- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi kaderim_48
-
çenem açıldı bugün
şunu da hiç tasvip etmiyorum
eşin ailesini ye parçala böl sindir yok öyle
herkes düğünde kilolarca altın bilezik takmak oğluna ev vermek düğün yapmak zorunda değil gönüllerinden koparsa ne ala ama yapmıyor diye laf söylemek hor görmek olmaz
ben eşimin annemi hor göremesini istemem asla kayınvaldiemi hor göremedim
eşimin annemi terslemesini istemem asla kayınvaldiemi terslemedim
eşimin akrabalarıyla binde bir görüştüğünde saygıyla davranmasını beklerim
bugüne kadar eşimin akrabalarından hep övgü duydum çünkü hep saygı duydum
eşşimin ihtiyacı olduğunda anneme yardım etmesini beklerim
kayınvalidem evime geldiğinde şu işi de o yapsa demedim işe yetişememe pahasına kahvaltısını hazırlayıp gittim
ve hala evlerine gittiğimde onu yormam tabi yaşıtım görümcem evde olmaması şartıyla çünkü o evdeyse ve oturuyorsa bir işe karışmam unutmayın kendi annesine acımayanın başkası hiç annesine acımaz ve umursamaz
kaynanayla oturmaya çok çok karşı ve en melek kaynananın bile zararlı olacağını düşünen biri olarak sizin şu yanlış yorumunuza çok acıdım doğrusu.
arkadaş burda iyi niyetiyle yazmış birşeyler
susması ezildiğinden değildir belki bilinmez
ne kadarda yadırgamışsınız ve çok çirkin yaklaşmışsınız yoruma
halbuki arkadaş kimseye sizde benim gibi susun ezdirin dememiş yarın öbürgün vicdan azabı çekmemek için elini öpün demiş ne var bunda!!!
birde büyükharflerle yazılınca okuyucuya gerizekalı denmek istediğinide sizden öğrenmiş oldum.
kimse yanlış anlmasın söz konusu yorumcuyu tanımam etmem
ama sırf bunda gelinler çoğunlukta diye sizin gibi beğenilsin diye yorum yapmayacağım!!!!!!!!!
canım benim olması gereken de budur işte.kayınvalide adayı olarak benim tek beklentim de saygıdır,ne iş beklerim ne yalakalık.yüzüme anneciğim deyip arkamdan atıp tutmasın mesafeli ama saygılı olalım yeter
çenem açıldı bugün
şunu da hiç tasvip etmiyorum
eşin ailesini ye parçala böl sindir yok öyle
herkes düğünde kilolarca altın bilezik takmak oğluna ev vermek düğün yapmak zorunda değil gönüllerinden koparsa ne ala ama yapmıyor diye laf söylemek hor görmek olmaz
ben eşimin annemi hor göremesini istemem asla kayınvaldiemi hor göremedim
eşimin annemi terslemesini istemem asla kayınvaldiemi terslemedim
eşimin akrabalarıyla binde bir görüştüğünde saygıyla davranmasını beklerim
bugüne kadar eşimin akrabalarından hep övgü duydum çünkü hep saygı duydum
eşşimin ihtiyacı olduğunda anneme yardım etmesini beklerim
kayınvalidem evime geldiğinde şu işi de o yapsa demedim işe yetişememe pahasına kahvaltısını hazırlayıp gittim
ve hala evlerine gittiğimde onu yormam tabi yaşıtım görümcem evde olmaması şartıyla çünkü o evdeyse ve oturuyorsa bir işe karışmam unutmayın kendi annesine acımayanın başkası hiç annesine acımaz ve umursamaz
kaynanayla oturmaya çok çok karşı ve en melek kaynananın bile zararlı olacağını düşünen biri olarak sizin şu yanlış yorumunuza çok acıdım doğrusu.
arkadaş burda iyi niyetiyle yazmış birşeyler
susması ezildiğinden değildir belki bilinmez
ne kadarda yadırgamışsınız ve çok çirkin yaklaşmışsınız yoruma
halbuki arkadaş kimseye sizde benim gibi susun ezdirin dememiş yarın öbürgün vicdan azabı çekmemek için elini öpün demiş ne var bunda!!!
birde büyükharflerle yazılınca okuyucuya gerizekalı denmek istediğinide sizden öğrenmiş oldum.
kimse yanlış anlmasın söz konusu yorumcuyu tanımam etmem
ama sırf bunda gelinler çoğunlukta diye sizin gibi beğenilsin diye yorum yapmayacağım!!!!!!!!!
