Benim marifetli (!) eşim...

Yani adam sürekli arıyormuş ya arkadaş bir şans daha verdiğinde belki farklı olur. yok olmazsa artık oda konu sahibinin bileceği bir iş.

ama ne için aradığını bilmiyoruzki
ikinciside anladığım kadarıyla adam suç işlediğini kabul etmiyormuş bile
yanlış anlamışsam özür dilerim

Canım neler diyorsun sen.hiçbirşeyin çaresi yok mu?sanıyorsun.bu esın bile olsa deger mı?senin ve cocuklarının yasamı bu kadar mı degersiz.belki suan kendini güçsüz hissediyorsun ama topla kafanı salma kendini.aksine daha güçlü ol.madem sıfırdan başlamak istiyorsun birseyler yap.olmaz diyip kesip atma.belki depresyondasindir ondandir çıkış yolu bulamaman doktora git.icini anlatınca rahatlatsın belki.esın burda olsa yemin ettim kolundan tutar çeker getirirdim seni.sen zor olanı yaptın 5sene sabrettin.ben bu kadar güçlü değilim çektim geldim,tr gitmek zorunda kalırım diye cocuk bile düşünmüyorum.insan en dipteyken sonra öyle bir saha kalkıyor ki sende bı gün gözünü karartacaksın ama ölmek icin degil yeniden herseye başlamak icin.gecen hafta ne kadar kararliydin nasıl bir anda bu kadar umutların kırıldı anlamadım.hersey seni hirslandirsin daha da güçlü ol.bu sekilde vazgeçmek olmaz.

Ben olabilirliği olan birşeyden bahsetmek istiyorum.
Eşi iyi bir iş bulmuş. Geliri iyi olan yani.
Türkiyeye döndüğünde iş kaygısı duymuş ve bu nedenle orda çalışmaya devam etmiş olabilir.
Bu arada maaş eşinin hesabına yatıyor. Yani ekstra bir geliri yok orada başka biriyle hayat kurmak için.
Orda nette hatalar yapmış. Netin olmamasını eşinin şüphelenmesini engellemek için saklamış olabilir. Doğru mu değil. Ama erkek nihayetinde.
Bundan sonra adamın yapacakları yön verecek aslında evliliklerinin devamına.
Adam inkar ederek, ya da pişman olduğunu dile getirmeye çalışarak, günde 30 kere arayarak belli ediyor.
Tamam boşanalım olsun bitsin demiyor ki. Eğer özgürlük olsaydı, iyi bir geliri var bitirebilirdi.
Bu düşüncelerim kesinlikle adamın haklılığı ya da onu savunduğum için değildir. Bu konuda saldırılmasın bana.
Adam hemen idam edilmesin diyedir.
Bundan sonra adamın yapacağı kesin dönüşle ailesinin yanına dönmektir.
Önce bu bir netleşsin sonra bu evlilik yürümeli mi o konuda düşüncelerimizi söyleriz

arkadaşın diğer konularını okudunuz mu

arkadaşın diğer konularını okudunuz mu
hangi konumda kafanıza ne takıldı sorarsanız cevaplarım. tutarsız bir ifadeye mi rastladınız yoksa yalan söylediğimi mi düşünüyorsunuz? yeterince açık herşeyi anlattım anlamadıysanız tekrar ederim buyrun bekliyorum hayırlı geceler

