işte bir de ben herşeye ağlarım,müge anlıyı izler,kayıplara ağlarım,kayıplar bulununca,kavuşmalarına ağlarım.
yaşlı insanlara hiç dayananam,hemen ağlarım.oğlum da biliyor bu huyumu,gelinim de öğrendi.
yani başka şeylerde kaskatı kesilip,oğluşumda oğluşum diye ağlamıyorum.bu yüzden,kişiliğimin bu olduğunu bildikleri için,daha kolay tolere edebiliyorlar beni
.bir de ağlarım dedim ama bu, şu anlama gelmesin.karısını bırakıp,benimle ilgilensin,bana vakit ayırsın diye bir şey yok.herkes evini,ocağını bilsin.zırt pırt gelmesin,karısıyla birlikte gelsin isterim.
kaldı ki,ben oğlumu çok seviyorum.o mutluysa ,mutluyum.e onun mutluluğu da,karsının mutluluğuyla doğru orantılı.demek ki önce,gelinim mutlu olmalı,sonra oğlumu mutlu etmeli,onları mutlu görünce,bende mutlu oluyorum haliyle.
hayat felsefem bu.
Ya benim annem de böyle her bi b.ka ağlar. Ben ona çok kızarım. Niye mi ? Çünkü ona babasızlıgını hatırlatıyorsunuz ! Ben de babasız büyüdüm ve hicbir zaman eksik bir yasam sürdüğümü kabul etmedim. Hani herseyi dört dörtlük ailesiniz ağlarsınız çocuk duygusalliktan der. Ama bir eksiklik bir aciziyet içinde çocuk yetistiren annelerin koca çınarlar gibi dimdik gururlu olması gerektigini düşünüyorum. Böyle bir durumunuz varsa herkesten daha gururlu orada oturmalısınız. Ben anneme çok kızardım babasızlıgımı hatırlatırdı hep bana.......
ben daha konuyu okurken, gözlerim doldu.düşün yani o kadar.
ben iğne olurken,ya da hasta olduğunda yanında ağlamazdım,zayıf görmesin beni diye.ama diğer her türlü ağladım.
üniversite kazanması var,kep fırlatma töreni var,askerliği saymak dahi istemiyorum.
32 yaşında evlendi,eşyalarını hazırlarken ağladım,ütüleyip,hurçlara koyarken ağladım,kirli çamaşırlarını koklayıp koklayıp ağladım,evlendikten sonra,odasına girdim çıktım ağladım.hatta gelinin annesi bani tuhaf bulmuştu,ben kız annesiyim,ben bile ağlamıyorum diye.
bazı anneler ağlamak için bahane arıyor galiba.biz de o kadınlardanız.normal yani.
Allah mesut etsin hem gelininiz hem oğlunuz için harika bir annesiniz.ilk zamanlar ağlıyordum ama belli etmemeye çalışarak,(ne kadar etmediysem artık)gelinim de anlamış,üzüldüğümü.hatta oğlum üstüme geliyordu,eşyaları falan toplanırken,çekmiş odaya anneni üzme ,zamanla alışır demiş.o zaman benim gönlümü daha çok kazandı,gelinim.şimdi geçti o üzülmelerim,ağlamalarım.allah onları yuvalarında mesut etsin de bir anne başka ne isteyebilir.
Ay bende oğluma karşı böyleyim.. sevgisi taşar içimden gözümden yaş olarak akar.. tıpkınızın aynısıyımKızlar normalde öyle kolay kolay ağlayamam , ağlamam
Ama öyle müge anlı izleyebilecek kadar da güçlü kuvvetli değilim.Haber izlersem ağlayabilirim
Geçen hafta cuma oğlumun okuma bayramı vardı , okuldan sadece bizim sınıf yaptı ilk çıkan oğlum oldu Atatürkle ilgili bir şiir okudu . Ben doğru düzgün bakamadım ağladım çünkü sesini filan duydum sadece.
Yarında karne alacaklar yine ufak bi gösteri yapacaklar , yine ağlamadan duracağımı sanmıyorum .
Neden böyle olduğumu anlamıyorum mesela tatile gittiğimizde aqua parktan kayarken onu bekliyorsam asağıda gözlerim doluyor gülüyorum ama illa bi damla yaş akıyor e mutsuzda değilim .
Sadece bunlarda değilim ama kolunu kırdı yakın zamanda o ne kadar çok agladıysa bende o kadar çok agladım bi türlü böyle ona güç veremiyorum o ay ay diyorsa ben ayyy ayyy diye gidiyorum . Aşı veya iğne olurkende ona destek olucam derken verdiğim tek destek beraber ağlarız madem. Bazen çoğu zaman evde televızyon acıksa müzik kanalı açık oluyor ketun biride değilim onu oynatmaya kaldırıyorsam yine aynı hemen gözlerim doluyor.
Sabahları onu kaldırırkende içim çoşuyor sevişiriz yatakta kalkmadan oy benim canım oy benim bebeğim yine gözlerim dolu dolu oluyor.
Yukarıda normalde kolay aglayamam kısmını tamamen bıtırmıs oluyorum , yakınlarımı kaybettim ağlayamadım donup kalıyorum ama işte anlattığım gibi durumlardada hemen ağlıyorum.