Benim derdim gelinim!!
Oğlum birtanem başakdır başka yalnız gelinim daha başka!!!
Evleri her şeyi ayrı olduğu halde bir türlü bizi ailesi gibi göremedi.Eşinin ailesi gibi de göremedi. Elbette kendi annesinin yerine geçmek gibi bir derdim yok! Kendi kızım gibi görmek istiyorum sadece! tek derdim anneciğim desin, torunumu bana göstersin yeter! Bir de oğlumu mutlu etsin!!
Ne yazık ki bizden çok uzak! İşine gelirse bize yaklaşan gelmezse de yüzümüze bile bakmaya bir eglinim var! Halbuki ben kaynanamı annemden fazla sevdim! Benim yuva kurmama hiç yardımcı olamdığı halde!!! Aileme de çok müdahale etti ama ben hiç onu üzmedim. Ne derse desin gülüp geçtim! O da beni çok severdi.
Ben oğluma hem ev verdim. Takılarını aldım. Eşyasını aldım ve düğününü de yaptım. Karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum. Canım çok yanıyor.
Kendimi sevdirmek için ne yapmalıyım? Ne yaparım da bizi kabul eder??:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
güzel ablam ozaman sana kardeş tavsiyesi sakın sen de benim kayınvalidem gibi kızımsın deyip sonrta da arabada hoşgeldin demedin diye alınma
şaka bi yana gelinin şanslı çünkü sen mantıklı bir kadınsın herşeyden önce
açıkcası okuyunca yahu benim kayınvalidemle küsmeme sebep oalcak ne çok sorun varmış diyorum
ama ne bileyim sanırım fazla net bir insanım bir derdim varsa aklımdakini söylerim o kişi karşıma alıp
ilk evlendiğimizde sürekli bana oğlum birşey bilemez artık onun herşeyine sen koşacaksın derdi (iş yaptırmanın diğer türlüsü) merak etme anne hayat müşterek ben de bilmiyordum ama öğreniyorum senin oğlun zhir gibi zeki maşallah öğrenir de yapar da herşeyi diyordum (yapacak kaçarı yokun diğer versiyonu)
ve bu konuşma yaklaşık 1 ay hergün mütemediyen oldu. hani kızıyım ya kayınvalidemin o konuşmanın şöyle olması gerekmez miydi
kızım eşin sana yardım etsin bak sıkıştır onu alışmadı o hiç her işlerini koştuk zamanında ama sen de çalışıyorsun yardıma ihtiyacın olur destek olsun sana dese işte ozaman inanırım kızı gibi gördüğüne çünkü damadının kızına hiç yardım etmediğinden ve kıznın kayınvalidesinin de kızını köle gibi kullandığından yakınır.
nerede şimdi bu durumda gerçekçilik????
ha alındım mı asla...
ne diş biledim ne eşimi doldurdum
çünkü zekama inanıyorum ve kayınvalidemle görüş ayrılıklarımızı çözmenin yolunu buluyorum
e kayınvalidem de zeki bir kadındır o da benim huyumu anlıyor
ilk 6 ayın sonunda biz doğru sistemi kurduk ve öyle gidiyor
artık kayınvalidem oğlunu aşırı pohpohlamamı beklemiyor aramızdaki sevgiyi görmek ona yetiyor
artık kızı evdeyken onu da iş yapması için çağırıyor ki beni çağırmaya hakkı olduğunu kabul edeyim.
artık küçük komik alınganlıklar göstermiyor aklına takılan bir şey varsa bana diyor. eşime söylemeye ihtiyaç duymuyor
yani biz iki zeki kadın kavga gürültü küsmeler arada kalan eşler olmadan herşeyi yoluna koymayı öğrendik.
evet doğru olan bu ama yapınca yapacak tabi o damadın anası babsı
yapmayıncada yapmadı oğluna hiçbirşey benden bişey beklemesin oluyor.
oysa yapıncada beklenmesi istenmiyor.
doğru konuşmak lazım ben gelinşim ve kötü bi gelin
ben evlenirken kaynanam (kaynatam vefat etti) bana bir çeyreği bile zor taktı ama napim öldürmiimi şimdi.
allah razı olsun diyorum yinede çünkü en büyük iyiliği eşimi yetiştirirken yapmış.
e noldu o bana hiçbişey ypmadı bütün eşyalarımızı kendimiz aldık bende ona maddi anlamda hediye bile vermedim yapmadım ama saygımı hep gösterdim.
dediğin gibide kaynanam evime geldiğinde sabah akşam hep sütünü ısıtıp ayağına kadar getirdim
çok kez yatağına ballı sütünü getirmişimdir.
ama bunları yapmamın tek sebebi eşimi çok sevmemdir.
ve kaynanamda sağolsun maddi anlamda yapmasada yada yapamasada ağzından duasını eksik etmez e bana da bu yeter napim başka.
