Benimde bir anım var...

Yaşadığınız çok üzücü bir durum böyle hastalıklı insanlar mümkünse hiçbir iş yapmasın otursun evinde.Otursun ki kimseye zarar veremesin.

böyle öğretmenleri varya..
şimdi olsa o adamı rezil ederdik türkiyeye ama kaç sene önce..
benimde bir öğretmenim vardı ve beni tahtaya kaldırır kitaptan yazı yazdırırken kendisi kalçalarımı izlerdi.
sınıf arkadaşlarım söylemişti.
ooff off

Benim dini bir inancım yok.
Kişisel olarak çocukların başörtüsü takmasına da karşıyım.
Hatta devlet kurumların hiç bir dini simge kullanılmasından yana değilim.
Ama bir kadının başörtüsü hakkı için o dönem genç olsaydım ben de eylemlere katılırdım! Savaşırdım.
Ülke maalesef çeşitli dönemler çeşitli siyasi söylemlerle yönlendiriliyor.
Ne acı bir çocuk için bunu yaşamak.

tüylerim diken diken oldu....helal osun arkadasiniza, ve yaziklar olsun insanlari dis görünüsüyle kücük görenlere...

Dayaklar ve hakaretlerle geçen okul hayatımın ilk 5 yılında beni en çok yaralayan olay ;
Bizim 4 katlı marketimiz vardı babam bir gün 4. kattan aşağı yük asansöründen düştü bacağından kırıklar vardı yatıyordu ve ben haliyle bir kaç gün okula gitmedim sonra gittiğimde ise okul bahçesinde abartısız bütün öğrencilerin arasında aramızda şöyle bi diyalog geçti sınıf öğretmenim olacak pislikle ;
---oooo hanfendi okulun yolunu bulabildiniz sonunda
--- Öğretmenim babam asansörden düştü yatıyordu ondan gelemedim
--- Babanda seni gibi gerizekalı mı kızzz ne işi varmış asansörde bunlar aile boyu böyle aptal demek ki!
Sonra kahkahalar kahkahalar o lanet günü hiç unutmuyorum .Sonrasında ne oldu biliyor musunuz 21 yaşıma kadar hiç bir toplumda konuşamadım kimseye kendimi izah edemedim okul hayatım vasatın üstüne çıkmadı. Bütün hayatımı mahveden sahış inşallah gebermiştir hakkımı hiçbir zaman helal etmiyorum hak yerinde hesaplaşacağız zira benden aldığın masum çocukluğumun hesabını vereceksin !

Lise 1 deydim. Biyoloji öğretmenimiz vardı.
Bayan ve hiç evlenmemiş 40 yaşlarında vardı ama nasıl şirret bir kadındı anlatamam
ve kız çocuklarını hiç sevmez, derste ve tenefüslerde hep hakaretlerde bulunurdu.
Her sabah okul kapısının önünde bekler, uzun saçlı erkekleri, ve salık saçlı kızları saçlarından tutup kenara çekerdi.
İkinci döneme kadar o kadından çok korkmuştum. Bir gün okula yeni bir kız öğrenci geldi. lise 2 ye gidiyormuş.

Okulun bitmesine az bir süre kaldığından kız yeni üniforma almamış, gomlek hırka aynı fakat eteğinin rengi ve modeli değişikti. yine bir gün sabah o cadaloz öğretmen kapıda beklerken o yeni öğrenci geldi. olan oldu...
kızı yakasından tuttu ciddi ciddi çekeledi. sonrada eteğini çekelemeye başladı. kızlar o zamanlar etekleri uzunsa kıvırıyorlardı derken kızın saçlarına gitti eli. kıza o anda bir cinnet geldi herhalde ki elindeki defteri kitabı yere ettığı gibi öğretmenin saçlarına sarıldı. kadının karnına karnına tekmeler attı. kadını yerlerde sürükledi. sonra diğer öğretmenler falan gelir ayırdılar. sonrasında kızın velisi okula çağırıldı. kurul toplandı. kız kendını savundu. annesi sadece şunu dedi
" kızım yaptıysa eğer haketmiştir. kızımın arkasındayım " ve bırakın okuldan atılmayı, o kız kınama cezası dahi almadı.
o gunden sonra o öğretmen artık etkisiz eleman olmuştu...

Elbette öğretmenlere, gerçek anlamda hakkını veren eğitimcilere saygım sonsuz ama bir insanın tüm hayatı boyunca unutulmayacak kadar derin yaralar bırakacak bir kötülük yapmasına hazmedemıyorum. ve asla kabul etmıyorum. ben bıle kendımde cocuguma dokunma vurma hakkı gormezken bir başkası nasıl bu hakkı kendınde gorur anlamıyorum. hakedene hakkettıgını vereceksın bu kadar. !

Iste ogretmenin yaptigi özgürlüge karsi cikmak. Demokratik bir ulkede yasiyorsak kimse kimsenin kiyafetine, dusuncesine, dini inancina veya inancsizligina karisamaz. O zamanlarda (1999-2000) zaten okullarda basortusu yasakti. Disarida bile basortusu takmasina karsi cikiyordu ogretmen. Aslinda ogretmenin amaci o kiza baski yaparak dusuncesini degistirmekti. O arkadasim kendi istegiyle kapanan bi arkadasimdi aile baskisi dgildi yani. Ki oyle olsaydi simdi acik olurdu zaten. Ne yazik ki verdigim ornekte de gordugumuz gibi Türkiye icin utanc verici donemler yasamisiz.

tüylerim diken diken oldu....helal osun arkadasiniza, ve yaziklar olsun insanlari dis görünüsüyle kücük görenlere...
Uzerinden yillar gecti. Ben arkadasimin yasadigi bu rezilligi unutmadim. Oyle insanlar ogretmen olmamali. Daha dogrusu hosgörüden uzak boyle insanlar hicbir yere gelmemeli

Hay ellerine sağlık o kızın

Ben olsam o adamı napar eder bulurdum yaptığını yüzüne en acı haliyle anlatır ve utancını izlerdim..

Geçenlerde 1.sinifa giden bir çocuğu 2.sinifa giden oğlum dövmüş.aralarinda 1yas var.
1.sinif öğrencisinin öğretmeni anlayıp dinlemeden sinifa dalıp oğlum ve arkadasinin kollarını cimcikleyip tırnaklarını geçirmiş.ben duyunca cildirdim..yedi yaşındaki çocuğun kollarında tırnak ve cimcikten kalan morarmalar..
Sabaha kadar uyumadım ,düşündüm,darp roparu polis ifadesi sorular vs..vazgeçtim.oglen müdürün yanına gittim durumu anlattım öğretmen geldi yanıma oturttum.
Kadının kolunu uzatıp tirnaklarimi direk koluna geçirip cimcikledim bin beter sertlikle..demekki gücü yeten yetene çocuğumun kolunu böyle mi acittin dedim..
Ben çocuğumun dövmesini savunmaya gelmedim..ama hurmasının nedenide çocuğun teneffüslerde tekme atıp kaçması yüzünden
Ama sizin kabul edilemez ,şiddeti şiddetlemi ornekleyerek cozuyorsunuz deyip kadının bir daha koluna tirnagimi geçirdim..
Utandi,yaptığını inkar eden yalanlayan bagiran kadın tek kelime etmeden kıpkırmızı odadan çıktı..

Aslında niyetim oglumun gurununu kırdığı için özür diletmekti,kadın kaçtı,müdür benden özür diliyor..saçma sapan bir ortam oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…