Benim derdim. İç döküş çok doluyum

Size acil şifalar, konu sahibine de hayırlı rızık kapıları açılmasını diliyorum Allahtan.

Size de Allah kismet versin nisanlınızın durumu da üzücü bizim gibi. Düzelir insallah.

Cok geçmiş olsun canım. Tez zamanda sağlığına kavuşursun insallah. Evet mahvoluk her yönden . Çok zor durum. Kendine dikkat et cnm bol vitaminli beslen.

Bu dönemde herkese Vakıa Suresi okumasını öneriyorum. Rızka bereket veren bir suredir Allah'ın izniyle.

من قَرَأَ سُورَة الْوَاقِعَة كل لَيْلَة لم تصبه فاقة أبدا
“Her kim her gece Vakıa suresini okursa ona asla fakirlik isabet etmez"
(İbn Sünni, Amel yevm ve leyle, 674)

Tesekkur ederim canim. Okuyacagim mutlaka. Rabbim yardim etsin

Allahım ne zor zamanlar, nasıl bir sınav... Bence birbirimize destek olmalı, empati yeteneğimizi gelistirmeli ve bana ne demeden bu günleri gecirmeli. Hepimiz zor vakitlerden geçiyoruz evet ama imkan varsa ihtiyaci olanlarla paylaşmak, mumkunse is vermek, alış verişi az da olsa mahalle marketlerinden yapabilmek, ihtiyaç sahibi çalışan anne yakinlarımızın çocuklarına destek olma vb ne bileyim bir sekilde bir şeyler cevremizi guzellestirebilmek için yapilabilir. Paylaşmak belki de hiç olmadığı kadar iyi gelebilir
Esimle geçen konustuk ve geçtigimiz dönemlerde aslinda çok da ihtiyaçtan olmayan, aldiğımiz harcadığımız seyler icin bir kumbara hazirlamaya karar verdik, az çok ne olursa artık, oglumun kullanilmayan temiz esyalarini ayirdim ihtiyaci olan icin, mahalle dükkanlarini kulllanmaya calisiyoruz yine elimizden geldiğince. Allahım saglık versin hepimize. Belki burada da bir yardimlasma platformu olusturulabilir( tabi kontrol nasil olur bilemem, sadece bir fikir)

Umarım bir an önce atlatırsınız yaşadığınız sıkıntıları. Çok zor zamanlardan geçiyor herkes hem maddi hem de manevi olarak.

Benim babam ticaretle uğraşıyor küçüklüğümden beri kaç kere batıp çıktık inanın bilmiyorum bile, hep bir sene iyiysek ertesi sene maddi olarak zorluklar yaşadık. Yaşım küçük olmasına rağmen bu zamana kadar gerçekten çok zengin hayatı yaşadığım da oldu doğalgazımızı ödeyemediğimiz için kesildiği zamanlar da. Birçok şeyi tecrübe ettim şimdiye kadar henüz18 yaşında olmama rağmen. Hiçbir zaman bir evin yükünü sırtıma almadım elbette, ailem de hep sıkıntıları bana en az şekilde yansıtmaya çalıştılar o yüzden sizin yaşadıklarınız daha zordur ama konu maddiyse inanın en karanlık zamanlarda bile bir ışık belirip çaresi bulunuyor bir şekilde.

Babamın inişli çıkışlı iş hayatının bana kazandırdığı en büyük tecrübelerden biri bu sanırım, ileride maddi olarak zorluk yaşarsam üzülürüm ben de çok dert ederim ama hep o zor günlerin de elbet bir şekilde geri kalacağına sonuna kadar inanırım.

Klişe biliyorum ama gerçekten ailenizin ve sizin sağlığınız yerinde olduğu sürece her derdin bir çaresi vardır canınızı sıkmayın. Zor günler de bazen insanlara hayatlarında deneyim olur daha güçlü insanlar olarak devam edersiniz yaşamınıza.

Allah yardımcınız olsun gerçekten üzüldüm Allah tabiki başka dert vermesin ama maalesef ülke olarak zor durumdayız. Stres yapmayın üzülmek sorunları çözmediği gibi varolan enerjinizide alacak. Hem hangimiz sıkıntı çekmedik ki. Babamın çok zooor zamanlarını hatırlarım bir ara sadece cebinde 1 lira 25 kuruş vardı. Bende okula gidicem bilmeden almıştım o kadar aramış ki o parayı.. Allah o günleri geçirdi ama şuan babamı harçlıksız bırakmıyoruz. O günlere gelecek sabredin. Allah yardımcınız olsun

Şu lanet virüs döneminde kiminin maddi kiminin manevi sorunları vardı. Herkes bir şekilde bitik durumda umarım en yakın zamanda eskiye döneriz

Cok teşekkür ederim canım. Amin amin. Guzel dilekleriniz için çok sagolun

Amin canim çok sagol tesekkur ederim. Zor günler gecer Bir an evvel insallah. Ülkemiz bu virüsten bir an evvel kurtulur insallah

Az önce sosyal medyada bir video izledim.
Adam kapı kapı gezip yeminler edip borç istiyor, delirmiş halde.
Oturdum ağladım halimize, ülkenin içler acısı durumuna.
İnsanlar çaresiz artık.
Virüs falan hikaye, günlük karın tokluğu için kapı kapı geziyor olduk.

Söylenecek çok şey var arkadaşım, Allah herkesin yardımcısı olsun.
‘Bu ülkede kimse açlıktan ölmez, bizim örf adetimize aykırı’ derdim, artık diyemiyorum.
Çocuk yardımlarına, kurumlara başvurun.
Elinizde kullanmadığınız ya da fazla olan şeyleri ikinci el sitelerde satın.
Ne diyeyim ki başka, Allah kahretsin bunu yaşatanları!!!

Melesef boyle bir duruma geldik. Kim bilir ne kadar aile var böyle sıkıntı ceken. Allah herkese yardım etsin. Zor süreç. Instagram sayfası var actığım bakalım uğrasıyorum oradan bir seyler yapmaya cnm. Teşekkür ederim

Şu lanet virüs döneminde kiminin maddi kiminin manevi sorunları vardı. Herkes bir şekilde bitik durumda umarım en yakın zamanda eskiye döneriz

Tesekkür ederim. Evet mahalle esnafımızdan alısveriş yapmak en guzeli . Sahip cikmaliyiz.

Evet malesef içler acısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…