Benim marifetli (!) eşim...

ama gerçekten öyle
bir yandan konu sahibesine üzülüyorum bir yandanda çok kızıyorum
allah hayırlısını nasip etsin inşallah :18:

Ben olabilirliği olan birşeyden bahsetmek istiyorum.
Eşi iyi bir iş bulmuş. Geliri iyi olan yani.
Türkiyeye döndüğünde iş kaygısı duymuş ve bu nedenle orda çalışmaya devam etmiş olabilir.
Bu arada maaş eşinin hesabına yatıyor. Yani ekstra bir geliri yok orada başka biriyle hayat kurmak için.
Orda nette hatalar yapmış. Netin olmamasını eşinin şüphelenmesini engellemek için saklamış olabilir. Doğru mu değil. Ama erkek nihayetinde.
Bundan sonra adamın yapacakları yön verecek aslında evliliklerinin devamına.
Adam inkar ederek, ya da pişman olduğunu dile getirmeye çalışarak, günde 30 kere arayarak belli ediyor.
Tamam boşanalım olsun bitsin demiyor ki. Eğer özgürlük olsaydı, iyi bir geliri var bitirebilirdi.
Bu düşüncelerim kesinlikle adamın haklılığı ya da onu savunduğum için değildir. Bu konuda saldırılmasın bana.
Adam hemen idam edilmesin diyedir.
Bundan sonra adamın yapacağı kesin dönüşle ailesinin yanına dönmektir.
Önce bu bir netleşsin sonra bu evlilik yürümeli mi o konuda düşüncelerimizi söyleriz

ama gerçekten öyle
bir yandan konu sahibesine üzülüyorum bir yandanda çok kızıyorum
allah hayırlısını nasip etsin inşallah :18:

Her zaman mantıklı davranamıyor ne yazık ki insanlar.
Herşey bir anda silinip atılamıyor.
Hele çocuk varsa arada bir şans düşünülüyor ne yazık ki

konu fake değil keşke olsaydı....
sabahları böyle içim ezilerek uyanmazdım. geceleri kızlarımı yatırıp ağlamazdım. sizler belli ki çok güçlüsünüz. herşeyi biliyorsunuz küçük dağları siz yaratmışsınız. bu bana yapılanlar size yapılamaz. yakar yıkar mahvedersiniz. boşanır son meteliğine kadar alır hayatınızı yaşarsınız. yanına gider dünyayı dar eder onu rezil edersiniz. intikam alırsınız belki aldatırsınız
oysa ben...
ben ağlarım. susar içime gömülürüm evimi temizler yavrularıma sarılırım hiçbirşey yokmuş gibi davranır onları üzmemek adına gözyaşlarımı içime akıtırım. siz çok güçlüsünüz belli. ben değilim. bunun için beni suçlayamazsınız. belki çok ağır bir travma geçiriyorum. günümün büyük bölümü kusarak geçiyor. etrafımdan hiç kimseye vallahi billahi kızkardeşime bile anlatmadım ben bunu. anlatamam ben zehirde olsa yer bal yedim derim. ama dönmesini istemek yanımda olsun istemek bu yuva kurtulsun istemek suç mu? şimdi belki 30 defa arıyor açmıyorum mesajlarında özür diliyor cevaplamıyorum 6 aya kadar döneceğini yazmış ailesine de aynı şeyi söylemiş nedense buna bile sevinemiyorum. ben bende kalmadım bittim. benim aklımdan sadece ölmek geçiyor ölüp bu acıdan kurtulmak geçiyor. önce çocuklarımı sonra kendimi öldürdüğümü bu hayattan kurtulduğumu hayal ediyorum. o zaman anlarsınız konu fake değilmiş. ve devam edersiniz küçük dağlarınızı yaratmaya.....

