Şükür bunun uzmanları var. Eşler gitmeye ikna olmuyor siz ilk gidin ve görüşün. Sonuçta hepimiz ne kadar ailemize karşı sorumluluk taşıyorsak da, ilk önce kendimizi de önemsememiz lazım. Empati göstermek başka, kendini kullandirtmak başka. Empati gösterip yardım etmek içinizden gelir. Seve, seve de yardım edersiniz, çünkü burda sadece kendi isteğiniz vardır. Konu sahibinin eşi bu durumda değil. Hem kendisi abisine karşı sorumluluk hissediyor, hemde karşı taraf yumuşak tarafını bildikleri için duygu sömürüsü ile baskı kuruyor. Bu ikiside sağlıklı hisler değildir. Ama bize söz konusu aile olunca sorgulamamayi empoze ederler genelde. Halbuki nasıl disarda iyisi kötüsü varsa, aile içinde iyisi ve kötüsü var. Darda olana yine yardım et. Ama burda abi muhtaç değil, hazır parayı yemeğe alışmış. Ben burda annenin babanın da büyük suçu olduğunu görüyorum. Genelde öyle anneler babalar da abinin acitasyonuna ortak olup diğer çocuğa baskı kurar. Aslinda hem kirayı alıp kardeşten de para talep ediyorlarsa (kardeş neden yengesinin kuaför parasını ödesin?) burda annenin ve babanin da müdahale etmesi gerekirdi ama onlar probleme ortak oluyor. Bence konu sahibinin eşi daha neler olduğunu sorgulamamis bile.hatta o kadar kör ki "karıma nazım gecee" modunda evliliğini riske atıyor.