Benim maaşım 3 bin eşiminki 1 bucuk

Evlenince değişir gün gelir kartınada el koyar merak etme hatta sıkıntı çektikçe senin yüzünden geldim buralara der.malesef bu işler böyle

bak ne yapın
bir banka hesabı aç kendine 1500 kendin ve ileride olacak olursa çocukların için birikim yap
1500 senin maaş+1500 onun maaşıyla da geçinin gidin
ne olacak yani

Bende cok sevdim bu fikri.

Ayrica konu sahibi Guzelseylerolsun88 sen demedinmi " esin kac maas aldigimi bilmiyor" diye?
Hala bilmiyor sanirim.
Laf arasi mesela mesleginden konu ac ve " pekte fazla kazanmiyoruz, 1500 anca felan" de. Bu cumlenin ardindan oda 1500 sanar seninkini.
Bu yalana girermi bilemedim.

Nilanlısının şuanda duygu karmaşası yaşadığını düşünüyorum,fazlaca gururluda olabilir,onlar henüz "biz" olmadı,evlenince bu düşüncelerinin değişeceğine eminim,nişanlılık ve evlilik çook farklı şeyler..

Birkaç sene için neden düzen bozduruyorsunuz ki? Evlenin sıkın dişinizi tayin hakkı gelince gidin nişanlınızın yanına. İstanbulda yaşanır mı 4,5 u bırak 14,5 olsa yaşanmaz.
Bende eşimden 1000 km uzakta bi yere atandım 2 sene ayrı kaldık hamile kaldım gittim geldim en sonunda birleştik. Benim eşimde esnaf asla ona düZen bozduramazdım. Erkekler bu para konularında altta kalmayı pek kabullenemezler

Tavsiyem kimse bozmasın düzeni evlenin eşinizin yanına tayin alın daha rahat şartlarda yaşarsınız

Değişir canım değişir. Ben de nişanlım da öğretmeniz. Zamanla birbirimize para konusunu sorun etmemeye başladık. Her şeyimiz ortak. O bana kartını verir. Ama benden asla istemez. Sen sen ol asla kart felan verme. Bırak şimdilik nasıl yapmak istiyorsa yapsın. Sen de biriktir ikiniz için parayı. Amaaan tel derdiniz bu olsun güzelim c

Sadece merakımdan soruyorum. Önceki konunuzda ben ebeyim demişsiniz, şimdi hemşireyim diyorsunuz. Çarşaf meselesini nasıl yanlış anlamışsınız? Böyle birşey zihniyetle ilgilidir nasıl yanlış anlaşılabilir? Hadi o mesele çözüldü diyelim, zihniyet degismedikten sonra ne çare? Diğer yazdığım yoruma da cevap vermediniz ama ben kadınların böyle ezik ezik davranmasına dayanamıyorum. Israrla uyarmaya devam edeceğim. Kendinize bunu nasıl yapıyorsunuz?!

Bunu sorun yapan birisiyle evlenince daha çok sorun yaşayacağınız kesin.
Neyin gururu bu bilmiyorum ama nişanlınız saçmalıyor

Ya şu banka kartını ne kadar abartıyorsunuz. Online bankacılık diye bir şey var. Eşimin kartı da bende ama o parayı yinede harcıyor. Benim maaşım da ben de ana İkimizin parası ortak. Bu nasıl evlilik kimse kocasına karısına güvenmiyor?

hi ç kimse ama hiç kimse için
"asla yapmaz değişmez " deme
bizim erkek milleti nasil beceriyolar bilmiyorum ama cidden 360 derece dönüyolar.kendi eşimden biliyorum
o romantik gezmeyi seven adam gitti yerine odun gezmeyi hic istemeyen sadece cani sıkılınca anasina gitmek isteyen bi adam geldi.zar zor geziyoruz o da oflaya puflaya yani
senin konun heleki cok zor simdiden yok senin maasina ellemem falan.oyle bisey olmadi imkansiz zaten mecbur senin maasini da harcamak zorunda kalcaksiniz gecim sıkıntısıni gorunce
sen sakin bi erkek icin isinden vazgecme taviz verme bu konuda.
maas kartini da sakin ama sakin verme

Gurur yapmış.
Sende tatil hediye edersin sürpriz falan yaparsın. Paran biriksin illaki lazım olur. Eviniz yoksa kirada oturacaksınız. 1500 liraya geçim olur ama biraz zor.

Valla simdiden maas kompleksine giren bir adam evlendikten sonra da seni altta kalmamak için döver. Sesini bile yukseltemezsin.benden söylemesi. Gurur yaptığını varsayarak konuşuyorum. Bana kalirsa gurur da değil bu.senin paran da pulun da gözü var.sürekli maas konusunu açması son derece şüpheli.ilerde yapacaklari icin altyapı kuruyor simdiden. Daha evlenmeden yok senin parani biriktirelim yok şöyle böyle yapalim.normal gelmedi bana yani

Ay cok mu olumsuz konusmusum ne?

1)Kartını asla verme.
2)Ayni cati altina girmedikten sonra evlenecegin kisi degisecek mi degismeyecek mi? Asla emin konuşma.
3) Erkek milletine fazla rahatlık vermeyeceksin. Madem durumu iyi sen onun yaşadığı sehirde bir iş bul kendine
4) Hadi olduda Istanbula geldiniz diyelim esin maasi dusuk oldugu icin kendini senden asagida hissedecek ve davranislariyla yada farkli sekillerde ezmeye calisacak ( simdiden bunun sinyallerini vermeye baslamis buna dayanarak soyledim)

Hiç de olumsuz değil.Birilerinin böyle şeylerin yaşanabileceğini söylemesi lazım tabi Arkadaşım

Aclik siniri 1.500 zaten ama canin askin gerekirse ac yatirir en kotu sartlarda yasatir seni yinede maasina dokunmaz. Dese ki ben ek is de yaparim, seni muhtac etmem kimseye anlicam.
Ama erkek daha cok kazanir, onemli olan egosu

Siz 1000 TL lik bir işe girersiniz ,olur bu iş.Sonuçta ,onun maaşı çok olacak!Hey Allah'ım ya!Gözünüzü açın lütfen.Tecrubelere kulak verin ,evlenmeden çokça düşünün tartın.Olmaz dediğimiz neler oluyor.
Ayrıca eşlerin birbirine güveni ne zamandan beri maaş kartlarıyla sınanır oldu? Parayı kazanan benim,benim emeğim,benim işim;benim kartım ama bizim hayatımız.Ne zamanki;bu nüans anlasıldı, evlilik o zaman evlilik olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…