benim yaşamdan, yaşamaktan anladığım yanlışmı

Bence de gezmek en guzeli,degisik yerler gormek farkli deneyimler kazanmak.. Zaten bir eviniz ve arabaniz varmis,Allah korusun hastalik durumu icin kenara az bi miktar koysaniz iyi olur tabi,bu hepimiz icin gecerli.
Benim oglum 7bucuk yasinda ve Fransa,Isvicre,Avusturya,Cek Cumhuriyeti vs vs bir suru ulke gordu,bi ton ani biriktirdik beraber. Allah saglik sihhat huzur versin hepimize.

Sizin kafa, bizim kafadan. Bizde biriktirip haftasonlari kacariz. Elimizdeki malimiz bize yeter. Devamli birikim yapip mal ustune mal koyma meraklisi degiliz. Yinede kenarda ufak bir miktar olur o ayri ancak sizinle aramizda bir fark var hatta 2 fark var. Sizin 2 cocugunuz var. Bizim cocugumuz yok. Cocugum olsa boyle bir yaşamin sorumsuzluk oldugunu duşunurum. Eşimde ayni sekilde.
Buyuyunce kendi napiyorsa yapsin kafasinda degiliz malesef. Elde varken yiyip icip gezdirecegime gelecegini kurmaya bir nebze katki saglardim.

dun bir konuda okudum kiz babaannesinin parasi icin kavga eden babasiyla halasindan bahsedyrdu bende kadinin iyiki parasi var yoksa kimse bakmaz dedim ...inşallah cok dusundugunuz cocuklariniz sizi huzurevine atmaz zira bu kadar hazirladiginiz geleceklerinde sizi istmezlerse hayalkirikliginiz cok olacak

onuda konuşuyoruz eşimle acil bir hastalık olsa ihtiyaç olsa naparız diye eşim ozamanda kredi çekeriz napalım diyor.

kredi çekeceğinize kenarda bi miktar tutun bence. acil kaza yaptınız diyelim allah korusun koşa koşa bankaya mı gideceksiniz.

evet haklısınız ama bu nasıl olacak ki

yani annem babam aldıkları evi halen kullanıyorlar o bana kaldığında ben 50 yaşına gelmiş olacağım

ya da işte ben çocuğuma kendi kullandıklarım dışında bir şey bırakmam çok da olası değil

zira burada en kötü evler 300.000 den başlıyor sıfır falan değil kullanılmış 10 yaşına yakın evler

zaten kendime bu tarz bir ev aldığında ödenecek aylık kredi uçuk, bir de çocuğum için ayrıca bu tarz bir kredi ödemem için onun hem boğazından hem eğitiminden hem de sosyal hayatından çalmam gerekiyor

mesela ben parayı çocuğa harcıyorum daha çok gezmeye bile kalmıyor

oğlum piyano dersi alıyor ve eve piyano aldık, ha çok gerekli bir ihtiyaç mı hayır ama o derse gittiği için bu piyano sahibi olup evde çalışmak ödevini vs yapmak hakkı oluyor işte

orta yollu bir alet 5000 tl

aynı çocuk eskrim kursuna gidiyor mesela bunların aylık maliyetleri çok yüksek değil 200 gibi bir rakam ama seti kıyafeti vs vs 2000 tl

okul masrafını vs de eklersek yıllık 20000 üstü

yıllık 30000 desek 10 yılda ev parası çıkar değil mi

ama ben çocuğa bir ev almış gerisini koyvermiş olurum

önemli olan donanım dediğim bunlar yani çocuğum iyi eğitim almalı ki bu şartları kendine sağlayacak işi gücü geliri de olmalı

benim anne babam öğretmen ben tek çocuğum okudum evet onlar beni her halde geçindirirdi ama eşimin sadece babası çalışıyor ve 4 kardeşler

onlar hiçbir şekilde ona bir mal mülk bırakamazdı ama okuttular

biz de çocuğumuza şu an bunu sağlayabiliyorsak esasen bizi okutanlar sayesinde

bu arada mesela ben şu an elimde olan parayı harcamıyor ya da ev almıyorum neden mi çocuğumun eğitimini tamamlayıncaya kadar güvencesi olsun diye

