Benim derdim gelinim!!!!

Tebrikler...benim söylemek isteyipte azar işitmekten çekindiğim düşüncelerimi mükemmel ifade etmişsiniz...(ben bukadar nazikçe yapamazdım)

Olayların diğer yüzünü saklayıp, kendilerinin melek olduğunu ifade ederek mağduru oynayan kayınvalide ve kayınvalide adayları, bu yazılanlara ne diyeceksiniz bakalım? Böyle kayınvalideye ben de çocuk göstermem! "Sen kimsin ki çocuğu göstermiyorsun" demiş bir yorumcu henüz varolmayan gelini için, herkes şunu iyi kavrasın: Çocuk, onu 9 ay canıyla kanıyla karnında besleyip, yeri gelince onun için hayatını tehlikeye atıp dünyaya getirip sonra da ona gözü gibi bakanındır. Yani annenindir, babanın bile çocuğun üzerinde anne kadar hakkı yokken, babanne için sadece akrabalardan biri diyebiliriz. Hiç kimsenin çocuğun üzerindeki hakkı anne kadar olamaz, bakımına yardımcı olmuş olsa bile. Torunundan hayır görmek isteyen, o torunun annesine saygı gösterme zorunda. "Sen kimsin ki" dediğiniz noktada zaten o torunu hak etmeyeceksiniz demektir. Öyle bir kayınvalideye sahip olsaydım, ben de çocuğumu göstermezdim, buna da hiç kimse engel olamazdı!
Ben bugüne dek kayınvalideme hiçbir saygısızlık yapmadım, annemden çok severim, o da bunu bilir, harika bir insandır, beni de sever, üstelik ben 3 yıl önce boşandım ama eski eşimle güzellikle ayrılıp, gerçekten dost olabildik, annesine hâlâ anne derim, ablası da annesi de gelir giderler, birlikte çok eğleniriz, çocuğum için aile ortamını bozmadık, saygı sevgi çerçevesinde herkes kendi hayatını yaşarken bir araya gelebilmeyi bildik. Hatta uzun süre görmediğimde özlüyorum bile. :) Yani kayınvalidelere karşı oluşmuş bir önyargım yok. Ama kötü kayınvalide nedir daha önceki beraberliğimden çok iyi biliyorum. Zira kendisi yeryüzüne inmiş bir şeytandı, umarım yaptıklarının bedelini iki cihanda da öder. Velhasıl, hiçbir gelin durduk yere çocuğunu göstermemezlik etmez, kimbilir zamanında o geline neler yapıldı. Konu sahibi keşke HERŞEYİ yazma cesaretini gösterebilseydi. Eksik anlatılmış olduğu o kadar belli ki.

Çocuk,onu 9 ay canıyla kanıyla karnında besleyip, yeri gelince onun için hayatını tehlikeye atıp dünyaya getirip sonra da ona gözü gibi bakanındır. Yani annenindir, babanın bile çocuğun üzerinde anne kadar hakkı yokken, babanne için sadece akrabalardan biri diyebiliriz. Hiç kimsenin çocuğun üzerindeki hakkı anne kadar olamaz.
Çok güzel işte! :Bu cümleden ne anlıyormuşuz?
Kayınvalide de bir anne değilmiydi?YA SİZ 20-25 YIL SONRA NE OLACAKSINIZ?

bazen farkinda olmadan yazdiklari ile ne kadar celikiye düsüyorlar... :))

ya teyzecim siz suanda kendinizden bahsediyorsunuz. herkes bukadar mukemmel anne baba sanma. oglunu bukadar seven bir anne gelinine kotuluk etmez. eger ediyorsa ben onun anneliginden suphe ederim.

bazen farkinda olmadan yazdiklari ile ne kadar celikiye düsüyorlar... :))

he pardon, biz de sizin oğlunuzla evlenerek "elinizden almış" oluyoruz dimi, o yüzden torun göstermeyen anneyle kendinizi aynı kefeye koyuyosunuz. bravo.

