Benim gibi olan var mı?

Pinkyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
196
29
298
İzmir
Mrblar benim yalnız kalma korkum var. şöyle anlatayım mesela evde tek başıma kalmam lazımsa kalabilirim ama sadece bir gün akşama kadar o da. gece olunca yine korku başlıyor. Bi yere tek gidiceksem gidebilirim ama kısa süreli.
benim zamanında çok fazla yalnız kaldığım için başladı bu korkularım. 4-5 yıldır psikiyatrik tedavi oldum baya gelişme sağladım dışarı bile tek çıkamıyordum artık işime vs gidebiliyorum ama sadece bu durumu aşamadım.
yanımda ailemden birileri varsa çok mutluyum iyiyim mükemmelim. ama ailem dışında yabancılar varsa yine başlıyor korkum. yani yalnız kalmaktan kastım etrafımda insanlar olması değil, babam kardeşim nişanlım olmayınca korkum yine başlıyor. bu arada ilaç kullanmaya hala devam ediyorum ki bundan önce bir çok ilaç değişimi de yapıldı etkili olanın bulunması içinn. kaygı bozukluğuğum nerdeyse kalmadı diyebilirim ama sadece ailemdekiler ölürse naparım diye düşünüyorum hep.

aklıma bir de şey geliyor, hasta olmayan insanlar da evde tek kalmaya korkabiliyor mesela diyorum kendimi telkin etmeye çalışıyorum. sonra artık hiç ailenden ayrı kalmayacaksın ki eskidendi onlar üniversite yurt zamanıydı artık evleneceksin çocukların falan evinde olacaksın diyorum. bilemiyorum kızlar bunu yaşayan var mı ne önerirsiniz bana?

Anksiyete mi var?
Ben de öyleydim ama ilaçları kullanmaya başladığımdan beri olmuyor.
Bir de dua çok ederim.

bende korkardim sevdiklerimi kaybetmekten sonra dünyaya şöyle bir baktim telaşına stresine kaygisina belkide ölüm kurtuluştur her insan icin dedim
yalniz kalmaktan neden korkuyorsunuz mesela yalniz kalinca ne olacagini dusunuyorsunuz

bende korkardim sevdiklerimi kaybetmekten sonra dünyaya şöyle bir baktim telaşına stresine kaygisina belkide ölüm kurtuluştur her insan icin dedim
yalniz kalmaktan neden korkuyorsunuz mesela yalniz kalinca ne olacagini dusunuyorsunuz

bilmiyorum önceden çok yalnız kaldığım için istemiyorum belki de etrafımda halimden anlayan birileri olsun istiyorum galiba

Param olduğu sürece. Sevdiklerimin de sağ olduğunu bildiğim sürece adada bile tek başına yasarim ben .
Hic sıkıntı değil benim için .
Aksine insanlardan sıkılıyorum ben

çocukken mi yalnız kaldınız
çocukluktan kalma bir korku mu bu

sayılır. ailem tarafından hiç yalnız bırakılmadım hep ilgi gördüm ama okulda vs çekingendim çok arkadaşım yoktu. dershaneye giderdim koca dönemi arkadaşsız bitirirdim tek başıma gidip gelirdim. yurtta kaldım oda arkadaşlarımla saatimiz uymazdı onlar 1.öğretim ben 2.öğretimdim yine hep yalnızdım. ama o zamanlar kendime yetebiliyordum kimseye ihtiyacım yoktu şimdi öyle hissetmiyorum tek başıma sanki çaresiz gibiyim hemen korku basıyor engelleyemiyorum tekrar o zamanlara dönecekmişim gibi geliyor

sanki onlar öleceği için değil de ben yalnız kalacağım için korkuyorum

Dini inancınız nedir bilmiyorum ama dua edebilirsiniz.Görünen görünmeyen her şeye karşı güvenlik için çok güzel dualar var.Bir de ben okuduğum bir hadisten sonra korkunun boş olduğunu anlamaya başlamıştım.Zararı da Allah verir,faydayı da.O istemedikten sonra kimse bir şey yapamaz.O'na sığınana Allah yeter.