merhaba
beni hatırlarsınız. eşim 2 yıllığına kazakistana gitti ve 5 yıldır dönmüyor diye konu açmıştım. bu siteden bazı arkadaşlarımız sayesinde eşime biraz daha yaklaştım sanki. yani benden gizlediği pek çok şeyi öğrendim. ama beni en çok yaralayan ise tamamı rusça bir sitede kendine sayfa açmış resim koymuş düşük ahlaklı bayanlarla ağız sohbeti yapmış. bunları gözümle gördüğümde ne oldu biliyor musunuz? çok afedersiniz ama çok uzun bir süre kustum. lavabodan çıkamadım beyin kanaması geçirdiğimi düşündüm. bir çevirme sitesi aracılığıyla ben rusça olan bu sayfayı resmen hatmettim:( ve yüzleşme anı... inkar etti sonuna kadar. ben değilim o dedi. " ama ismin soy ismin ve resmin var" dedim yok inkarda... oturdum tek tek okudum yazışmalarını ona telefonda. bu kez dedi ki " tamam o benim ama sandığın gibi değil " bir şey sanmadım dedim bu kadarı bile beni yıkmaya yetti çünkü.... bana hep derdi ki burda dağın başında yaşıyorum internet bağlantımız yok. varmış. o rus hatunlarla konuşmak için her saat girmiş nete ve konuşmuş zaten. ama ben ve yavrularım onu bir defa kameradan görme bahtiyarlığına erişemedik maalesef... bu üyeliği kapatacaksın diyorum nasıl kapatılacağını bilmiyormuş(!) en son dedim ki artık " ya 15 dk içinde sen bu üyeliği kapatırsın ya da ben adım ve soyadımla üye olurum. senin dudağını uçuklatacak resimler koyarım her yazana da cevap veririm" 15 dakika dolmadan kapandı üyelik daha doğrusu aldı resimleri. ismi duruyor görüyorum. tamamı rusça ama mantığı facebook gibi yani öyle düşünün. özel mesaj yollansa göremem yani artı başka bir isimle açsa gene bulamam. bende oraya rus ismi ve fake bir resimle üye oldum ve açıktan asıldım ona ama cevap vermedi ya şüphelendi bilmiyorum anlamadım artık. şuanda küsüz. gitme planları falan tamamı suya düştü. onun ailesine sorarsanız büyütecek bir şey yok. bana sorarsanız dünyam yıkıldı. beni o kadar çok aradı ki açmadım açmayacağım çok uzunca bir süre onunla konuşmayı düşünmüyorum. bu olayın etkisindende kurtulamadım. en son ona aramamasını söyledim ve dedim ki bu bir sınavdı sen temiz kalamadın ben kaldım hamdolsun...yaşadığım acının tarifi yok inşallah rabbim yardım elini uzatacaktır amin...

neye şaşırdın ki bu kadar.
sovyetlerden beri kazakistan ruslarla dolu.
o kadar rusun olduğu bir ülkede eşin 5 senedir her gece yüzünde tatlı bir gülümsemeyle seni ve bebeğinizi düşünerek uykuya mı dalıyor sanıyorsun?
insan 5 yıl boyunca kendini nasıl bu kadar kandırır, nasıl bu kadar iyimser olur aklım hayalim almıyor.
senin eşin gibi çok adam duydum ama, hayatımda senin gibi iyimseri ilk defa gördüm.

Gerçekten saflığınız akıl alır boyutta değil. :53:
Adam çoktan sizden vazgeçmiş siz hala o adresi kapatmazsan onu yaparım, şunu yaparım vs. demişsiniz.
E bugün kapattı onu, yarın ne olacak?
Zaten sizden 5 yıldır ayrı olan adam çoktan yapmıştır yapacağını ve yapıyordur da.
Siz şimdi internet yazışmalarına mı takıldınız?
5 yıllık uykunuzdan uyanmanın vakti geldi de geçiyor...
Çok yazık.

hala zannediyor ki adam sadece internette yazıştı, hiç gerçekten aldatmadı sanıyor.
insan eşinin ihanetiyle kolay kolay yüzleşemez ama senammm çok uç boyutlarda bir örnek
önüne video görüntüsü koysan "aa montajdır" diyecek
5 yıl yahu, 5 yıl
5 yıl boyunca gözünü yuman 50 yıl daha yumar

hala zannediyor ki adam sadece internette yazıştı, hiç gerçekten aldatmadı sanıyor.
insan eşinin ihanetiyle kolay kolay yüzleşemez ama senammm çok uç boyutlarda bir örnek
önüne video görüntüsü koysan "aa montajdır" diyecek
5 yıl yahu, 5 yıl
5 yıl boyunca gözünü yuman 50 yıl daha yumar

ben güvendim kardeşim. söylediklerine inandım sorgulamadım ve güvendim. bu hatayı yaptım siz yapmayın olur mu? rabbim inşallah size yaşatmasın bu acıyı... hayırlı geceler

Eğer böyle bir durum ilk kez olduysa affedilebilir diye düşünüyorum..

Hatta kesinlikle affedin derim..

