Benim sıkıntım eşimin ailesi

Siz obezitenin ne olduğunu biliyor musunuz? Bu insanlar için yemek-kilo kısırdöngüsünden çıkmanın ne kadar zor olduğu hakkında en ufak bir fikriniz bile yok mu gerçekten. Kıskançlığınız ve hırsınız gözünüzü kör etmiş ,ameliyat olmuş midesinde 2 kere kaçak çıkmış insana merhamet bile edemiyorsunuz. O kaçaklar ölümle bile sonuçlanıyor bilmiyor musunuz? Biz 5 kilo alsak nasıl vereceğiz diye kaygılanıyoruz, bu insanlar 60- 70 kilo vermekte zorlandıkları ve bu kilo sağlıklarını tehlikeye attığı için mecburiyetten ameliyat oluyorlar.
Asgari ücretle çok kötü durumda olan adamın nasıl bu kadar obez olacak kadar yiyor nasıl ameliyat olabiliyor 10 yasindaki çocuğu ortada birskip çok merhametli bı davranis mi bu

Doğum iznine de çıkma diyor şimdiden ne gerek var bakıcı tutarız diyor
Var mıymış başka derdi?
Beyefendi abisine rahat rahat para gönderecek diye sen minnacık bebeği bakıcı ellerine bırakıp gözün arkada kala kala işe gideceksin

Ben olsam daha da fazla izin alırdım ücretli artı ücretsiz yapardım
Nasıl gönderiyorsa öyle göndersin o parayı
Geçim nasılmış görsün
Ayrıca bebek arabasını falan sormayın bile ona gidin en Pahalısını en iyisini alın
Çalışan insansın asla kendinden bebeğin den feraget etme
Nasıl olsa eşin ne kadar bulsa o kadar gönderecek ailesine

Suç tamamen eşinizde.Hadi kayınpederiniz kendi malını veriyor oğluna onu anladık da eşiniz sizin rızkınızdan kısıp para yediriyor resmen abisine.Anladığım kadarıyla konuşmuşsunuz olmamış,bundan sonra kısmayın hiçbir şeyden,zaten bebeğiniz de olacakmış ,alın gönlünüzün istediğini, çıkın 2 sene de ücretsiz izine, geçindirsin madem eşiniz evini.Eşinize bu konularda da söz hakkı tanımayın asla.

Mide küçültme ameliyatı olabilmesi için bir sürü test yapılıyor. Gereken şartları karşılıyorsa ameliyat için onay veriliyor. O şartları karşılıyorsa da kadının kilolarından dolayı sağlık durumu gerçekten sıkıntılıdır, önüne gelene onay vermiyor doktorlar.

Kimse size evinin kirasını vermek zorunda değil, evlat ayrımı yapıyorlarsa bu onların ve eşinizin problemi. Eşiniz ben enayiyim diye ortalıkta gezmeyi kabul ediyor, kendi evine girmesi gereken parayı zaruri bir durum olmadığı halde ailesine veriyorsa sizin söz hakkınız tam olarak burada başlıyor. Ne kadar kızsanız haklısınız, ama eşinize.

kesinlikle doğru. misal kadının şekeri varsa ve doğal olarak bu durumda sürekli yüksek olacağından kadının spor yapıp zayıflaması mümkün olamaz çünkü yüksek şekerde spor yapmak şekeri daha da yükseltir.

keza aynen dediğiniz gibi o ameliyat keyfi yapılmaz.

Var mıymış başka derdi?
Beyefendi abisine rahat rahat para gönderecek diye sen minnacık bebeği bakıcı ellerine bırakıp gözün arkada kala kala işe gideceksin

Ben olsam daha da fazla izin alırdım ücretli artı ücretsiz yapardım
Nasıl gönderiyorsa öyle göndersin o parayı
Geçim nasılmış görsün
Ayrıca bebek arabasını falan sormayın bile ona gidin en Pahalısını en iyisini alın
Çalışan insansın asla kendinden bebeğin den feraget etme
Nasıl olsa eşin ne kadar bulsa o kadar gönderecek ailesine
Yok cildiriyo sen bana sormadan nasıl aldın faaln der kesin

Bı kez araba alcam dedim bana sormadan kendi kendine karar vermissin gitt kendine ne takildiysa takılarla al falan dedi ben de dedim sen maaşından ödüyorsun ya ben de kredi çeker öderim kavga dovus