he pardon, biz de sizin oğlunuzla evlenerek "elinizden almış" oluyoruz dimi, o yüzden torun göstermeyen anneyle kendinizi aynı kefeye koyuyosunuz. bravo.

anlamadim, oglum ile evlendigin zaman elimden almis olmuyorsun, senin esin benim ise yine oglum oluyor. bu sekilde yazilan yazilari cok okudum bu sitede, bu nasil bir mantik anlayamiyorum, esinin annesini kendine rakip görme, pes dogrusu.....

torun göstermeme olayina gelince bu sekil davranislarla sadece kayinvalideye kötülük etmiyor ayni zamanda cocugunuzun da hakki olan, babaanne-torun veya anneanne- torun iliskisini engellemis oluyorsunuz. cocuklarin hayatinda, ruh sagligi acisindan, anne baba haricinde kendine yakin hissedecegi ücüncü sahislarinda olmasi gerekiyor. kendi sagliksiz iliskilerinizde,cocuklari silah gibi kullanmayi birakin. bir kendinize sorun, hicmi anneanne vaya babaanneniz ile mutlu güzel günleriniz olmadi, hatta cocuk olarak belkide annenizden cok babaanneniz veya anneannenizle olmayi istemisinizdir...

zorlu yasam sartlarinda sürekli cabaliyoruz, isimize gidip gelirken cocuklarimiza ayirdigimiz zaman onlari yetistirmek icin o kadar azki... evet egitimli cocuk bakicilarindan söz edeceksiniz belki ama o yeterli degil, onlar belirli kurallara göre egitim verebilirler, sevgi degil.

Cocuklarinizi düsünüyorsaniz onlari anneanne vaya babaanne sevgisinden mahrum etmeyin...

Tebrikler...benim söylemek isteyipte azar işitmekten çekindiğim düşüncelerimi mükemmel ifade etmişsiniz...(ben bukadar nazikçe yapamazdım)

Canım neden azar işitesin.
Burda herkes fikrini söylemekte özgür.
Sizde hiç kimseden çekinmeden söyleyin fikirlerinizi.
Çünkü burdaki herkes eşit..

ben de gelininzi karsınıza alıp konuşmanızdan yanayım, gerçekten bunların hepsini yapıp hiç kötuluk etmediyseniz bişeylere kırılmıştır ve kırıldığı noktayı anlayıp tatlıya bağlarsınız, haa mesafe koymak istiyorsa da bence koysun mesafesini emin olun öbur turlu daha kötu olursunuz. siz kaynananızla iyiydiniz diye sizinki de öyle olacak değil, benim kaynanamda sizin gibi kaynanasıyla coook iyiymiş hatta eşinden boşanmış olmasına rağmen hala görüşürler ve ona kendi annesi gibi davranır ama benim kaynananm sizin yaptığınız hiç bir seyi yapmadı ve beni tatlı sözleriyle hep kandırdı ama söylediği her şey yalan öyle lafla annelik anneciğimlik olunmuyor. eğer amaç mesafe koymaksa bırakın mesafesini korusun

peki eşlerin anneleri neden gelinleri kendilerine rakip göruyor, artık onun sorumluluğu ben de bunu neden anlamıyor sonra bunu söyleyince salağa yatıyor, eger sizin gibi olacaksam allah bana erkek cocuk vermesin.

