Benim sorunum da konuşkan olmak.

Çok konuşmanız değilde,en çokta karşı tarafı dinlememek kötü.biraz dinleyin ve tane tane konuşun.taramali tüfek gibi konuşmayın:)

Acaba boş seylerle alakali mi konusuyorsunuz?
Mesela bir komsum vardi, bize gelirdi durmadan konusurdu. Akrabalarini anlatirdi, hayatini, gecmisini anlatirdi 1 saniye susmazdi.
Ve ya kaynanam susmak nedir bilmez. Sabah uyandigi gibi konusmaya baslar, bir tek uyudugunda susardi. Kendini kopruden atasin gelirdi. İnsani intihara surukler )))
Aslinda bir insana cok konusuyorsun yoruyorsun demek cok ayip. Onu soyleyenler kim acaba? Aile mi yoksa akraba filan mi.
Ya ben neşeli bir insanım genelde espri yapıyorum yada gün içinde iş yerinde bir problem yaşamışsam onu aktarıyorum yani çokta boş konuşmuyorum arkadaşlarım çok bilgili olduğumu söylüyorlar.

Bahsettiğiniz tarzı anlıyorum benim öyle bir arkadaşım vardı başladı mı makinalı gibi benimkisi daha farklı karşımdaki insanın derdi varsa özellikle onu dinlerim kendimi katmadan benim sorunum kendimi kaptırmam sadece.
Her insan problemlerini anlatırken, sevindiği bir şeyi anlatırken kendini kaptirir ki bunun eleştirilecek yani yok. Bence siz eleştiriyi tam olarak anlamamissiniz bir sorun neden bunu diyorsun diye

Ya ben neşeli bir insanım genelde espri yapıyorum yada gün içinde iş yerinde bir problem yaşamışsam onu aktarıyorum yani çokta boş konuşmuyorum arkadaşlarım çok bilgili olduğumu söylüyorlar.
O zaman cok konusuyorsun diyenlere takmayin.
Sorun kendilerindedir

Hiç konuşmayan insanla sohbet edemezsin cok konusanla da edemiyorsun işte. Birkac kez dikkatimin dağıldığını belli ettim, nefes aldığı sırada başka konu açtım hatta önemli konular merak edilecek türden ama yok kaldığı yerden devam. Hep kendi haklı hep o konuşacak, eleştiri birde bunu neden böyle yapmadın bu böyle mi yapılır ohoo dedim git. :kızgın:
Ömür törpüleri resmen :D
Hiç haz etmem öyle insanlardan ya. Ben direkt kırmadan söylüyorum başka türlü kafam başka şeylerle meşgul oluyor dinlemiyorum onu.

Hep sunu dusunurum cok konusan insanlar acaba onlari dinlemekten sıkıldıgımızi anlamiyor mu?siz de boyle bir sey dusunun.mesela goz temasini yavastan kesmeye basliyorsa dikkati dagilmis gibiyse yavastan konuyu bitirin.cok konusanlar enerjimi aliyorlar gibi hissediyorum:)

hepsi bana çok konuşuyorsun dinlemeyi sevmiyorsun belli bir süre sonra insanları yoruyorsun diyorlar
Bunu diyenler cok iyi dinleyiciler mi? Bence hic oyle degiller, kendileri daha fazla konusamadiklari icin sizi elestirmisler. Bana biri boyle dese bir daha tek kelime konusmam onunla, gerci ben konuskan degilim ,siz nasil konuskan oluyorsunuz taktik verseniz 😁

Hep sunu dusunurum cok konusan insanlar acaba onlari dinlemekten sıkıldıgımızi anlamiyor mu?siz de boyle bir sey dusunun.mesela goz temasini yavastan kesmeye basliyorsa dikkati dagilmis gibiyse yavastan konuyu bitirin.cok konusanlar enerjimi aliyorlar gibi hissediyorum:)
Doğrudur :)

Boyle bir durumunuz varsa size bu elestiriyi en yakinlariniz yapar. Ne guzel soylemisler iste. Durumu buyutmeyip ceki duzen verin sadece.

Bunu diyenler cok iyi dinleyiciler mi? Bence hic oyle degiller, kendileri daha fazla konusamadiklari icin sizi elestirmisler. Bana biri boyle dese bir daha tek kelime konusmam onunla, gerci ben konuskan degilim ,siz nasil konuskan oluyorsunuz taktik verseniz 😁
Bana bunu diyenler dibimden hiç ayrılmıyor ama işin komiği ve evet konuşkanlar kendileride bende sıkılıyorum :D aslında çekingen bir kızım ama diyalog kurunca ve kendimi rahat hissettiğim ortamlarda konuşmaya başlıyorum :)

Ayrıca suskunluğun asaletini göstereceğim onlara mumla arayacaklar benim neşeli sohbetimi :D bende bir inat var susarsam konuşmam misal babama küsmüştüm bir ay odamdan çıkmadım hiç konuşmadım.

Özellikle son zamanlar da yakın çevremde duyduğum bir şey var hepsi bana çok konuşuyorsun dinlemeyi sevmiyorsun belli bir süre sonra insanları yoruyorsun diyorlar sizce ne ne yapmalıyım çok üzgünüm şuan:KK43: kendimi işe yaramaz ve değersiz hissediyorum.
Aşırı ve çok yüksek sesle konuşan bir arkadaşım var kendisi 21 senedir arkadaşım.. Birkaç gün üst üste takılınca migrenim tutuyor ama yine de onu çok seviyorum canım arkadaşımmm :KK36::KK36::KK36::KK36:

Özellikle son zamanlar da yakın çevremde duyduğum bir şey var hepsi bana çok konuşuyorsun dinlemeyi sevmiyorsun belli bir süre sonra insanları yoruyorsun diyorlar sizce ne ne yapmalıyım çok üzgünüm şuan:KK43: kendimi işe yaramaz ve değersiz hissediyorum.
Dizginleyebilirsin bence. Daha çok düşün konuşurken, özellikle karşındakini dinlemeye mimiklerinden düşüncelerini anlamaya çalış. Bir kere dediğin şeyi aynı sohbette bir daha anlatma
Açıkçası benim de çoksevdiğim bir arkadaşım var ama çol konuşur mesela o olayları tüüüm ince ayrıntısına kadar o an ordaymışsın gibi anlatır. Benim için çok değerli bir insan ama evet yoruyor.
Yani böyle bi huyun olması çevrenin seni sevmedikleri anlamına gelmez

Sizin gibi arkadaşlarım var. Hep kendileri dinlensin istiyor, aradıklarında sürekli kendilerinden bahsedip konuşuyorlar. Ama bana ya da çevresindekilere konuşmak için zaman tanımıyorlar. İnanın bir tanesi var aradığında telefonu bir kenara koyuyorum o anlatıyor bense sadece konuştuğundan emin olarak ev işimi hallediyorum.

Şunuda unutmayın. Çok konuşan çok hata yapar ve büyük ihtimalle de çok boş konuşuyordur....

Back
X