Benim derdim gelinim!!!!

maalesef kaynanaların bilgisayar kullanamaması yüzünden KK da azınlıktalar ve gelinler buldukların kaynanaya çullanıyorlar sonrada nasılda sesini nkestik kaynananın diye seviniyorlar.sanki gelinler sütten çıkma ak kaşık.kötü kaynana olduğu gibi kötü gelinlerinde olduğunu nedense kabullenmiyorlar

canım egem ablam seni az çok bilirm ne yüce gönüllsün lafım sana değil sakın darılma bana o güzel yanaklarından öpüyorum kocaman seni

genel konuşacağım

ilk önce kimse eşinin anne-babasını kendi anne babası gibi göremez
burada eşten kastım hem erkek hem kadın için geçerli
benim annemi annesi gibi göremez saçma olur ama annesine gösterdiği gibi saygı duyar işte ozaman gerçekçi olur ve tadından yenmez

ülkemizde bir gerçek ne yazıkki erkek tarafının evliliklerde daha üstün haklara sahip oldukları düşünülür
ilk önce onlara gidilir bayramlar onlarda yapılır toruna onların adı verilir
gidilecek yerlerin tekmili onlara sunulur bebek bakımı onların onayından geçer vesaire
gelin annesinde çok kaldımı baba evinden çıkamamış oğlunu soğutmaya çalışıyor olur

peki kız anne babalrının hakları ne olacak???
torun görmek herkesin hakkı ama hergün görüyorum 1 saat ama gelnin anne babası 2 saat görüyor diye torunumu göremiyorum diyen okadar çok ki
şimdi bunun neresi haklı
evlenirlerken şunu şunu yaptım bana bir anneciğim demiyor
demesin efendim, karşılık bekleniyorsa yapılmasın zaten ha elimden geleni yaptım kaba davranmadım ezmedim halini hatrını sordum bana saygısızlık yapıyor deniyorsa sonuna kadar o kayınvalidenin arkasındayım ama bakın ne diyorum saygısızlık

kayınvalidem beni kızı gibi sevemez çünkü kızı değilim 22 yaşımda evlendim 22 sene sonra beni gördü oğluyla evlendim diye kızım oldum beni onlarla eşit mi gördü asla zaten olursa saçma olur
ha saygı duyar değer verir amenna başımın üstünde ama kızımdan önde tutarım seni muhabbeti bana gerçekçi gelmiyor

ozaman sorarım madem kızı gibi görüyor kızı otururken niye bana iş yaptırıyordu kızı ağzına geleni saydığında gıkı çıkmazken ben ufacık birşeyi unutsam sorun oluyordu (ki başıma geldi arabaya bindik nasılsın hoşbeş ettik eşime arabaya binince bana hoşgeldin demedi diye dert yanmış ki evime gelinmiyor şehre giriş yapılmış sadece suçum şehre giriş yaptınmız hoşgeldiniz dememekmiş)arayıp sordum böyle olmuş diye evet dedi ozaman niye bana söylemedin hani kızındım ben senin oğlunu araya koymanın ne geriği vardı beni senin uyarmanı beklerdim dedim sustu birşey diyemedi. ve baktı ki kızı otururken bana iş yaptırılmasından rahatsızım ki ben de çalışıyorum yoruluyorum ve o yaştaki bir kadına kıyamadığımdan yardım ediyorum ama kızı bunu hiç düşünmüyor ve ben artık surat asıyorum kızına bile diyemiyorsa artık bana hiç diyemiyor ve kızına demedikçe bana diyemez
kızı olsa alınır bunu söz konusu eder miydi?
demek ki kızından önde değilim

ha buna kızdım mı hayır çünkü onun hayat tarzı o gelin yapsın gelin etsin gelin elinden yensin gelin koşsun şeklinde büyütülmüş alıştığı gördüğü öğrendiği şeyi yaşıyor...