Buradan ''boşanmalısın, çabuk davran durma boşan '' demek kolay oluyor..

Kiimse kimseyi bilemez ve anlayamaz aslında gerçek yaşantımızı..

O yüzden tavsiyem şudur ki; telefon açmama olayını biraz daha sürdürün..

Ondan gidecekmişsiniz gibi davranın..Affetmeyeceğinizi sansın ve korksun..

Ama affedin..Sadece kaybetme korkusunu yaşatın yeter..

Yoksa boşanmak falan şuan için ilk yapılması gereken şey değil..

Umarım mutlu olursunuz..

Sevgiyle kalın..:54:

ben güvendim kardeşim. söylediklerine inandım sorgulamadım ve güvendim. bu hatayı yaptım siz yapmayın olur mu? rabbim inşallah size yaşatmasın bu acıyı... hayırlı geceler

neyse olan olmuş artık. bundan sonrası ne olacak o kısmı önemli.
oradaki zevkü sefayı bırakıp artık kesin dönüş yapıp evine çocuklarına babalık yapmasını istiyorsanız boşanacağınızı belirterek rest çekin.
orada ne işler çevirdiğini öğrenmek istiyorsanız "duydum ki orada biriyle berabermişsiniz" falan diyerek ağzından laf almayı deneyebilirsiniz.

önünüzde 2 şık var
a) baba yüzü görmeyen çocuklarınızla yalnız başınıza evli bir bayan olarak yaşamak
b) baba yüzü görmeyen çocuklarınızla yalnız başınıza dul bir bayan olarak yaşamak

konu fake değil keşke olsaydı....
sabahları böyle içim ezilerek uyanmazdım. geceleri kızlarımı yatırıp ağlamazdım. sizler belli ki çok güçlüsünüz. herşeyi biliyorsunuz küçük dağları siz yaratmışsınız. bu bana yapılanlar size yapılamaz. yakar yıkar mahvedersiniz. boşanır son meteliğine kadar alır hayatınızı yaşarsınız. yanına gider dünyayı dar eder onu rezil edersiniz. intikam alırsınız belki aldatırsınız
oysa ben...
ben ağlarım. susar içime gömülürüm evimi temizler yavrularıma sarılırım hiçbirşey yokmuş gibi davranır onları üzmemek adına gözyaşlarımı içime akıtırım. siz çok güçlüsünüz belli. ben değilim. bunun için beni suçlayamazsınız. belki çok ağır bir travma geçiriyorum. günümün büyük bölümü kusarak geçiyor. etrafımdan hiç kimseye vallahi billahi kızkardeşime bile anlatmadım ben bunu. anlatamam ben zehirde olsa yer bal yedim derim. ama dönmesini istemek yanımda olsun istemek bu yuva kurtulsun istemek suç mu? şimdi belki 30 defa arıyor açmıyorum mesajlarında özür diliyor cevaplamıyorum 6 aya kadar döneceğini yazmış ailesine de aynı şeyi söylemiş nedense buna bile sevinemiyorum. ben bende kalmadım bittim. benim aklımdan sadece ölmek geçiyor ölüp bu acıdan kurtulmak geçiyor. önce çocuklarımı sonra kendimi öldürdüğümü bu hayattan kurtulduğumu hayal ediyorum. o zaman anlarsınız konu fake değilmiş. ve devam edersiniz küçük dağlarınızı yaratmaya.....

hmmm bilmiyordum sağlık durumunuzun bu kadar kötü olduğunu...
"yeni başlangıçlar yapmayı, hayatını yaşamayı kolay zannediyorsunuz dimi, sizin başınıza gelse siz de benim gibi olursunuz" demişsiniz ama katılmıyorum. daha geçen hafta burada konu açan bir kadın msnde kocasının "karım keşke ölsede senle evlensek aşkım" yazdığı kayıtları bulup anında boşanma davası açtı. bazı şeyler sandığınız kadar zor değil, siz yeter ki sağlıklı düşünecek duruma gelin, doktordan yardım alarak bu zor günleri sakin atlatın.

