İnsanlar çok takıyor böyle şeyleri niyeyse. Benim bir oda komple eşimin bekarlık eşyaları, minder falan da var. Öncelik rahatlığımız olmaliyken mobilyacı dükkanı gibi sergilenmeye hazır mekanlara döndü evler.O odayı gostermezsiniz kendiniz icin yapmadınız mi neden dağıttınız ki? Ben yerde oturmayı yatmayi cok severim salonumda yerde döşek var mesela (cocugu bahane ettim koydum :))
Eşinizle gerçekten farklı mısınız yoksa farklı olma fikri hoşunuza mı gidiyor ? Bakır cezvede, kısık ateşte pişmiş iyi bir Türk kahvesini seven onlarca insan var.Tabi ki yok eşimle bu kadar farklı olmamiz komik sadece
kimsenin zevkine hitap etmek zorunda degilsiniz ki neden bozdunuz?Bu arada dediğinizi yaptim evimde boş bir odam vardı sedir yun hali ile dosedim kırmızı yeşil.yogunluklu ama evime gelen her arkadaşım çevrem kız bu ne böyle diye tepki verdiği için bozdum
Biliyorum var olduğunu, farkliyiz. O hayatta tasmismi taşmamis mi diye bakıp cezvede türk kahvesi yapmaz başar tuşa koyar bardagini alta istediği kahvesi seçer 3 dk sonra bardakta hazır bahsettiğim şey bu.Eşinizle gerçekten farklı mısınız yoksa farklı olma fikri hoşunuza mı gidiyor ? Bakır cezvede, kısık ateşte pişmiş iyi bir Türk kahvesini seven onlarca insan var.
Rahat batıyor diye yorumladımHanımlar merhaba herkese mutlu pazarlar dilerimgüzel giden bir hayatım var fakat ben hep eskiye özlem ile yaşıyorum. 1.5 yıllık evliyim. evim yeni ,eşyalarım yeni , arabam yeni ama hep eski şeylere merakım var. Bazen yürürken eski evleri görüyorum zemin kat içeriyi görüyorum orda olmak istiyorum. Bazen misafirliğe gidiyorum gittiğim evde eşyalar ve ev o kadar huzur veriyor ki. Kömür kokusunu seviyorum köye gidince sobanin başında oturunca bütün derdim bitiyor gibi geliyor. Netflix hbo disney tüm uyeliklerim var ama ben dönüp dolaşıp yedi numara, ekmek teknesi izlerken buluyorum kendimi. Kahveyi makine de yapınca beğenmiyorum ,airfry aldım hiç kullanmadım mini fırın ve set fırın olmasına rağmen davul fırın aldım. Ben normal miyim yoksa sizinde böyle şeyleriniz var mi ? Bu durum günümüzde beni yipratiyor çünkü bugune ayak uyduramadigimi düşünüyorum nasil asilabilir
Bu da bir bakış açısıRahat batıyor diye yorumladım
sadece şu kısmını ben de yaşıyorum, 3 katlı kusursuz döşenmiş triplex villalar görüyorum tüm eşyalar sıfır olsun hatta. ama hiç sıcak gelmiyor bana ama müstakil küçük döşenmiş eski bir ev çok çok daha sıcak geliyor. bilemiyorum nedenHanımlar merhaba herkese mutlu pazarlar dilerimgüzel giden bir hayatım var fakat ben hep eskiye özlem ile yaşıyorum. 1.5 yıllık evliyim. evim yeni ,eşyalarım yeni , arabam yeni ama hep eski şeylere merakım var. Bazen yürürken eski evleri görüyorum zemin kat içeriyi görüyorum orda olmak istiyorum. Bazen misafirliğe gidiyorum gittiğim evde eşyalar ve ev o kadar huzur veriyor ki. Kömür kokusunu seviyorum köye gidince sobanin başında oturunca bütün derdim bitiyor gibi geliyor. Netflix hbo disney tüm uyeliklerim var ama ben dönüp dolaşıp yedi numara, ekmek teknesi izlerken buluyorum kendimi. Kahveyi makine de yapınca beğenmiyorum ,airfry aldım hiç kullanmadım mini fırın ve set fırın olmasına rağmen davul fırın aldım. Ben normal miyim yoksa sizinde böyle şeyleriniz var mi ? Bu durum günümüzde beni yipratiyor çünkü bugune ayak uyduramadigimi düşünüyorum nasil asilabilir
"sobanin basina oturunca tum derdim geciyor" demis sobayi ben yakacagim dememis kiKusura bakmayın ama şu soba romantizmini geçin lütfen, evet o sobanın başında oturup keyif yaparken güzel, en fazla 3 gün dayanırsınız ona da. Bir de mecburiyetten bütün kış yakana sorun, bütün dertler bitiyor muymuş?
