benim yaşamdan, yaşamaktan anladığım yanlışmı

Sizin yine eviniz varmis bizde o da yok :)
Cocuk ozel okulda, biz butun kazancımizi, egitim, beslenme, sosyal faaliyetler, tatil, etkinlikler icin harciyoruz.
Kimin ne dedigi de umrumda degil.
 
Özendim size. Kimseyi dinlemeyin, en iyisini yapıyorsunuz.
biz eşimle görücü usulu evlendik. ilk tanıştığımızda ben gezmeyi çok severim görmediğim yerleri görmek en büyük hayalim dedim. oda bende severim istersen sana bir ömür eşlik ederim dedi. o günü hiç unutamıyorum. eşim ruh ikizim benim. rabbim herkezin karşısına kafa dengi insan çıkarsın.
 
bana ve eşime ailelerimizden ev kalmayacak. ailemiz bizi okuttu meslek sahibi olduk herşeyi kendimiz yaptık. çocuklarımında yapabileceğine inanıyorum.
 
sizin çevreniz dost ailelerin fesatlığı gibi bu yanlış bulmaktan çok.sizin hayatınızda siz böyle mutluysanız millete ne Allah kem gözlerden korusun.o parayı kuruşu kuruşuna sıkıp biriktirip sonra hastalık kaza vb şeylerle toptan çıkmasını mı sağlamalıyız
 
Sizin yine eviniz varmis bizde o da yok :)
Cocuk ozel okulda, biz butun kazancımizi, egitim, beslenme, sosyal faaliyetler, tatil, etkinlikler icin harciyoruz.
Kimin ne dedigi de umrumda degil.
evimiz öyle çok aman aman bir ev değil alt kat pek güneş almıyor. odaları küçük ama fazla eşya almadığımdan sorun olmuyor. annem hep kızım şu gezmeyi bıraksanızda iyi bir eve çıksanız diyor. iyide zaten çalışıyorum çocuklarda bizde sabah çıkıp akşam dönüyoruz. ev benim için konaklamak için var onun içinde yetiyor.
 
bana ve eşime ailelerimizden ev kalmayacak. ailemiz bizi okuttu meslek sahibi olduk herşeyi kendimiz yaptık. çocuklarımında yapabileceğine inanıyorum.

bizdede öyle annemin bir evi var simdi ben ona guvenip calismayimmi yani ...yada kadina bana niye ev yok diye kahirlamayimmi...zaten siz egitimi icin elinizden geleni yapiyorsaniz sorumlulugunuzu yerine getiriyorsunuz demektir ...
 
Çok hoşuma gitti yaptığınız şey. Tebrik ederim. Siz bakmayın ellerin lafına. Aynen devam. Bide konuşturmayın hayatınız halkında. Biz böyle yaşamayı seviyoruz deyin geçin. Kime ne?
 
Yaşam şeklinize bayıldım. Ama sağlık için bir köşede biraz para bulundurmanız iyi olabilir. Ani sağlık sorunlarının ne zaman çıkacağı belli olmuyor ve bazen sağlık için çok para dökmek gerekiyor. Bir akrabam bir gün bayıldı. Doktora gitti ve beyin tümörü çıktı. Devlet hastanesinde bu ameliyat yapılamaz ölürsün gibi laflar işitip özelde yüklü bir paraya ameliyat olup kurtuldu.

Bu yüzden ben sağlık için para ayırma taraftarıyım. Para ya da bir yatırım olabilir.
 

ya valla duygulandim maaşallah
 
Çocuklarınız küçükmüş biraz daha büyüdüklerinde yabancı dil kursu, etüt, özel ders, artan istekler derken çok fazla bir şey atamazsınız gibi kenara ama tabii sizin bütçeniz. Şimdi gezin birkaç yıl sonra zaten bir şeyler için mecbur olacaksınız
 
Bence çok güzel yaşıyorsunuz. Kimin ne dediği önemli değil. Böyle devam edin tadını çıkarın.
 
