- Konu Sahibi kaderim_48
-
belki o anlık sinirle oluşmuş bir yorumdur.... keşke olmasaydı
hiçbirimiz diğerimize kırcı laflar etmeyelim ki birbirimizin güzel taraflarından feyz alalım...
yalnız bir parantez açalım bazı erkek ailelerinde gelin altınlarını isteyip kendi borçlarını ödeme var onu ne yapcağız???
ya da düğünle hiiç alakalı olmayan borçları ödetme hırsı ve elbetteki ödeyeceksiniz kabalağı da cabası
her g elin her durumda haklı olmadığı gibi her kayınvalide kayınpeder de her durumda haklı değil
hiçbir kadın düğün gecesi kolunda zorla sıyırılan bilzezikleri emanet diye bırakılan ve biz onları harcadık diye verilen cevapları hazmedip unutamaz değil mi??
kesinlikle....
hele o düğün gecesi altınları vereceğiz diye alırlarda hiçbi zaman vermezlerya
ben onun allah katındada karşılarına çıkacağına inanıyorum.....
yalnız bir parantez açalım bazı erkek ailelerinde gelin altınlarını isteyip kendi borçlarını ödeme var onu ne yapcağız???
ya da düğünle hiiç alakalı olmayan borçları ödetme hırsı ve elbetteki ödeyeceksiniz kabalağı da cabası
her g elin her durumda haklı olmadığı gibi her kayınvalide kayınpeder de her durumda haklı değil
hiçbir kadın düğün gecesi kolunda zorla sıyırılan bilzezikleri emanet diye bırakılan ve biz onları harcadık diye verilen cevapları hazmedip unutamaz değil mi??
canım çok haklısın. ben hiçbir gelinin durup duruken tavır alacağını sanmıyorum. benim eşimin tarafı hiçbirşey almadığı gibi hep düğünü bozmaya çalıştılar kavgalar çıkarttılar hakaretler küfürler havada uçuştu yinede ses çıkartmadım. bir süre görüşmedik tekrar tekrar barıştık. en son benim namusuma laf söyledi sonrasında düştü belini kırdı gittim yine baktım temizliğini yaptım. ama bir süre sonra yine aynı dili kaşınıyor kadının birkaç ay sabrettim ama eşime söyledim söylediği lafları. en son eşimle kavga etmişler o gün bugün yine gitmiyoruz ama telefonal bile olsa yetişiyorlar. bırakın biz mutluyuz işte evimizide aldık şükürler olsun kendi kendimize idare ediyoruz. zaten bişey almadınız demi.
insanlar çenelerini tutmayı öğrenmedikçe bu çatışmalar olacaktır. ve ben bu kadar fedakarlık yapıyorken bu tür davranışla karşılanıyorsam başkaları ne olur bilmem. belkide dişli olmak lazım
elbette amaç gençlere gelecek sağlamaksa onlar için birikim yapmaksa ev almak araba almak istediklerinde e nerde altılar o vakit???
sanırım tapas hanım hep kötüsünü görüp herşeye kötü bakan tavırlar olmasın diye bu tür yaklaşıyor olaylara
ben bisey y hakettigini zamani gelince sen yasarsinhaddini bil güzelim önce......terbiyeliyim sizin gibi değilim diye ahkam kesiyosun ya, terbiyeni takın...sen kimsinde beddua ediyorsun..sen busun işte...
sana eziyet eden kaynanayı kayınpederini başına tac yap, yollarına paspas ol...ondan sonrada gel ben napıcam de....neymiş efendim kocamı seviyorum....sen önce kendini sev...
insan hakettiğini yaşarmış..sende bana göre, ne yaşıyorsan hak ediyorsun....
neden hiç bir gelin yapmaz diyorsunuz.şu KK da ne konular okuduk,daha nişanlıyken, ortada daha söz nişan bile yokken erkek tarafına diş bileyen evime gelmesin,yatıya kalmasın diye ne konular okuduk.niye kötü kayınvalide olabileceği gibi kötü gelininde olacağını kabul etmiyorsunuz
kizim eline saglik cok güzel yazmissin, biraz insanligi ögrensinler senden. sen ezilen biri degil hos görülü birisisin. onlarin konustuklarina bakma..
Böyle yazdim diye esinin aileininin yaptiklarini tasvip ediyorum sanma, senin gibi düsünceli ve özverili bir geline bu yapilmaz. ama bunlar gecici tabii kiz birgün o evden gider belki coluk cocuga karisirsaniz sizde cikabilirsiniz, yaptiklarini simdi takdir etmeseler bile sen yaptigin insanliktan dolayi kendini daha cok seversin, bende senin gibiydim... simdi 50 yasindayim, hepsi göcüp gitti bu diyardan ama onlari kirmadigim icin kendimi cok seviyorum. kötü olmak, insanlari kirmak cok kolay yapici olmak her kesin harci degil. öpüyorum seni, insallah benim gelinim de senin gibi olur, insancil olmasi bana yeter baska bir beklentin yok. seni öpüyorum
Daml;
Eşinizin ailesi sizi bu yaptığınız fedakarlıkları takdir ediyor mu peki?
Eşini her seven aşık olan bir kadın illa kendini eşinin ailesine adamak zorunda değil!