"Metnin tamamını büyük harfle yazmak, ancak yıllar öncesinin iletişim biçimi olan telgrafa özgüdür. Yazılar, makaleler ve mektuplar, tümüyle büyük harf kullanarak yazılmaz. Diğer yandan, 1990′lar sonrasında doğan ve gelişen “Internet Etiği”ne göre, büyük harf kullanmak “bağırmak” anlamına gelir ve hoş karşılanmaz. Dolayısıyla, mesaj konu satırları tümüyle büyük harfler kullanılarak yazılmamalıdır" alıntıdır.
Kendinize acıyın yada acıyacağınız kişiyi iyi seçin,yoksa acınacak duruma düşersiniz.
O bahsettiğiniz üye isterse tapsın kayınvalidesine ,ayaksuyunu içsin beni ilgilendirmez.Buraya gelip "siz insan mısınız,adam mısınız ,vicdansızlar vs" yazmayacak o zaman.
Haddini bilecek .! Okuma yazmanız var ise konuyu bütün olara kokuyun. aynı üye başka bir konu açıp kayınpederine salak diyebiliyor.siz sahtekar insanları seviyorsunuz belli ki yüze gülüsün,arkasından küfür edilsin..
evet doğru olan bu ama yapınca yapacak tabi o damadın anası babsı
yapmayıncada yapmadı oğluna hiçbirşey benden bişey beklemesin oluyor.
oysa yapıncada beklenmesi istenmiyor.
doğru konuşmak lazım ben gelinşim ve kötü bi gelin
ben evlenirken kaynanam (kaynatam vefat etti) bana bir çeyreği bile zor taktı ama napim öldürmiimi şimdi.
allah razı olsun diyorum yinede çünkü en büyük iyiliği eşimi yetiştirirken yapmış.
e noldu o bana hiçbişey ypmadı bütün eşyalarımızı kendimiz aldık bende ona maddi anlamda hediye bile vermedim yapmadım ama saygımı hep gösterdim.
dediğin gibide kaynanam evime geldiğinde sabah akşam hep sütünü ısıtıp ayağına kadar getirdim
çok kez yatağına ballı sütünü getirmişimdir.
ama bunları yapmamın tek sebebi eşimi çok sevmemdir.
ve kaynanamda sağolsun maddi anlamda yapmasada yada yapamasada ağzından duasını eksik etmez e bana da bu yeter napim başka.
keşke herkes sizler gibi olsa
zaten büyüklerin aklı fikri parada oğlanı nasıl soyarız olmadımı geline düşman kesilirler,haklısın!
haklısın.zaten sorun sadece kayınvalide kayınpederde değil
bir olayda bir kişi hatalı olmaz elbet
ama ben hala şu zihniyeti kaldıramıyorum
gelin bize hürmet et her istediğimizi yap aileni sil onlara bizden izinle git
evimi temizle kızımın evini temizle para kazanın sadece bize harcayın biz seni kıralım üzelim hatta ailene varıncaya kadar hakaret edelim seni ezelim yok sayalım ama sen gene gel bizim elimiz öp af dile suçlu bizken bile
yok öyle şey benim haklarım nerede kaldı???
zaten bu mantık yok edilirse
altın takmış takmamış çok dert olmaz
karşındakinin kendi altın olduğundan dert bile etmezsin
sivribibercim
şu konuda bir haklılık var ki vicdanım rahat olsun diye yaptım diyen arkadaş birçok konuda birçok kaba lafı etmiş bir kişi olarak pek de tutarlı değil
belki ona istinaden edilmiş bir yorumdur ama elbette ki fazla kırıcı olmamaya özen göstermek gerekir
keşke herkes sizler gibi olsa
yorumu şimdi gördüm.
evet arkadaşın başka yorumlarını gördüğümde bende rahatsız oldum ama ben ilk yorumuna istinaden yazdım.
cevabı yazan arkadaşın yorumuda onunla aynı duruma getirmemişmi kendini ama.
yanlis.... büyüklerin akli fikri nasil geleceklerini
garantiye alabilirim de. sizleri mal mülk sahibi etme derdinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?