Benım kardeşlerım neden böyle çok uzgunum ?

gamlibaykusw

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2025
23
6
3
30
Bız 4 kız kardesız.kardeslerımın hepsi evli .ben daha önce evlendım ayrıldım .kardeslerımle konuştuğum bır grubumuz var .bazen geyık yapıyoruz konuşuyoruz falan .fakat benı çok üzüyorlar .ben boşanma aşamasında ıken evlı olan kardesım kocasıyla resım paylaşıyor koyuyordu ıstagrama hemde gruba …kocamda kocam kocamla surdayız buradayız falan .buyuk ablamda aynı sekılde davranıyor .sureklı benı kıskandırmaya hava atmaya çalışıyorlar kocalarıyla .gruba koyuyorlar resmen .bu duruma çok üzülüyorum bır kardeş bır kardeşe bunu nası yapar aklım almıyor .ne kadar acı cektıgımı ve zor bır süreçten gectıgımı bıldıklerı halde bana nıspet yapıyorlar ..böyle kardeş olmaz olsun..o kadar kırgınımkı hepsine ..ınsanın yeri gelıyor kardesı bıle kardeş olmuyor ınsana .yalnızlıkdan geberıyorum hıcbırı bana destek olmuyor manevi anlamda .herseyı ıcıme atıyorum ınanın ben bu dünyadan bırsey anlamadım ınsanlar neden bu kadar kötü .gerıde anne babamın üzülmeyecegını bılsem ölmek ısterdım o kadar nefret ettım bu dünyadan ..hersey boş hersey yalan ..ama sız sız olun kımsenın kalbını kırmayın olur mu .ve yalnız olan ınsanların yanında olun ..Benım o kadar ıhtıyacım varkı şefkate .Hıc tanımadığım bırı bıle bana ufacık sevgi gösterse şefkat gösterse “bıtanem” dese bıle o kadar mutlu oluyorum kı.cok duygulanıyorum .sevgı dılenıyorum herkesten .yolda yürürken bıle herangı bırısı bana catık kasla baksa bıle o kadar ıncınıyorumkı..dünya hassas kalpler için cehennemdır dedıklerı bu olsa gerek ..

Belki de sen onların mutluluğunu çekemiyorsun bazı insanlar sadece kötü günde ol o zaman yanında olmak ister iyi günü mutluluğu çekemez
Ben onların her zaman mutluluğunu istiyorum namazlarımda bıle dua edıyorum Allah sahıt.ama ınsan kardesının hassas dönemden gectıgını bıle bıle böyle davranır mı.gozume sokar gbı nıspet yapıyorlar çok üzülüyorum ..

Valla duanı çok içten etmiyorsun bence ben de 4 kardeşim ablam abim kız kardeşim erkek kardeşim var onların mutluluğunu nispet anlamam neden anlayayım grupta sadece sen de yoksun.

Seni kıskandırmak için yapmıyorlar bence, sadece umurlarında değil senin duyguların düşüncelerin yıkılan hayallerin onların derdi değil, onlar kendi mutluluğuna odaklanmışlar haklılar da Bu yaşananlar size birer ders sadece gün gelince sizde aynı profesyonelliği sergileyip” önce ben , benim konum değil, ben kendi yaralarımı kendim sardım onlarda bırakayım başarsın” diyebilmelisiniz. Cem karacanın söylediği şarkı var bilirsiniz belki”ana baba bacı gardaş dar gününde el olur…” demekki sistem böyle ayak uydurmalıyız

Ben böyle bakmıyorum ya olaylara, bunun sonu yok. O zaman siz de hiçbir şey paylaşmayın. Birinin evladı, birinin Anne babası yok, biri kardeşini kaybetmiş, birinin sağlığı kötü. O zaman dışarı bile çıkılmasın, kimse kimseyle konuşmasın bile. Boşanmanız dünyanın sonu değil, böyle kendinizi acındırıyorsunuz kendinize ve bu da iyileşme sürecinizi zora sokar. Herkesin hayatı kendine, empati kurmak lazım ama kaç ay ya da kaç sene? Herkesin derdi kendine yetiyor.