Yanlış anlamayın ama bu konunun içeriğini bildiğim için ve gereken cevabımıda ilk sayfalarda yazdığım için hala konu başlığını gördükçe ruhum daralıyor.
Allah yaşadıklarınızı kimseye yaşatmasın beterinden sakınsın
İnşallah sorununuz en kısa zamanda bir sonuca bağlanır Rabbim hayırlısını nasip etsin ve umarım gücünüzü toplar doğru kararı verirsiniz

Son düzenleme:
Lütfen yorum yaparken saygıyı elden bırakmayınız.
Eleştirileriniz aşağılama,hor görme boyutlarına varmasın.

konu fake değil keşke olsaydı....
sabahları böyle içim ezilerek uyanmazdım. geceleri kızlarımı yatırıp ağlamazdım. sizler belli ki çok güçlüsünüz. herşeyi biliyorsunuz küçük dağları siz yaratmışsınız. bu bana yapılanlar size yapılamaz. yakar yıkar mahvedersiniz. boşanır son meteliğine kadar alır hayatınızı yaşarsınız. yanına gider dünyayı dar eder onu rezil edersiniz. intikam alırsınız belki aldatırsınız
oysa ben...
ben ağlarım. susar içime gömülürüm evimi temizler yavrularıma sarılırım hiçbirşey yokmuş gibi davranır onları üzmemek adına gözyaşlarımı içime akıtırım. siz çok güçlüsünüz belli. ben değilim. bunun için beni suçlayamazsınız. belki çok ağır bir travma geçiriyorum. günümün büyük bölümü kusarak geçiyor. etrafımdan hiç kimseye vallahi billahi kızkardeşime bile anlatmadım ben bunu. anlatamam ben zehirde olsa yer bal yedim derim. ama dönmesini istemek yanımda olsun istemek bu yuva kurtulsun istemek suç mu? şimdi belki 30 defa arıyor açmıyorum mesajlarında özür diliyor cevaplamıyorum 6 aya kadar döneceğini yazmış ailesine de aynı şeyi söylemiş nedense buna bile sevinemiyorum. ben bende kalmadım bittim. benim aklımdan sadece ölmek geçiyor ölüp bu acıdan kurtulmak geçiyor. önce çocuklarımı sonra kendimi öldürdüğümü bu hayattan kurtulduğumu hayal ediyorum. o zaman anlarsınız konu fake değilmiş. ve devam edersiniz küçük dağlarınızı yaratmaya.....

yazmayayim diyorum ama gercekten kendimi tutamiyorum...
hala geri donmesinden bahsediyorsunuz...
bu adam 5 yil icinde sizi aldatmistir...
nete oraya buraya fotolarini koymus kadinlarla muhabbetini baya ilerletmis, ki ne kadar ilerletmis onu da bilemezsiniz...
5 yilda sizi kac defa ziyaret etti?
Kazakistan Turkiye arasi alt tarafi kac saat? aylar onceden ayirtilinca ucak bileti fiyati esinizin sizi 10 ayda bir ziyaret etmesi kadar pahali mi? esiniz sizi neden bu kadar az ziyaret etti 5 yil icinde?
6 aylik bebeginin babasiz buyumesine nasil goz yumdu? hadi goz yumdu diyelim hala nasil goz yumuyor o yavrucaklarin babasiz buyumesine?
sizi hic mi ozlemedi hic mi bu kadin kocasiz nasil bir hayat yasiyor diye dusunmedi?
bu yazdiklarimi bir dusunun sonra kendi kendinizi esinizin iyi taraflarini gorerek nasil kandirdiginizi goreceksiniz...

siz bu adama 5 yildir hic mi hesap sormadiniz, hic mi resti cekmediniz boyle evlilik olmaz eger geri donmeyeceksen ben bu iste yokum artik diye?
yapmadiysaniz niye yapmadiniz? aglamayan cocuga meme vermezler, demek ki siz de bu durumu normal gordunuz ki 5 senedir adam geri donme lafini etmemis hic, konuyu her actiginizda da kavga cikarmis sizi sindirmis susturmus...

