- Konu Sahibi kaderim_48
-
bu mesaj senin değil mi daml?
valla kk'da gördüğüm en enteresan kişilerden birisin..
çelişkiler içindesin ben çözemedim bir türlü seni :44:
iyi devam et takmaya sön öyle yazilmaz schön diye yazilir .
ay canim benimmm o ben degilimmm malesefff
benim alt komsumm kadin neler cekiyor valla istersenn yarin onada acalim bir forum oda yazsin sana ben demistim kiza böyle bir site var diyee oda o sayfayi okudu sonrada yazdii tamammi rahatladinmi
ay canim benimmm o ben degilimmm malesefff
benim alt komsumm kadin neler cekiyor valla istersenn yarin onada acalim bir forum oda yazsin sana ben demistim kiza böyle bir site var diyee oda o sayfayi okudu sonrada yazdii tamammi rahatladinmi
bişi dicem ama mod ablalar bu sıra bana takık, gene grilere boyıcaklar beni fenalık geldi. aa dedim bile şasldkask
bende sana bisey diyip birdaha buraya gelmeyecegimmm gerizekali seniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Konu sahibi kayınvalide teyze.
bakınız sorunlu bazı kayınvalideler ne gibi şeylere sebep oluyor.
21 yaşında gencecik kız bu psikolojiye gelmiş..
Allah yardımcısı olsun,Allah kurtarsın.. Ne diyelim selametle..
Benim derdim gelinim!!
Oğlum birtanem başakdır başka yalnız gelinim daha başka!!!
Evleri her şeyi ayrı olduğu halde bir türlü bizi ailesi gibi göremedi.Eşinin ailesi gibi de göremedi. Elbette kendi annesinin yerine geçmek gibi bir derdim yok! Kendi kızım gibi görmek istiyorum sadece! tek derdim anneciğim desin, torunumu bana göstersin yeter! Bir de oğlumu mutlu etsin!!
Ne yazık ki bizden çok uzak! İşine gelirse bize yaklaşan gelmezse de yüzümüze bile bakmaya bir eglinim var! Halbuki ben kaynanamı annemden fazla sevdim! Benim yuva kurmama hiç yardımcı olamdığı halde!!! Aileme de çok müdahale etti ama ben hiç onu üzmedim. Ne derse desin gülüp geçtim! O da beni çok severdi.
Ben oğluma hem ev verdim. Takılarını aldım. Eşyasını aldım ve düğününü de yaptım. Karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum. Canım çok yanıyor.
Kendimi sevdirmek için ne yapmalıyım? Ne yaparım da bizi kabul eder??:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
konu sahibi teyze ben kayınvaldemi annemden fazla sevdim yazmışsınız bu nasıl bi mantıktır ya insan başkasının annesini kendi annesinden fazla severmi hiç saçmalık bu mantıkla yaklaşan bi insan gelininden çok şey bekliyor demektir sizi sevmesini beklemeyin olmuyosa zorlamayın saygısızlık yapmasında bırakın naparsa yapsın.
bende anlamiyorum sizin yazilarinizdan birsey, bence altinlar paralar bu yeni aile icin verilen hediyeler, eksiklerini tamamlasinlar diyedir, tabii bu paralari aileleri Alip kendilerine mal ediyorlarsa tabiki dogru degil
ama eger kiz ve oglan ile anlasmali bir sekilde güclerinin olmadigini ve bu paralarla ogullarinin dügünü icin yapilan maraflarin kapatilacagini önceden konusup anlasirlarsa diyecegim yok ama obür türlü alip el koymak kesinlikle haksizlik. ekonomik gücü olan bir ailenin böyle bir seye tesebbüs etmesi ise cok cirkin. Yeni yuva kurmak üzere olan yavrularimizin sirtina bir yükte bizim koymamiz onlarin mutlu olmasi gereken aylarda taksit borc ödeme derdine düsmeleri cok aci
yine ama diyorum sizlerinde esinizi cok severek evleniyorsaniz sizin ile acik acik konusan bu aileyi, birsey yapamamaktan dolayi saygizilik ve dislama gibi bir harekette bulunmamaniz gerekiyor
Malesef bizde iki genc evlenmeye karar verdikleri zaman, aileler bunlarin yarin zor durumda kalabilecegini gözardi ediyorlar, isteklerinin ucu bucagi kesilmiyor, birbirlerini zor durumda birakmak icin ellerinden gelenleri yapiyorlar yetmiyormus gibi birde cevreye gösteris olsun diye gücünün cok üstüne cikan masraflar yapiliyor.
sonuc... iki genc, henüz bir aile nasil gecindirilir onu ögrenmeden bir yigin sorunlarla, borclarla
ugrasir durur, mutlulugun yerini kabus alir.
ayy super yaaaaafikirlerimi çok açık ve net anlattığımı düşünmüştüm ama demekki tam açıklayamışım kendimi
açıkcası sizin için olumlu ya da normal bir davranış olabilir ama ben düğün öncesi düğün altınları konusunda oturup bir nevi pazarlık yapılmasına karşıyım şunu şunu yaparız ama düğün takılarıyla ödenecek diye alınmasın derim ozaman ben olsam bana öyle bir soru sorulsa alınasın sağolun düşündüğünüz için biz hallederiz derim
amaç kız tarafına ya da konu komşuya oğlumuza şunu aldık demekse ben kendi aldıkları mı da size mal ederim eşimin ailesi aldı derim çıkarım işin içinden.