Bu gelin-kaynana konusu uzar da uzaaaar... Kaynanalar gelinlerin kendilerini rakipgordugunu dusunuyor gelinler tam tersi nedersek diyelim kaynana kendi dusuncesine okadar inanmiski degistiremezsiniz. Ben sunu soyleyeyim ben babaannemle hic mutlu bir gun yasamadim, cunku b,annem zamaninda anneme cok cektirdi ben buyuyuncede sanki onun torunu degilde geliniymisim gibi banada cektirdi. Kaynanalar kendinizi savunmaktan vazgecin. Burda hala gelini sucluyorsunuz.Herkes kendi hatasini bilse bunlar yasanmaz, ama nedense herkes kendini hakli saniyor.Kimse hatasinin farkinda degil. Karsisindakini suclamak kolay tabi

bu mümkün degil, annelerin de kadin oldugunu unutmayin....

o bedelleri anlatırsanız sevinirim... kendimi geliştirmek konusunda olumlu olacağını düşünüyorum
ki evlilikteki o çok ağır diye bahsettiğini sorumluluklar sadece kadında değil erkekte de mevcut değil mi
madem evlilik ile ilgili konulardan bahsederken erkekleri de unutmamak gerek

imkanları yoksa yapmasınlar zaten belirtsinler bunu başta ki zaten evlenmeye niyetli biri amacı sevdiği insanla evlenmekse öyle abuk subuk isteklerde bulunmaz ve böyle konuşmalara gerek kalmaz
ki neden aileler alsın ki bizlerin kendi aklı yok mu alamaz mıyız kendi isteklerimizi bütçemiz dahilinde???
ve varolan şartlarda olabilecekleri kabul eder ve asla böyle bir konuşmaya gerek kalmaz ve
bu konuşma yapıalcaksa evlencek çift arasında geçmelidir kayıvalide kayınpeder olaya dahil olmamalıdır ki bu her iki tarafın ailesi için de geçerlidir.

asla ve asla işime gelmeyen durumlarda dini işe karşıtırmak gibi bir tavrım olamaz
orada belirtmeye çalıştığım iş eğer maddi imkanların yetersizliği dem vurularak böyle bir ortama sebep oluyorsa kadınların da böyle bir savunma hakkı vardır demek içindir.

ayrıca işine gelmeyince gelin konusundan çıkıp erkekleri de olaya dahil eden sizsiniz

burada kimse bir başına evleniyor demedi
sadece konu gelin-kayınvalide iletişim ya da iletişimsizliği olduğu için kadınlar üzerinden konuşuldu ve o şekilde devam etti

keşke diğer mesajlarımı da okusaydınız
ben kim olursa olsun gereksiz saygısızlık yapan haksızlık üzerine haksızlığı sıralayan, karşısındaki insanı yolunacak kaz gibi gören insanlara da inanılmaz derecede haksız buluyorum

ve evliliği karşıdakine isteklerini kabul ettirip millete bak hele neler aldırmış dedirtmek için uğraşanların da aklının 5 karış havada olduğuna inanıyorum

cümlelerimin neresinde materyalistlik var göremedim??
evet karışmasınlar bizim maddi imkanlarımız yok şartlar bu bu koşullarda kendi yağınızla yuvanızı kurun desinler bitsin
kimsen kimseden birşey istediği yok ki
neden her evlenecek kızı başkasını yolmayı hedefleyen servet avcıları gibi görüyorsunuz ki?
sanki kız alısın her birşeyi bankadsa saklasın dedik???
bırakın altınların geleceğini altınların sahibi düşünsün değil mi?
anne babalar geri dursun azıcık ki yeni bir yuva kendi çabalarıyla ayakta durmayı öğrensin
okadar tepkili yaklaşmısınız ki her cümleye olumsuzlukları görüyorsunuz ve olumlu görüşleri yok sayıyorsunuz

Son düzenleme:

kendinizi benim yerime koyun..sizin k.valideniz yüzünüze böyle dese hiç mi gücenmezsiniz? hiç mi zorunuza gitmez? sonra hızını alamayıp ailenize tlf acsa ve kızınız yeterince masraf torun olursa masraf ikiye katlanır,bi evlilikleri otursun belki ayrılcaklar dese..hiç mi içiniz sızlamaz yani??
sizi istemeyen kaldı ki sizden olacak yavrunuza dahi tepki gösterip masraf yakıştırması yapan bi insana herşeye ragmen yinede gösterirmiydiniz evladınızı??
belki siz bütün bu olanlara ragmen gösterirdiniz ama ben gösteremem kimse kusura bakmasın benimde bi gururum var.. kendimi gectim benim ailemi üzmeye kimsenin hakkı yok.. benim annemi gücendirip ağlatmaya kimsenın hakkı yok..

