benim yerimde olsanız ne yapardınız?

canım benim yaaa.insan sevince herseyi göze alıor tabi..ama bakalım degecek mi.umarım deger.sengözlerimebaksanab 'doktor eş zor.'ailesi üzerine titriyordur.genelde bunlarda daha coktur.daha cok karısırlar cocuga.o kadar büyüttüler ugrastılar okuttular eee meyvesini kendileri toplamak istiyceklerdir.aynı seyler bnm cevremde de yasandıgı için biliyorum.iyi düşün ve kendinden asla taviz verme.Böylelikle ileride yasayabilcegin pişmanlıkları şimdiden önleyebilirsin..sengözlerimebaksanab

Ayrıl. Tek kelime. Hiç saygısı yok mu bu adamın sana? Bir kere sen doktor olmak istiyor musun? Sevmediğin benimsemediğin bir işi ömür boyu yapmak ne demek bir düşün. Bunun vebalini nasıl alacak?
Peki hadi sana saygısı yok, ailen? Onların dört yıldır sana verdiği maddi manevi emeğe de mi saygısı yok? Ailesini filan koy bir kenara bu kadar saygısız biriyle bir ömür nasıl geçer?

Son düzenleme:
Canım sülalesinde çok fazla doktor olan ve abisi de doktor olan birisi olarak söyleyeyim,doktorluk eğitim ve uygulaması zor bir meslek ve bir doktorla evlilikte çok zor bir olay...Öncelikle şunu söylemeliyim seni olduğu gibi kabul etmeyen bir ailenin oğlundan da hayır gelmez.çünkü evlilik te sadece eşinle değil ne yazık ki ailesiyşle de evleniyorsun.istisnai durumları hariç tutarım.Ama Türk toplumunda böyledir ve böyle de sürecektir.Anladığım kadarıyla sevdiğin insanın ailesi kariyer olarak oğullarına denk bir gelin istiyorlar,oğullarının sevdiği ile değil kariyerle evli olmasını tercih ediyorlar.Yani mutluluk anlayışları kariyer eşitliğine bağlı...Aynı durumu diş hekimi bir arkadaşım yaşadı.sevdiği erkek doktordu,6 yıl çıktılar ve erkeğin aile baskısı yüzünden ayrıldılar,tek neden kızın doktor olmaması idi...Sonrasında ne oldu biliyopr musunu? oğlan 1 yıl sonra bir hastalıktan vefat etti.Kariyeri kurtaramadı yani.Dünyanın kimseye kalmayacağını anladılar.Eğer ailesi çok baskın çıkıyor ve sediğin adam ailesine rest çekemiyorsa işin zor arkadaşım.evliliğinize izin vermezler.Gözünüzü karatıp evlenseniz bile size huzur vermezler.Acı ama gerçek bu...25 Yaşındayım diyorsun.6 yıl tıp tahsili ardından uzmanlık sınavı32 yaşına geleceksin.peki okudun diyelim ya sevdiğin adam beklemezse,ya da bekletmezlerse...bunun garantisi olamaz diye düşünüyo0rum.Aile baskısına dayanamayan bir erkek uzun yılklar bekletmeyip oğullarının karşısına doktorv bir bayan çıkardıkların da da ailesini karşısına almamak için sizi bırakıp evklenebilir.Çünkü aile çok çetin ve sevdiğinizin aileye karşı çıkacak cesareti yok...iyi düşünün ve eğer imkansızlıklarını da düşünürseniz yol yakınken ilişkinize devam etmeyi yeniden gözden geçirin derim.HATYAT SİZİN,ANCAK SİZİ OLDUĞUNUZ GİBİ KABUL EDEN ÇOK İYİ İNSANLAR DA VAR VE ONLARDAN BİRİ İLE DE MUTLU OLABİLİRSİNİZ...AŞK HERŞEY DEĞİLDİR,AŞKIN İÇİNDE BİLE MANTIK OLMALIDIR VE AKLINIZIN SESİ İLE KALBİNİZİN SESİ BİRBİRİNE DENK OLMALIDIR.DİYORUM.SON KARAR SİZİN....HAKKINIZDA HAYIRLISI OLSUN CANIM...

