Arkadaşım İçine oturmuş bazı şeyle sonuna kadar haklısın cnm benim.
Ne yaparsan yap değişmiyor bir şeyler.
Ben evlenirken bana bilezik bile yapılmadı künyeye benzeyen taşlı bileklik takıldı, bir tane de hasır denilen bilekliklerden başka da yok.
Düğünümüzü kendimiz yaptık, Bizden tam iki yıl sonra eşimin kardeşi evlendi biz onların düğününde kendi düğün borcumuzu ödüyorduk,
Onların düğününde de kredi çektik. Oda yeni bitti.
Onlarsa düğünlerini sıfır borçla hakkaten sıfır borçla yaptılar, ona iki bilezik alındı (kelepçe istemediği için iki bilezik karşılığı yapıyormuş.)
Birde gelinin annesi bizden küpe istedi k.validemler almadı benim eşim alıverdi, sağ olsun eli çok boldur.
Evlendiler 3yıl bitti. Öyle ağlanıyorlardı ki yanımızda eşim de üzülüyordu bazen, hay allah durumları kötü diye... Fakat kardeşinin eşi bir giydiğini bir daha üstünde görmüyordum, Bayramdan bayrama görsem de bana öyle laflar sokuyor ki iki bayramdır, bayramlarım zehir oldu gece boyunca sabahladım sinirden.
Şimdi o ağlanan insanlar kendilerine ev almışlar ve kardeşi paralı askerlik yapmış ve eşyalarını değiştiriyorlarmış.
Yorum senin
Bir kere onlara kayırdılarsa bu hep böyle gidecektir hiç unutma.
Çünkü bizimkilerde ah ah nasıl ödeyecekler evin borcunu diye üzülüp duruyorlar da üstüne paralı askerlik yapmış kimsede ses yok.