benim k.validem 28 yıl önce sülalenin tek erkek torununu dünya getirmiş..bir anne olarak bütün vazifelerini yetine getirmiş hakkıyla, çok güzel bir evlat yetiştirmiş ;bu konuda hiç bi zaman hakkını yiyemem..yedirtmemde..eşimin 26 yasından itibaren hayatına girdim evlilik itibariyle bu zamana kadar hiç bizaman anneni arama,sorma,ne bileyim gitme ,gelmesinler vs demedim.. dememde ,ben doğurmadım sonucta belli baslı hastalıklarında yanında olmadım uykusuz gunler gecırmedım..annesinin yaptıgı fedakarlıkları yapmadım sonucta haa yapmıs olsaydım bile dogum anı baska derler..canımdan can değilki eşim ;benım bu dunyadakı yansımamdır Aşkım
mesela benım k.validem öyle severki eşimi ama öyle severr... gece uyurken yanımıza yatar!! sabah olunca oğlunu kucagına alıp mıncıklar sonra aynı seyı kendısıne yapılmasını bekler eşimden .. banada bizde sevgi kavramı sözde değil uygulamalıdır dedi ama sen çok soğuksun demeyide ihmal etmedi..tmm dedim bundan sonra bende esımın kucagına oturcam bende esımın kucagına oturdum ve esımın saclarını yanaklarını sevmeye basladım yada bacak bacak ustune atıp oyle oturdum karsılarında. sonra k.validem evde kımse yokken benı karsısına alıp ne kadar terbiyesız oldugumdan tutunda midemin genıslıgıne kadar dem vurdu.. öyle kötü şeyler söylediki beni ağlattı
bir k.valide anne oluyor ya anne oldugu için gelinine dış kapının mandalı gibi davranmaz , onu her fırsatta ezmeye calısmaz.. bir ANNE neden baskasının yavrusuna eziyet etsınkı eger vicdanı varsa?!
şuan ben de,beni üzüp ağlatıgı için eşimi ne onun kucagına nede k.validemi eşimin kucagına oturtmuyorum ..geceleride geldiği zaman k.valideme ''burda yatacaksan bende k.pederimin yanına gideyim bari''diyince gelmiyor atrık yanımıza.. böyle yapıp dedim diye şuan benden kötüsü benden fenası yok..
varsın öyle bilsinler napayım ,bende bir insanım taş değilimki çatlayayım!!

şimdi konuya daha da acıklık getirmek için belki anlaşılmamıstır dıye yazmak istiyorum utanarak ve gözlerim dolarak; şimdi gelininizle oğlunuzun cinsel ilişki sırasında bilerek odaya daldınız mı hiç? bilerek yanlarına uzandınız mı oğlum seni çok özledim deyip?? bu halde sucyu kendınızde değil gelınınızde aradınız mı?

bakın bütün k.valideler kötüdür şöyledir böyledir demiyorum asla! benim şansıma böylesi denk gelmiş napayım,k.validem kötü diye kendmi yerden yere atıp dahası eşimden mi boşanayım.. eşimi seviyorum oda benı sevıyor ,aramızda saygımızda var cok sukur.. yukarıda anlatıgım şeyleri veya bunun gibi olmus olan şeyleri görmemezliğe geldim eşimin hatrına saygısına ama konu benım ailemse ve benden dogacak olan canımdan bi cansa evladımsa ozaman eşimin hatrı bile bi yere kadar işler..

belki k.validemde torununun doğum haberını aldıktan sonra dediklerine pişman olacak belki hiç görmediği torununu çok sevecek ama söz agızdan bikere çıkar..yaş itibariyle olgunluksa nerde bu olgunluk? kız yada erkek evladım oldugunda böyle bir babaanne görmediği için bişey kaybetmez..

