• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim merhametimi,saflığımı kullandılar..

arkadaşım kusura bakma da seninkine saflık denmez..annen seni uyarmış,neler olabileceğini söylemiş,sen bile bile lades demişsin.
saf olsaydın olabileceklerden bihaber olurdun
ee ne demişler kendi düşen ağlamaz..
geçmiş olsun..umarım bundan sonra annenin söylediklerine kulak verirsin..

bu konuda esının rolü cok onemlıı resmen ınsan ayırımı yapmışlar sana eltını hersey sana gelınce yok ne dememk sımdı cok sacma bıklerek ve ısteyerek oldugu bende nefret edıyorum bu tarz ınsanlardann

diyemedin mi zamanında çok yaptın şimdi kesin yaparsın diye o çinkinleşirse sende çirkinleş ayrıca çocuğunu niye gönderiyorsun[/QU

ben şimdiye kadar hep içime kapanık yaşadım insanlarla çok diyologlarım olmadı öyle çirkef falan da değilim kendi halinde sessiz sakin biriyim şimdiye kadar hakkımı da arayamıyordum işe girince kendimi dışarıya yansıtmaya başladım ama hala konuşamıyorum hep içime atıyorum istemiyorum ama napayım ben böyleyim değişmeye çalışıyorum ama zaman alcak diye düşünüyorum ben hep başkaları üzülmesin kırılmasın diye sustum ama sonunda hep üzülen ben oldum hep kırıldım insanlara güvenim azaldı

bence bunları kafaya takıp hem kendini hemde eşini üzmeye değmez. boşver gitsin sen mutlu olmaya bak.eden bulur.

kocanla mutlu musun sen ona bak, gerisini boşver gitsin. ben de evlenirken ne benim ne onun ailesi bir kuruş verdi! 2 milyarla ev kurduk, düğünü bırak nikahı bile sadece ikimiz kıydık. eşinle huzurluysan 18 gr -19 gr derdine düşme. lcd ekran tv niz eksik huzurunuz bol olsun ne diyeyim...

insanın içinde ukde kalması çok normal,bazen bir sızı olur yüreğinizde..ama bu saatten sonra bunu değiştiremezsiniz zamanı geriye alamazsınız bu saatten sonra yapılacaklar sizin yüreğinizi soğutmaz,soğutamaz siz ancak kendiniz unutarak soğutabilirsiniz.herkes 4-4lük olsun ister ama kimse maaleseff 4-4lük değildirki herşeyi 4-4lük yapsınlar o yüzden kendinizi üzmeyin güzel yüreğinizi sıkıntıya sokmayın..eşini seviyorsan mutluysan geriside mutluluğunuzun nazar boncuğu olsun..

Bence bu saatden sonra gecmisi dusunerek kendine eziyet edersin.
Sen esinle iyi olmadiktan sonra canim oturacak koltugun izleyebilecegin lcd tv olmasa daha iyi.
Bence sen buna birde iyi tarafindan bak, evini ayirmissin burda kac arkadasimiz evini ayiramadiklari icin evin icinde cekmek zorunda kaldiklari bir suru sorunlari oluyor.
Kendi duvarlarinin icindesin, kapini ceker evinde oturursun.
Canin sag olduktan sonra calisirsin alirsin yaparsin odersin.
Hem daha cok gencsin Allah in izniyle daha cok altin alirsin.
Belki bu olaylar isine bile gelebilir, esin ailesinin yaptigi ayrimciligi sana farkettirmesede anlamistir bundan sonra eskisi gibi icli disli olmazsiniz.
Bence takmaman lazim ye ic gez keyfine bak.
Ayrica cocugunu esinin ailesine gonderme, belki ben yalnis anlamisimdir ama torununu cok seven anasinida sever diye dusunuyorum, sakin beni yanlis anlama.

içerlemekte haklısın da,
ne kadar az şey yaparlarsa o kadar iyi. kimseye borçlu olmayacaksın hayatta ne maddi ne manevi.
özgürlüğün tadını çıkar sen. inan aslında şanslısın. bu günlerin yarınları da var.
kimsenin senden bişey istemeye, istemediğin bişey yaptırmaya yüzü olmayacak.
yani insan yüzsüz oldu mu ister elbette ama senin hayır deme hakkın doğmuş artık. bu hakkını her zaman kullan.

ben de ssenin gibi 20 yaşında evlendim. Evlilik hazırlıklarıyla ilgili bilgim yoktu.içimde çok şeyler yarım kaıdı. Ama napıcaksın geçti gitti artık. Bundan sonra saflığından kimseyi yararlandırmazsın olur biter.
Tepkini sözle değil de tavrlarınla belli et.
Ayrıca sen böyla altının gramına kadar düşünürsen erken ihtiyarlarsın. Bırak yapsın eltine. Sende uzak olursun olur biter ....
Ohhhhhh miss.