Obezite tüm dünyanın kabul ettiği şekliyle bir hastalıktır. Sizin düşündüğünüz gibi çok param var aman da hepsini mideme doldurayım, 7/ 24 yiyeyim çünkü çok zenginim gibi bir şey değil yani. Ücretsiz doğum iznine ayrılmanıza eşiniz karşı çıkıyor çünkü merhamet etmeyene ,merhamet olunmaz. Siz dünyaya ne veriyorsanız onu karşılık olarak alıyorsunuz.
Köye gittiğimde yemek yapmamı bekliyorlar yapmıyorum diyorsunuz ya, ayda yılda bir yemek yapmayı mesele eden geline neden her ay kira geliri verilsin mesela?
Asgari ücretle çok kötü durumda olan adamın nasıl bu kadar obez olacak kadar yiyor nasıl ameliyat olabiliyor 10 yasindaki çocuğu ortada birskip çok merhametli bı davranis mi bu

milletin kızını isterken attıkları yalanı unutmayacaklar zaman
madem kiranızı ödeyecez diyorlar ödesinler ozaman ,

evlat ayrımı yapan herkesi ben allaha havale ediyorum sende öyle de konu sahibi S Saskinnn123

Aynı şekilde millet de para lafını duyunca kızını davulla zurnayla göbek ata ata vermesin o zaman.
Evlat ayrımı derken?
İki çocuğum olsa birinin maddi durumu iyi olsa benim olan evin kirasını 1 2 aylığına diğer oğluma veririm.
Ama önce diğer oğlumun da gönlünü yaparım.

Elti çekememezliği bana göre.
Belki de bu kadar burnunu sokmasa eşi diyecek ki abimin durumu yok.
Abisi lüks seviyormuş da bilmem ne.
Asgari ücretle geçinen birinin lüks mağazalardan çıkamaması da sadece abartı bana göre.
Haklı çıkmak için..

Bir kızkardeşim var. Bir tane de ailemin evi.
İleride evi kardeşime verseler gıkım çıkmaz.
Hele kardeşimle aram bozulacağına, ben derim verin diye

Eşim de buna KA RI ŞA MAZ

Konu sahibinin ne haddine
Siz gelinlerin hele ne haddine kayın ailesinin malına mülküne karışmak
Nasıl yüzünüz kızarmadan malları mülkleri üzerinde söz sahibi oluyorsunuz, kardeş arasına giriyorsunuz, ben şaşıyorum.

Bı kez araba alcam dedim bana sormadan kendi kendine karar vermissin gitt kendine ne takildiysa takılarla al falan dedi ben de dedim sen maaşından ödüyorsun ya ben de kredi çeker öderim kavga dovus

Böyle adamlara cidden babalık hiç yakışmıyor. Bu çocuğunu riskini başkasına yedirmeye devam eder şimdi doğumdan sonrada. Hani illaha dünyanın en pahalı bebek arabasını almaya gerek yok. Ama başkalara yedirirken cocugundan kismasi öküzlük.

Merhabalar. Arkadaşlar ben eşimle problemler yaşadım ayrilmayi düşündük ailelerimiz de durumu biliyor ve tabi hiç hoş olmadı ikimiz de birbirimizin ailesiyle görüşmüyoruz şuan. Ben öğretmenim eşim muhendis.Hamileyim. Biraz onun hatrına falan diye barıştık ama aile olayı olmadığında gayet iyi anlaşıyoruz. Ama aile konusu olunca inanılmaz koruyucu oluyor. Benim rahatsızlığım su. Ailesine düşen bı apartmanda 3daire var abisi yerlesmis orda oturuyor eşim ve babası da kiracı var kira alıyor. Evlenmeden arabanın kredisini öderken zorluk yaşamadığını çünkü büyük bolumunu kirayla ödediğini söylemişti fakat evlendigimizden beri doğru düzgün kira gelmedi babası bisekilde harciyo ya da abisi asgari ücret alıyormuş da durumu iyi değilmiş de karısı mide ameliyatı oldu kaçak çıktı 2 kere onlara verdi. Ben bişey dediğimde o babamın bize hediyesi istemezse vermez senin baban veriyo mu demeye başladı. Bana bankada paran var mı dedi yok dedim Alla alla niye falan dedi. Ben de sen hesap veriyo musun da hesap istiyorsun dedim saydırdı bisuru tartıştık. Bu durumda nasıl davranmak gerek gerçekten nefret ediyorum artık ailesinden. Ailesi benden köyde onlara iş yapmamı istiyo yemek falan yapmamı. Diğer gelinden görmediğini benden istiyo yani. Ama ailecek diğer gelinin evine çalışıyorlar ben de bunu reddettigimde sıkıntı yaşıyorum. Eşim arkamda değil ddestek değil bu konuda bana ailesini düşünüyor
Eşin çok haklı..
Neden Evinize giren paraya sükretmiyorsunuz ?

