Kirisiklik ve kuru bir cilt birbirine cok yakin bir ikilidir canim. Ve kuru bir cilt dogru bakim yapilmadigi takdirde kirisiklik olusumuna daha yakindir. Kis aylarinda bulundugumuz icin cildimiz cok kuru, bunu basta soylemis olayim. Bende ciddi bir kuruluk yasiyorum su anda mesela, o yuzden daha dolgun ve iyi nemlendiriciler ve goz kremi kullaniyorum (ne tesadufki henuz dun gittim goz kremimi degistirdim, daha yogun bi krem aldim haha..).
25 yasinda her kadinin goz kremi kullanmaya baslamasi gerektigini dusunuyorum ayrica.
O yuzden guzel bir goz kremiyle baslangic yapabilirsin. Kremi aldigin magazadaki calisanlardan yardimci olmalarini isteyebilirsin, cildine daha yakindan bakip ona gore bir marka onerirler belki. Ben Clinique'ten All about Eyes'i kullaniyordum, daha yogun bir kivam icin All about Eyes Rich almak icin gittim magazaya ama calisan bana Benefit'ten It's Potent'i almami tavsiye etti, oylede yaptim bakalim. Butcemi asiyor dersen daha dogal seyler kullanabilirsin, guzel bir yag (argan) mesela. Ama yuzunu kesinlikle iyi nemlendir. Mumkunse yuz kremini surmemeye calis goz altina (yuz kremleri goz alti icin biraz fazla yogun olabiliyor, buda goz altinda torbaciklar olusturur asilmasini saglar).