BENİM İÇİN EMPATİ YAPIP YORUMLAR MISINIZ?

matruj1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2018
1.396
1.820
63
Merhabalar bu yıl tayin nedeniyle il belirlememiz gerekiyor kızlar ama biz çok kararsız kaldık. Eşimde bende 9 yıllıdr çalışıyorz.bu süre içinde hep aileden uzak yerde çalışmak zorunda kaldık 2 cocugumz var 5 ve 1 yaşında. İkimizde vardialı çalışıyorz haftasonumuz fln yok yani. Çok değil ama ayda 2 veya 3 kerede olsa birkaç saatlığıne eşimle çalışma saatlerimiz çakışıyor gece veya haftasonu ikimizinde çalıştığı zamanlar oluyor cocukları bakıcıya veya birilerine rica etmek zorunda kalıyorz. Bu yıl eşimin ailesinin yaşadığı şehri tercih etme hakkımız var annemin olduğu yer olmuyor malesef ama eşimin memleketi de annemlere 1.5saat uzaklıkta yakın yani. Çok kararsız kaldım kızlar kv görümce elti eşimin yengeler vs hepsi bu şehirde bunlarla aynı şehirde yaşamak zor mudur? Hiç biriyle sıkıntım yok ama şimdiye kadar hep uzak şehirde yaşadığım için diye düşünüyorm yakın olursam sorunlar yaşar mıyım? Eşim çocuklar için iyi olur gidelim diyor ama istemiyorsan karar senin diyor o da çok kararsız yani? Siz olsanız benim yerimde çalışan ve çocuklu ne yapardınız eşininizin akrabalarının olduğu şehri tercih eder miydiniz?değerli fikirleriniz için şimdiden teşkler:KK68:

şunu diyim ne kadar uzak o ladar iyi inan gidersen bin pisman olma ihtimalin cok yuksek cunku sen simdi çekirdek aile olmaya kendi kararlarıni almaya aliskinsin ama oraya gidince illa mudahele gelip gitmeler kalabalik toplantilar olucak severim ben dersen git yok yapamam dersen baska şehri seç derim

Bizde eşimle vardiyalı çalışıyoruz hafta sonu dahil.aynı şeyi bizde düşünmüştük ailelerden birinin olduğu şehre taşınmayı.Fakat herkes iki tarafa da uzak olun huzurunuz bozulmasın dedi.Hatta eşimin teyzesi de.Bizde vazgeçtik şükür gayet iyiyiz biliyorum çocyk konusu çok sıkıntı ama ona da iyi bir çözüm bulursanız hallolur.Tabi bu bizim kararımızdı en iyi karar sizin ki.

Aradaki mesafeyi koruduktan sonra bir sorun olmaz. Nasil insanlar? Cok sık gidip gelirler mi? Esiniz sizin arkanizda durur mu? Ben esimin ailesinin oldugu ildeyim. Bebegime babaannesi bakiyor. Aramizda baya sorunlar oldu cunku mecburen surekli dipdibeyiz. Ama bu durumda esim hakli oldugum noktalarda beni destekledigi icin su an sorunsuz devam ediyoruz. Diger akrabalari da ayda yilda bir gelir evime. Biz israr ederiz gelin diye artik. Ikimiz de calistigimiz icin rahatsiz etmek istemezler. Ben cok sorun yasamiyorum yani. Cocuklar icin iyi olacagini dusunuyorum. Hem sizin icin de iyi olur. Cocuklari guvenle emanet edip esinizle disari cikabilirsiniz. Ben aksam bebegin uyumasina yakin esimle sinemaya gidebiliyorum. Baska ilde olsam bunu nasil yapabilirdim ki?

Öyle bir durum dimi bizde mi bir sıkıntı var bir türlü karar veremiyoruz diyordukk:))
Hayır haklısınız çocuklar için vazgecemeyecegimiz hiç birşey yok.Yerinizde olsam beni eşimin ailesinin olduğu sehre götürecek tek kuvvet çocuklarim olurdu.Yanlış anlasilmasin kötü insanlar oldukları ićin değil ama uzaklık bazen sagliklı iliskiler yaratır...Bazı konular için tavır koyabilirim,mesafemi korurum derseniz hayırlısı olsun derim.

