Benimle aynı sorunu yasayan var mı?

Bu arada dediğinizi yaptim evimde boş bir odam vardı sedir yun hali ile dosedim kırmızı yeşil.yogunluklu ama evime gelen her arkadaşım çevrem kız bu ne böyle diye tepki verdiği için bozdum
Aaa onlara ne canım ev sizin zevk sizin tekrar dizayn edin hemen

Evime biri geleceği zaman davul fırınımi balkona saklıyorum biliyor musunuz hep yargilayici bakışlar atılıyor çünkü memuriyet dolayisiyla yaşadığım ilde hiç akrabam yok gelen kişiler iş arkadaşlarım kolu komşu herkesde bir gösteriş meraki

Seneler pek bir şey değiştirmeiş işte,10 yaşındaki sizle, 25 yaşındaki sizin pek bir farkı yok.
Hala çocukluğum ve yaz tatili diyorsunuz

Yok artık canım davul fırında harika yemek olur onda yapılan kekin tadı hiçbir şeyde yok
Herkes kendine baksın nasıl mutluysan öyle yaşa odanı da tekrar dizayn et oh mis

İki gün elde çamaşır yıkayın bütün özleminiz geçer

O odayı gostermezsiniz kendiniz icin yapmadınız mi neden dağıttınız ki? Ben yerde oturmayı yatmayi cok severim salonumda yerde döşek var mesela (cocugu bahane ettim koydum :))

Aslında olay bodrum katı da değil yürürken görebildiğim tek ev onlar iclerindeKi eşya dantelli perde istemsiz mutlu ediyor beni aman bence hayat kosturmacasinin içine girince çocukluk özlemi çekiyorum kisacasi bu arada ben Erzurum van hakkaride yaşadım babam memur hafta sonları ablamla odun tasirdik karın içinde kaybolurdkay1.20 boyumla

İki gün elde çamaşır yıkayın bütün özleminiz geçer
Konu sahibinin bahsettiği bu değil ki.
Eski tarihi şeyleri seviyorum özlem duyuyorum diyor.
Soba yakayım bulaşıkları elimde yıkayayım çamaşırları çitileyerek elimde yıkamak istiyorum demiyor.

O odayı gostermezsiniz kendiniz icin yapmadınız mi neden dağıttınız ki? Ben yerde oturmayı yatmayi cok severim salonumda yerde döşek var mesela (cocugu bahane ettim koydum :))
Yeni gelinim ya illa eve her gelen söyle bir evi gezeyim diye bakıyordu , yaa ne güzel ben de hamileyim çocuğum olunca koyarım bahane edip

Seneler pek bir şey değiştirmeiş işte,10 yaşındaki sizle, 25 yaşındaki sizin pek bir farkı yok.
Hala çocukluğum ve yaz tatili diyorsunuz
Yaz tatili dediğim çok uzak değil ki hanımefendi liseden mezun olalı daha 7 yıl oldu 25 yaşındayım 50 yaşında değil

Eskiye özlem duymanızı anlıyorum fakat bana da tuhaf geldi belki sadece anılarınızı özlüyorsunuzdur eşyaları değil. 15 yaşına kadar sobalı evlerde büyüdüm. Temizlemesi dert, tütmesi dert, odunu, kömürü dert, yakması dert. Başka bir odaya geçince üşümek ayrı dert.
Davul fırının yemekleri ayrı lezzetliydi ama bazen de yakardı pişirmezdi. Çok romantize edilecek şeyler değil bunlar. Sobanın üzerinde iki kestane pişireceğiz diye çekilecek dert değil bu şeyler.
Ha şunu yapabilirsiniz hayatınızı bu kadar etkiliyorsa üyeliklerinizi iptal edin, kahve makinanızı, airfryer'ınızı, yeni arabanızı satın daha rahat edersiniz.

Yeni gelinim ya illa eve her gelen söyle bir evi gezeyim diye bakıyordu , yaa ne güzel ben de hamileyim çocuğum olunca koyarım bahane edip
Konu sahibi kendine 2+1 bekar evi kurmuş olsa dediğiniz olabilir ancak o evde tek başına yaşamıyor. Bu durumda eşinin de istek ve görüşleri önemli.

