- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi willedwoman
-
Garantisi yok tabi ama şu sozu de hatirlatirim.aynen. geçenlerde bir yakınımız bunun yaşlılığıda var dedi biraz birikim yapın dedi. iyide okadar yaşayacağımızın garantisi varmı.
Her imkan saglanan cocuk it kopuk olmuyor sonucta. Neden bu hayatta illa zorluk yaşasın?
Teyzemin 3 evi var hemde istanbulda 3ude. Cocukta gayet guzel okudu. Mal mulk edinmek ayri cocugun okuyup kendi gelecegini kurmasi ayri. Cocuk calismayip omur boyu aileden yesin demiyoruz. Hayat bu, guvencesi olsun, evi olsun rahat etsin. Dogurdum ama sorumluluk alamam kendi dusunsun demek bana ters. Bu konu dogru veya yanlis olarak tartisilacak birsey degil aslinda.
Yanlış, çünkü artık ülke gezin, şehir gezmeyin. Canım evin araban birde sabit gelirin varsa, hiç biriktirme.merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.
her cocuk it kopuk olmuyor zaten ama anneden babadan medet uman evlatlarda yok degil..miras yuzunden kardes kardesi olduruyor ...cocuklari universiteyi bitirene kadar zaten sorumluluk sizde...ben maddi anlamda diyorun
Mirasi olmeden pay edersen kimse kimseyi oldurmezBence bu kadar ucuk orneklere gerek yok. Cocuklara miras birakmiyorum boylece birbirlerini öldurmezler komik bir dusunce. Olumlu veya olumsuz ornek bulmak zor degil.
Universite okutmak atla deve degil. Ailesi aylik 300tl yollayanda cocuk okuttum diyor, özel okullara, bol parayla yollayanda okuttum diyor. Okuyacak olan herturlu okuyor.
:))) Dedigim gibi okumak ayri, cocuga ilerisi icin guvence birakmak ayri.
merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.
Yo niye şaka olsun. Finans uzmanlari 3 yillik gelir diyor... ben yine bir yillik dedim:)
Ee işde, sorunda orda. Kira yok, yeme, içme, giyim, yakit filan 3000 anca tutar, ayda 2000 bin kenara atilip 1000 sadece tatil icin kullanilsa 30 ay, yani 2,5 sene icinde o para birikir.
Kadi ilk on sene ev kredisi ve araba kredisi ödediler desek en gec bu sene kenara atmaya başlamaları gerek.
Bence her yetişkin insan kendini, standartlarini düşürmeden, 1 sene su üstünde tutmasi lazım.
Haklısın da en büyük kalem eğitim
Onu da eklemek lazım konu sahibinin giderine
Özel okul denilince en kötüsü yıllık 20000 maaşlı çalışana kalmıyor ki geriye pek birşey
otuduğum evi en fazla 130000 e satabilirim güneş gören geniş iyi evler 250000 den aşağı değil burda üzerine 120000 tl borçlanmam gerekir.Alt kat çokta iyi olmayan bir ev
Konaklamak için yetiyor demişsiniz
Ev bu otel değil ki yaşam alanınız orası sizin her gece uyuduğunuz dinlendiğiniz yemek yediğiniz yer
Gezip dolaşmak yeni yerler görmek çok güzel tabi ama en azından oturduğunuz yeri satıp daha iyi bir ev alabilirsiniz
Belki doğru belki yanlış; doğruysa senin doğrun yanlışsa senin yanlışın kime ne ! ki benim için çok doğru yaptığınız şey.merhaba arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?