Empati yapiyorum. Ne esimin ne de kendi akrabalarimin oldugu sehri tercih etmezdim. Akrabalarin evime gidip gelmesindense, bakiciya para vermeyi yeglerim.

geleceği de düşünerek karar vermek lazım.
çocuklar okula başlayınca daha çok sıkıntı çekeceksiniz.
bir daha ne zaman tayin isteyebileceksiniz?

Bebeğiniz çok küçükmüş. Kayınvalide bakabilir mi gerektiğinde ya da istiyor mu bakmak?

Çocuğunuzun kuzenleri vs. olacaksa iyi olabilir.

Siz çalışacağınız için mesafe koymanız kolay olur. Dikkatli davranırsınız ziyaret konusunda da. Baştan sınır çizerseniz herkes de ona göre hareket eder. Başta iyiyiz deyip mesafeleri aştığımız için ileride sorun yaşıyoruz. Eşinize de bu şekilde konuşursanız işiniz kolay olur.

Anneniz için de 1.5 saat gayet iyi bir mesafe. Aynı gün içinde arabayla git-gel yapılabilir.

Aradaki mesafeyi koruduktan sonra bir sorun olmaz. Nasil insanlar? Cok sık gidip gelirler mi? Esiniz sizin arkanizda durur mu? Ben esimin ailesinin oldugu ildeyim. Bebegime babaannesi bakiyor. Aramizda baya sorunlar oldu cunku mecburen surekli dipdibeyiz. Ama bu durumda esim hakli oldugum noktalarda beni destekledigi icin su an sorunsuz devam ediyoruz. Diger akrabalari da ayda yilda bir gelir evime. Biz israr ederiz gelin diye artik. Ikimiz de calistigimiz icin rahatsiz etmek istemezler. Ben cok sorun yasamiyorum yani. Cocuklar icin iyi olacagini dusunuyorum. Hem sizin icin de iyi olur. Cocuklari guvenle emanet edip esinizle disari cikabilirsiniz. Ben aksam bebegin uyumasina yakin esimle sinemaya gidebiliyorum. Baska ilde olsam bunu nasil yapabilirdim ki?
Çok gelip gitmezler gibi yanı uzak şehirlerde olduk hep net birşey diyemiyorum ama telefonla aramaları bile şuan ayda 2 veya 3 kere öyle eşimide benide hergün aramazlar bende çok aramam. Eşim ailesine karşıda sakın uysal bir yapısı var yeri gelirse karşılarında durubilir mi bilemiyorum bugüne kadar hiç annesini babasını kırmamış biri ailesinden kimseye sesini bile yükselttiğini duymadım gerci bu yapısı herkese karşı öyle bana karşı da

Çok gelip gitmezler gibi yanı uzak şehirlerde olduk hep net birşey diyemiyorum ama telefonla aramaları bile şuan ayda 2 veya 3 kere öyle eşimide benide hergün aramazlar bende çok aramam. Eşim ailesine karşıda sakın uysal bir yapısı var yeri gelirse karşılarında durubilir mi bilemiyorum bugüne kadar hiç annesini babasını kırmamış biri ailesinden kimseye sesini bile yükselttiğini duymadım gerci bu yapısı herkese karşı öyle bana karşı da
Ailesi de ayni yapiya sahipse cok sorun yasamazsiniz diye dusunuyorum. Benim kayinvalidem zor bir insan, ben de oyleyim. Karakterlerimiz cok zit. Konu acmistim bununla alakali. Biz hem benim ailemle hem de esimin annesiyle (babasi vefat etmis) ilgili sorunlar yasadik. Birbirimizin arkasinda durmayi bildik. Yoksa diger insanlar icin affi olmayan laflar duydum. Esim icin affettim ve tekrarlamadigi icin idare ediyorum. Bir ailenin ayakta durmasi icin bunlar önemli