Son düzenleme:

Siz uyurken yataginiza gelip ogluyla mi yatiyordu?? Yuh yaaa.... Nekadar ayip yaa gercekten...Bide buraya gelmisler gelinleri sucluyorlar Madem bukadar kiskancsiniz kaynanalar evlendirmeyin oglunuzu Allah Allah Bu nasil birseydir aklim almiyor ya gercekten. Ne terbiye ne akil ne iman hicbirsey yok.Allahtan korku yok Allah sana sabir versin o kaynanayla. Valla bende cok sey yasadim. Yataga gelip aramiza yatmaktan baska hersey yapti.Allaha havale ediyorum.

şimdi gelcekler buna ne cevap yazcaklar biliyomusun.

e sen bebeğinin yanına yatmıyomusun, kadın özlemiştir oğlunu yatsın ne varki, sen anasın da biz değilmiyiz

bende artık Allaha havale etmeyi öğrendim ,cunku kafaya taktak kendım hasta oluyorum.. aynen canim Allahtan korkusu olan k.pederine bakardı ölmeden önce düşünür bugun ben böyle yapiyorum yarın bana gelinimde aynısını yapmasın derdi..ama ne Allah korkusu ne vicdan var bu kadında.
şimdi gelcekler buna ne cevap yazcaklar biliyomusun.

e sen bebeğinin yanına yatmıyomusun, kadın özlemiştir oğlunu yatsın ne varki, sen anasın da biz değilmiyiz

ben şimdiden vereyım cevap yatmak var yatmak vaar yanii...

Benimki bana hep sunu derdi... Cocugum dogdugunda bu cocuk senin degil bizim derdi. Sen bu eve gelirken onunla gelmedin derdi dusunun yaa... bigun sabrim tukendi ve dedimki, ben bu eve gelin geldigimde bu cocuk hazir burda durmuyordu. Onu ben tasidim 9 ay ben dogurdum.Benim kadar kimsenin uzerinde hakki yok dedim. Tabi sonra benden saygisizi ve benden terbiyesizi yokmus bu dunyada

Yetişkin oğlunun yanında yatmaya çalışan bir kadın kesinlikle bir ruh hastasıdır ve elbette ki torunlarından da uzak tutulmalıdır bu çarpık zihniyetli ve hasta ruhlu kadın! Cinsel sapkınlıkları olma ihtimali bile yüksek, anlattıklarınıza bakılırsa. Sadece erkeklerde olmuyor sapıklık, kadınlarda da oluyor ve anlattığınız kadın belli ki kesinlikle normal değil.

Bu arada yaşlarının büyüklüğüne ve olgunluklarına rağmen yazdıklarımı anlayamayanlar olmuş. Çocuğun üzerinde en çok hakkı olan annedir ama bu hak, çocuğunun çocuğu üzerinde yoktur. Orada da hak gelininizindir, bu yüzden saygı göstermek zorundasınız, eğer saygı bekliyorsanız. Hem sevgi hem de saygı karşılıklı olacak, herkes yerini bilecek.

Cahil işte, ne beklersiniz? Ama hem cahil hem kötü niyetli, işte en tehlikelisi budur. Oğlunun spremiyle oluşan bir bebeği kendilerine ait sanacak kadar aptal ve eğitimsiz ama bir yandan da incitmeye çalışıyor. Böyle bir aileden gelen biriyle evlenmek başlı başına hata zaten. Ne kadar aşmış olsa da, ne kadar kendini geliştirmiş olsa da eşiniz, oğlunu bu kadın yetiştirdi sonuçta ve oğlunda da benzeri arazlar çıkması kaçınılmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…