Aşırı boş kalıp neye sarsam diye düşünmüşsünüz sanki, elinizin altında herşey olduğu için fakirlik romantizmi kasıyorsunuz
Aklıma geldi .esimin büyüdüğü evi yaklaşık ayda 3 kez sokağından geçiyoruz esimin isteği üzerine. Aynı tarif ettiğin gibi bodrum kat .sadece pencereleri Pen ile değiştirilmiş geri kalan hersey aynı esimin o zaman orda oturduğu gibi duruyormuş.Aslında olay bodrum katı da değil yürürken görebildiğim tek ev onlariclerindeKi eşya dantelli perde istemsiz mutlu ediyor beni aman bence hayat kosturmacasinin içine girince çocukluk özlemi çekiyorum kisacasi bu arada ben Erzurum van hakkaride yaşadım babam memur hafta sonları ablamla odun tasirdik karın içinde kaybolurdkay1.20 boyumla
Tabi ki yok eşimle bu kadar farklı olmamiz komik sadece
Bak öyle demeyin o da ayrı bir özlem..Kusura bakmayın ama şu soba romantizmini geçin lütfen, evet o sobanın başında oturup keyif yaparken güzel, en fazla 3 gün dayanırsınız ona da. Bir de mecburiyetten bütün kış yakana sorun, bütün dertler bitiyor muymuş?
Aşırı boş kalıp neye sarsam diye düşünmüşsünüz sanki, elinizin altında herşey olduğu için fakirlik romantizmi kasıyorsunuz
Çok haklısınız. Sizin yazılarınızı severim. Ama cocuksuz insanların, cocuklarına dair planları beni artık çok güldürüyor:) umarım dilediğiniz gibi olur herseyben de eski seyleri severim
ev ararken hepsi birbirinin ayni siteler mesela bana cok itici gelmisti ya da yeni binalarin hicbirine isinamadim. simdiki evimiz eski ve yesil bir mahallede eski, bahceli bir ev, yol üzerinde agaclar var falan. bakkala sepet sarkıtılan, herkesin birbirini tanidigi, sokak kedilerine isim verilen insanlarin kedileri ismiyle cagirdigi bir yer:)) ici berbatti ona ragmen bayıldik asik olduk da tuttuk.
esimle karar aldik mustakbel cocugumuzu 90lardaki gibi buyutecegiz. evi bin tane oyuncakla, kiyafetle doldurmayacagiz, yeni tarz legolar gibi kullanma kilavuzu olan oyuncaklardan almayacagiz esim sakladigi legolarini getirecek eski usul, saray mi yapiyor kule mi yapiyor hayal gucuyle yapacak, adim adim sana ne yapmani soyleyen yeni nesil oyunlardansa eski kaset ataride kendi coze coze oynayacagi seyler oynayacak vs. hayalimiz bu yönde
modern dunyanin nimetleri güzel ama insani tuketime zorlayan ve beynini kullanmasina engel olan bir çağ.
kimsenin zevkine hitap etmek zorunda degilsiniz ki neden bozdunuz?
begenmeyen yapmasin kendi evine.
benim evim de cogu kisinin tarzina hitap etmeyecek civil civil bir ev ama insanların fikri umrumda bile degil. begenmeyen sanki kac gun bende kalacak - idare etsin:) sanki ben onun evine bayiliyorum.