çünkü alınmazsa laf etmem ama alındı diye de başıma kakılmasına izin vermem
cennet kokulu analarımız bizleri sinir küpü hırs timsali zamanındaki dertlerininin stres topu olarak kullanılmak için doğurmadı.
islami anlayışa göre düğünde takılan altınlar paralar gelinindir onun rızası olmadan alınması günahtır alınansa haramdır zaten
hiçbir zaman hiçbir sebeple kimsenin bir insan evladını ezmeye hakkı yoktur
yok kalp hastası yok zamanında kendisi de çok ezilmiş başka bir davranış şekli görmemiş
hikaye bunlar
belki ben o kalp hastasının bana çektirdikleri yüzünden sinir hastası olacağım kanser olacağım???
belki ileride doğurduğum çocuğa yansıtacağım ister istemez bu kötü ruh halimi???
kendini savunmak korumak demek karşıdaki insanı yok saymak hakaret etmek hayatı burnundan getirmek demek değildir ki?
her mantıklı insan bu sorunları çözmek için uygun yöntemler bulabilir
amaç yeterki sağlıklı bir yaşam sürmeye niyetli olmak
başkasının keyfi yerinde olacak diye kendimi yok sayıp aşağılatamam
onların razı olmasına da ihtiyacım olmaz
beni ezip aşağılayıp sindirerek razı olacaklarsa razı olmasınlar daha iyi
daml arkadasimiza niye bukadar yuklenilmis arkadaslar?:26: okudugum kadariyla daml esinin ailesiyle yasiyor, kayinbabasi ruh hastasi onu cekiyor diye mi? esini cok seviyor eside onu seviyormus onu uzecek hicbirsey yapmamis sonucta esi... benim sahsi fikrim eger dogru anladiysam daml arkadasi tebrik ediyorum. bukadar sabirli oldugu icin...cunku sonucta kayinbabasi hasta ve onu uzuyorsada bu hastaligindandir isteyerek degil. buyuk konusmayin arkadaslar yaslaninca bizim basimiza neler gelecek kimse bilemez.. bizim basimiza boyle bir hastalik gelse gelinimiz aramiza mesafe koymak istese nasil hissederiz? saglikli bir insani hakaretlerine dayanmak zorunda degiliz evet ama burda soz konusu olan ruh hastasi bir adam... o boyle bir hastaligi kendisi istememistir dimi??? basina gelmis buyuzden onu suclayamayiz. ama arkadasimizn kaynanasi nasil bilemiyecam tabi... anladigim kadariyla yorum yaptim
hastalığından üzüyordur diye bir mantık olmamalı arkadaşım...
ozaman ben de bugün hastayım terör estireyim olur mu?
ülserim var strese girince azıyor bende rahat huzur uyku iştah bırakmıyor iki büklüm yapıyor beni
kimse beni strese sokamasın diye ya da başka şeylerden yaşadığım sıkıntıyı atayım diye birilerini stres topu olarak kullanayım ozman???
bu tür durumları kavga etmeden çözme yöntemleri hiç mi yok??
örneğin anne baba bana böyle dediğinizde/davrandığınızda çok kırılıyorum üzülüyorum dersin
işe yaramıyor mu kendini çekersin aynı evde yaşayıp yüzyüze gelmemenin bir sürü yolu var gene yemeğini yapar ortalığı toparlarsın
olamdı eşine bak kimseyi at seçim yap demiyorum ama ben de doldum annemlerin yanına gideyim 1-2 ay dersin
o da mı olmadı
bu tartışmalar ve kötü olaylardan dolayı artık kendimi tutamıyorum aileni kırmaktan korkuyorum
alt katta ya da yakın yerde bir ev tutsak ben her türlü masrafımdan kısmaya hazırım annelere isterlerse bir kadın tutarsın ( ya da ben her ihtiyaçlarını gene görürüm )ama ne olur bizi biraz ayrı ortamlarda tut ki birbirimizde tamiri imkansız şeylere yol açmayalım dersin
fikirlerimi çok açık ve net anlattığımı düşünmüştüm ama demekki tam açıklayamışım kendimi
açıkcası sizin için olumlu ya da normal bir davranış olabilir ama ben düğün öncesi düğün altınları konusunda oturup bir nevi pazarlık yapılmasına karşıyım şunu şunu yaparız ama düğün takılarıyla ödenecek diye alınmasın derim ozaman ben olsam bana öyle bir soru sorulsa alınasın sağolun düşündüğünüz için biz hallederiz derim
amaç kız tarafına ya da konu komşuya oğlumuza şunu aldık demekse ben kendi aldıkları mı da size mal ederim eşimin ailesi aldı derim çıkarım işin içinden.
çünkü alınmazsa laf etmem ama alındı diye de başıma kakılmasına izin vermem
cennet kokulu analarımız bizleri sinir küpü hırs timsali zamanındaki dertlerininin stres topu olarak kullanılmak için doğurmadı.
islami anlayışa göre düğünde takılan altınlar paralar gelinindir onun rızası olmadan alınması günahtır alınansa haramdır zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?