benim yerimde olsanız ne yapardınız?

maevey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
9
0
86
Diğer
direk konuya giricem arkadaşlar..ben fen edebiyatta okuyorum son sınıftayım.2 yıldır çıktığım sevgilimse tıp fakültesinde okuyor ..gayet mutluyken ailesinin ilişkimizi bilmesiyle kafalar karışmaya başladı.ailesi doktor olmadığım için beni istemiyor onu geçin çocuğa psikolojik baskı yapıyorlar.kaç defa ayrılalım dedim üzülmeni istemiyorum ailenle arana girmek istemem dedim..gel zaman git zaman 2 yıla kadar geldik fakat sevgilim bu baskıya dayanamadığını söylüyor ve benim tıp vs gibi bir fakülteyi bitirmemi istiyor. bunun için bütün motivasyonları sağlıyor beni gaza getiriyor hatta yalvarıyor bana..seni beklerim diyor..eğer okumayacaksan ayrılalım dayanmıyorum artık buna diyor :çok üzgünüm:
ben 25 yaşındayım kafam allak bullak bıktım herşeyden..tek emin olduğum onu sevdiğim ve herşeyi göze alabildiğim..doktor olarak kendi hayatımı da değiştireceğimi en iyisi olduğunu söylüyor..
össyi göze aldım ama o puanı alırmıyım bilmiyorum.. 6 yıl okumak var bide..yoruldum bunaldım sıkıldım arkadaşlar benneyaptımki
siz benim yerimde olsanız ne yapardınız

Son düzenleyen: Moderatör:
tıp fakültesine girmek cidden zor, en az 1 sene büyük bir emek harcayacaksın(devlet ünv düşünüyorsan). en az 6 yıl da okuyacaksın. uzmanlık için uğraşacaksın...
sen elinden geleni yaparsan;kazanması zor ama imkansız değil.

yeterince istemeden okunacak bir bölüm değil tıp. kendi ilgin varsa, o kadar emek vermeyi göz önüne alabiliyorsan şansını denemelisin. sevgilin için değil, kendin için istemelisin. o okulu sen bitireceksin.

ülkemiz şartlarında; dr olmak , öğretmen olmaktan çok daha avantajlı. bunu da göz önünde bulundur.

ailesinin dediklerine gelince;
ben mat öğretmeniyim, ama eşimin ailesi kendi memleketlerinden sınıf öğretmeni gelin istiyordu.
ailelerin istekleri önemli değil bence. ama sevgilinin ailesinin dediklerinden etkilenmesini hoş karşılamadım.
aynı meslekten olmanın avantajı da var, dezavantajı da. bunları sizin düşünmeniz, aranızda anlaşmanız gerekir.

başkası için değil, kendin için düşün;kararını ver. sevgilin buna saygı duymayacaksa, bu yüzden ayrılmayı düşünürse de kendi bilir.

öğretmenlerin kısmeti çok açık olur(özellikle meb e atanırsan), bunu sevgiline arada hatırlat.
ayrıca ikiniz de dr olursanız , evde görüştüğünüz zamanlar kısıtlı olacak(nöbetler yüzünden).
tüm yönleri ile düşünüp bir karar ver.

hani anne babanın çocuğun mesleğini seçmesine karıştığını duyduk da
sevgilinin ailesinin meslek seçimine burun soktuğunu ilk defa duyuyorumkafamçokkarıştı

yerinde olsam asla böyle bişey yapmazdım..
senin yapın dr olmaya müsait mi bakalım
herkes her istediğini okuyabilseydi.......

arkadasın nasıl bunu senden istiyor yapmazsan da ayrılalım diyor
hemde zaten üni okuyorsun ve son senenmiş yazık değil mi emeğine senelerine

emek vermiş kazanmışsın şimdi herşeyi sil baştan mı yapacaksın ki
tıp fakültesinden bahsediyorsun..

ya çok saçma yaa..bi taraf üni okur diğeri lise mezunudur
hadi belki buna karşı çıkan aileyi anlarım
(ki bu bile doğru değildir önemli olan kültür farkı olmamasıdır)
ama sen zaten üni mezunu olunca bir mesleğin olacak neden illa dr'luk
ailesi istemediğinden dolayı bunu bahane ediyor olabilir mi sence_

arkadaşlar gerekenleri söylemişler,aynen katılıyorum...
kendi ayakları üztünde durabilen bir fertsin,başkalarının istekleri değil,senin isteklerinin önceliği olmalı...bugun doktor ol der,yarın başka bir istekle gelse o zmaan ne yapacaksın...

doktorluk mesleği kolay bi meslek deil bunu kaldırabilcek yapıdaysan + okadar yılda okurum diosan bide kendi bölümünüde sevmiyormuşsun,dene derim ben!!ama sevgilin kaçıncı sınıfta??o bitirnce hadi ewlen hadi ewlen die baskı yaparlarsa bu seferde??kafamçokkarıştıona nasıl emin olacaksınn?onlarıda bi düşün konuş derim ailesiyle tanış bi bakalım..
sevgilin söylemişmi senin tıp okuyabilceğini,ozman tamam demişlermi??bu sözü kendi ağızlarından tanışarak sende duy derim bena.ssonradan yine terslik çıkartırlarsa düşünsene bu kadar yıl okuduğunda sırf sevgilin için mahvolcakk:1no2:sözünü al öle başla bu yolaa.s.

