Benim sıkıntım eşimin ailesi

yanliş anlamayın ama benimde abim arayıp ağlasa sızlasa benimde içim burkulur yani
kardeş bu bişeye benzemez
tabii koca adam bu durumu alışganlık haline getirip, sizi sömürmeye başladıysa durum farklı
ama yine burda da iş eşinizde biter
napabilirsinizki
birşey deseniz kardeşimle aramımı açacaksın diye siz trip atar
Aynen öyle işte iyice nefret ediyorum onlardan o oluyo istw

kv min bir lafı var yaa bir çuval altınla yada bir çuval yalanla kızın istenir diye ,
kendi kızını bir çuval yalanla istediler diye bizede bir çuval yalanla geldiler ,
kımse kızını para için vermez ki benım hiçççç öyle birşeye ihtiyacım yoktu ama bana ayak uydurmak için yalan söylemek zorunda kaldılar , ki ben onlardan tel toka bile istemedim , ama onlar hazırda parayı duyunca bütün borcu yeni evlilere yani bize yıktılar ,

konu sahıbıne gelince kız istenırken madem yardımcı olacaz kiralarını karşılayacaz dediler onu yapsınlar diyorum ,
atıp tutup sonra kenara çekilirlerse insanda huzur koymazlar işte boyle ,

ölüm hak miras helal bu lafımı kulak arkana not et bir gün gelecek ben kardeşime o evi veririm dediğind e bu lafımı hatırlarsın ,

Tekrar ediyorum
Ve büyük konuşuyorum
Ben o evi canımın içine güle oynaya veririm.

Asıl vermem etmem diyenler vrya kulak arkasına bu lafı not alanlar kardeş demesin kendine.
Bu tür kavgalar hep böyle insanlar yüzünden çıkıyor işte

Siz de aynı onlar gibi tepki veriyorsunuz bakın asgari ücret alıyor ama kira vermiyor pazaruni kayınvalidem yapar yagiydi receliydi zeytinyağı herşeyi köyden kayinpederin arabasını kullanıyorlar araba masrafı yok bunlara lafım yok tabiki ama durumları kötü defil yani maaşı da yanına kalıyor. Sürekli bı acindirma falan ben buna tahammül edemiyorum lcwden değil de adidastan giyinme kavgası onlarınki ben lcwden giyinirkeb onlar giyinmez mesela. Banane o halde niye aciyayim uzuleyim
ben seni hakli buldum. yazmistin zaten ilk basta yazdigindan pek anlasilmiyor senin bir beklenti icinde oldugun saniliyor ama aslinda ortada sana söylenmis büyük bir yalan var, ayrica senin hem maddi hemde bedensel destegini sömürmeye calisan insanlar var. bunun en basinda da esin geliyor.

ciddi ciddi bosaniyorum senden eger tek kurus daha giderse diye rest ceksen hem esine hemde ailesine ne olur? ne tepki verir esin? hazir misib bana ve cocuguna da ayrica nafaka yüküne girmeye diye bi tehtit etsen?

ben seni hakli buldum. yazmistin zaten ilk basta yazdigindan pek anlasilmiyor senin bir beklenti icinde oldugun saniliyor ama aslinda ortada sana söylenmis büyük bir yalan var, ayrica senin hem maddi hemde bedensel destegini sömürmeye calisan insanlar var. bunun en basinda da esin geliyor.

ciddi ciddi bosaniyorum senden eger tek kurus daha giderse diye rest ceksen hem esine hemde ailesine ne olur? ne tepki verir esin? hazir misib bana ve cocuguna da ayrica nafaka yüküne girmeye diye bi tehtit etsen?

bak anlayan ne güzel anlıyor konu sahibini

eşin mühendis sen öğretmen hala eş ailesinden gelen kiraya göz dikmek nedir ya. kaldı ki abi asgari ücretle geçiniyormuş.

konu sahibi cok fevri cevaplar veriyor bu yüzden yanlis anlasiliyor. bakin ev kp degil ki esin, bir diger ev abinin, digeri kp evi. biri asgari ücretle geciniyor diye, baska biri onu cekmek zorunda mi? bir sorunda gelmeyen kira degil, bunun yani sira daha da fazla istenen para.

konu sahibi azicik sakinlesde detayli anlat insanlarda ona göre yorum yapsin.

