- 21 Mart 2011
- 10.574
- 19
- 158
- Konu Sahibi imporatogrly
-
- #21.681
iyiyim bıtanem gerginliğim gitti üzerimden şükür adetım 41. gününde geldı sonunda hoşuma giden kısım pembe bir akıntıyla geldı dah öncekı adetlerimde hep kahverengı gelirdi demekki rahım filmi iyice temızlemıs içimi Bıraz agrı yasadım ama hafifdi sadece halsızım mıdem bulanır gibi ama rahatım cok sükür...
Bu arada ateş olayına pek takılmayın derim Çünkü ateşim 36.9 du ama hamıle degılım adet oldum.
gözün aydın canım.rahim filmini ne kadar zaman sonra istedi doktorun?
ben bu ay ateşi sadece yumurta takibi yapabileyim diye ölçeyim dedim ama untuyorum nasıp artık
Ben doktora gittigimde ilk istedıgı rahım fılmı hormon testleri ve sperm testıydı ben düşük yaptıgım icin tüplerimde belki tıkanıklık yoktur die çektirmek istemedim sonradan cektırdım cnm ama aklımda şükür soru işaretleri silindi Canım gecen ay cektırdım bende..
hmmm benım daha bu 3 ayım.erken mi rahim filmi için.
buarada akıntııdan anlıyor musun canım yaa??
rahım filmi rahımin boyutunu yapısını vede yapısıklık varmı die tespit edıyor ayrıca tüplerdeki tıkanıklık olup olmadıgınıda gösteriyor.. zaten tedavi edicide bır yöntemmış içine ialçlı bi sıvı verıyorlar bu ilaç tüplerde iltihaplı tıkanıklık vars eger tedavi edip açıyor tüpleri basıncla verildigi icin sıvı rahım içinde bir yapısıklık varsa onuda acıyor eger dogustan sorunlar yoksa tabı sonradan oluşmus enfeksiyonel hastalıkları gideriyor... o yüzden eger hormon hapı falan kullanmıyorsan cektırme ama horman hapları kullanıyorsan cektır belki tüplerde falan tıkanıklık vardır ee bude spermlerin yumurtaya ulaşmalarını engeller içtigin haplar sadece hormonlarının dengesını bozar hamılelik icin bi faydası olmz sen yınede doktounla görüş canım.
akıntılar konusundada adetımın bitimde akıntılar bıraz daha sarımtırak kıvamda oluyor yumurtlamaya dogru süt kıvamına bürünüyor çatlayıp dışarı atıldıgnda yumurta o zamand yumurta akı gibi uzayan yapışkan bir akıntı gelıyor ama sadece bir defa sonra akıntı kesılıyor.
benim bir süredir bu bugün 15.günüm sarı akıntım vardı ama yoğun değil.şimdi içerisi ıslak elimle yokladığımda anlıyorum ve böyle belli belirsiz süt renginde ama çok az bir şey geliyor ama parmağım ıslanyor ve kokusuz.
adetimin 12.günü ymurta takibine gittim doktorum henüz büyümemişler demişti.klomen kullandım bu ay.acaba yeni mi büyüyolar
canım valla ben de bu akıntıyı anlamıyorum.sana yardımcı olamayacağım.benim de adetten sonra 1-2 gün kuurluk oldu bugüne kadar(15.günüm)sarı akıntım vardı ama az.şimdi ise afedersin ama çamaşırıma çokk bulaşmıyor ama içerisi ıslak .ben de yumurtlamamı takip etmeye çalışıyorum daslm cnm çıkmak zorunda kaldım azönce cvp yazamadım.akıntıyla derdim adetim biteli çok yoğun ve şeffaf akıntı geliyor hep ıslak hep ıslak baya bol yanma kaşıntı koku vs. yok.adetimin 11.günündeyim ama ilk günden beri var.
12. gün erken zten tatlım benım 14-15. günlerde bakıyor genelde doktorum bi defasında 13mm di baktıgında gecen gittimde ise 15mm di senınkilerin boyutunu bılıyormusun .. Gunde 1-2 mm arası büyüyorlarmıs buda bı ayrıntı
Bu arada sen daha 3 aydırmı düşünüyorsun bebek? Ben 8. ayımda hamıle kalmıstım eger 3. ayınsa daha cok erken herşey ıcın en az 6 ay yada 1 sene bekleyın der doktorlar canım
slm cnm çıkmak zorunda kaldım azönce cvp yazamadım.akıntıyla derdim adetim biteli çok yoğun ve şeffaf akıntı geliyor hep ıslak hep ıslak baya bol yanma kaşıntı koku vs. yok.adetimin 11.günündeyim ama ilk günden beri var.