canım sadece kalbinin sesini dinle yavrularını düşün başkada kimseyi düşünme çok zor bir durum yüce rabbim sabır versin

sabahları böyle içim ezilerek uyanmazdım. geceleri kızlarımı yatırıp ağlamazdım. sizler belli ki çok güçlüsünüz. herşeyi biliyorsunuz küçük dağları siz yaratmışsınız. bu bana yapılanlar size yapılamaz. yakar yıkar mahvedersiniz. boşanır son meteliğine kadar alır hayatınızı yaşarsınız. yanına gider dünyayı dar eder onu rezil edersiniz. intikam alırsınız belki aldatırsınız
oysa ben...
ben ağlarım. susar içime gömülürüm evimi temizler yavrularıma sarılırım hiçbirşey yokmuş gibi davranır onları üzmemek adına gözyaşlarımı içime akıtırım. siz çok güçlüsünüz belli. ben değilim. bunun için beni suçlayamazsınız. belki çok ağır bir travma geçiriyorum. günümün büyük bölümü kusarak geçiyor. etrafımdan hiç kimseye vallahi billahi kızkardeşime bile anlatmadım ben bunu. anlatamam ben zehirde olsa yer bal yedim derim. ama dönmesini istemek yanımda olsun istemek bu yuva kurtulsun istemek suç mu? şimdi belki 30 defa arıyor açmıyorum mesajlarında özür diliyor cevaplamıyorum 6 aya kadar döneceğini yazmış ailesine de aynı şeyi söylemiş nedense buna bile sevinemiyorum. ben bende kalmadım bittim. benim aklımdan sadece ölmek geçiyor ölüp bu acıdan kurtulmak geçiyor. önce çocuklarımı sonra kendimi öldürdüğümü bu hayattan kurtulduğumu hayal ediyorum. o zaman anlarsınız konu fake değilmiş. ve devam edersiniz küçük dağlarınızı yaratmaya.....

Canım inan konunu başından beri takip ediyorum,hatta eşimle okuduk eşim bile o kadar kızdı ve üzüldü ki eşinize
karısını,çocuklarını,evini kapısını unutmuş resmen diyor,erkeksiniz işte dedim.

Hiç üzme kendini,telefonunu bi aç istersen ne anlatacak iyice bir dinle

Sana boşan demeyeceğim,diyemem
Allah yardımcın olsun

Peki o 6 ayı beklemeyi düşünüyor musun

yüzyüze gelmeden hiçbir önemli kararı verme

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım,güel haberlerini duymak dileğiyle..:70:

Sabahları böyle içim ezilerek uyanmazdım. Geceleri kızlarımı yatırıp ağlamazdım. Sizler belli ki çok güçlüsünüz. Herşeyi biliyorsunuz küçük dağları siz yaratmışsınız. Bu bana yapılanlar size yapılamaz. Yakar yıkar mahvedersiniz. Boşanır son meteliğine kadar alır hayatınızı yaşarsınız. Yanına gider dünyayı dar eder onu rezil edersiniz. Intikam alırsınız belki aldatırsınız
oysa ben...
Ben ağlarım. Susar içime gömülürüm evimi temizler yavrularıma sarılırım hiçbirşey yokmuş gibi davranır onları üzmemek adına gözyaşlarımı içime akıtırım. Siz çok güçlüsünüz belli. Ben değilim. Bunun için beni suçlayamazsınız. Belki çok ağır bir travma geçiriyorum. Günümün büyük bölümü kusarak geçiyor. Etrafımdan hiç kimseye vallahi billahi kızkardeşime bile anlatmadım ben bunu. Anlatamam ben zehirde olsa yer bal yedim derim. Ama dönmesini istemek yanımda olsun istemek bu yuva kurtulsun istemek suç mu? şimdi belki 30 defa arıyor açmıyorum mesajlarında özür diliyor cevaplamıyorum 6 aya kadar döneceğini yazmış ailesine de aynı şeyi söylemiş nedense buna bile sevinemiyorum. Ben bende kalmadım bittim. Benim aklımdan sadece ölmek geçiyor ölüp bu acıdan kurtulmak geçiyor. önce çocuklarımı sonra kendimi öldürdüğümü bu hayattan kurtulduğumu hayal ediyorum. O zaman anlarsınız konu fake değilmiş. Ve devam edersiniz küçük dağlarınızı yaratmaya.....

bu ne şimdi.....peki senin ne hakkın var bir anne olarak intiharı düşünmeye hatta çocuklarını öldürmeyi bile düşünmeye ne hakkın var...kocan çocuklarının hayatından dahamı ileri...şu yaşadığını yaşayan okadar çok insan varki hatta daha kötülerini...
Sen ilk önce anne olduğun için güçlü durmak zorundasın hayata karşı...
Böyle iki darbeyle yıkılacaksak hiç yaşamayalım ozaman...

