Önceki konunuzuda hatırlıyorum. Abi o babanın evladı da siz değil misiniz. Yerinizde olsam mahkemeye verir hakkımı alırdım. İlerde doğacak çocuklarınızın bile hakkı var orda.bu yazı bir iç döküş aslında yıllardır içime oturan , gücüme giden..Ben babamı 4 yaşında kaybettim annem halam babaannem buyukbabamn elinde büyüdüm abim babam öldüğünde 11 yaşındaydı. Küçükken anlamadım meğersem ben özellikle halam tarafından hep ayrımcılığa mağruz kalmışım büyüdükçe anladım bnu halam butun mal mülk her şeyini abime verdi babamdan kalan 3 daireyi 1 tanesini bana verdiler ses etmedim ilk başta köydeki evi tarlaları verdiler dayanamadım ben üvey evlat değilim diye haykırdım kötü oldum yenge hnm alttan altta abimi oymuş kiram için ypk borcum var araba aldık vs vs diye abim kirayı aldı benm dairemn .. şimdide memlekette ev aldı abim gözüm yok iyi olsunlar 3+1 halam annem hepsi birlikte oturacaklarmış .. ama çok kırgınım çok gücendim şimdi yeni evlendim bağıra çağıra kiramı aldım abim bi kere olsun arkamda durmadı bu da cerkesşn hakkı demedi ne halamı ne karısını susturmadı para geliyor ya beni hala abi düşünmemiş el kızına ne doğal olarak.. tek kızdığım nokta bunları kendisine hak görmesi hakkım demesi elbette bu cesareti halamdan alıyorlar ama abimde adam değilmiş annem sessiz bi kadın kendini savunamıyor benmde gücüm bi yere kadar yetiyor mahkemeye gitsem alırım çatır çatır ama Allaha havale ettim. İşin ilginci abimi halamı aramak içimden gelmiyor en son abim beni aradığında hayırsız dedi aramıyorsun onun üzerine 1 kere aradım bitti. Bi daha aramak gelmedi içimden halam beni arıyor.. kışın birlikte oturacaklar yazları annem halam kendş köyündeler şimdi öğrendim ki annemden, hala 2 yegenm arasıdna da ayrımcılık yapıyormuş (1erkek1kız) evlendm mutluyum huzurluyum eşimden yana sıkıntım yok şükür ama aramak sormak hiç içimden gelmiyor öyle ki o kadar yorulmuşum ki soğumuşum ki sadece annemi arıyorum her gün . 3 ay geçti herhangi bir özlem bir şey yapmak içimden gelmiyoryani ilerde ne olur bilmiyorum kendi kendilerine soruyor mudur abi bu kız neden aramıyor sormuyor kendisini bi sorgulama var mıdır acaba merak ediyorum . Her şeyi herkesi allaha havale ettim bu sadece içimdekiler benmdr hatam var hakkımı aramadım sustum daha çok ..
Çok haklısınız . İçimde kaldı benm canımı acıtan kısım bunları anlamamış olmaları insan demez mi ben bu kızın hakkını yiyorum diye düşünmezmi korkmaz mı Allah'tan benmde çocuğum var demez miÖnceki konunuzuda hatırlıyorum. Abi o babanın evladı da siz değil misiniz. Yerinizde olsam mahkemeye verir hakkımı alırdım. İlerde doğacak çocuklarınızın bile hakkı var orda.
Rlbette değilşm muhtaçlık değil bu nasıl olurda anlamazlar anlamıyorum güya Allah'tan korkuyorlrMedeni kanun diye bir şey var kimsenin vicdanına muhtaç değilsin dava aç.
Evet açtım içşmdr yaradır çünkü zaman zaman hortluyor ..bi tavırları yok abimi şiödi arayayım canım diye açar halam 3 aksamdan bir ararDaha öncede böyle bi konu açmıştın galiba okurken hatırladım. Evlenmişsin zaten artık huzurluysan eşinle gerisi bos. Bosver geçmişi düşünme anneni her gün ara ihmal etme. Abine de halana da tavırlarına göre karşılık ver. Dairenin kirasını almısssın sanırım geri bir daha verme abine. Bu durumları da daha düşünme bosver
Bu kadar duygusal olmayın ilerde sizinde cocuklarınız olucak hakkınızı alın bi güzel yiyin hayat kısa Ve güzel size iyi gelmeyen herkesi çıkarınÇok haklısınız . İçimde kaldı benm canımı acıtan kısım bunları anlamamış olmaları insan demez mi ben bu kızın hakkını yiyorum diye düşünmezmi korkmaz mı Allah'tan benmde çocuğum var demez mi
Yeni üyeyim evet ilk defa açtım ama ilk konumda yada daha önceden de açmıştım bu konuyu 15-20 gün belki 1 ay önce fln ama yeni üyelik derken anlamadımBu konulari yeniden acmak icin yeni üyelik mi aldiniz ,siz evlenene kadar da ne çok dinledik bunlari
Duygusallık değil bu aslında şuan zaten soğudum yani içerledim yaşadıklarımı yaşatılanları benm demek istediğim insan hiç mi anlamaz hiç mi sorgulamaz kendini düşünmez yani bu kız neden aramıyor neden acaba? Ben zaten hayatımdan çıkarmış gibi bir şeyimBu kadar duygusal olmayın ilerde sizinde cocuklarınız olucak hakkınızı alın bi güzel yiyin hayat kısa Ve güzel size iyi gelmeyen herkesi çıkarın
Aslıjda onlara en buyuk cezayı veriyorum arayıp sormuyorum beni kaybettiler bu yuzden soğudum herkes zamanla özlersin diyor ama bende o yok 3ay geçti annem haricimde kimseyi özlemiyorumBal gibi anlıyorlar da işlerine öyle geliyor.
Abin adam olsa bırak malı mülkü ki, yaptıkları hırsızlık, nasılsın bir ihtiyacın var mı diye sorardı.
Akıl edemiyor mu sence.
Her b.ka aklı eriyor ama.
hakkını almalısın. Yanlarda mı kalsın.
Sana değer vermiyorlar evlat yerine insan yerine koymuyorlar. Neden üzülüp kendine açıyorsun. Hakkını al.
Elimdekini vermem artık laflarımı söyledim durup bi düşündü zaten soğuktum iyice soğudum bazı akrabalarım bile buyuk teyzem olsun farkında olayın kuzenim bile ben hayatta gitmem evine kızın hakkını yediler abi olacak bir de diyor Allaha havale ettimAç davayı al hakkını onların vicdanını beklersen elindekini de alırlar. Seni gayet dışlayıp değer vermiyorlar. Hak nedir bilmiyorlar ki hakkını yiyorlar. O seninde babandı ve senin de hakkın var kimsenin vicdanının keyfini çekmek zorunda değilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?