1. Doğurganlık Belirtilerine Dayalı Yöntemler
Adet döngüsü boyunca doğurganlık dönemlerinde rahim ağzından (serviks) gelen akıntının tipi ve miktarı, rahim ağzının biçimi ve kıvamı ile vücut sıcaklığında değişiklikler olur.
- Rahim ağzından gelen akıntının tipi ve miktarı değişir
Vajinada (hazne) çok kıvamlı olmayan, bol, şeffaf, kaygan ve iki parmak arasında uzayan bir akıntı olduğu günler (mukus uzaması), gebelik için elverişli günlerdir.
- Rahim ağzının biçimi ve kıvamı değişir
Adet günlerinin bitiminde sert olan rahim ağzı yumurtanın olgunlaşmasından 4 - 5 gün önce yumuşamaya başlar, parmakla dokunulmak istendiğinde vajinanın üst bölümünde hissedilir, yumurtlama olduğu günlerde rahim ağzı iyice yumuşar ve zor ulaşılacak derinliktedir.
Akıntının Niteliğini İzlemeye Dayalı Yöntem
Adet kanaması tam olarak bitince, birkaç gün vajinadan akıntı gelmez. Bu günler “KURU” günler sayılır.
Kuru günlerden sonra yapışkan, koyu kıvamlı ve pürtüklü az miktarda bir akıntı hissedilir. Rengi sarı ya da beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir.
Yumurtlama günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü berraklaşır. İki parmak arasında uzayabilir. Vajinada “ISLAKLIK” olarak hissedilen bu ortamda spermler rahatlıkla 3 - 5 gün yaşayabilir, rahim içine geçer ve yumurtayı dölleyebilirler.
ISLAK GÜNLER DOĞURGAN GÜNLERDİR. GEBELİK İSTENİYORSA DÜZENLİ CİNSEL İLİŞKİDE BULUNULUR, İSTENMİYORSA İLİŞKİYE GİRİLMEZ.
Yumurtlamadan sonra akıntı yine değişir. Azalır, pürtüklü ve yapışkan olur. Vajina da yine KURU hissedilir. Bu ortamda spermlerin hareketleri güçleşir, rahim ağzından geçemezler ve yaşayamazlar.
bu arada şimdi farkettim yanma ve kaşıntı mantar habercisi olabilir canım.
canım valla ben de bu akıntıyı anlamıyorum.sana yardımcı olamayacağım.benim de adetten sonra 1-2 gün kuurluk oldu bugüne kadar(15.günüm)sarı akıntım vardı ama az.şimdi ise afedersin ama çamaşırıma çokk bulaşmıyor ama içerisi ıslak .ben de yumurtlamamı takip etmeye çalışıyorum da
doktorum yumurtalar büyümemiş daha diyince moralim o kadar bozulduki kaç mm olduklarını soramadım bile.10 aylık evliyim ve bu düzenli olarak bebek için çalıştığımız 3 ayımız .ama bakalım rabbim hayırlısıyla versin
ebe bır arkadasımın tavsiyesine göre hamıle kaldım kızlar ben sizede önerırım... ve bı daha bunu denemedim ya zamanımız olmadı ya benım adetlerimde duzensızlık vardı yada birileri geldı gitti falan fılan ama bu ay kısmetse yenıden başlayacagım bu çalışmalara :)
Adetin 12. gününden basladık calısmalara en az gun asırı yaptık hergunde yaptıgımız oldu yumurtlama dönemınde özellikle hergun yaptık diebılırım adete 10 gun kala bıraktık ilişkiye girmeyi zor bir süreçti ama sonunda hamıle kaldım bu ay yıne aynı yöntemı uygulayacagım bıde klomen verecek sanırım doktorum öyle demişti .. bide ayaklarımı neredeyse tavana dikiyordumama işe yaradı yanı
kızlar ben cıkıyorum akşama düğün var hazırlanayım Öpüyoruz sizi Allah yar ve yardımcımız Olsun ...
ayyy Pasim de gelmişşşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?