Benimle aynı sorunu yasayan var mı?

O odayı gostermezsiniz kendiniz icin yapmadınız mi neden dağıttınız ki? Ben yerde oturmayı yatmayi cok severim salonumda yerde döşek var mesela (cocugu bahane ettim koydum :))
İnsanlar çok takıyor böyle şeyleri niyeyse. Benim bir oda komple eşimin bekarlık eşyaları, minder falan da var. Öncelik rahatlığımız olmaliyken mobilyacı dükkanı gibi sergilenmeye hazır mekanlara döndü evler.

ben de eski seyleri severim
ev ararken hepsi birbirinin ayni siteler mesela bana cok itici gelmisti ya da yeni binalarin hicbirine isinamadim. simdiki evimiz eski ve yesil bir mahallede eski, bahceli bir ev, yol üzerinde agaclar var falan. bakkala sepet sarkıtılan, herkesin birbirini tanidigi, sokak kedilerine isim verilen insanlarin kedileri ismiyle cagirdigi bir yer:)) ici berbatti ona ragmen bayıldik asik olduk da tuttuk.
esimle karar aldik mustakbel cocugumuzu 90lardaki gibi buyutecegiz. evi bin tane oyuncakla, kiyafetle doldurmayacagiz, yeni tarz legolar gibi kullanma kilavuzu olan oyuncaklardan almayacagiz esim sakladigi legolarini getirecek eski usul, saray mi yapiyor kule mi yapiyor hayal gucuyle yapacak, adim adim sana ne yapmani soyleyen yeni nesil oyunlardansa eski kaset ataride kendi coze coze oynayacagi seyler oynayacak vs. hayalimiz bu yönde
modern dunyanin nimetleri güzel ama insani tuketime zorlayan ve beynini kullanmasina engel olan bir çağ.
Bu arada dediğinizi yaptim evimde boş bir odam vardı sedir yun hali ile dosedim kırmızı yeşil.yogunluklu ama evime gelen her arkadaşım çevrem kız bu ne böyle diye tepki verdiği için bozdum
kimsenin zevkine hitap etmek zorunda degilsiniz ki neden bozdunuz?
begenmeyen yapmasin kendi evine.
benim evim de cogu kisinin tarzina hitap etmeyecek civil civil bir ev ama insanların fikri umrumda bile degil. begenmeyen sanki kac gun bende kalacak - idare etsin:) sanki ben onun evine bayiliyorum.
bu arada eski turkiyeyi özlüyorsan azerbaycan bileti alabilirsin. ozellikle bakü degil de kuba falan civar sehirler tam eski zaman enerjisi vermisti bana. eski otobusler, eski arabalar, sobalı kafeler, cocuklarin çocuk gibi giyinmesi, insanlar... zaman tuneli gibiydi. tavsiye ederim gidersen seversin

Eşinizle gerçekten farklı mısınız yoksa farklı olma fikri hoşunuza mı gidiyor ? Bakır cezvede, kısık ateşte pişmiş iyi bir Türk kahvesini seven onlarca insan var.
Biliyorum var olduğunu, farkliyiz. O hayatta tasmismi taşmamis mi diye bakıp cezvede türk kahvesi yapmaz başar tuşa koyar bardagini alta istediği kahvesi seçer 3 dk sonra bardakta hazır bahsettiğim şey bu.

Rahat batıyor diye yorumladım

sadece şu kısmını ben de yaşıyorum, 3 katlı kusursuz döşenmiş triplex villalar görüyorum tüm eşyalar sıfır olsun hatta. ama hiç sıcak gelmiyor bana ama müstakil küçük döşenmiş eski bir ev çok çok daha sıcak geliyor. bilemiyorum neden

"sobanin basina oturunca tum derdim geciyor" demis sobayi ben yakacagim dememis ki

Siz yaşanmışlık istiyorsunuz.. O da zamanla olacaktır mutlaka. Daha yeni evlisiniz.. Eviniz daha mağazalarda ki iç mimar dizaynı ile duruyordur.

Çocuklarınız olunca, gelen giden artınca düzeniniz tam oturacaktık.

Tabi durumunuz uygunsa bir alanınıza oturma odası vs.. Amerikan mobilyaları, otantik halılar, şömine vs. Şeklinde değiştirebilirsiniz. Daha sıcak bir ortam olacaktır sizin için..

Aklıma geldi .esimin büyüdüğü evi yaklaşık ayda 3 kez sokağından geçiyoruz esimin isteği üzerine. Aynı tarif ettiğin gibi bodrum kat .sadece pencereleri Pen ile değiştirilmiş geri kalan hersey aynı esimin o zaman orda oturduğu gibi duruyormuş.

Eşim ev sahibine bir ara evi bir kere gezebilirmiyim diye teklif etmişti içinde kiracı var diye giremedi..ailece esim o evi görecek diye yürüyüş yaptığımız zamanlarda o sokaktan geçiyoruz

Bak öyle demeyin o da ayrı bir özlem..

Bu konuyu okuyunca ilk görev yaptığım yerde ki sobalı evim aklıma geldi. Mis gibi evdi 1.5 kış hergün iki defa soba yaktım.

Televizyon, İnternet yok..Sobada hep sıcak çayımız, kestanemiz, nohutumuz olurdu. Yemeklerimi pişirir, ibrikte hep kaynar su olurdu. Başka odalara geçerken o üşüme hissini bile özledim.

Kombili evlerde üşümek yok ama hep hastayız, evin enerjisi bile farklı, evlerimizde birbirimizin yanındayız ama ruh yok.

