abarttım belki tamam gelsinler deyip kestirip atsaydım bu konuda haksızım evet
Hayir bu konuda da haksiz falan değilsin. Orasi bekar evi degil bu adamin. Tek basina yaşamıyor ki o evde tek başına misafir çağırmaya karar veriyor. Misafir kabul etmek zorunda değilsin. Isterse saatler sonra gelecek olsun, hem ilgi beklerken ilgi bulamayip hem de günlerdir ilgilendigi arkadaslarini ağırlamak zorunda degilsin.
Kahve içirmek istiyorsa gitsin bi kafede ısmarlasın, sonra da defolup evlerine dağılsınlar. Sen hem esinin zor gününde destek olma, bi nasilsin deme, hem arayip sorma hicbi yaptığını haber verme, hem de eşinin ruh hali nasil, hastanede mi olur evde mi olur, müsait mi, kırgın mı, yorgun mu, dinlenmek mi ister düşünmeden eve misafir çağırmaya kalk, bi de o arkadaslarina hizmet ettir.
Yok haksiz tarafın yok senin arkadasim. Ustelik adım atmissin olmamış, sen onunla konuşmaya devam ediyorsun o umursamıyor, sen böyle yaptıkça kendini haklı zannediyor. Kendini geri çek, konusma yüzüne bile bakma, cocugunla sen ol sadece, cocugunu al haber vermeden parka gezmeye falan çık, al kahveni film ac izle, o böyle bön bön sana baksin. Ne yaparsa yapsin o yokmus gibi davran.
Konusmaya calisir bi laf söylerse de içini dökersin.