ama unutulan bir konu var

bizler böyle büyümedik

saygı yaşla malla mülkle erkek evlat anası olamakla olmaz saygı kazanılır

karşımdaki eşimin anne babası diye bana her istediğini diyecek kaba davranacak ailemi yok saymamı isteyecek ben susacağım öyle mi

kusurabakmayın bunu adı saygı terbiye değil
ezikliktir
kendine saygı duymamak yıllardır ailenden gördüğün emeği hiçe saymaktır
insanlığını yok saymaktır
rabbim kimseyi ezme saygı duy kimseyi hor görme demiş
Allah bana bir can vermiş onu hor göröe ezme sana emanettir demiş

biz bunları umursamayız ama değil mi umursarsak kötü yetişmiş geleceğin şeytan zihniyetli kadınları oluruz
yok ben anlamıyorum bu işi
ezilen kadın ezilmesinden hoşlanan yine kadın

benim beynim almıyor

kusura bakmasın kimse

saygı istiyorsanız saygı duyacaksınız hakaretlerinize kabalıklarınıza iğnelemelerinizie ses çıkarıyor diye kimseyi suçlama hakkını vermiyor size erkek çocuk doğurmak

bizleri de annelerimiz ak helal sütüyle pamuklara sararar gözümüzün içine bakarak içi titreyerek büyüttü

siz ezin yok sayın bir paçarvraymış gibi davranın diye değil

kayınvalidem bana saygısızca yok sayarak davranırsa ben de onu yok sayardım

ben kadınım yahu bir geleceği doğrumak yetiştirmek şekillendirmekteki en büyük unsurum

ne hakla benden bizden ezik bir hayat yaşamamızı bekelrsiniz

hangi akılla bunu düşünürsünüz
biz kendimizden emin olalım saygı duyalım ki gelcekteki kızlar erkekler kendine güvenli emin dürüst olsun

Son düzenleme:
ayrıca kendime istemediğim bir şeyi eşime de istemem
annemle aralarında saygı olsun yeter yok anneciğim desin yok bilemem ne bana saçma ve suni geliyor

elbette mesafeli olsun herşeyi konuşmasın yanında oturuşuna dikkat etsin aşırı samimiyet laubaliliği getirir belli müddet sonra
saygılı iletişim iyidir

hep dedim ailemde halalarıma gelinlerin üstüne gitmeyin sürekli, yanınızda olmalarını beklemeyin onların bir hayatı var diye
daha liseden beri derim bunu yok öyle birşey eşin ailesini önde tutuma mantığını kabul etmiyorum ben
ben istemem gelinim sürekli benle görüşsün anne anne diye peşimde dolansın

saygılı bir iletişimimiz olsun yeter

Son düzenleme:
çenem açıldı bugün

şunu da hiç tasvip etmiyorum

eşin ailesini ye parçala böl sindir yok öyle

herkes düğünde kilolarca altın bilezik takmak oğluna ev vermek düğün yapmak zorunda değil gönüllerinden koparsa ne ala ama yapmıyor diye laf söylemek hor görmek olmaz

ben eşimin annemi hor göremesini istemem asla kayınvaldiemi hor göremedim
eşimin annemi terslemesini istemem asla kayınvaldiemi terslemedim
eşimin akrabalarıyla binde bir görüştüğünde saygıyla davranmasını beklerim
bugüne kadar eşimin akrabalarından hep övgü duydum çünkü hep saygı duydum
eşşimin ihtiyacı olduğunda anneme yardım etmesini beklerim
kayınvalidem evime geldiğinde şu işi de o yapsa demedim işe yetişememe pahasına kahvaltısını hazırlayıp gittim
ve hala evlerine gittiğimde onu yormam tabi yaşıtım görümcem evde olmaması şartıyla çünkü o evdeyse ve oturuyorsa bir işe karışmam unutmayın kendi annesine acımayanın başkası hiç annesine acımaz ve umursamaz

Son düzenleme:

canım benim olması gereken de budur işte.kayınvalide adayı olarak benim tek beklentim de saygıdır,ne iş beklerim ne yalakalık.yüzüme anneciğim deyip arkamdan atıp tutmasın mesafeli ama saygılı olalım yeter

"Metnin tamamını büyük harfle yazmak, ancak yıllar öncesinin iletişim biçimi olan telgrafa özgüdür. Yazılar, makaleler ve mektuplar, tümüyle büyük harf kullanarak yazılmaz. Diğer yandan, 1990′lar sonrasında doğan ve gelişen “Internet Etiği”ne göre, büyük harf kullanmak “bağırmak” anlamına gelir ve hoş karşılanmaz. Dolayısıyla, mesaj konu satırları tümüyle büyük harfler kullanılarak yazılmamalıdır" alıntıdır.

Kendinize acıyın yada acıyacağınız kişiyi iyi seçin,yoksa acınacak duruma düşersiniz.
O bahsettiğiniz üye isterse tapsın kayınvalidesine ,ayaksuyunu içsin beni ilgilendirmez.Buraya gelip "siz insan mısınız,adam mısınız ,vicdansızlar vs" yazmayacak o zaman.