Merhabalar bu yıl tayin nedeniyle il belirlememiz gerekiyor kızlar ama biz çok kararsız kaldık. Eşimde bende 9 yıllıdr çalışıyorz.bu süre içinde hep aileden uzak yerde çalışmak zorunda kaldık 2 cocugumz var 5 ve 1 yaşında. İkimizde vardialı çalışıyorz haftasonumuz fln yok yani. Çok değil ama ayda 2 veya 3 kerede olsa birkaç saatlığıne eşimle çalışma saatlerimiz çakışıyor gece veya haftasonu ikimizinde çalıştığı zamanlar oluyor cocukları bakıcıya veya birilerine rica etmek zorunda kalıyorz. Bu yıl eşimin ailesinin yaşadığı şehri tercih etme hakkımız var annemin olduğu yer olmuyor malesef ama eşimin memleketi de annemlere 1.5saat uzaklıkta yakın yani. Çok kararsız kaldım kızlar kv görümce elti eşimin yengeler vs hepsi bu şehirde bunlarla aynı şehirde yaşamak zor mudur? Hiç biriyle sıkıntım yok ama şimdiye kadar hep uzak şehirde yaşadığım için diye düşünüyorm yakın olursam sorunlar yaşar mıyım? Eşim çocuklar için iyi olur gidelim diyor ama istemiyorsan karar senin diyor o da çok kararsız yani? Siz olsanız benim yerimde çalışan ve çocuklu ne yapardınız eşininizin akrabalarının olduğu şehri tercih eder miydiniz?değerli fikirleriniz için şimdiden teşkler:KK68:

Ben tercih etmezdim. Rahat kafan dert sahibi olabilir.. Bu zamana kadar idare ettiyseniz şimdiden sonra da idare edebilirsiniz.. Bir şehir tercih edeceksem görmek ve yaşamak istediğim şehri seçerdim.

Hayır haklısınız çocuklar için vazgecemeyecegimiz hiç birşey yok.Yerinizde olsam beni eşimin ailesinin olduğu sehre götürecek tek kuvvet çocuklarim olurdu.Yanlış anlasilmasin kötü insanlar oldukları ićin değil ama uzaklık bazen sagliklı iliskiler yaratır...Bazı konular için tavır koyabilirim,mesafemi korurum derseniz hayırlısı olsun derim.
Benim de tek düşüncem çoçuklar yoksa ailesi dünya iyisi insanler bile olsa çoçuklarım olmaasaydı veya 15 /16 yaşlarında yetişkin olsaydı asla gitmezdim

Son düzenleme:
geleceği de düşünerek karar vermek lazım.
çocuklar okula başlayınca daha çok sıkıntı çekeceksiniz.
bir daha ne zaman tayin isteyebileceksiniz?
Evt bir daha 10 yıl tayin isteyemeyeceğim. Büyük iki yıl sonra okula başlayacak her haftasonu tatil sömestri yazın 3 ay tatil olacak. Ve 13/14 yaşlarına kadar evde yalnız kalaileceğini sanmıyorm. Bilmiyorm abartıyır muyum ama?

Ortalık karışır

Bebeğiniz çok küçükmüş. Kayınvalide bakabilir mi gerektiğinde ya da istiyor mu bakmak?

Çocuğunuzun kuzenleri vs. olacaksa iyi olabilir.

Siz çalışacağınız için mesafe koymanız kolay olur. Dikkatli davranırsınız ziyaret konusunda da. Baştan sınır çizerseniz herkes de ona göre hareket eder. Başta iyiyiz deyip mesafeleri aştığımız için ileride sorun yaşıyoruz. Eşinize de bu şekilde konuşursanız işiniz kolay olur.

Anneniz için de 1.5 saat gayet iyi bir mesafe. Aynı gün içinde arabayla git-gel yapılabilir.
Kv biraz yaşlı 55 yaşında belki bakar ama ben o şehre gitsemde 8-5 şeklinde bir bakıcı veya kreş olck mutlaka tamamen kv baktırmayı düşünmüyorm sadece haftasonu veya çalışdığımız gecelerde bırakmak istiyorz. Cünkü plansız nöbetlerimizde fln daha çok yıpranıyoruz ne yapacğz cocukları diye

Ben kvme kızdığım zamanlar olsa da çalıştığım için kızımla ilgili çok desteğini gördüm hala görüyorum mesela sömestrda o bakıcak yine,tam gün özel okulda ama yine de hasta oluyor tatil oluyor kar tatili oluyor hep ihtiyacın oluyor,yardımcı oluruz diyorsalar ben yakında olmayı tercih ederim hoş biz dipdibeyiz o kısım pek hoş değil bi on on beş dakika araba mesafesi olsun aranızda

Back
X