yani eğitim aldıracak parayı attım kenara

günümüzde bu ev sahibi olmak fazla kutsallaştırıyor demek istiyorum aslında

bu da kira piyasasını da emlak piyasasını da çok yüksek bir hale getiriyor

kız sen şakacı mısın

kenara bir sene geçinilecek para nasıl atılacak memur maaşı ile

konu sahibinde zaten aylık gider 5000 civarı, bir yıl geçinilecek para eder 60.000. Onu biriktirmeleri de zaten 10 ay hiç harcama olmadan yaşamaları demek ki yok öyle bir imkan

ben de katılırım kötü gün parası olmalı kenarda da bir yıl geçinilecek rakam çok para

bir yıllık asgari ücret desek bile 18.000 eder ki memur olan yani ekstra geliri olmayan birinin onu biriktirmesi de sıkıntı

yeni yerler görmeniz evet güzel; ancak kenarda tek kuruş paramız yok demişsiniz
allah korusun başınıza ciddi bir hastalık gelse, size ya da çocugunuza
aldıgınız maaş bunu tedavi etmeye yeter mi?
iyi günerin kötü zamanları da olabilir,ikinizden biri işten cıkartılsanız ya da ıkınız aynı anda cıkartılsanız vs vs

gezin görün tabi ama bence madem borcunuz harcınız yok ufak da olsa kıyıya köseye birseyler atın derim.

Valla cocuguma ev alamam. Calissin kendisi alsin. Bana da evi anam babam almadi. Calistim da aldim. Cocugu aktiviteye gonderirim,yabanci dil ogretirim,en az bir muzik aleti calmayi ogretirim,tenis oynamayi ve yuzmeyi ogretirim,gezdiririm yedirir iciririm ama ev araba alamam,alasim varsa da ozellikle almam. Bir seylerin degerini bilsin hak etsin oncelikle.

Sizin aileniz,sizin paraniz,sizin hayatiniz. Kimse karisamaz nasil yasadiginiza. Kenarda acil durum parasi birakin ama bence. İmkan var ise pasaportlariniz vizeleriniz hazir olsun. Bankada da bir meblag olsun. Ulke karisik,nooluruz belli degil. Bu aralar benim de aklimda bu var.

Benim cocugum yok. Dusunmuyoruz cocuk.
Eger olsaydi zaten bana baksin diye cocuk yapmazdim. Dogurdugum cocugu eglendirmekten daha fazla sorumlulugu olacaginin farkindayim. Buyuzden cesaret edemedim :))
Dogurduklarinizdan da karsilik bekliyorsaniz birseyler yapmak icin size bisey diyemiyorum. Ben kendi secimimle dunyata getirseydim herseyini yapmak durumunda hissederdim kendimi ama herkes boyle dusunse patir patir cocuk yapamazdi kimse. Herkesin kendi fikri.

Bu mantıkla madem onlar sizin geleceğinizi düşünüp size ev alsalardı zamanın da.. bence eviniz arabanız varsa kalan parayı bu şekilde değeelendirmek çok güzel.. isterseniz evinizi değiştirebilirsiniz ama

Evet haklısınız ama ev sahibi yapın demedim illaki, bir onceki mesajda da belirttim . O çocuğa bir birikiminiz olsun . Hastalik olsa mesela o çocuğun güvende hissedebilecegi ya da ileride başı sıkışsa bunu kullanırım diyebileceği parası olsun .

Ayrıca siz hep geçmişten örnek veriyorsunuz . İnanin ki şimdi öyle değil . Şimdi insanlar çok düşük maaşlar ile zar zor kendini gecindiriyorlar .

Eğitime harcayın elbet ama ileride o çocuğa birikim de bırakın çünkü bu eğitim yeri gelecek yetmeyecek. Adil bir dunyada degiliz . Zaten ev parası çok pahalı onu ben de biliyorum ve kredi çekip ödemeye de karşıyım . Zaten mesajimda da böyle bir şey demedim . Onu birikim yapma anlamında söyledim .

Buradaki herkesin çocuğu var ve elinde meslegi olan belli bir yasa gelmiş insanlar . O yüzden ister istemez benim gibi dusunemezseniz . Ama konu sahibinin çocuklarının benim gibi dusunecegine ileride yuzde yüz eminim . Sonuçta çocukları dünyaya getirirken kimse o çocuklara sormadı...

