Benim derdim gelinim!!!!

hiç tanımadığınız sadece gıyabında 1 mesaj okuduğunuz biri hakkında nasıl bu şekilde kesin yargılarla konuşup nankör diyebiliyorsunuz anlayamıyorum.
bir beddua etmediğiniz kalmış resmen :1ninca:

valla benim kaynanam ev verse takımı eşyamı düzse daha çok severdim onu..
kimse bunlar önemli değil demesin önemli bence hiç yapmayan oğlu evlenirken sanki başkasının oğlu evlenirmiş gibi sadece düğüne gelen var....
ben konu sahibinin yerinde olsaydım anne -annecim demesini takmaz öyle bi gelinide umursamazdım...

daha ilk sayfadaki bu yorum dikkatimi çekti.
nasıl görürse görsün eşinin ailesini, torununu göstermeme gibi bir terbiyesizliği yapması bile ne kadar saygısız bir gelin olduğunu ispatlamıyor mu? bu ne cür'et? sevmesin. bu kadıncağızın onun sevgisine muhtaç olmadığı ortada, zaten evladı var yeter. ayrıca ne olur yani sempatik davransa, güleryüz gösterse, eşinin ailesi olduğu için saygı duysa ne kaybeder? yüreği yetmiyorsa suratını assın, kendisi görüşmesin ama torununu göstermemesi ne münasebet?

vayyyyyyyyy be bu topıkde bu tarz konuyla karsılasacagıımı hıc dusunmezdımm

demekkı sadece gelınler degıl kaynanalarda dertlıymıs

cozumm basıtt ne kaynanalar gelınlerını kızları gıbı gorur nede gelınler kaynanalarını anne gıbı goremezzzzzzzzzzzzzzzz

bende 2 yıllık evlıyım
evlene kadar kaynanam burnumda getırdı sonunda evlendık
habıre bana kusur buldu
yok dengın degıl
yok dogulu
yok kurtler alakası yok olsada onu ılgılendırmez

daha sonra evlendık sızce sımdı benım onu annem yerıne koymam mumkunmu sevmem mumkun mu kesınlıkle hayır ogluna ne yaparsan yap bızden bırsey bekleme dıyen bırını sevmem sevemem haaaaaa saygı gosterıırm ama sevmem

ortada bir problem varsa bu ne sadece geline aittir ne de sadece kayinvalideye..
ilk yaziyi okudum, ev vermis, esya duzmussunuz, takilar falan.. ama butun bunlar zaten bir annebabanin gorevi. oglunuz icin yaptiniz gelininin kasina gozune degil.
torunu gostermiyorsa sebebi ne acaba? siz onu kiracak birsey soylemis veya bazi davranislarda bulunmus olabilir misiniz?
bazi gelinlerde de kayinvalideye karsi bir savunma mekanizmasi calisiyor. ne dese batiyor. gelininiz fazla hassas biriyse huyuna gitmelisiniz, o da sizin huyunuza gitmeli..
is oglunuzda bitiyor tabi ki.. ama o da aile icinde huzursuz olmak istemiyorsa sessiz kaliyorsa gelinden once kendi oglunuzda suc aramalisiniz.
gelinden ne gibi sikayetleriniz var aciklayici birsey gormedim.
torunu size gostermemeye hakki yok. o gelmese de oglunuz cocugu alip gelmeli ziyaretinize.
hic bir gelin k validesini annesi yerine koymaz. bosa bir umut beslemeyin kendi annesi var cunku..
hicbir kvalide de oz kizi gibi gormez gelinini. kiziniz yoksa oyle zannedersiniz ama kiziniz varsa ne demek istedigimi daha iyi anliyorsunuzdur.
hersey karsilikli, kendinizde de hata aramalisiniz.

evet bence de. ama benc bu konuda hata oglunda, alsin cocugu gotursun, karisini dinlemesin o da.

valla sız yapıyormusunuz bılmıyorumm ama bunları yapıyorsanız bunların olması normal ve olası

evını duzdum dugun yaptımm sıze

sunu soyle yap bunu boyle yap gıbıııı sureklı karısmak

kucuk gormek yaptıklarını begenmemek

oglunu doldurmak

evın duzenıne karısmak hanı kendısı duzmus ya hak ıdda etmek gıbı seyler varsa gelın bu tarz davranmasıııııı normal

eğer tamamen iyi niyetli yaklaşıyorsanız ve anlattığınız gibi bir kayınvalide iseniz sizi tebrik ederim.bazı insanlar yapı olarak farklı olabilirler,siz gelininizi kendinizin kayınvalidesiyle kıyaslamışsınız,doğru olduğunu sanmıyorum.
eğer yeni evliyseler ona biraz zaman tanıyın ve kendiniz olun yapmacık davranmayın.
siz elinizden geldiğince samimi ve içten olmaya çalışın yeter bence,ama hala böyle devam ediyorsa eksik bişiler var demektir.(karşı taraın eksikliğinden bahsediyorum)
BU ARADA YAŞÇA BENıM BÜYÜĞÜMSÜNÜZ ASLA SıZE AKIL VERMEK GıBı OLMASIN AMA

