- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.137
- 598
- Konu Sahibi willedwoman
-
biz eşimle görücü usulu evlendik. ilk tanıştığımızda ben gezmeyi çok severim görmediğim yerleri görmek en büyük hayalim dedim. oda bende severim istersen sana bir ömür eşlik ederim dedi. o günü hiç unutamıyorum. eşim ruh ikizim benim. rabbim herkezin karşısına kafa dengi insan çıkarsın.Özendim size. Kimseyi dinlemeyin, en iyisini yapıyorsunuz.
bana ve eşime ailelerimizden ev kalmayacak. ailemiz bizi okuttu meslek sahibi olduk herşeyi kendimiz yaptık. çocuklarımında yapabileceğine inanıyorum.ben anlamlandiramiyorum niye her cocuga bir ev birakmak zorunda ...çalissinlar kendileri kazansinlar hazira alisirlarsa hayatlari da anlamsiz gelmeye başlar... zaten egitimlerini karsiliyorlar ..buyuyunce kendi esleri olacak nasil anne babasi calisip cabaladilarsa onlar da yapsin
evimiz öyle çok aman aman bir ev değil alt kat pek güneş almıyor. odaları küçük ama fazla eşya almadığımdan sorun olmuyor. annem hep kızım şu gezmeyi bıraksanızda iyi bir eve çıksanız diyor. iyide zaten çalışıyorum çocuklarda bizde sabah çıkıp akşam dönüyoruz. ev benim için konaklamak için var onun içinde yetiyor.Sizin yine eviniz varmis bizde o da yok :)
Cocuk ozel okulda, biz butun kazancımizi, egitim, beslenme, sosyal faaliyetler, tatil, etkinlikler icin harciyoruz.
Kimin ne dedigi de umrumda degil.
bana ve eşime ailelerimizden ev kalmayacak. ailemiz bizi okuttu meslek sahibi olduk herşeyi kendimiz yaptık. çocuklarımında yapabileceğine inanıyorum.
biz eşimle görücü usulu evlendik. ilk tanıştığımızda ben gezmeyi çok severim görmediğim yerleri görmek en büyük hayalim dedim. oda bende severim istersen sana bir ömür eşlik ederim dedi. o günü hiç unutamıyorum. eşim ruh ikizim benim. rabbim herkezin karşısına kafa dengi insan çıkarsın.
Neden ya da Nasıl ev bırakacağız ki
Örneğin annem ve babamın tek çocuğuyum
Evleri arabaları var
Babam 70 annem 60 yaşında evet o ev bana kalacak da kimbilir ne Zaman
Yaşım 40 a yakın
Annelerden kalacak evi malı mülkü beklemedim okuttular beni bu da bana yetti
Evimi arabamı aldım
Benim de bir çocuğum var
Bu ev elbet bir gün ona kalabilir ama kim bilir ne Zaman
Şu anda ona ev bırakayım diye hiç düşünmüyorum iyi eğitim alsın hayatı tanısın yeter
Ya da bir ikinci ev alsam şu an, çocuk büyüyünceye kadar ev eskir ama insana yapılan yatırım hep işe yarar
Bu arada sizi alıntıladım ama genele ilişkin yazdım şahısınıza değil topluma cevabım bu esasen
evimiz öyle çok aman aman bir ev değil alt kat pek güneş almıyor. odaları küçük ama fazla eşya almadığımdan sorun olmuyor. annem hep kızım şu gezmeyi bıraksanızda iyi bir eve çıksanız diyor. iyide zaten çalışıyorum çocuklarda bizde sabah çıkıp akşam dönüyoruz. ev benim için konaklamak için var onun içinde yetiyor.
Oooo bana neler diyorlar,
Cocugu ozel okula gonderecegime krediyle ev alirmisim, arabayi satip pesinat yapmaliymisim vs vs.
E zaten gelmisim 35 yasima 10 yıl kredi cekip hayatta tum zevk aldigim seylerden feragat edeceksem o evden de nefret ederim ki.
Cocuklarimiza evler, servetler degil, guzel anilar birakmak cok daha kiymetli degil mi?
Benim cocukluguma dair mutlu anilarim hep tatillerimiz, gezmelerimiz, ailece yaptigimiz etkinlikler, yemekler.... cocukken babam bizi izmir fuarina gorururdu mesela (baska sehirdeydik) nasil mutlu olurduk. Bunlarin zihnimden silinmesindense bir ömür kirada oturmayi tercih ederim.
Yok anladım zaten . İyi bir eğitim almak eskiden yetiyordu ama inanin şimdi yetmiyor . 3 kardeşiz ve ailemizin hiç birikimi yok. Çok sıkıntı yaşatıyor insana . Dünyanın binbir türlü hali var . Hastalik vs . Sonra tüm yük o çocukların üzerine biniyor .
Piyasa kötü , herkes işsiz . Ve tüm bunların üstüne iki tane candan sorumlu iken insan bu kadar harcama yapılması doğru değil .
Herkes konu sahibi açısından dusunmus ama kimse çocuklar açısından düşünmemiş. Ev bırakın demiyorum illa ki . Ona yakın bir birikim olsun . O çocuklar rahatça yaşayabilirsin ya da ikinci ihtimal çocuk yapmayın rahatça yaşayın .
Tekrar ediyorum . Kendiniz için ev almaniz , birikim yapmanız bence de çok saçma . Ama çocuklarınız için yapmak zorundasınız . Çünkü ; ileride başlarına gelecek her şeyden siz sorumlusunuz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?