Kaldı ki siz kendinizden ödün veriyorsunuz diye bunu her kadın yapmak zorundada değil!
Siz yapıyorsunuz ne güzel eşiniz ve ailesi sizi ödüllendirmeli bu konuda.
Herkes sizin gibi fedakar olamaz.
cok tesekkur ediyorum teyzecigim bazilari beni yanlis anladi ama olsun benim vicdanim gercekten rahat ben en bastan anlatayimda herkes duysun hayatimi ben 21 yasindayim universite mezunuyum ülkemi ailemi isimi birakip almanyaya gelin geldim esimi cok sevdigim icin gercekten öyle cok seviyorumki anlatamam size daha esim beni bir konuda bile üzmemistir oda beni cok seviyor.ama ben onun ailesiyle yasiyorum.bir türlü ayiramadim evimi.baska bir yerde yazmistim kayinbabam deli diye gercekten deli cünkü raporu var ruh hali iyi degil sinir hastasi raporlu bunuda yanlis anladilar.bana neler yaptilar ailenle görüsmeyeceksin bizimle duracaksin.esimde utaniyodu ailesinin bu yaptiklarindan ama ben onun icin sustum.kayinbabam kalp hastasi.onun icin sustum üzmeyim bisey olmasin diye.kaynanam kendi kaynanasindan cok cekmis cok dayaklar yemis kocasindan aldatilmis,onun icin sustum birde gelininden cekmesin diye sonrada kaynana düsmanlari beni yanlis anladilar ne derseniz deyin benim vicdanim rahat cünkü hicbir zaman ben onlara anne baba demem demedim cocugumu göstermem demedim takdir ilahi adaletindir hak yerini bulur elbet bende sizi cok öpüyorum
dokunmayın abla kendini avutuyo.
sürüp gitsin bu rüyaaaa, uyandırmaaayııığğnn
hangi sehirde yasiyorsun?
Daml;
Eşinizin ailesi sizi bu yaptığınız fedakarlıkları takdir ediyor mu peki?
Eşini her seven aşık olan bir kadın illa kendini eşinin ailesine adamak zorunda değil!
Kaldı ki siz kendinizden ödün veriyorsunuz diye bunu her kadın yapmak zorundada değil!
Siz yapıyorsunuz ne güzel eşiniz ve ailesi sizi ödüllendirmeli bu konuda.
Herkes sizin gibi fedakar olamaz.
evet aslinda cogu zaman kayinbabam diyor ben sinir hastasiyim benim kahrimi birtek gelinim cekiyor baskasi cekmez allah razi olsun diyor ama iste yine yapiyor yine yapiyor. bakin ben bu yapilanlari onaylamiyorum kardesim diger sayfalara bakarsan bitanesi yazmiski ben aramda basatan mesafe koydum fazla gitmiyorum fazla muattap olmuyorum ben ona cok sinirlendimm onun icin yazdimmm herkes niye yanlis anliyorkiii kizin hicbir problemi yokken tutmu ben gitmiyorum mesafe kosdum diye yazmis iyi ama onun kocasida onun ailesine oyle mesafe koysa hos birseymi
tabiki sende haklisin kendince allah mutlulugunuzu bozmasin kimsenin insallah sevenlere saygim var :))))
Canım burası bir forum herkes herşeyi tartışıyor.
Herkes farklı fikirlerde burda dertleşiyoruz.
Sen öyle düşünürsün ben böyle düşünürüm ortada bir mantık oluşur.
Sen fikrini yaşadıklarını söyle yeter.Herkes bildiğini okur mantığıyla.
Sinirlenmeye gerek yok derdim var bölümünde:)
Çünkü burası dertleşme yeri birde tartışma çıkınca hiç dertleşecek yer kalmıyor..
Kendin birşeyler yaşamışsın tamam ama ben mesela senin çektiklerini asla çekmem.
Eşimin ailesine müdannam yoktur çünkü kabalardır.
Ben iyi oldukça onlar illa tuhafıma giden bir laf söylerler onun için hiç çekemem.
İşte herkesin yaşantısı farklı..
Haa eşimi sevmiyor muyum hemde deliler gibi seviyorum göz bebeğim aşkım..ama benim mantığım
ben sadece eşimle evliyim gerisi beni bağlamaz mantığıdır..
terbiyeni takin haddini bil
peki abla. taktim takıştırdım. bitte şön.
iyi devam et takmaya sön öyle yazilmaz schön diye yazilir .
valla arkadaslar bende kaynanamdan nefret ediyorum bide beni dusunun ben onunla birlikte yasiyorum lanet olsun ona binlerce kez ben geldimden beri burnumdan getirdi ogluda ondan yana beni hep disliyo ikisi bir olup bende biktim artik ama ne yapayim carem yok kocami tavliyo oglum oglum diye onun yaqninda bana iyi davraniyo hastaneden geldim kan falan vermistim bana tutmus diyo haydi evleri temizle.be3n napiyim birdee ogluyla kendisine biseyler getririyo bana getirmiyo ikisi oturup yiyo bende gidiyorum kendim aliyorum mesele bu deil ama insanin zoruna gidiyo lanet olsun kaynanama insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?