adama o kadar bosanacagim dediniz, internette elalemin ne oldugu belirsiz kadinlariyla belden asagi muhabbetlerini gordunuz hala adam 6 ay icinde gelmekten bahsediyor...
seven insan, hadi sizi sevmiyor artik diyelim, cocuklarini dusunen insan yuvam tehlikeye girdi der isyerinden izin alir 1-2 hafta icinde atlar Turkiye'ye gelir...
hala gelmedi...
insan karisini aldatsa bile onu ikna bosanmamaya ikna etmek icin gelir en azindan! siz zaten bosanmak istemiyorsunuz ama ona ragmen gelmiyor...
gelmeye niyeti yok..aylar sonra anca...
hem bu herif sizi gunde 30 defa arasa ne olacak 40 defa arasa ne olacak? 5 yildir ortada yok, bir gun iki gun ya da 1-2 hafta onun telefonunu acmasaniz ne olacak bu sekilde mi ders vereceginizi saniyorsunuz ona?
guclu olun gurunuzu ezdirmeyin, adam daha ortada yokken gelip beni affet ayrilmayalim diye yalvarmazken bile bosanmam diyorsunuz...
cocuklariniz zaten babasiz buyumus, siz de 5 yildir kocasizsiniz, bu saatten sonra babasiz/kocasiz olsaniz ne olur olmasaniz ne olur...bosanirsaniz pek bir sey degismeyecek...
simdi size para gonderiyor, ayrilinca da nafaka alirsiniz ayni sey...

bosanmayin istemiyorsaniz, tamam bu saygi duyulacak bir karar cunku sizin ozel yasantiniz bu...ama en azindan gozunuzu acin kendinizi kandirmayin...5 yildir uyumussunuz artik uyanma vakti...
yazdiklarima kizmayin ne olur, dost aci soyler...
esinizin ailesini takdir ediyorum ogullarinin yanlisini ortmedikleri icin...
ama nihayetinde onlar da el, bir yerden sonra yine kendi ogullarini hakli cikarip sizi baristirma yoluna gideceklerdir...

insallah sorununuzu en kisa zamanda cozersiniz...
cozmeniz icin esinizin derhal Turkiye'ye gelmesi ve dagittigi ailesini toparlamasi ya da bu isi tamamen bitirmesi gerekiyor...
hayirlisi ne ise hakkinizda o olur insallah...

Son düzenleme:
senammm,
kardeşim Allah yardımcın olsun, Allah sabır versin,
çoğumuz gibi ben de konuyu okuyunca bu ne saflık, nasıl inanmış v.s.diye düşüdüm ama tepkilerini okuyunca sana da hak verdim, annem bir gün bana insan sevince inanıyor kızım demişti..
o cümlesi geldi aklıma, inanmışsın, inanmak istemişsin , doğrudur, şimdi de aklın almıyor değil, ben ona bu kadar güvenirken o bana nasıl yapar bunu diye..seni anlayabiliyorum, kendim yaşamadım ama annem benzer olaylar değil ama babamdan çok çekti, o nedenle yıkıntını anlayabiliyorum,
ama konunun içindekilerden anladığım kadarıyla, eşinin maaşı senin hesabına yatıyormuş, eğer ay sonuna elinde para kalıyosa, bu içinde bulundğun travmanın daha da derinleşmemes için bir doktora görün derim ben,
bir profosyonelden yardım alma iyidir, hem konuşur rahatlarsın, hem de o sana bizim gibi değil de çözümcü yaklaşır,
çocukların da senin üzülüp ağladığından etkilenir, onlar uyuduktan sonra ağlasan da onlar anlar, kendimden biliyorum, uyanır uyanmaz senin gözlerine bakar yavruların , annem ağlamış mı diye..
lütfen biraz toparlan , yardım al, ondan sonra eşin konusunda ne yapacağına karar verme aşamasına gel, önce kendini güçlü hissetmen gerek..Allah yardımcın olsun

İnsanlar özellikle kadınlar aldatma karşısında savunma mekanizması geliştirip inkar edebiliyorlar senamda şu an bu var.
Allah yardımcın olsun ama bu sona biz hiç şaşırmadık... :31:
Bu adamla illa barışmaya kararlı mısın?
Nasıl emin olacaksın bu insandan? :44:
Gerçekten hayret ediyorum, adamın 1 tane olsun elle tutulacak davranışı olmamış 5 senede.
Ne gelmiş ne de kameradan bile olsa eşiyle görüşmek çocuklarını görmek istemiş.
Yalan üstüne yalan...
Ama kadınlarla ilgilenecek vakti hep varmış.
Durum belli adam sizden geçeli çok olmuş.
Şu anda da uzatmaları oynuyorsunuz... :68:

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlar özellikle kadınlar aldatma karşısında savunma mekanizması geliştirip inkar edebiliyorlar senamda şu an bu var.
Allah yardımcın olsun ama bu sona biz hiç şaşırmadık... :31:
Bu adamla illa barışmaya kararlı mısın?
Nasıl emin olacaksın bu insandan? :44:
Gerçekten hayret ediyorum, adamın 1 tane olsun elle tutulacak davranışı olmamış 5 senede.
Ne gelmiş ne de kameradan bile olsa eşiyle görüşmek çocuklarını görmek istemiş.
Yalan üstüne yalan...
Ama kadınlarla ilgilenecek vakti hep varmış.
Durum belli adam sizden geçeli çok olmuş.
Şu anda da uzatmaları oynuyorsunuz... :68:

Senamm hiçbir zaman inkar etmedi ki kocasının yaptıklarını. Gelmediğini, kameradan çocuklarıyla görüşmediğini hep kendisi anlattı zaten.
O sadece boanmak istemiyorum diyor. Kendi yaşadıklarını çocukları yaşasın istemiyor. Ve dönerse belki de herşeyin düzelebileceğine inanıyor.
Sonuçta kocasının yaptıklarını hep biliyor zaten. Ve yaptıklarını hiç savunmuyor

Son düzenleme:
MERHABA
ben sabah moderatöre yazarak konunun kapanmasını talep ettim. bu mesajdan itibaren kimseye yazmayacağım. çok sevgili mangalda kül bırakmayan hakaret derecesinde aşağılayan hakir gören arkadaşlarım yinede diliyorum rabbim size bu acıyı içinde bulunduğum ruh halini hiçbir zaman yaşatmasın ne size ne sevdiklerinize... dua eden ve destek olmak isteyen herkesden rabbim razı olsun. ben boşanmayacağım. bunu yineliyorum. yavrularım için mücadele vereceğim. insanlar neler yaşıyor. benim için önemli olan tek şey yavrularım. elimden geldince hayatımızı düzene koymaya çalışacağım. bayramda izne gelmesi kesinleşti. sonrasında ise sadece 4 veya 5 ay sonra geleceğini söylemiş. bunu bilmiyorum. fakat abisi yemin etti bayramda onun pasaportunu yırtacağım diye. ben artık rabbimden hariç kimseden çözüm beklemiyorum. ben kendimi tanıyorum boşanırsam öyle ayakta kalırım küçük dağları yaratırım hayatıma keyfime bakarım diyemem. boşanırsam allah korusun çok bunalıma düşerim. size bunları beni anlayın haklı görün diye yazmıyorum ben buyum yaşadıklarım gerçek ve kararım bu hepinize hayırlı günler dilerim saygılarımla

şu dakikadan itibaren kimseye cevap vermeyeceğim

Allah yolunu acık etsın hakkında haırlısı olsun nediyelım ama sunu bılkı bosanmaktan cok daha zor gunler beklıyor senı huzursuz bır yuvada çocuk buyutmek ne kadar mantıklı ya da o yuvada kalmak sana dılımız dondugunce ve yasadıklarımızdan pay bıcerek bıeseyler anlatmaya calıştık tabı sen kafana koymussun bır kere bunu kımse değiştiremez sabıt fıkırlılıkte var cunku sende.Sana hayat mucadelesınde guç ve sabır dılıyorum artık ancak

Senamm hiçbir zaman inkar etmedi ki kocasının yaptıklarını. Gelmediğini, kameradan çocuklarıyla görüşmediğini hep kendisi anlattı zaten.
O sadece boanmak istemiyorum diyor. Kendi yaşadıklarını çocukları yaşasın istemiyor. Ve dönerse belki de herşeyin düzelebileceğine inanıyor.
Sonuçta kocasının yaptıklarını hep biliyor zaten. Ve yaptıklarını hiç savunmuyor

Aldatmadığını söyledi ısrarla, mesajımı okursanız bunu zaten göreceksiniz.

Back
X