Ben de eski , antika şeyleri çok seviyorum.
Sobalı evde doğup büyümedim ama bi soba göreyim kıvrılıp yatarım yanına ,bayılırım.
Duvar halıları hele bayılırım aldım 2 tane sandığa falan sermek icin ,annem de tee babanemin ceyizinden kalma Kahveci güzelini tablo yaptırdı mesela, kokusu bile farklı o eşyaların sizi çok iyi anlıyorum

Çok haklısınız. Sizin yazılarınızı severim. Ama cocuksuz insanların, cocuklarına dair planları beni artık çok güldürüyor:) umarım dilediğiniz gibi olur hersey

Çok haklısınız. Sizin yazılarınızı severim. Ama cocuksuz insanların, cocuklarına dair planları beni artık çok güldürüyor:) umarım dilediğiniz gibi olur hersey
cok gencken, hayatimda kimse yokken de "niye evleniyorum diye oncesinden eksiksiz ceyiz dizeyim sanki eve girince alisveris hakkim elimden mi aliniyor, niye yeni gelin evi diye illa yeni pahali esyalar mi almaliyim kiralik eve ne sacma, hayatta bir gelinlige bir asgari ucret vermem, o parayi makyoze verecek kadar cirkin degilim, söz nişan kına düğün neden ayri ayri etkinlik yapayim da milletin her pazarını kitleyeyim insanlara ne, dugun fotografi ne sacma ya ona o parati verene kadar baska ulkeye gider gelinligimle tripidla resim cekinirim"
gibi tonla fikrim vardi. herkes "en basta oyle söylenir ama aileler isin icine girince görürüz" derdi. sonucta tam istediğim gibi yaptim, gelin evimizi ikinci el uygun fiyata dizdik, ceyiz almadim aldiklarimi da esime verdim evlenmeden once tasininca o kullandi, nişanlıgi gelinligi icime sinen sekilde dolaptan aldim, makyajimi gratiste yaptirdim, anneme tek düğün hakki verdim herseyi icinde neye heves ediyorsa yapti baska da hicbir sey yapmadik her tören sadece çekirdek aileyle yapildi, fotografci vs tutmadım, balayina otele gitmedim kamp yaptik
cocuk olunca da az oyuncakla yasar bence. sonucta reklama maruz kalmayan cocuk bilmedigi seyleri istemiyor (yegenim de asla reklam izlemeden bu günlere geldi, reklama maruz kalmadığı icin ve tadini bilmediği icin markete girince asla birsey istemez mesela, neredeyse genc kiz olacak hala öyle)
tonla plastigi odasina doldurmaya gerek yok. ama iste cocuk baska bir dünya . piyangodan sansina ne cikacagi belli olmaz. benim anneme cekerse mesela maymun iştahlı olur herseyi ister ister hevesi kacar birakir bilemezsin
ama simdilik niyetim o yönde
insallah birkac seneye doğar da bakariz kkcak :)

Bende size katılıyorum halılarımı bile pazardan aldım salon halımı 2. El aldım çoğu kişiye hitap etmeyen ayy şöyle olsaydı denilen bir mutfağım var mesela ben böyle mutluyum diyorum pazardan ucuz fiyata bişeyler almayı seviyorum beyaz eş larda 101 den alındı herkes kötü dedi 3 senedir tek bir sorun yaşamadım mesela. Fotoda atacağım halı 250 lira pazardan aldm bide annem 1300 liraya aldı halıcıdan balkon halısı yaptım çok tüylendi vs. Hala evimde tv de yok

Eklentiler

• 1000016267.webp
    52,4 KB · Görüntüleme: 78
  • 1000016270.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 64
  • 1000016268.webp
    44 KB · Görüntüleme: 61
Ben de soba
Ben de düğüne parayı gereksiz bılanlardanım.bekarlık esyalarımla devam ettim hayatıma, vb. Ama bunlar evlenirken de yine bana bağlı seylerdi.Çocuk olana kadar da evlilik ile sevgililik farkını anlamadım. Ama çocuk çok ayrı bir dünya. Hiçbirseye benzemiyor. Ben de 2 yaşa kadar ekransız büyüttüm ama kınayıp ta yaptığım çok sey oldu, oluyor. Siz kınıyorsunuz demiyorum bu arada. Hani yolda görüp insanın garibine gidiyor ya, illa ki birini yaşıyorsunuz. Sanki eski sen ölüyor, lohusalıkta görmüyorsun, sonra güncellenmiş hali senin yerine devam ediyor gibi.

Arada bir nostalji havasına bürünmek eski şeylere dönmek güzeldir ama günümüzde bu kadar hayatı kolaylaştıran akıllı telefon, akıllı tv, robot süpürge, bulaşık makinesi, doğalgaz vs varken kimsenin düzenli olarak sobaya, köy evine maruz kalmak isteyeceğini sanmıyorum. Arada bir yaşadığınız için güzel geldiğini düşünüyorum.

.

Manisa Güzelyurtta oturuyorum bahsettiğiniz gibi bir site de insanlari soguk asansöre biniyoruz herkes tavana bakıyor. Hersey herkes kusursuzlugu oynuyor. Site içine hayvan girmesi yasak kedim kayboldu site içinde gruba yazdım biri de ben gördüm deyip yazmadı buldum sonra. Herseu gri sehir gibi geliuor manisa sanayi şehri iyice çirkinleştiren acikcasi öyle bir mahalle de oturmak isterdim ama eşim ben gibi değil o da lux şeyleri seviuor benimsiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…