Ben empati kurmaya çalışıyorum benim eşim yurt dışına gitse şartlar daha iyiyse 1,2 sene dişimi sıkarım diye düşünebilirim ama içim içime yer ama 5 yıldır gelmemiş ve gelemyide düşünmüyor ve benide yanına almayı düşünmüyorsa ben de artık bu evliliği bitmiş gözüyle bakmış olurdum heralde arkadaşım durumun zor burdan bizlere ne duruyorsun boşa et demek kolay canım yaşadıkalrını en iyi sen bilirsin ona göre kararını ver derim sen olsan ne yapardın diye sorarsan,eşimle konuşurdum son kez ya benide alıcak yada gelicek yok işimden memlunum şartlar iyi derse ozaman beni ve çoocukalrımı almalı onuda yapmıyorsa ayrılırdım sen çalışıyormusun maddi durumun nasıl bilemiyorum ama iyi düşün canım burdan bize yorum yapmak çok kolay

oysa ben...

niye açmıyorsunuz telefonlarını?
er yada geç açacaksınız, nasıl olsa affetmişsiniz onu, ilerde yine yapsa yine affedersiniz.
değermi? o kadar üzülüyor, kusuyorsunuz, açın konuşun devam edin bari..

bu ne şimdi.....peki senin ne hakkın var bir anne olarak intiharı düşünmeye hatta çocuklarını öldürmeyi bile düşünmeye ne hakkın var...kocan çocuklarının hayatından dahamı ileri...şu yaşadığını yaşayan okadar çok insan varki hatta daha kötülerini...
Sen ilk önce anne olduğun için güçlü durmak zorundasın hayata karşı...
Böyle iki darbeyle yıkılacaksak hiç yaşamayalım ozaman...
haklısın ben hep ne hakkım var diye düşündüğüm için erteliyorum işte....kocam asla çocuklarımdan ileri değil hatta seçimim yavrularım. inşallah rabbim verecektir çözümünü bilmiyorum. allaha sığınıyorum bir defa olsun dilinize düşersem ve dua ederseniz hayırlısıyla kavuşalım diye....çok sevinirdim

çocuklarınızı düşündüğünüzü söylüyorsunuz, ayrıyetten komşularınızdan bazılarının yalnız yaşadığınızı bilmediklerini söylediniz.
e zaten boşansanız, kapı kapı dolaşıp ben boşandım demiceksinizki
eşinizin yurtdışında olduğunu bilenler onun hala orda olduğunu düşünecekler, bilmeyenleride şimdiye kadar idare ettiğiniz gibi (ki bu bence saçma) devam edebilirsiniz.
çocuklar ise bence alışmışlardır bu duruma ve ilerde sizi anlayacaklar.
dul kalsaydınız ne yapacaktınız?? ben sizin yerinizde olsaydım dul kaldım, eşim öldü varsayardım

çocuklarınızı düşündüğünüzü söylüyorsunuz, ayrıyetten komşularınızdan bazılarının yalnız yaşadığınızı bilmediklerini söylediniz.
e zaten boşansanız, kapı kapı dolaşıp ben boşandım demiceksinizki
eşinizin yurtdışında olduğunu bilenler onun hala orda olduğunu düşünecekler, bilmeyenleride şimdiye kadar idare ettiğiniz gibi (ki bu bence saçma) devam edebilirsiniz.
çocuklar ise bence alışmışlardır bu duruma ve ilerde sizi anlayacaklar.
dul kalsaydınız ne yapacaktınız?? ben sizin yerinizde olsaydım dul kaldım, eşim öldü varsayardım

dul kalmak ayrı, ya da dul olmayı seçmek..
evli olmak farklı
konusahibi evliliği düzelsin istiyor.
devam etsin istiyor.
dua isteği de o yönde
hayırlısıyla biraraya gelmek