Canım bu ne ya. Doktorlukmuş. Ben senin yerinde olsam kesinlikle bitiririm. Etiketin için seni isteyeceklerse hiç istemesinler. Sevgilinde bugün mesleğine evlenince ailesinin istediği başka şeyler mutlaka boyun eğecektir. Bunlar çocuklarının geleceğine de kesin karışır.

Kesinlikle bırakırdım canım. Bugün üzülürsün yarın doğru olduğunu anlarsın. Ne demek doktorluk ya? Etiketin için seveceklerse hiç olmasın. Sevgilin de bugün onlar için mesleğine , evlenince onların hoşuna gitmeyecek başka şeylerine de boyun eğecek. Bunlar senin çocuklarının geleceğine de karışır kesin.

Hemen erkek arkadaşımdan ayrılır, hayatımın akışını hiç değiştirmeden bir an önce mesleğime kavuşup, yolumda ilerlerdim.
Ne malum ÖSS'yi ilk seferde kazanacağın, tut ki kazanamadın tekrar denemeni isteyecek, denedin ve en sonunda başardın ama TIP okumayı sen gerçekten istiyormusun? bu da var,
İleride evlendin ben çalışmak istemiyorum desen eşinin ailesi kabul etmeyecek, şimdiden size karışıp yöneten bir aile evlendiğiniz takdirde daha da fazla karışır nasıl olsa istediklerini yapıyorsunuz diye.

arkadasım sen tanımadıgın halde ailesine tepkilisin bu isteklerinden dolayı bu işin sonunuda düsün şimdiden bukadar karısan insanlar ilerde evlendiginizde tekrar müdahale edeceklerdir kii sevgilinde belli bi yerden sonra aynı bu olayda oldugu gibi sana baskı yapcaktır.ben bunu anlamıyorum ünivde okuyosun hemde tıp fakültesinde ve ailene benm hayatım ben yasıycam o insanla diyip susturamıyr bence ilerde cok sorun yasarsınız hiç bi zaman birileri istiyr die hayatının akısını degiştirme tıp okumak isteseydin daha önce okurdun die düsünüyorum ama tabi son karar senin tabikide sunu sakın unutma seni tanımadan böyle yapan bi aile ilerde cokda hosgörülü olmaz esinde seni pek savunamaz gibi geldi bana

Sen fen edebiyatta okuyorsun 3 seneni vermişsin yada 4 .. 25 yaşndasın nerdeyse mesleğini eline almışsın yok sevgilininailesi istemiyr diye 6 sene daha tıp okuyacaksın ki buda seneye kazanırsan eder 7 sene.... 32- 33 yaşında mezun oalcaksın en erken...

ne saçmalık karşılanrında kuklamı var..
istedikleri yöne çevirsinler..
iyi ben ingiliz prensi kocam olsun istiyordim diyim uğraşsın benimki ingiltereye kral olsun.. öyle alsın beni.. :jeyyar:
saçmalık.. kötükedihüso
sen bilirsin ama beni oldugum gibi kabul etmiycek onun istedigi gibi olursam kabul edecek adam istemem ben..
ailesine söz geçiremeyiecek adam hiç istemem..
ailesine seviyorum kesinlikle eşim o olacak diyemiyen adam iseee hiç hiiiiççç istemem...
bilmem anlatabildimii. ?? :delphin:

Son düzenleme:

Dış kapı mandalı olan kişi gelicek ilişkimin yürümesi için bilmem neliği önerilicek.
hiç yutulur yenilir bir şey değilkaydirigubbakcemile
Aklı başında olan bir ailede bunu istemezdi diye düşünüyorum.

ayrıca ben istemediğim meslegi sevdigim adam için hayatta yapmam.
Sonucta mutsuz olmakta var o meslekte.
Yol aldıgım yolumda ilerlerdim. Çok istiyolarsa kendilerine doktor bi kız baksınlar:mymeka:
Hayatımı bir erkegin ailesine prim vererek (baştan) değiştirmem:dilcikar:

sevginilin bu konuda sanabaskı yapmasıda acıkcası cok sacma.
onane senin mesleginden. seni kabule diyosa senin istedigin meslekte kabul etsin.
hem doktor olup yada tıp okuyunca Türkiye'de bi ödül veriyolarda bizim mi? haberimiz yok.
Çöpcülükde yaparım yeterki huzur mutlu olayım.
sabah her gün işe gelirken uyanmak ızdırap değil mutluluk sevinç olmalı:icecream:

hayatının akışını değiştirmene, bu kadar büyük yollara girmene (en az 6 yıl) gerek var mı bilemiyorum, seni olduğun gibi kabul etmeleri gerekirdi, sonuçta üniversiteyi bitiriyorsun, tıp olmasa bile bu da çok önemli.