Arkadaşım İçine oturmuş bazı şeyle sonuna kadar haklısın cnm benim.
Ne yaparsan yap değişmiyor bir şeyler.
Ben evlenirken bana bilezik bile yapılmadı künyeye benzeyen taşlı bileklik takıldı, bir tane de hasır denilen bilekliklerden başka da yok.
Düğünümüzü kendimiz yaptık, Bizden tam iki yıl sonra eşimin kardeşi evlendi biz onların düğününde kendi düğün borcumuzu ödüyorduk,
Onların düğününde de kredi çektik. Oda yeni bitti.
Onlarsa düğünlerini sıfır borçla hakkaten sıfır borçla yaptılar, ona iki bilezik alındı (kelepçe istemediği için iki bilezik karşılığı yapıyormuş.)
Birde gelinin annesi bizden küpe istedi k.validemler almadı benim eşim alıverdi, sağ olsun eli çok boldur.

Evlendiler 3yıl bitti. Öyle ağlanıyorlardı ki yanımızda eşim de üzülüyordu bazen, hay allah durumları kötü diye... Fakat kardeşinin eşi bir giydiğini bir daha üstünde görmüyordum, Bayramdan bayrama görsem de bana öyle laflar sokuyor ki iki bayramdır, bayramlarım zehir oldu gece boyunca sabahladım sinirden.

Şimdi o ağlanan insanlar kendilerine ev almışlar ve kardeşi paralı askerlik yapmış ve eşyalarını değiştiriyorlarmış.

Yorum senin

Bir kere onlara kayırdılarsa bu hep böyle gidecektir hiç unutma.
Çünkü bizimkilerde ah ah nasıl ödeyecekler evin borcunu diye üzülüp duruyorlar da üstüne paralı askerlik yapmış kimsede ses yok.

Ben evlenirken bana bilezik bile yapılmadı künyeye benzeyen taşlı bileklik takıldı, bir tane de hasır denilen bilekliklerden başka da yok.
Düğünümüzü kendimiz yaptık, Bizden tam iki yıl sonra eşimin kardeşi evlendi biz onların düğününde kendi düğün borcumuzu ödüyorduk,
Onlarsa düğünlerini sıfır borçla hakkaten sıfır borçla yaptılar, ona iki bilezik alındı (kelepçe istemediği için iki bilezik karşılığı yapıyormuş.)
Birde gelinin annesi bizden küpe istedi k.validemler almadı benim eşim alıverdi, sağ olsun eli çok boldur.

Evlendiler 3yıl bitti. Öyle ağlanıyorlardı ki yanımızda eşim de üzülüyordu bazen, hay allah durumları kötü diye... Fakat kardeşinin eşi bir giydiğini bir daha üstünde görmüyordum, Bayramdan bayrama görsem de bana öyle laflar sokuyor ki iki bayramdır, bayramlarım zehir oldu gece boyunca sabahladım sinirden.

Şimdi o ağlanan insanlar kendilerine ev almışlar ve kardeşi paralı askerlik yapmış ve eşyalarını değiştiriyorlarmış.

Yorum senin

Çünkü bizimkilerde ah ah nasıl ödeyecekler evin borcunu diye üzülüp duruyorlar da üstüne paralı askerlik yapmış kimsede ses yok.

demekki tek ayrımcılık yapılan ben değilim Allah yardımcımız olsun ne diyeyim benden uzak istedikleri yere yakın olsunlar artık hiçbiri umrumda değil

demekki tek ayrımcılık yapılan ben değilim Allah yardımcımız olsun ne diyeyim benden uzak istedikleri yere yakın olsunlar artık hiçbiri umrumda değil

Aynen öyle
Şimdi de k.validemlere eskisi gibi gitmiyoruz ne gelmiyorsunuz he diye beni sıkıştırıyor eşim yokken. Aradığında da dalga geçer gibi hatırınızı sorayım dedim de diyor
En son yemeğe gittiğimizde k.babam sen otur kalkma servis yaparken diyor. Sanki ben iş yapmayan gelinmişim gibi bir durum atılıyor ortaya
Bazen de düşünüyorum çocuğum olmuyor diyemi yapıyorlar diye ama ne yapayım oda allah tan işte.

Onlar büyüyüz biz diyorlar ama keşke küçüklerden istedikleri saygıyı kendileri de sevgi olarak gösterebilseler...