ben hayatımda bu kadar saçma bi olay duymadım kusura bakma. insanlık mı önemli meslek mi. senin annen baban istese anlarım bi derece onu da anlayamam ya gerçi. sen kızsın evi geçindirecek olan kocan.istersen evde oturur ev hanımı olursun. bence bunlar saçma sapan bahaneler allah belasını versin onların . doktor gelin bulsunlar da onları evine dahi sokmasın görsünler anyayı konyayı

canım okulu bitti gibi çok az kaldı..
ben doktor olmayı düşünmedim hiç çünkü cesaretim olmadı..tembellere göre değil diye düşündüm..
şimdi öss hazırlancam ama tıp olur mu artık bilmiyorum..formasyon alsam da devlet atamıyoki..özel sektör daha mantıklı yada kpss..
ve sanırım hırs yaptım biraz..ezildim sinirlendim..şu andaki psikolojim bu

sonuçta senin sectigin meslek bu ve saygı duymalılar.
devlet olmassa özel sektör olur umutsuzluga düşmemen gerekk
ne bitiririrsen bitir çalışmak istedikten sonra iş bulunur

Kesinlikle tıp okumaya kalkma, koskoca 6 yıl.Seni böyle kabul etsinler hem erkek arkadaşın hem de ailesi.Sen diyelim ki tıp okumaya başladın 6 yıl bitinceye kadar bu çocuğun seni bırakmayacağı ne malum.Tıp kazanır başlarsın okumaya belki Allah korusun ben seni bu kadar yıl bekleyemem ben doktor bir kız buldum ya da ailem bana çevreden doktor kız buldu evleniyorum bile diyebilir.Erkek milletine güven olmaz.Tıpı kazanınca evlenin o zaman hem okursun hem evli olursun.Buna yaklaşır mı erkek arkadaşın????

Bu erkek arkadaşın doktor olacakmış yakında seni mi bekleyecek 6 yıl çok saçma.Doktor olunca çoğunun burnu kalkıyor.Hastanede istemediği kadar doktor güzel, bakımlı, bekar kızlar olacak.Seni bırakabilir bunu istemem.Benim erkek arkadaşım da tıp öğrencisiydi.O beni ailesine bile anlatamamıştı.Eline mesleğini alacakmış ondan sonra oooooohoooo beklersem çok beklerdim ben de bıraktım.Başka sebepler de var tabi.Bir de hastane ortamında çalışıyorum ben.Doktorları çok iyi bilirim.Yeni mezunların çoğu havalı.Öğrenciyken iyi oluyorlar.Para kazanmaya başlayınca çok değişiyorlar.Dikkatli olmanı tavsiye ediyorum.Hiçbir erkek için değmez bu tür fedakarlıklar...

Seni olduğun gibi kabul etmeyecekse bırak gitsin...
Ben hayatımı bir erkek için değiştirmezdim açıkcası
Sen 25 yaşında isen oda en az 25 yaşında bu yaşta birine aile ne kadar karışabilir ki...
O da senin için birşeyleri göze almalı bence...

Boylesini de ilk defa duydum gerçekten, çok sasirdim
Allah allah...onceleri, memleket, yas, ailenin durumunu duyuyordum da meslegi de ilk defa duydum.
Hayret edici ki oda seni gaza getiriyor, bu yasta ailesine kendi isteklerini soyleyemiyor mu ?
Doktor olunca çok mu seveceklermis seni ?
Yazik ya..sevdigin erkege de kiziyorum ama.
Sen bilirsin ama sevmedigin, istemedigin birseyi zorla nasil yaparsin, ustelik 4-6 yil boyunca.
Seni degistirecekleri yere onlar degissin, annesinin meslegi ne ? begenmezsen degistirmesini iste bakalim biraz da annesini gaza getirsin
Tovbe ya

125.gif
beni bu durum psikopata bağlar işte...

sen isteyerek kendi bölümünü seçmişsin, onlara ne oluyo kardeşim
48.gif

ben olsam asla değiştirmem. senin hayatın çünkü bu onların müdahele etmeye ne hakkı var ki...
bunları bi düşün derim ben
20073308.gif

Off gerçekten saçma bi durum doktor olan doktorla evlenmek zorundamı
Hayır yani bu kural niye..
Ego tatmini falan mı doktorluk çok kutsal bir meslek diye..
Arkadaşım boşver doktorluk aklında olsaydı zaten üniversitede şuan dr.'luk okurdun
Ayrıca erkek arkadaşında çok ayıp etmiş tıp olmassa ayrıllalım falan
böyle bişeyden ailesine söz geçiremiyorsa bencede o erkekten hayır gelmez!!:bbo:
Seni değiştirmeye çalışacağına Ailesinin fikirlerini değiştirmeye çalışsa nasıl olur.. :oklava:

Back
X