SıZDE ONUN ÜSTÜNE ÇOKK DÜŞMEYıN BENCE.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygılı olmak zoruda derim hep,
siz kendi kayınvaldenizi örnek verip tüm yaptıklarına karşı onu annenizden fazla sevdiğinizi söylüyorsunuz!Sizin yuva kurmanıza yardım etmediği halde nasıl kendi annenizden fazla sevmşsiniz onuda anlayamadım..kaldıki ben sevdim gelinimde benim gibi olmalı diye bir beklenti içine girme hakkınız yok.

Fakat torununuzu size göstermiyorsa onunda buna hakkı yok..birde gelininizi dinleme imkanımız olsaydı size daha fazla yardımcı olabilirdim,tek taraflı olunca insan çözüm üretemiyor..

Sadce şunu söyleyebilirim ,

Ben oğluma hem ev verdim. Takılarını aldım. Eşyasını aldım ve düğününü de yaptım. Karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum.

bir kere burada bir beklenti içine girerek siz yanlış yapmışsınız,bazıları için mal mülk önemli değildir önemli olan maneviyattır,bazılarıda sırf mal mülk için sevgi gösterilerinde bulunamaz..umarım yararlı olmuştur.

Sorununuzu anlayabiliyorum...
Sorununuz gelininizin sizi 'dış kapının mandalı' yapması...
Ne denebilir ki, size hak veriyorum...
Ama yapılacak tek şey oğlunuzun size sahip çıkması...
a.s
Onun gözü açılmazsa, eşinin yanlışlarını görmezse ve uyarmazsa sanırım her zaman oğlunuza ve torununuza hasret kalacaksınız...
:1no2:

kaynana hanim konuyu acmis ama hec kimseye cevap vermemis

nedense benim kayganamda hep boyle der
"biz aldik biz verdik..."
ama bana hic bisey almamistir.
sadece bir yatak odasi (oda yakinca yere cokecek)
bir donunde kendinize bakin hanimefendi...
neen aldiklarinizi yaptiklarinizi soyluyosunuzu ki
gelin almayi bilyosunuz da esya almak zor mu geliyo...
bosuna dememisler

"oglan evi alana kadar, kiz evi ölene kadar" mis diye..:umursamaz:

Hanımefendi öncelikle, maddiyat bir insanın kalbini kazanmakicin yeterli degildir. Takı takmış olmanız , ona iyi bir kayınvalidelik yaptiginiz anlamına gelmez ayrica ben de bir gelinim ve sahsen hic hoslanmam karsimdaki insanin sana sunu yaptık demesinden mesela...

Ikinicisi de hersey karsiliklidir, siz birine sorunsuz davraniyorsunuz o insan size mesafeli olmaz, kotu olmaz, o da size karsi iyi olur, sonucta o da bir insandir...

Hanimefendi hersey sevgiyle ve tatli dille cozulur, sevgi her kapıyı acar, sevgi verdiginiz insan buna kayitsiz kalamaz....Oglumu mutlu etsin demissiniz, oglunuz mutlu degilse zaten kendi yolunu cizer, oglunuzun mutlu olmasini isteyeyim derken evliliklerine fazla karisiyor olmayasınız sakın?

benim anlamadığım gelinler kaynanadan dert yanarken hiç kimse bide kaynanadan dinlemeli demiyor,ama kaynana yazınca birde gelin dinlenmeli deniyoralsanaalsanasmile

Gelin der ki;

Kazanda hedik kaynana,
Dişleri gedik kaynana,
Oğlun çerez getirdi,
Sensiz yedik kaynana

Kaynana der ki;

Başı saçaklı gelin,
ıpten kuşaklı gelin,
Dün geldin adam oldun,
Leylek bacaklı gelin

BıTMEZ...

benim anlamadığım gelinler kaynanadan dert yanarken hiç kimse bide kaynanadan dinlemeli demiyor,ama kaynana yazınca birde gelin dinlenmeli deniyoralsanaalsanasmile

cunku burda hepimiz geliniz ondan
ama kaynana olanda var galiba

valla kimse kimseyi zorla sevmiyor Be teyzecim.. sana göre sen iyisin, ama Bi de onu dinlesek işler değişeBilir.. vardır onunda nedenleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…