bu arada eski turkiyeyi özlüyorsan azerbaycan bileti alabilirsin. ozellikle bakü degil de kuba falan civar sehirler tam eski zaman enerjisi vermisti bana. eski otobusler, eski arabalar, sobalı kafeler, cocuklarin çocuk gibi giyinmesi, insanlar... zaman tuneli gibiydi. tavsiye ederim gidersen seversin
cok gencken, hayatimda kimse yokken de "niye evleniyorum diye oncesinden eksiksiz ceyiz dizeyim sanki eve girince alisveris hakkim elimden mi aliniyor, niye yeni gelin evi diye illa yeni pahali esyalar mi almaliyim kiralik eve ne sacma, hayatta bir gelinlige bir asgari ucret vermem, o parayi makyoze verecek kadar cirkin degilim, söz nişan kına düğün neden ayri ayri etkinlik yapayim da milletin her pazarını kitleyeyim insanlara ne, dugun fotografi ne sacma ya ona o parati verene kadar baska ulkeye gider gelinligimle tripidla resim cekinirim"Çok haklısınız. Sizin yazılarınızı severim. Ama cocuksuz insanların, cocuklarına dair planları beni artık çok güldürüyor:) umarım dilediğiniz gibi olur hersey
Bende size katılıyorum halılarımı bile pazardan aldım salon halımı 2. El aldım çoğu kişiye hitap etmeyen ayy şöyle olsaydı denilen bir mutfağım var mesela ben böyle mutluyum diyorum pazardan ucuz fiyata bişeyler almayı seviyorum beyaz eş larda 101 den alındı herkes kötü dedi 3 senedir tek bir sorun yaşamadım mesela. Fotoda atacağım halı 250 lira pazardan aldm bide annem 1300 liraya aldı halıcıdan balkon halısı yaptım çok tüylendi vs. Hala evimde tv de yokcok gencken, hayatimda kimse yokken de "niye evleniyorum diye oncesinden eksiksiz ceyiz dizeyim sanki eve girince alisveris hakkim elimden mi aliniyor, niye yeni gelin evi diye illa yeni pahali esyalar mi almaliyim kiralik eve ne sacma, hayatta bir gelinlige bir asgari ucret vermem, o parayi makyoze verecek kadar cirkin degilim, söz nişan kına düğün neden ayri ayri etkinlik yapayim da milletin her pazarını kitleyeyim insanlara ne, dugun fotografi ne sacma ya ona o parati verene kadar baska ulkeye gider gelinligimle tripidla resim cekinirim"
gibi tonla fikrim vardi. herkes "en basta oyle söylenir ama aileler isin icine girince görürüz" derdi. sonucta tam istediğim gibi yaptim, gelin evimizi ikinci el uygun fiyata dizdik, ceyiz almadim aldiklarimi da esime verdim evlenmeden once tasininca o kullandi, nişanlıgi gelinligi icime sinen sekilde dolaptan aldim, makyajimi gratiste yaptirdim, anneme tek düğün hakki verdim herseyi icinde neye heves ediyorsa yapti baska da hicbir sey yapmadik her tören sadece çekirdek aileyle yapildi, fotografci vs tutmadım, balayina otele gitmedim kamp yaptik
cocuk olunca da az oyuncakla yasar bence. sonucta reklama maruz kalmayan cocuk bilmedigi seyleri istemiyor (yegenim de asla reklam izlemeden bu günlere geldi, reklama maruz kalmadığı icin ve tadini bilmediği icin markete girince asla birsey istemez mesela, neredeyse genc kiz olacak hala öyle)
tonla plastigi odasina doldurmaya gerek yok. ama iste cocuk baska bir dünya . piyangodan sansina ne cikacagi belli olmaz. benim anneme cekerse mesela maymun iştahlı olur herseyi ister ister hevesi kacar birakirbilemezsin
ama simdilik niyetim o yönde
insallah birkac seneye doğar da bakariz kkcak :)
cok gencken, hayatimda kimse yokken de "niye evleniyorum diye oncesinden eksiksiz ceyiz dizeyim sanki eve girince alisveris hakkim elimden mi aliniyor, niye yeni gelin evi diye illa yeni pahali esyalar mi almaliyim kiralik eve ne sacma, hayatta bir gelinlige bir asgari ucret vermem, o parayi makyoze verecek kadar cirkin degilim, söz nişan kına düğün neden ayri ayri etkinlik yapayim da milletin her pazarını kitleyeyim insanlara ne, dugun fotografi ne sacma ya ona o parati verene kadar baska ulkeye gider gelinligimle tripidla resim cekinirim"