Ayrıca ben de zamanında bazı konularda çok gelecek kaygısı duyardım.Ya şöyle olursa,böyle olursa.Ama anladım ki o şeyler ya hiç olmuyor,ya da olsa bile o anda öyle yardımlar,sabırlar,farklı bakış açıları geliyor ki size,korktuğunuz kadar etkilenmiyorsunuz."Kervan yolda düzülür"diye bir atasözümüz var.Belki yalnız kalacağınız durumlar olabilir ilerde ama siz o zaman Yaradan sizi yalnız ve çaresiz mi bırakacak zannediyorsunuz.Kimseye taşıyabileceğinden fazla yük yüklenmeyecek.Yüreğinizi ferah tutun.

Bennde evde gece yanlız kalmaktan korkarım
Aklıma insan hırsız DEĞİL de görünmeyen seyler gelir

Dini inancınız nedir bilmiyorum ama dua edebilirsiniz.Görünen görünmeyen her şeye karşı güvenlik için çok güzel dualar var.Bir de ben okuduğum bir hadisten sonra korkunun boş olduğunu anlamaya başlamıştım.Zararı da Allah verir,faydayı da.O istemedikten sonra kimse bir şey yapamaz.O'na sığınana Allah yeter.

Ayrıca ben de zamanında bazı konularda çok gelecek kaygısı duyardım.Ya şöyle olursa,böyle olursa.Ama anladım ki o şeyler ya hiç olmuyor,ya da olsa bile o anda öyle yardımlar,sabırlar,farklı bakış açıları geliyor ki size,korktuğunuz kadar etkilenmiyorsunuz."Kervan yolda düzülür"diye bir atasözümüz var.Belki yalnız kalacağınız durumlar olabilir ilerde ama siz o zaman Yaradan sizi yalnız ve çaresiz mi bırakacak zannediyorsunuz.Kimseye taşıyabileceğinden fazla yük yüklenmeyecek.Yüreğinizi ferah tutun.

yaa inşallah. çok teşekkür ederim birazcık içim refahladı

yaa inşallah. çok teşekkür ederim birazcık içim refahladı

Rica ederim.Yardım edebildiysem ne mutlu.Şunu da söylemek isterim ki bazen geriye dönüp bakınca yaşadığım bazı olaylara;ben nasıl atlatmışım diyorum.O olayı yaşamadan bir hafta önce söyleseler "ben mümkün değil başedemem"derdim.Ama başa gelince Allah öyle yardım ediyor ki aşıyorsunuz ve çok şey öğreniyorsunuz.Ama o zaman gerekli olan geliyor.Bir hafta önce değil.Ateşin,Hz. ibrahim içine düşünce serin olması gibi...

bence nisanliniz veya ailenizden biri destek olsun, artirimli olarak yanliz kalmaya calisin, cok bunaldiginizda goruntulu konusarak atlatmaya calisin.

tamam evleneceksiniz yanliz kalmayacaksiniz ama bu fobiniz hayatinizi cok zorlastirir, yenebilecekken yenin. sonra cocuklarin yaninda yasamak isteyen huysuz yasli teyzelerden olursunuz.

Evde yanlız kalmaktan hiç korkmadım hatta hep iyi geldi bana.kafamı dinliyorum.ailemle ilgili sadece şu var bazen yanlarında olamamak beni korkutuyor sanki ben yokken onlardan birinin başına bişey gelecek(Allah korusun)benden uzakta olmaları sıkıntı.ben kendim atlatiyorum böyle anlarda kendimi telkin ederek rahatlatarak.sizinki daha ilerisi sanırım.psikoloğa gitseniz iyi olabilir

Back
X