Ben ikisinide yapiyorum.
Dünyayı gezmeye yeminliyim.
Birikim malesef şart ama.
Benim çocuğum yok. Nişanlımla her sene 4 kere tatil yapariz. Benim doğum günüm, onun doğum günü, yazin 3 hafta ve sonunda bir city tatili.

Bence kenara 1 sene gecinilicek para atin. Hastalik var, ölüm var. Allah korusun... ama sonra cok üzülürsünüz.
Kenarda deste deste paraya gerek yok ama kizlariniza birkimi ve para konularini öğretmeniz de şart. Avucdan ağıza olmaz bence
 
İmkanınız el verdikçe değişik aktiviteler yapın, ama yeri gelince biriktirmeyi de bilin bence. Gerçi ikinizde çalışıyorsunuz bir şekilde birikir aslında paranız. Ama yaptığınız şey gerçekten güzel bu arada tebrik ederim sizi, tam hayalimdeki aile modeli :)
 

Yok anladım zaten . İyi bir eğitim almak eskiden yetiyordu ama inanin şimdi yetmiyor . 3 kardeşiz ve ailemizin hiç birikimi yok. Çok sıkıntı yaşatıyor insana . Dünyanın binbir türlü hali var . Hastalik vs . Sonra tüm yük o çocukların üzerine biniyor .

Piyasa kötü , herkes işsiz . Ve tüm bunların üstüne iki tane candan sorumlu iken insan bu kadar harcama yapılması doğru değil .

Herkes konu sahibi açısından dusunmus ama kimse çocuklar açısından düşünmemiş. Ev bırakın demiyorum illa ki . Ona yakın bir birikim olsun . O çocuklar rahatça yaşayabilirsin ya da ikinci ihtimal çocuk yapmayın rahatça yaşayın .

Tekrar ediyorum . Kendiniz için ev almaniz , birikim yapmanız bence de çok saçma . Ama çocuklarınız için yapmak zorundasınız . Çünkü ; ileride başlarına gelecek her şeyden siz sorumlusunuz .
 

Oooo bana neler diyorlar,
Cocugu ozel okula gonderecegime krediyle ev alirmisim, arabayi satip pesinat yapmaliymisim vs vs.
E zaten gelmisim 35 yasima 10 yıl kredi cekip hayatta tum zevk aldigim seylerden feragat edeceksem o evden de nefret ederim ki.
Cocuklarimiza evler, servetler degil, guzel anilar birakmak cok daha kiymetli degil mi?
Benim cocukluguma dair mutlu anilarim hep tatillerimiz, gezmelerimiz, ailece yaptigimiz etkinlikler, yemekler.... cocukken babam bizi izmir fuarina gorururdu mesela (baska sehirdeydik) nasil mutlu olurduk. Bunlarin zihnimden silinmesindense bir ömür kirada oturmayi tercih ederim.
 

Öyle haklisin. Ama babasini 17 ve annesini 22 yaşında kaybetmiş bir kiz olarak diyorumki, teşke bol bol atlantikde yüzmeseydim ama anam öldükten sonra kafami sokacak bir kümesim olsaydi.
Ben tam atdan düşüp yere cakildim
 
Gayet güzel şeyler yapıyorsunuz :)
Birikim için herkes kendi istediği gibi yaşar birşey diyemem. İkisi de kız çocuğu evlendikleri zaman eşleri yapacaktır bunları.
Diğer gereken herşeyi yapmaya maddi gücünüz de yetiyormuş zaten birikim ne için yapacaksınız ki?
 

iyide bende işsizim ...annem babam bana birikimmi yapti ...hicbirsey gormedim kucukken hala da öyle ...ben ailemle gezmek isterdim bu anilar kalsin isterdim 2 3 yere gittik hala aklimda...siz diyorsunuz ki cocugunuz issiz kalinca sikintiya duşmesin biraktiklariniza guvensin ...abim ev bana kalacak diye har vurup harman savurur 5 kurusta kenara atmaz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…