gibi tonla fikrim vardi. herkes "en basta oyle söylenir ama aileler isin icine girince görürüz" derdi. sonucta tam istediğim gibi yaptim, gelin evimizi ikinci el uygun fiyata dizdik, ceyiz almadim aldiklarimi da esime verdim evlenmeden once tasininca o kullandi, nişanlıgi gelinligi icime sinen sekilde dolaptan aldim, makyajimi gratiste yaptirdim, anneme tek düğün hakki verdim herseyi icinde neye heves ediyorsa yapti baska da hicbir sey yapmadik her tören sadece çekirdek aileyle yapildi, fotografci vs tutmadım, balayina otele gitmedim kamp yaptik
cocuk olunca da az oyuncakla yasar bence. sonucta reklama maruz kalmayan cocuk bilmedigi seyleri istemiyor (yegenim de asla reklam izlemeden bu günlere geldi, reklama maruz kalmadığı icin ve tadini bilmediği icin markete girince asla birsey istemez mesela, neredeyse genc kiz olacak hala öyle)
tonla plastigi odasina doldurmaya gerek yok. ama iste cocuk baska bir dünya . piyangodan sansina ne cikacagi belli olmaz. benim anneme cekerse mesela maymun iştahlı olur herseyi ister ister hevesi kacar birakirbilemezsin
ama simdilik niyetim o yönde
insallah birkac seneye doğar da bakariz kkcak :)
Manisa Güzelyurtta oturuyorum bahsettiğiniz gibi bir site de insanlari soguk asansöre biniyoruz herkes tavana bakıyor. Hersey herkes kusursuzlugu oynuyor. Site içine hayvan girmesi yasak kedim kayboldu site içinde gruba yazdım biri de ben gördüm deyip yazmadı buldum sonra. Herseu gri sehir gibi geliuor manisa sanayi şehri iyice çirkinleştiren acikcasi öyle bir mahalle de oturmak isterdim ama eşim ben gibi değil o da lux şeyleri seviuor benimsiyorben de eski seyleri severim
ev ararken hepsi birbirinin ayni siteler mesela bana cok itici gelmisti ya da yeni binalarin hicbirine isinamadim. simdiki evimiz eski ve yesil bir mahallede eski, bahceli bir ev, yol üzerinde agaclar var falan. bakkala sepet sarkıtılan, herkesin birbirini tanidigi, sokak kedilerine isim verilen insanlarin kedileri ismiyle cagirdigi bir yer:)) ici berbatti ona ragmen bayıldik asik olduk da tuttuk.
esimle karar aldik mustakbel cocugumuzu 90lardaki gibi buyutecegiz. evi bin tane oyuncakla, kiyafetle doldurmayacagiz, yeni tarz legolar gibi kullanma kilavuzu olan oyuncaklardan almayacagiz esim sakladigi legolarini getirecek eski usul, saray mi yapiyor kule mi yapiyor hayal gucuyle yapacak, adim adim sana ne yapmani soyleyen yeni nesil oyunlardansa eski kaset ataride kendi coze coze oynayacagi seyler oynayacak vs. hayalimiz bu yönde
modern dunyanin nimetleri güzel ama insani tuketime zorlayan ve beynini kullanmasina engel olan bir çağ.
kimsenin zevkine hitap etmek zorunda degilsiniz ki neden bozdunuz?
begenmeyen yapmasin kendi evine.
benim evim de cogu kisinin tarzina hitap etmeyecek civil civil bir ev ama insanların fikri umrumda bile degil. begenmeyen sanki kac gun bende kalacak - idare etsin:) sanki ben onun evine bayiliyorum.
bu arada eski turkiyeyi özlüyorsan azerbaycan bileti alabilirsin. ozellikle bakü degil de kuba falan civar sehirler tam eski zaman enerjisi vermisti bana. eski otobusler, eski arabalar, sobalı kafeler, cocuklarin çocuk gibi giyinmesi, insanlar... zaman tuneli gibiydi. tavsiye ederim gidersen seversin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?