ilk postta yazanlarla sonra verilen detaylar farklı. yorum yazacak kişi de her postu tek tek okuyacak diye bir kural yok. işte bunlar hep kendini doğru ifade edememek :(

konu sahibi cok fevri cevaplar veriyor bu yüzden yanlis anlasiliyor. bakin ev kp degil ki esin, bir diger ev abinin, digeri kp evi. biri asgari ücretle geciniyor diye, baska biri onu cekmek zorunda mi? bir sorunda gelmeyen kira degil, bunun yani sira daha da fazla istenen para.

konu sahibi azicik sakinlesde detayli anlat insanlarda ona göre yorum yapsin.
İşte kpin üzerine bütün evler sonucta. O da var. Ondan bu laflar ediliyor ama aralarında böyle bı paylaşım yapılmış yani valla kısaltarak yazmaya çalıştım o bile o kadar uzun oldu.

İşte kpin üzerine bütün evler sonucta. O da var. Ondan bu laflar ediliyor ama aralarında böyle bı paylaşım yapılmış yani valla kısaltarak yazmaya çalıştım o bile o kadar uzun oldu.

evet sorun o zaten, tapu esinde degil.

rest ceksen peki? yani kirayi almak icin degilde en azindan daha fazla para vermemek icin. ki bence arada böyle bi paylasim olduysa kirada hakkiniz.

su esinin malindan parasindan sana ne diyenleride acikcasi anlamiyorum. biriyle aile olcam ama hesap kitap ayri olacak. ne sacma

evet sorun o zaten, tapu esinde degil.

rest ceksen peki? yani kirayi almak icin degilde en azindan daha fazla para vermemek icin. ki bence arada böyle bi paylasim olduysa kirada hakkiniz.

su esinin malindan parasindan sana ne diyenleride acikcasi anlamiyorum. biriyle aile olcam ama hesap kitap ayri olacak. ne sacma
Rest çekince umursamiyor

Ayy hemen de sana vermek zorunda değil, sana etmek zorunda değil... Ben de kimseden bir şeyler alma taraftarı değilim. Eşimin ailesi ev almış eşime ama 3 laflarından 2 si size ev aldık olduğu için eviniz de barkınız da sizin olsun biz kiraya çıkalım dedim baktılar minnet etmiyor artık öyle bir şey demiyorlar. Ama ne yapıyorlar biz başka şehire taşınıcaz görev icabı ve kirada oturucaz. Evlenmeden önce, evlendiğinizde o ev sizindir diyen insanlar şimdi oturduğunuz sürece sizin demeye başladı ya da bu şehire taşınırsanız demeye başladı. Hani bizimdi o ev. Evlenmeden önce bol keseden sallayıp sallayıp işlerine gelmeyince lafı istedikleri tarafa çevirmeleri insanı çileden çıkaran. Eğer konu sahibine de bu ev sizindir derilerse bi zahmet arkasında dursunlar. Yok akılları kalacaktıysa vermeseydiler.

Konu sahibi siz de o evi satın başka bi ev alın bari hem kira derdi kalkar.

Merhabalar. Arkadaşlar ben eşimle problemler yaşadım ayrilmayi düşündük ailelerimiz de durumu biliyor ve tabi hiç hoş olmadı ikimiz de birbirimizin ailesiyle görüşmüyoruz şuan. Ben öğretmenim eşim muhendis.Hamileyim. Biraz onun hatrına falan diye barıştık ama aile olayı olmadığında gayet iyi anlaşıyoruz. Ama aile konusu olunca inanılmaz koruyucu oluyor. Benim rahatsızlığım su. Ailesine düşen bı apartmanda 3daire var abisi yerlesmis orda oturuyor eşim ve babası da kiracı var kira alıyor. Evlenmeden arabanın kredisini öderken zorluk yaşamadığını çünkü büyük bolumunu kirayla ödediğini söylemişti fakat evlendigimizden beri doğru düzgün kira gelmedi babası bisekilde harciyo ya da abisi asgari ücret alıyormuş da durumu iyi değilmiş de karısı mide ameliyatı oldu kaçak çıktı 2 kere onlara verdi. Ben bişey dediğimde o babamın bize hediyesi istemezse vermez senin baban veriyo mu demeye başladı. Bana bankada paran var mı dedi yok dedim Alla alla niye falan dedi. Ben de sen hesap veriyo musun da hesap istiyorsun dedim saydırdı bisuru tartıştık. Bu durumda nasıl davranmak gerek gerçekten nefret ediyorum artık ailesinden. Ailesi benden köyde onlara iş yapmamı istiyo yemek falan yapmamı. Diğer gelinden görmediğini benden istiyo yani. Ama ailecek diğer gelinin evine çalışıyorlar ben de bunu reddettigimde sıkıntı yaşıyorum. Eşim arkamda değil ddestek değil bu konuda bana ailesini düşünüyor
Kira konusunda haksızsınız. Ama sizden iş bekleyemezler. Asla yapmayın. Kabul de etmeyin alışmasınlar. Birde iyi bir birikim yapın da bu adama muhtaç olmayın