Haddini bilecek .! Okuma yazmanız var ise konuyu bütün olara kokuyun. aynı üye başka bir konu açıp kayınpederine salak diyebiliyor.siz sahtekar insanları seviyorsunuz belli ki yüze gülüsün,arkasından küfür edilsin..

güzel ablam ozaman sana kardeş tavsiyesi sakın sen de benim kayınvalidem gibi kızımsın deyip sonrta da arabada hoşgeldin demedin diye alınma
şaka bi yana gelinin şanslı çünkü sen mantıklı bir kadınsın herşeyden önce

açıkcası okuyunca yahu benim kayınvalidemle küsmeme sebep oalcak ne çok sorun varmış diyorum
ama ne bileyim sanırım fazla net bir insanım bir derdim varsa aklımdakini söylerim o kişi karşıma alıp

ilk evlendiğimizde sürekli bana oğlum birşey bilemez artık onun herşeyine sen koşacaksın derdi (iş yaptırmanın diğer türlüsü) merak etme anne hayat müşterek ben de bilmiyordum ama öğreniyorum senin oğlun zhir gibi zeki maşallah öğrenir de yapar da herşeyi diyordum (yapacak kaçarı yokun diğer versiyonu)
ve bu konuşma yaklaşık 1 ay hergün mütemediyen oldu. hani kızıyım ya kayınvalidemin o konuşmanın şöyle olması gerekmez miydi
kızım eşin sana yardım etsin bak sıkıştır onu alışmadı o hiç her işlerini koştuk zamanında ama sen de çalışıyorsun yardıma ihtiyacın olur destek olsun sana dese işte ozaman inanırım kızı gibi gördüğüne çünkü damadının kızına hiç yardım etmediğinden ve kıznın kayınvalidesinin de kızını köle gibi kullandığından yakınır.
nerede şimdi bu durumda gerçekçilik????

ha alındım mı asla...
ne diş biledim ne eşimi doldurdum
çünkü zekama inanıyorum ve kayınvalidemle görüş ayrılıklarımızı çözmenin yolunu buluyorum
e kayınvalidem de zeki bir kadındır o da benim huyumu anlıyor
ilk 6 ayın sonunda biz doğru sistemi kurduk ve öyle gidiyor

artık kayınvalidem oğlunu aşırı pohpohlamamı beklemiyor aramızdaki sevgiyi görmek ona yetiyor
artık kızı evdeyken onu da iş yapması için çağırıyor ki beni çağırmaya hakkı olduğunu kabul edeyim.
artık küçük komik alınganlıklar göstermiyor aklına takılan bir şey varsa bana diyor. eşime söylemeye ihtiyaç duymuyor
yani biz iki zeki kadın kavga gürültü küsmeler arada kalan eşler olmadan herşeyi yoluna koymayı öğrendik.

herkes düğünde kilolarca altın bilezik takmak oğluna ev vermek düğün yapmak zorunda değil gönüllerinden koparsa ne ala ama yapmıyor diye laf söylemek hor görmek olmaz

evet doğru olan bu ama yapınca yapacak tabi o damadın anası babsı
yapmayıncada yapmadı oğluna hiçbirşey benden bişey beklemesin oluyor.
oysa yapıncada beklenmesi istenmiyor.
doğru konuşmak lazım ben gelinşim ve kötü bi gelin
ben evlenirken kaynanam (kaynatam vefat etti) bana bir çeyreği bile zor taktı ama napim öldürmiimi şimdi.
allah razı olsun diyorum yinede çünkü en büyük iyiliği eşimi yetiştirirken yapmış.
e noldu o bana hiçbişey ypmadı bütün eşyalarımızı kendimiz aldık bende ona maddi anlamda hediye bile vermedim yapmadım ama saygımı hep gösterdim.

dediğin gibide kaynanam evime geldiğinde sabah akşam hep sütünü ısıtıp ayağına kadar getirdim
çok kez yatağına ballı sütünü getirmişimdir.
ama bunları yapmamın tek sebebi eşimi çok sevmemdir.
ve kaynanamda sağolsun maddi anlamda yapmasada yada yapamasada ağzından duasını eksik etmez e bana da bu yeter napim başka.