Onlarin fotograf paylasmasinin yada paylasmamasinin su anki durumunuza katkisi ne, biraz alginizi dagitin herkes kendi hayatini yasar ufacik bebekler kimsesiz kaliyor hayata tek basliyor kardeslerinize haksizlik yapiyorsunuz

Bence siz şu an aşırı hassas bakıyorsunuz. Siz boşanıyorsunuz diye onlar da mı evliliklerini bitirsin? Yada size yalan mı söylesinler? Onlar da mutlu demek ki. Kardeşinden boşanma aşamasında diye neden bir şeyleri saklasın , gizlesin? Nispet gibi göreceğiniz aklına bile gelmemiştir eminim.
Normal bir psikolojide olmadığınız yazdıklarınızdan belli zaten, yok çatık kaş bakana ağlıyorum, yok bitanem dediklerinde seviniyorum, kardeşim kocasıyla mutlu diye üzülüyorum. Bunlar normal değil, tamamen başka insanlara odaklı bir bakışınız var:

Allah başka dert vermesin kocan senin sectıgın adam senle geçinmedi seni bıraktı yada sen onu bıraktın ve kız kardeslerın eşleriyle mutlu die ölmek mi istiyorsun ? Kaçıncı seviye bu

Kardeşlerine kin beslemek için hayatından çıkmış kocanın sana bıraktıgı hayal kırıklıklarının arkasına saklanma . Napacaklar senle beraber senin kocanın yasını mı tutacaklar belli ki senin beklentin çok farklı ama herkesin kendı düzeni kendı hayatı kapısını kapatınca herkes kendı evinde yalnız kalıyor canım iyisiyle kötüsüyle

Deseydin ki işte beni sevmezler aralarına almazlar etmezler anlaşılabilirdin ama düşünsene sen suan onlardan sana hastalıklı bi vaka gibi davranmalarını bekliyorsun
Yanlış düşünüyorsun kardeşlerinden ve yaşamaktan vazgeçme hersey geçecek hiç bisey böyle kalmayacak sende kendın ıcın yeni bi sayfa açacaksın birgün

Çok hassas ve alıngansınız. En sevmediğim, çevremde tutmak istemediğim insan tipi. Birçok insan da benim gibi düşünüyor haberiniz olsun. Hayat zaten zor, daha da zorlaştıracak insanları çok yakınımızda tutmak istemiyoruz genellikle. Yalnızsanız bu sebepledir muhtemelen.

Dünyada ilk boşanan insan siz değilsiniz, son da olmayacaksınız. Bu kadar büyütmeye gerek yok. Herkesin, hepimizin başına gelebilir. Siz boşandınız diye millet kocasını mı saklasın, bunu mu istiyorsunuz?

Benim de ablam boşandı, ne ben ne diğer kardeşlerim bunun için kocalarımızı gözünün önünden çekecek kadar hassas davranmadık. Onun da böyle bir talebi olmadı neyse ki. Kendini bilen bir insan çok şükür.

Boşanmayı ne kadar dramatize etmişsiniz inanamıyorum, dünyanın sonu değil. Ayrıca neden kardeşleriniz size inat yapsın ki? Normal, eşleriyle olan fotoğraflarını instagrama koymak neden sizi kıskandırmak için olsun? Grupta fotoğraf paylaşmak neden şefkatsizlik olsun mesela?
Ne yapsınlar siz boşandınız diye herkes evliliğini gizli saklı mı yaşasın? Aman gamlı baykuş burada susalım, kocamız, evliliğimiz yokmuş gibi yapalım mı desinler? Bence öylesi daha art niyetli ve kırıcı olurdu, kocalarını sizden sakınıyor gibi.

Her şey çok yeni ve kocalarının reklamını da tam bu zamana denk getirmişlerse gruptan çıkın. Çok mu gerekli bacım da bacım grubu

Nasıl mutluysanız öyle davranın. Önce yaşadığınız süreci siz sindirin. Sizi anlayan insanları yanınızda tutun.

Zamanla her şey yoluna girer.

Bir de kullanıcı adınızı da değiştirmenizi tavsiye ederim. Bu isimle buraya girmek bile ruhunuzu yorar.

Bence siz hassas dönemde olduğunuz için size öyle gelmiş olabilir. Kötü miyetle yaptıklarını düşünmüyorum açıkcası

Daha önce nasıldı aranız ?

Aralarına almıyorlar doğru düzgün arayıp sormuyorlar nasılsın demıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…