Eşim benim tam tersim teknoloji bagimlisi , dert olduğunun farkındayım,yaşanılan zorluklarında romantizm ettiğim şey fakirlik değil

Konu sahibi kendine 2+1 bekar evi kurmuş olsa dediğiniz olabilir ancak o evde tek başına yaşamıyor. Bu durumda eşinin de istek ve görüşleri önemli.
Eşim teknoloji bağımlısı kahvesini sıcak tutması için elektrikli termos kullanıyor ben de bakır cezvede kahve yapıyorum böyle bakınca çok komik görünüyoruz

Tahmin etmistim oyle oldugunu. Siz sadece cocuklugunuzu özlüyorsunuz esyalari degil. Yokluğun zorluğunu yaşamayanlar genelde boyle abuk sabuk soba, eski ev vs güzeller çünkü. Sobayi ben de severim bu arada ama keyif icin severim. Mesela sobali mekanlara da giderdik sobayi başkalari yakmiş oluyor biz basinda keyif yapiyoruz bunu herkes sever ama eski isinmayan buz gibi evde sabahin köründe bir kac gun soba yakmaya calisarak yaşasaniz takintiniz giderdi bence. Hayati romantize etmeyi seviyorum ama gerceklikten cok kopmamak lazim.

Son düzenleme:
Evim akıllı değil ama bahsettiğiniz tarz da bir evim var ama sahip olunca cazibesimi kalmıyor bilmiyorum , evime sadece gerçekten sevdiğim insanlar ablamlar eşleri yeğenlerim kuzenlerim gelince evimi ev gibi hissediyorum kalabalık büyüdüğüm için sanırım umarım hersey gönlünüzce olur kalbinizden geçen hersey sizin olsun sağlıkla oturmayı nasip etsin

İçinde bulunduğumuz tüketim kültürü maalesef ki bizden dünyayla kurduğumuz ruhu, anlamı aldı. Anladığım kadarıyla siz o ruhu özlüyorsunuz. Eskiden insanların eşyayla, mekanla kurduğu bağ başka türlüymüş. Onlar eşyayı tüketilip, yok edilip atılacak bir nesne gibi değil onların hayat yolculuğuna eşlik eden, emekçi özneler gibi görürlermiş. Bir enerji taşıdığına inanılırmış. Bu konuda saatlerce yazabilirim inanın. Dervişler su içtikleri bardağı öper, kullandıkları kaşık eskise bile bana hizmet ediyor der onu atmaya kıyamazlarmış. Şimdi ise her şey kullan-at sığlığında boğuluyor. Maneviyata, derinliğe önem veren insanlar için bu anlamsızlık çok yorucu, incitici. Sanırım siz de öylesiniz. Bence o dizileri izlemeniz de, yeni nesil ürünleri kullanamamanız da bu yüzden ve hala eskimeyen değerli bir şeylerin sizde mevcut olduğunu gösteriyor. Lütfen bunu korumaya devam edin. Daha geçenlerde bitirdiğim Byung Chul Han'ın "Şey-Olmayanlar" kitabı da tam da bunu, şeylerle, eşyalarla olan ilişkimizin nasıl değiştiğini, sanallığa doğru ilerlerken somut olanı nasıl kaybettiğimizi anlatıyor. Çok iyi bir metindi. Tavsiye ederim.

Evlerimiz de ruhsuz mobilya mağazalarına benziyor artık. Bunu değiştirmek için daha anlamlı bulduğunuz, baktığınızda size yeniliği, konforu değil, anlamı hatırlatan eşyalar, objeler, tablolar koyabilirsiniz. Kendi elinizle yaptığınız bir resim, bir obje bile o evi daha sıcak hale getirir. Eşyanın yüzeyi değil anlamına odaklanıp seçimler yapabilirseniz size daha iyi gelebilir.

Konu sahibinin bahsettiği bu değil ki.
Eski tarihi şeyleri seviyorum özlem duyuyorum diyor.
Soba yakayım bulaşıkları elimde yıkayayım çamaşırları çitileyerek elimde yıkamak istiyorum demiyor.
Soba isinin kokusunu seviyorum bile diyor. Öyle zahmetsiz rahmet olmaz, eskiyse tam eski:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…