sivribibercim
şu konuda bir haklılık var ki vicdanım rahat olsun diye yaptım diyen arkadaş birçok konuda birçok kaba lafı etmiş bir kişi olarak pek de tutarlı değil
belki ona istinaden edilmiş bir yorumdur ama elbette ki fazla kırıcı olmamaya özen göstermek gerekir

gelininiz daha ne istiyorki böyle kayınvalide nerde bulunur..hepöyle olur zaten ya iyiliğin karşılığı kötülük olur..siz elinizden geleni yapmıssınız akışına bırakın bence

keşke herkes sizler gibi olsa

teşekkür ederim sayenizde sanalda yazı stillerinin ne anlama gelmiş olduğunu öğrendim.
zahmet edip araştırmışsınız.

hamdolsun acınacak ne bir durumum nede niyetim var.
söz konusu üyenin "siz insan mısınız,adam mısınız ,vicdansızlar vs kelimeleri yazdığını araştırmadım direkt ilk yorumunuza hitaben yazdım o mesajımı.zaten sizin o mesajınızdan sonra yazmış kendisi o kelimeleri.

haddini herkes bilmeli becede!...okuma yazmamda var elhamdüllillah yoksa burda ne işim var değilmi?

sizin bu araştırmacı kimliğiniz pek hoş o merak bende olmadığından arkadaşın diğer konularını inceleyemedim.

ayrıca kendisini hiç tanımadığım biri yüzündendebu diyalğa girmekten hiç hoşlanmadım...

zaten sorun sadece kayınvalide kayınpederde değil
bir olayda bir kişi hatalı olmaz elbet
ama ben hala şu zihniyeti kaldıramıyorum

gelin bize hürmet et her istediğimizi yap aileni sil onlara bizden izinle git
evimi temizle kızımın evini temizle para kazanın sadece bize harcayın biz seni kıralım üzelim hatta ailene varıncaya kadar hakaret edelim seni ezelim yok sayalım ama sen gene gel bizim elimiz öp af dile suçlu bizken bile
yok öyle şey benim haklarım nerede kaldı???

zaten bu mantık yok edilirse
altın takmış takmamış çok dert olmaz
karşındakinin kendi altın olduğundan dert bile etmezsin

keşke herkes sizler gibi olsa

bence insan karşısındakinden beklentilerini karşılayamıyorsa bununla yetinmeyi bazı durumlarda bilmeli....
(eşler hariç)

ben artık çabalamıyorum hiçbirşey için maddi anlamda bi beklentim hiç yok
ama manevi anlamda beklentilerimden fazlasını görüyorum....
sağolsunlar...

bana eşim yetiyor zaten gerisi boş....

haklısın.
bazı aileler gelin değil ailesini silen bi köle almış zannediyor.
artık hep hizmet edecek biri var zannediyor.

bu durumda iş gelinlerden çok eşlere düüyor bence..
bir gelin ne kadar mutluysa veya bir anne ne kadar memnusa gelininden bunu yapan gelinden-anneden çok eştir.
arayı onun bulması gerekir.
ben bunu söyler bunu bilirim.

çünkü bir adam eşinide iyi tanır annesinide idare etmek ve aradaki çizgiyi kurmak onun görevidir

yorumu şimdi gördüm.

evet arkadaşın başka yorumlarını gördüğümde bende rahatsız oldum ama ben ilk yorumuna istinaden yazdım.
cevabı yazan arkadaşın yorumuda onunla aynı duruma getirmemişmi kendini ama.

belki o anlık sinirle oluşmuş bir yorumdur.... keşke olmasaydı
hiçbirimiz diğerimize kırcı laflar etmeyelim ki birbirimizin güzel taraflarından feyz alalım...

yanlis.... büyüklerin akli fikri nasil geleceklerini
garantiye alabilirim de. sizleri mal mülk sahibi etme derdinde.

yalnız bir parantez açalım bazı erkek ailelerinde gelin altınlarını isteyip kendi borçlarını ödeme var onu ne yapcağız???
ya da düğünle hiiç alakalı olmayan borçları ödetme hırsı ve elbetteki ödeyeceksiniz kabalağı da cabası
her g elin her durumda haklı olmadığı gibi her kayınvalide kayınpeder de her durumda haklı değil

hiçbir kadın düğün gecesi kolunda zorla sıyırılan bilzezikleri emanet diye bırakılan ve biz onları harcadık diye verilen cevapları hazmedip unutamaz değil mi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…