dul kalmak ayrı, ya da dul olmayı seçmek..
evli olmak farklı
konusahibi evliliği düzelsin istiyor.
devam etsin istiyor.
dua isteği de o yönde
hayırlısıyla biraraya gelmek

işi çok zor
allah sabır versin
buna ihtiyacı olacak ilerki dönemde

geç kaldın canım biz bu işkenceyi haftalardır yaşıyoruz

düşünüyorum kardeşim kızım arkadaşım olsa çoktan saçından tutup sürükleyerek almıştım o evden allahım sen yardım et isteyerek yada istemeyerek bu duruma düşürülüp beyni uyuşan kararlarını bile vermekten aciz kalan kadınlara

kızacaksınız bana biliyorum ama lütfen büyük konuşmayın.bu sitede senelerdir ne konular gördük okuduk.ben şöyle yaparım böyle yaparım diye konuşanlar başına gelince olayları kabul edemediler.öyle değilmiş diye kendini kandırıp evliliklerine devam ettiler.
konu sahibine de allah yardım etsin inşallah.kocası biran önce aklını başına toplar da hayatlarını düzene sokarlar inşallah.ama bu kadar ayrılıktan sonra bir araya gelince de farklı sorunlarla karşılaşacaklar. 2 tarafta bekar özgür yaşarken birliktelik zor oluyor.inşallah birbirlerine kolay adapte olurlar.bir tanıdığım vardı.1 sene eşi yurt dışında yaşadı ve geri döndü.adam uzun süre hep yanlız takıldı.birlikte yapabilecekleri şeyleri bile yalnız yaptı.eşide çok üzülüyordu.daha yeni yeni aile düzeni oluşturdular.allah herkesin,hepimizin yardımcısı olsun inşallah:50::50::50:

tamam bosanma ama eşin döndüğünde hiç birşey eskisi gibi olamaz sen bile eskisi gibi değilsin çok kırıldın yıprandın içine attın ve dediğin gibi tramva geciriyorsun
0 ise özgürlüğüne alışmış,rus kadınlarla yazışmış,arayıp sormamış,cocuklarının buyumesıne tanıklık etmemiş,ne dönebilmiş ne de sizi yanına alabilmiş
budrumda döndüğünde o bu artama ayak uyduramayacak sen ise yapılanı hazmademeyceksın ve sonunda tartışacaksın huzursuz bı ortamda çocuk buyutceksın sence bu daha mı ıyı çocukların ve senın için daha mı sağlıklı bır ortam sence?
ya çok kızıyorum hayatınızdan vaz gecmeyi göze alıyorsunuzda boşanmayı alamıyorsunuz şu haytta hayatınızdan yada çocuklarınızdan daha değerli bir şey olabılır mı lütfen yapmayın!

ne yaparsın bilmem ama sana yaşanmış bir olay anlatayım..
eniştem kırgızistana gitti 7 sene eşinin dediklerini dedi hep halama o da saf gibi inandı hepsine.. aradan zaman geçti eniştem döndü evine gitti ama devamlı kırgızistana gidiyordu bizimkiler hala saf.. adam gitmemeye başladı 10 sene doldu tabi bu zaman zarfında.. bu adamın yani eniştemin 3 tanede de cocugu var daha 12 yasından küçükler..neyse adam bazı gecelergeç gelmeye başladı tmm kırgızistana gitmiyor ama eve geç geliyor ya da gelmiyor vs.. halam Kuran kursu hocası çokda sevelerler o semtte neyse biri geliyor diyorki böyle böyle ..meğer adam 7 sene orda hatunlarla yaşadıgı yetmemiş buraya getirmiş hatunu hem orda hem burda bir de ev almış hatuna getirmiş kadınıda işte buraya hemde burnunun dibine.. birgün takip ediyor halam alışveriş yapmış bir binaya girmiş halamda cıkmış bir bakmışactıgı kapının ardında bir kadın enişteme bir tokat .. bu kadar...
sen kendine istediğin yerden pay çıkart ..Allah yardımcın olsun.. bu arada o küçücük çocuklar babalarından bahsederken miğdesiz diye bahsediyorlar..