Yorum senin

sana tamamen katılıyorum, ben bunu kendi ailemden biliyorum görüyorum, babannem için varsa yoksa diğer iki oğlu, küçük amcamlar istanbula taşındılar ordan ev aldılar yengemde çalışıyo, babannem her görmede babama sarıyodu kardeşine yardım et o ev aldı diye, demiyoduki buda benim oğlum tek maaşla geçiniyo evi kira bide beni şehir dışına yollamadı özel okuyodum o dönem, adam istanbula taşınıp ev alabiliyosa demek ki parası vardır dimi, ama yok halada her görmede babama başlar abine para ver kardeşine para ver diye, işte insanlar böyle cinnet getiriyo

hep ayni şeyi yapiyo bu insanlar ya hep ayrim yapiyolar. canim diyosunya emekli olcak kayinvalidem diye eltim peşinden ayrilmiyo diye ben sana geleceklerini soyleyim kayinvaliden yaslanincaya kadar eltin onun evinden cikmaz parsini pulunu yer sonra kayinvaliden yaslaninca hasta olur eltin o zamn derki ben bakmam der fotografini bile gormek istemiyorum der kocasinida kendi tarfina ceker ses cikarmaz kocasi gorumcen de bakmaz eeee sırada kim var siz eşin diycekki hayatim o benim annem nasil bakmayim ona diycek bakima muhtac diycek sen sesini cikartamiycaksin eşinin durmu seni uzcek eşinin hatri için bakacaksn baslarda kayinvaliden yine dediğim dedik diycek sonra bakcakki sen dogru insanmişsin sana da etmeye basliycak işte sizin gelecegniz bu olcak ben sana soyleyim canim. aynisini annemde yasadi ve sonucu bole oldu benim dileğim kayinvaliden bir an önce aklinin başina gelmesi ve hatasini anlamasi

kayınvalidenizin yaptığını tasvip etmiyorum.ancak sizin de bileziklerin gramlarına inecek kadar hesap yapıp eltinizle kendinizi kıyaslamanız açıkçası beni şaşırttı.herkes nasibi kadarını alır hayattan.zaman,mekan,şartlar ve insanlar değişirken davranılşarın ve olayların motomot aynı olmasını beklemek hiç doğru değil.asıl insalara eşit davranmak adaletsizliğin en büyüğüdür.bu sebeple size kendinizi ve sahip olduklarınızı hiçkimseyle kıyaslamamanızı tavsiye ederim.aksi takdirde hayatınız boyunca eltiniz,komşunuz,arkadaşınız,kardeşleriniz vs...sebebiyle hiçbi zaman gerçek anlamda mutlu olamazsınız.

ayy hiç anlamam altınların gramajı falan.aklıma da gelmemişti evlenirken kimin taktığı kaç gram diye.arkadaşım sen misin saf?valla benmişim saf.
bu zamanda aileler hiç suya sabuna dokunmazken sana baya da bir şey yapmışlar ama onlara da utandıklarından falan diye kulp buluyorsun.
daha ortada elti bile yokken de annen "yarın eltine yaparlarsa üzülürsün" diye kötü düşünceleri empoze etmiş bile.
aradan yıllar geçmiş hala gramaj derdindesin,komiksin ya nedense acıdım.

bagzi adetlere göre gram hesabi bilezik istendigni bende bi arkadsimdan duymustum onunda bu arakadasimiz gibi eltisine fazla geline az almişlardi birde adetlerde ev esyasi sen fazldan ne istersen altinin gramindan dusuyorlarmiş. bizim adetlerimiz bole değil duyunca sasirmiştim bende ama arkadasimiz üzülmüş yani yaparim deyipte yapmamalri onu uzmus

sana tamamen katılıyorum, ben bunu kendi ailemden biliyorum görüyorum, babannem için varsa yoksa diğer iki oğlu, küçük amcamlar istanbula taşındılar ordan ev aldılar yengemde çalışıyo, babannem her görmede babama sarıyodu kardeşine yardım et o ev aldı diye, demiyoduki buda benim oğlum tek maaşla geçiniyo evi kira bide beni şehir dışına yollamadı özel okuyodum o dönem, adam istanbula taşınıp ev alabiliyosa demek ki parası vardır dimi, ama yok halada her görmede babama başlar abine para ver kardeşine para ver diye, işte insanlar böyle cinnet getiriyo

Haklısın böyle cinnet geçirip çileden çıkıyor işte insanlar. Tek maaş umurun damı ki babaannenin. İstanbul gibi bir yerden Ankara gibi bir yerden ev almak kolay değilken alınabiliyorsa büyüklerde onlara kayırırsa sözün bittiği yer.

Back
X