Aynı şekilde millet de para lafını duyunca kızını davulla zurnayla göbek ata ata vermesin o zaman.
Evlat ayrımı derken?
İki çocuğum olsa birinin maddi durumu iyi olsa benim olan evin kirasını 1 2 aylığına diğer oğluma veririm.

Asgari ücretle geçinen birinin lüks mağazalardan çıkamaması da sadece abartı bana göre.
Haklı çıkmak için..

Nasıl yüzünüz kızarmadan malları mülkleri üzerinde söz sahibi oluyorsunuz, kardeş arasına giriyorsunuz, ben şaşıyorum.
Yok bir tane ev yok bakın 3tane ev var 1i abinin 1i eşimin biri de kayinbabamin. Bana bu şekilde söylendi. Durumu iyi derken kime göre neye göre ben kendimden kısıp biseyler yapmaya çalışırken kimseden yardım beklemedim idare ettim bı şekilde. Onlar bizim düğüne yaptığı masraflari bile bize odettuler hiç bişey takmamayi bı kenara koyuyorum. Bana göre lüks kıyafet almaya araba kiralamak hayatımda hiç kiralamadim bindim otobüse gittim mesela. Hepsini bize ödetmek. Ta düğün zamanından huylandim ve bu devam etti. Bana evlenirken 1350kira ödüyorum 800kiradab veriyorum evim var 200de srksdsim borç oduyo maaşımdan sadece 350giduyo derken hiç de öyle olmuyo pekala bu beni etkiliyorsa söylemiyim kendi maaşımı da onlara veriyim madem yazık asgaru ücret aliyo karısı da yazık kilolu calismiyo da diyp

Siz de aynı onlar gibi tepki veriyorsunuz bakın asgari ücret alıyor ama kira vermiyor pazaruni kayınvalidem yapar yagiydi receliydi zeytinyağı herşeyi köyden kayinpederin arabasını kullanıyorlar araba masrafı yok bunlara lafım yok tabiki ama durumları kötü defil yani maaşı da yanına kalıyor. Sürekli bı acindirma falan ben buna tahammül edemiyorum lcwden değil de adidastan giyinme kavgası onlarınki ben lcwden giyinirkeb onlar giyinmez mesela. Banane o halde niye aciyayim uzuleyim

aslında sizin sıkıntınız ailesi değilde direk eşiniz
O değişmedikçe sizin sorunlarınız da değişmeyecektir
hep aynı şeyler için tartışır durursunuz
yani eşiniz arkanızda durmadığı sürece, ailesine yeter artık demediği sürece yapacak birşey yok
Malesef

Evlat ayrımı derken?

Haklı çıkmak için..

kv min bir lafı var yaa bir çuval altınla yada bir çuval yalanla kızın istenir diye ,
kendi kızını bir çuval yalanla istediler diye bizede bir çuval yalanla geldiler ,
kımse kızını para için vermez ki benım hiçççç öyle birşeye ihtiyacım yoktu ama bana ayak uydurmak için yalan söylemek zorunda kaldılar , ki ben onlardan tel toka bile istemedim , ama onlar hazırda parayı duyunca bütün borcu yeni evlilere yani bize yıktılar ,

konu sahıbıne gelince kız istenırken madem yardımcı olacaz kiralarını karşılayacaz dediler onu yapsınlar diyorum ,
atıp tutup sonra kenara çekilirlerse insanda huzur koymazlar işte boyle ,

ölüm hak miras helal bu lafımı kulak arkana not et bir gün gelecek ben kardeşime o evi veririm dediğind e bu lafımı hatırlarsın ,

aslında sizin sıkıntınız ailesi değilde direk eşiniz
O değişmedikçe sizin sorunlarınız da değişmeyecektir
hep aynı şeyler için tartışır durursunuz
yani eşiniz arkanızda durmadığı sürece, ailesine yeter artık demediği sürece yapacak birşey yok
Malesef
Aynen öyle eşim dur diyebilse zaten onlar naparsa yapsın umrumda olmaz. Ama abi arar saatlerce konuşur acitasyon yapar eşim de vicdan yapar sonuç bu.

Aynen öyle eşim dur diyebilse zaten onlar naparsa yapsın umrumda olmaz. Ama abi arar saatlerce konuşur acitasyon yapar eşim de vicdan yapar sonuç bu.

yanliş anlamayın ama benimde abim arayıp ağlasa sızlasa benimde içim burkulur yani
kardeş bu bişeye benzemez
tabii koca adam bu durumu alışganlık haline getirip, sizi sömürmeye başladıysa durum farklı
ama yine burda da iş eşinizde biter
napabilirsinizki
birşey deseniz kardeşimle aramımı açacaksın diye siz trip atar

Back
X