Konu sahibi arkadaşım durumun ne olursa olsun asla hayatından vazgeçme, sen güçlü olmalsınki çocuklarında güçlü olsun. Aslında eşine ne mutluki senin gibi bir eşe sahip. Daha önceki konunda da yazmıştım. Bende 1 yıl eşimden ayrı bir süreç yaşadım. ve ayrılırken sorunlu ayrılmıştık hatta ona dilerse kendine yeni bir hayat kurabileceğini söylemiştim. Benim ekonomik özgürlüğüm vardı. eşim olmadığı için kavga gürültü yoktu. Yani ben mutluydum ama çocuklarımı ne yaparsam yapayım onları mutlu edemedim. Eşimde bizsiz yapamadı. İlk izne geldiğinde artık gitse bile dediğim olmuştu ama 2.ci izinde bambaşka bir insan olarak gelmişti. tabi bende senin gibi eşimle bir kavgamızda uzun süre telefonlarını açmadım. sonunda eşim benim artık işim burada ama ya sen gel yada ben dönecem. ben gelirsem gene işsizlik ve gene kavgalar olacak dedi. sonunda ben evimi, ailemi bırakıp eşimin yanına geldim. Allah'a şükür bir yıldırda herşey güzel gidiyor. O 1 yıl içindeki yaşadığı bizsizlik eşimin aklını başına getirdi. Hatta görümcem burada eşime kız bile bakmaya başlamış yani ablaya bak. ama o beni ve çocuklarını tercih etti. Bende Allah'ın izniyle sabrederek kazandım. Dilerim sabrederek sende mükafatını alırsın canım. Herşey gönlünce olsun inşallah.

peki eşi dönse ne olacak, kendisi diğer konuda demiştiki eşim izinlerde geldiğinde evde devamlı huzursuzluk çıkatıyor, tedirgin oluyorum, bir an önce gitsin diye bekliyorum

bu sadece bir örnek, tüm eski konuya bakmaya vaktim yok şu anda

''canım aralarda yazmıştım sanırım okumadın eşim izne gelirdi başlarda 6 ayda bir sonra 10 aya falan çıkardı ve sonra o izinleri hiç sebeb yokken burnumdan getirmeye falan başladı.''

''gelmeyeceğim madem kararını vermişsin uygula dedi. dedim ki karar vermedim ilerde evlatlarım benden sorarda açıklamasını yapamazsam diye sana seçenek sundum. gelmeyeceğim dedi. bende 1 hafta bekleyip dava açmaya karar verdim şimdi bir avukat bulup haklarımı bilmek istiyorum.''

''konuşmaya gelmiyor hemen kavga çıkartıyor aşağıladığı hakaret ettiği oluyor yıkılıyorum''

Son düzenleme:
peki eşi dönse ne olacak, kendisi diğer konuda demiştiki eşim izinlerde geldiğinde evde devamlı huzursuzluk çıkatıyor, tedirgin oluyorum, bir an önce gitsin diye bekliyorum

bu sadece bir örnek, tüm eski konuya bakmaya vaktim yok şu anda

''canım aralarda yazmıştım sanırım okumadın eşim izne gelirdi başlarda 6 ayda bir sonra 10 aya falan çıkardı ve sonra o izinleri hiç sebeb yokken burnumdan getirmeye falan başladı.''

''gelmeyeceğim madem kararını vermişsin uygula dedi. dedim ki karar vermedim ilerde evlatlarım benden sorarda açıklamasını yapamazsam diye sana seçenek sundum. gelmeyeceğim dedi. bende 1 hafta bekleyip dava açmaya karar verdim şimdi bir avukat bulup haklarımı bilmek istiyorum.''

''konuşmaya gelmiyor hemen kavga çıkartıyor aşağıladığı hakaret ettiği oluyor yıkılıyorum''

Yani adam sürekli arıyormuş ya arkadaş bir şans daha verdiğinde belki farklı olur. yok olmazsa artık oda konu sahibinin bileceği bir iş.

Back
X