmak cok kolay yapici olmak her kesin harci degil. öpüyorum seni, insallah benim gelinim de senin gibi olur, insancil olmasi bana yeter baska bir beklentin yok. seni öpüyorum

enim

canim benim

burada sizlerin yazilari yüregime su serpti, bende kendi kendime eyvah iyide olsan bütün gelinler böyle düsünüyorsa diye cok üzülmüstüm. bu, görgü, terbiye ve herseyden önce insanlik ....
öpüyorum.

üzgünüm ama kimse kimseye birbirini zorla sevdiremez. 5 senedir her gün görüştüğüm arkadaşlarımdan daha çok sevdiklerim aslında çok daha az gördüklerimdir. bu biraz da elektriğin uyuşma meselesi.
ayrıca sevdirme amaçlı birşeyler yapmanız bana biraz itici geldi belki o da bunu hissetmiştir?
ben yapmacık davranılmasından hiç hoşlanmam mesela pohpohlanmaktansa oturup havadan sudan konuşmayı hatta tartışmayı tercih ederim bişeyler üzerine.
belki gelininiz de böyle hissediyordur.
bence içinizden gelmeyen bir şeyleri zorla kendinizi sevdirmek için yapmayın. gerçekten içinizden gelen şekilde davranın seviyorsanız gelininizi bunu hissettirin sonra sevgi bekleyin. bu işler 1+1=2 gibi olmuyor ne yazık ki.

en kötü gelin bile senin iyiligin karsisinda, senin ile iyi olur para koparmaya bakar
bu ne demek yani iyiligin karsisinda da iyi olmam, sadece onun iyi niyetini kullanirim mi demek istiyorsun?
iyi ki herkes sizin gibi düsünmüyor, yoksa cok aci bir durum, bir anne evlatlarina seve seve para verir
yemez yedirir, giymez giydirir, ne olur sizde biraz vicdan tasiyorsaniz, kendinizi biraz degistirin, zararin neresinden dönerseniz kardir, cevrenizdeku insanlari daha cok üzmeyin, enerjinizi kötülüklere harcamayin.

daha kayınvalide olmadım ama okuduklarımdan sonra geleceğimden çok korkuyorum.
u nutlmayın sizlerde birgün kayınvalide olacaksınız.anneniz de kayınvalide yada adayıdır.pardon sizlerin annesi melektir gerçi.geline hiiiiiiiiçççççç karışmaz,hiiiiiiiiiiiççççççççç bişey demez neyse

Ayy sen sustun diye herkes susacak mı?
Niye büyük harflerle yazıyorsun gerizekalı mı burada insanlar okuyamıyorlar mı?
Sen ezilmişsin,ezileceksin belli ki daha da..
Ne diye Azarlıyorsun milleti ?

kaynanayla oturmaya çok çok karşı ve en melek kaynananın bile zararlı olacağını düşünen biri olarak sizin şu yanlış yorumunuza çok acıdım doğrusu.
arkadaş burda iyi niyetiyle yazmış birşeyler
susması ezildiğinden değildir belki bilinmez
ne kadarda yadırgamışsınız ve çok çirkin yaklaşmışsınız yoruma
halbuki arkadaş kimseye sizde benim gibi susun ezdirin dememiş yarın öbürgün vicdan azabı çekmemek için elini öpün demiş ne var bunda!!!

birde büyükharflerle yazılınca okuyucuya gerizekalı denmek istediğinide sizden öğrenmiş oldum.

kimse yanlış anlmasın söz konusu yorumcuyu tanımam etmem
ama sırf bunda gelinler çoğunlukta diye sizin gibi beğenilsin diye yorum yapmayacağım!!!!!!!!!

bende hep bunu düşünüyorum biliyomsun
biz 5 kardeşiz 3 kız 2 erkek ben hep kaynanayla oturulmaması gerktiğini mesafeli davranılmalı diye düşünüyorum
ama ya annemin gelininden beklentileri
ben annemin gelini olsam benden memnun olurmuydu acaba?
bunu herkes kendine sorsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…