Konu sahibinin istediği sekilde yasamasi için ise en fazla bir çocuğu olmasi lazımdi. O para yeri gelecek eğitime dahi yetmeyecek çünkü ...

Acı ama gerçekler bunlar .

O konuşanlar sizi o kadar kıskanıyor ki. Ne olacakmış malın mülkün daha çok olunca? Zaten bir eviniz arabanız varmış. Bundan fazlası bana açgözlülük gibi geliyor. Benim anam babam baba hiçbir mal mülk bırakmadı, onların anası babası da bırakmamıştı, gayet güzel yaşadık yaşıyoruz. Önemli olan anı yaşamak. Siz çpcuğunuz için mal mülk biriktirirsiniz çocuğunuz da kendi çocukları için onlar da... böyle uzar gider. Herkes çocuğu için mal mül biriktirse hayatı kim yaşayacak? Siz doğru yoldasınız takmayın kimseyi

Bence sizin yaptığınız doğru
Ev nasıl olsa alınır acelesi yok
Kültürü parayla satın alamazsın
Çocuklar kültür öğreniyor bu daha guzel

Aylık 6 bin tl gelirle ev almaya çalışmak, birikim yapmak sizi çok yıpratır.
Şuan evler inanılmaz pahalı.

bende cocuk pek dusunmuyorum ...sadece bir cocugun kendi gelecegini siz dusunurseniz o cocuk size guvenmezmi bunu demek istedim .... ayrica ben cocuk bana baksin diyen degil kimse kimseye sorumluluk yuklemesin diyen kisiyim...unv biter sizin sorumlulukta yani parasini kazanip kendi gelecegini kendi dusunsun

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Ayda bir defa 2- 3 gün mutlaka şehir dışına çıkarım.

Henüz evli değilim , çocuğum yok. Ama bir evlat olarak diyebilirim ki aileme güvenerek yaşamam, annem babam bana ev araba almak zorunda değil, lüks bir hayat sunmak zorunda değil

Yo niye şaka olsun. Finans uzmanlari 3 yillik gelir diyor... ben yine bir yillik dedim:)
Ee işde, sorunda orda. Kira yok, yeme, içme, giyim, yakit filan 3000 anca tutar, ayda 2000 bin kenara atilip 1000 sadece tatil icin kullanilsa 30 ay, yani 2,5 sene icinde o para birikir.
Kadi ilk on sene ev kredisi ve araba kredisi ödediler desek en gec bu sene kenara atmaya başlamaları gerek.

Bence her yetişkin insan kendini, standartlarini düşürmeden, 1 sene su üstünde tutmasi lazım.

2.5 Yıllık evliyiz çocuk yok. Yığınla borç var. Yine de bir çok yeri gördük.
Gezmek çok başka. Mal mülk alınıyor fakat kendine bir şeyler katmak sabahı başka bir şehirde karşılama duygusunu hiç bir şeye değişmem.
Yemeğimden kıyafetimden kısarım hiç sorun değil

Harikasınız!
Bir çocuğun ailesiyle geçirdiği bu muhteşem vakit onu çok çok çok daha mutlu bir çocuk yapacaktır.
İnanın ne evle ne arabayla ne birikimle bunu sağlarsınız.

Her imkan saglanan cocuk it kopuk olmuyor sonucta. Neden bu hayatta illa zorluk yaşasın?
Teyzemin 3 evi var hemde istanbulda 3ude. Cocukta gayet guzel okudu. Mal mulk edinmek ayri cocugun okuyup kendi gelecegini kurmasi ayri. Cocuk calismayip omur boyu aileden yesin demiyoruz. Hayat bu, issizlik var, is bulmak kolay degil, hastalik var. Bahsettigim cocuk yarin birgun calişamasa o evlerin kirasiyla bile idare eder. Guvencesi olsun, evi olsun rahat etsin ne var bunda. Dogurdum ama sorumluluk alamam kendi dusunsun demek bana ters. Bu konu dogru veya yanlis olarak tartisilacak birsey degil aslinda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…