Hemen erkek arkadaşımdan ayrılır, hayatımın akışını hiç değiştirmeden bir an önce mesleğime kavuşup, yolumda ilerlerdim.
Ne malum ÖSS'yi ilk seferde kazanacağın, tut ki kazanamadın tekrar denemeni isteyecek, denedin ve en sonunda başardın ama TIP okumayı sen gerçekten istiyormusun? bu da var,
İleride evlendin ben çalışmak istemiyorum desen eşinin ailesi kabul etmeyecek, şimdiden size karışıp yöneten bir aile evlendiğiniz takdirde daha da fazla karışır nasıl olsa istediklerini yapıyorsunuz diye.

Katılıyorum arkadaşıma..BİR ÇÖZÜM YOLUM VAR...sende mezun olunca bitirdiğin bölümde doktora yap....doktor fizik mühendisi MESELA:lepi:...SONRA DOKTOR DİPLOMANI KAYNANANIN GÖZÜNE SOK...

ben olsam tekrar okumazdım sen iyi meslegini eline almışsın tekrara sınava girsen 1 sene sınava hazırlanacaksın kazanırsan tekrar 6 sene okuyacaksın toplam 7 sene şuan 25 yaşındaymışşsın 7 sene sonra 32 yaşında olacaksın bilmiyorum bence seni isteyen bu şekşlde kabul etsin bence erkek arkadaşında sorun var eger çok istiyorsa ailesine karşı gelebilir hayat onun hayatı ben çok şait oldum birçok erkek in ailesi kız arkaşlarını kabul etmedi erkek onlara karşı direndi kız arkadaşlarını ailelierine kabul ettirdi inş sizde mutlu olursunuz

Çok afedersin ama erkek arkadaşın pısırığın tekiymiş.Ailesini tanımıyormu. Madem ailesinin istediği nitelikte bir kızla hayatını kuracak ne diye sana umut verdi. Onca senenizi geçirmişsiniz. Artık bazı şeylerin yerine oturması lazım. Niye illaki doktor olman için ısrar ediyor anlamadım. Herkes doktor olmak zorundamı. Doktorlar elit insanlarmı. Doktor olmayanla evlenilmezmi. Nasıl bir zihniyettir bu.

Bir kere ailesinin bu tavrı çok yanlış, kusura bakmayın ama resmen aşağılamışlar sizi. " aaaa doktor değilsen oğlumla evlenemezsin, tüü pis kaka" demek bu. Erkek arkadaşınızın böyle bir teklifle sizin karşınıza gelmesi abesle iştigal.

Çok kızdım, biri beni durdursun.Çok üzgünüm çoook

Kesinlikle tavrınızı koyun, çocuk oyuncağımı bu. Asla müsade etmeyin bir daha böyle birşey söylemesine. Ayrılırsa ayrılsın. Ne aşklar unutuldu, elbet unutursun ama en azından seni sen olduğun için seven biri bulursun.

Ben olsam kendimi aşağılanmış hissederim ya, kıyametleri koparırım valla.:kızgın:

BEnde diğer arkadaşlara katılıyorum.Çok yanlış düşünüyor ailesi,yada başka düşündükleri bir gelin adayı var,resmen önünüze set koyuyorlar.
Sevgi bu değil,aşk bu değil.

hiç hoş bir durum değil bence sevgilinin ailesi ileride dr. gelinimiz diye gerinebilmek için çocuklarına çok çirkin bir baskı yapyorlar.sen o kadar oku çabala karşı taraf beğenmesin vallahi benim kendi içimde okuma isteği olsada inadımdan okumazdım..bu insanların seni hor görmesinden başka birsey deil..senin ailen dese ki biz öğretmen değil dr. evlat istiyoruz okurmuydun.. sevgilinde ayrı bir cins koca tıp fakültesini okuyabilcek kapasitede ama senin bu konulardan bunalacağının üzüleceğinin farklı duygular içerisine gireceğinin farkına varacak kapasitede değil gibi görünüyor ne demek okumayacaksan ayrılalım canım bak sana bugün bunu diyen adam seni demekki rahatlıkla gözden çıkarıyor demektir peki sen onun için tıpı kazandın diyelim bu 6 sene içinde seni bekleyeceğinin senden ayrılmayacağının garantisini nasıl verebiliyorsun anlattıklarından bana inandırıcı gelmedi bugün ayrılmak isteyen o zamanda ayrılabilir hemde senin sandığından çok daha kolay...
seven insan ailesine laf ettirmez bunu sevdiğine bile hissettirmez
diyelim sen okudunda evlendiniz onun ailesiyle nasıl gecineceksin nasıl onların sevgisinden emin olcaksın
duygularınla değil mantığınla düşün derim..

yahu ne doktoru ne yazlığı ne arabası adamların hayatı hergün 100 hastaya bakmakla geçiyor ömür törpüsü vallahi... neyse canımcığım şimdi bu sana dese ki sen lise mezunusun ben üni ailem üni mezunu biriyle evlenmemi ister sende okusan amennah ama sen edebiyatta oku adam desin sen tıpta oku kusura bakma buna oha derim...

Back
X