Okula ilk başladığında, ilk beslenmesini yediğini gösteren resimde , tenefüste onu beklerken çıktığını gördüğümde , okumayı ilk söktüğünde , hala iğne vurulurken , düştüğünde , okulda bi arkadaşı tarafından hırplandıgında , anaokulunda keza öyle yok mu benim gibi bu durumlara ağlayan ?
Gecen hafta okuma bayramı demiştim ya biz gösteride cıkan cocukların aileleri en öne oturduk gördüğüm kadarıyla bi ağlayan bendim mesela
Anne değilim ama olsaydimda cok fark edermiydi bilmiyorum. Okudukca ilginç geldi tum üyeler ve yaptiklari. D damdan özellikle sok etti.. Cocuk bu bazen biseyi tutturur, bazen küser, bazen hircinlasir, bazen ağlar vs koca kadin durup cocukla birlikte orda zir zir aglayip gunu berbat etmenin hic bir anlami yoktu bence. Bu sekilde hayat size cekilebikir geliyor mu?
Birde erkekler anlamıyor demişCuteMom anlanabilir bitarafi yok malesef yukaridaki olayın. Bence sevgiden filan değil bu davranıslar, bunlarin altinda başka sorunlar var gibi gorunuyor.
Benim annem babam çok calisirdi virt gunu zirt gunu diyip surekli okula gelemezlerdi. Gelebildiklerindeyse mutlulukla fotograflarimi ceker benimle ogunu paylasirlardi oturup ağlaşmadık hiç.
Bazen duygulanilir ve goz yasini tutamazsin duygusal insansindir herkes taş gibi duracak degil yani kisilik meselesi ama okudugum cogu durum anormal ruh halleri. Hele bahsettigim damdan arkadaş işin zirvesinde. 15 gunluk tatilde, tatilin son gunu esi son kez denize girip gelecekmis. Cocuk bunu duyup, ben niye denize giremedim diye aglayinca, damdan arkadasinda insanlarin icinde cocukla birlikte aglamasi filan.. cidden eşi yonunden bakinca, boyle davranmak enerji emicilikten başka birsey degil.Katılıyorum, 2 yaşında oğlum var evet gözümün dolduğu gururlandiğim vay be dediğim anlar oldu ama zırıl zırıl aglamadim
Bide ben gereksiz ağlamaktan korkarım ağıt ağıt getirir derdi anneannem belki ondan
mesela o ağlama biraz da kişilik yapısı biraz da hormonal de oluyor
regl yakınsa en ufak şeye ağlayabilirim mesela
ama o gösteri vs beni ağlatmaz da oğlumun gerçekten istediği bir şey varsa dudak bükmesi ağlatır
geçen sene 20 gün tatil yaptık, son gün gelecektik
eşim gidip son bir kez denize gireyim dedi ama oğluma söylemedi oğluma da denize girecek miyiz dedim yok dedi
ama o babasının denize girdiğini duyunca çok bozuldu
kızdı ağladı o giriyor madem ben neden girmedim dedi ki ben eşime bu tepkiyi bildiğim için sen arabaya eşyaları yerleştirdim de demiştim
sonra ağladı vs ve ben de başladım ağlamaya şimdi bile burnumun direği sızladı
çünkü o kadar günkü tüm eğlence tüm güzel anılar bu son dakika golü ile silindi
tabi eşim bir de bana kızdı sen ne ağlıyorsun insanların içinde ne var bunda ağlanacak diyeee
biz oğlumla tekrar denize girdik vs sonra yola çıktık ama o kırgınlık farklı bir şeydi
ben bu ve benzer olaylarda ağlıyorum ya da ne bileyim mesela annesi gösterisine gelemediği için ağlayan çocuk varsa ona ağlarım da ayyy benimki büyümüş de gösteri yapıyor diye ağlamadım henüz
İlk kez bir yorumunu anlamadım cidden oğluş neden ağladı sen neden ağladın? Denize girecek miyiz demişsin hayır demiş üstelik, bilemedim
Bazen duygulanilir ve goz yasini tutamazsin duygusal insansindir herkes taş gibi duracak degil yani kisilik meselesi ama okudugum cogu durum anormal ruh halleri. Hele bahsettigim damdan arkadaş işin zirvesinde. 15 gunluk tatilde, tatilin son gunu esi son kez denize girip gelecekmis. Cocuk bunu duyup, ben niye denize giremedim diye aglayinca, damdan arkadasinda insanlarin icinde cocukla birlikte aglamasi filan.. cidden eşi yonunden bakinca, boyle davranmak enerji emicilikten başka birsey degil.
Kızzz damdan,bir de yerlere yatıp bacaklarını çırparak mı ağlayacaktın?:))gözünden yaş gelmesi bu durum karşısında fazla iken:)))ben de öyle tepine tepine ağlamadım canım
gözümden aşağı yaşlar süzüldü
Korktum resmen üyelerin yazdıklarından. Çok ilginç, değişik, garip. Ne desem bilemedim. Sonra vay efendim bu çocuklar neden annesine bağımlı. Bu tavırların aynısını oğlu 18 yaşına gelmiş muvekkilimde gordum. İçler acisiydi, bir de bana soruyor haksız mıyım ama o benim biricik oğlum diye. Okulda bir kız oğlusunun peşinde dolaşıyormuş zamanı değilmiş onu anlatıyordu :)) Yemin ederim agzim bir karış açık izlemiştim diyaloglarını. Bu ailenin gelini kim olacaksa Allah kurtarsın dedim içimden. Her şeyin bir dozu olmali bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?