- 4 Kasım 2017
- 2.284
- 4.444
- 133
- Konu Sahibi willedwoman
-
Sizin kafa, bizim kafadan. Bizde biriktirip haftasonlari kacariz. Elimizdeki malimiz bize yeter. Devamli birikim yapip mal ustune mal koyma meraklisi degiliz. Yinede kenarda ufak bir miktar olur o ayri ancak sizinle aramizda bir fark var hatta 2 fark var. Sizin 2 cocugunuz var. Bizim cocugumuz yok. Cocugum olsa boyle bir yaşamin sorumsuzluk oldugunu duşunurum. Eşimde ayni sekilde.
Buyuyunce kendi napiyorsa yapsin kafasinda degiliz malesef. Elde varken yiyip icip gezdirecegime gelecegini kurmaya bir nebze katki saglardim.
onuda konuşuyoruz eşimle acil bir hastalık olsa ihtiyaç olsa naparız diye eşim ozamanda kredi çekeriz napalım diyor.
Yok anladım zaten . İyi bir eğitim almak eskiden yetiyordu ama inanin şimdi yetmiyor . 3 kardeşiz ve ailemizin hiç birikimi yok. Çok sıkıntı yaşatıyor insana . Dünyanın binbir türlü hali var . Hastalik vs . Sonra tüm yük o çocukların üzerine biniyor .
Piyasa kötü , herkes işsiz . Ve tüm bunların üstüne iki tane candan sorumlu iken insan bu kadar harcama yapılması doğru değil .
Herkes konu sahibi açısından dusunmus ama kimse çocuklar açısından düşünmemiş. Ev bırakın demiyorum illa ki . Ona yakın bir birikim olsun . O çocuklar rahatça yaşayabilirsin ya da ikinci ihtimal çocuk yapmayın rahatça yaşayın .
Tekrar ediyorum . Kendiniz için ev almaniz , birikim yapmanız bence de çok saçma . Ama çocuklarınız için yapmak zorundasınız . Çünkü ; ileride başlarına gelecek her şeyden siz sorumlusunuz .
Ben ikisinide yapiyorum.
Dünyayı gezmeye yeminliyim.
Birikim malesef şart ama.
Benim çocuğum yok. Nişanlımla her sene 4 kere tatil yapariz. Benim doğum günüm, onun doğum günü, yazin 3 hafta ve sonunda bir city tatili.
Bence kenara 1 sene gecinilicek para atin. Hastalik var, ölüm var. Allah korusun... ama sonra cok üzülürsünüz.
Kenarda deste deste paraya gerek yok ama kizlariniza birkimi ve para konularini öğretmeniz de şart. Avucdan ağıza olmaz bence
merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.
dun bir konuda okudum kiz babaannesinin parasi icin kavga eden babasiyla halasindan bahsedyrdu bende kadinin iyiki parasi var yoksa kimse bakmaz dedim ...inşallah cok dusundugunuz cocuklariniz sizi huzurevine atmaz zira bu kadar hazirladiginiz geleceklerinde sizi istmezlerse hayalkirikliginiz cok olacak
evet haklısınız ama bu nasıl olacak ki
yani annem babam aldıkları evi halen kullanıyorlar o bana kaldığında ben 50 yaşına gelmiş olacağım
ya da işte ben çocuğuma kendi kullandıklarım dışında bir şey bırakmam çok da olası değil
zira burada en kötü evler 300.000 den başlıyor sıfır falan değil kullanılmış 10 yaşına yakın evler
zaten kendime bu tarz bir ev aldığında ödenecek aylık kredi uçuk, bir de çocuğum için ayrıca bu tarz bir kredi ödemem için onun hem boğazından hem eğitiminden hem de sosyal hayatından çalmam gerekiyor
mesela ben parayı çocuğa harcıyorum daha çok gezmeye bile kalmıyor
oğlum piyano dersi alıyor ve eve piyano aldık, ha çok gerekli bir ihtiyaç mı hayır ama o derse gittiği için bu piyano sahibi olup evde çalışmak ödevini vs yapmak hakkı oluyor işte
orta yollu bir alet 5000 tl
aynı çocuk eskrim kursuna gidiyor mesela bunların aylık maliyetleri çok yüksek değil 200 gibi bir rakam ama seti kıyafeti vs vs 2000 tl
okul masrafını vs de eklersek yıllık 20000 üstü
yıllık 30000 desek 10 yılda ev parası çıkar değil mi
ama ben çocuğa bir ev almış gerisini koyvermiş olurum
önemli olan donanım dediğim bunlar yani çocuğum iyi eğitim almalı ki bu şartları kendine sağlayacak işi gücü geliri de olmalı
benim anne babam öğretmen ben tek çocuğum okudum evet onlar beni her halde geçindirirdi ama eşimin sadece babası çalışıyor ve 4 kardeşler
onlar hiçbir şekilde ona bir mal mülk bırakamazdı ama okuttular
biz de çocuğumuza şu an bunu sağlayabiliyorsak esasen bizi okutanlar sayesinde
bu arada mesela ben şu an elimde olan parayı harcamıyor ya da ev almıyorum neden mi çocuğumun eğitimini tamamlayıncaya kadar güvencesi olsun diye
yani eğitim aldıracak parayı attım kenara
günümüzde bu ev sahibi olmak fazla kutsallaştırıyor demek istiyorum aslında
bu da kira piyasasını da emlak piyasasını da çok yüksek bir hale getiriyor
Benim cocugum yok. Dusunmuyoruz cocuk.
Eger olsaydi zaten bana baksin diye cocuk yapmazdim. Dogurdugum cocugu eglendirmekten daha fazla sorumlulugu olacaginin farkindayim. Buyuzden cesaret edemedim :))
Dogurduklarinizdan da karsilik bekliyorsaniz birseyler yapmak icin size bisey diyemiyorum. Ben kendi secimimle dunyata getirseydim herseyini yapmak durumunda hissederdim kendimi ama herkes boyle dusunse patir patir cocuk yapamazdi kimse. Herkesin kendi fikri.
kız sen şakacı mısın
kenara bir sene geçinilecek para nasıl atılacak memur maaşı ile
konu sahibinde zaten aylık gider 5000 civarı, bir yıl geçinilecek para eder 60.000. Onu biriktirmeleri de zaten 10 ay hiç harcama olmadan yaşamaları demek ki yok öyle bir imkan
ben de katılırım kötü gün parası olmalı kenarda da bir yıl geçinilecek rakam çok para
bir yıllık asgari ücret desek bile 18.000 eder ki memur olan yani ekstra geliri olmayan birinin onu biriktirmesi de sıkıntı
bende cocuk pek dusunmuyorum ...sadece bir cocugun kendi gelecegini siz dusunurseniz o cocuk size guvenmezmi bunu demek istedim .... ayrica ben cocuk bana baksin diyen degil kimse kimseye sorumluluk yuklemesin diyen kisiyim...unv biter sizin sorumlulukta yani parasini kazanip kendi gelecegini kendi dusunsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?