Merhabalar. Arkadaşlar ben eşimle problemler yaşadım ayrilmayi düşündük ailelerimiz de durumu biliyor ve tabi hiç hoş olmadı ikimiz de birbirimizin ailesiyle görüşmüyoruz şuan. Ben öğretmenim eşim muhendis.Hamileyim. Biraz onun hatrına falan diye barıştık ama aile olayı olmadığında gayet iyi anlaşıyoruz. Ama aile konusu olunca inanılmaz koruyucu oluyor. Benim rahatsızlığım su. Ailesine düşen bı apartmanda 3daire var abisi yerlesmis orda oturuyor eşim ve babası da kiracı var kira alıyor. Evlenmeden arabanın kredisini öderken zorluk yaşamadığını çünkü büyük bolumunu kirayla ödediğini söylemişti fakat evlendigimizden beri doğru düzgün kira gelmedi babası bisekilde harciyo ya da abisi asgari ücret alıyormuş da durumu iyi değilmiş de karısı mide ameliyatı oldu kaçak çıktı 2 kere onlara verdi. Ben bişey dediğimde o babamın bize hediyesi istemezse vermez senin baban veriyo mu demeye başladı. Bana bankada paran var mı dedi yok dedim Alla alla niye falan dedi. Ben de sen hesap veriyo musun da hesap istiyorsun dedim saydırdı bisuru tartıştık. Bu durumda nasıl davranmak gerek gerçekten nefret ediyorum artık ailesinden. Ailesi benden köyde onlara iş yapmamı istiyo yemek falan yapmamı. Diğer gelinden görmediğini benden istiyo yani. Ama ailecek diğer gelinin evine çalışıyorlar ben de bunu reddettigimde sıkıntı yaşıyorum. Eşim arkamda değil ddestek değil bu konuda bana ailesini düşünüyor
kira konusunda haksızsın yemek konusuna gelince müsaitsen yapman gerekir zaten cocugunuz dogdugunda yemekde yapamazsın onunla ilgilenmen gerekecek

Bak canım evime giren paraya şükretmek başka kendi hakkımızı yedurmek başka eşim para konusunda bana karşı biseylerdeb kisarkeb zaman zaman onlara hayır diyemiyor ben gerçekten tahammül edemiyorum onlara
Pardon ne hakkı..Kayınbaba ve Kayınvalidenin emeği mi sizin hakkınız oluyor?
Insanlar isterse verir istemezse vermez..

Sizin aileye karşı tavrınız bile bu düşüncelerine yön verebilir..

Kendi tasarruflarında kimsenin buna itiraz hakkı bile yok..Bence böyle bir şey tartışma konusu olmamalı!

Ben konu sahibini hakli buldum neden evlat ayrimi yapiyorlar ise gelince k.sahibinin esi paraya yardimina gelince abisi ne guzel dunya. Calisiyoruz diye negatif ayrimciliga ugrayacsk degiliz. Bir taraf kari koca yatip bir tarafkllarini buyutsun digerleri de onlara konfor saglasin ne guzel dunya. Mesele sadece para da degil degersizlik hissi kadin bin kere esim haftasonunu onlara hizmetle geciriyor diyor. Hala yok sizin paraniz yok mu diyenler olmus sanirim boyle dusunenlerde ailede parsayi toplayanlar sanirim zira alenen haksizlllik ve ayrimcilik var

Back
X