Benimle böyle bir ömür geçer mi?

çözülebilecek bir sorun mu?

• Ankete Katılan
    50
Bu nasıl iş böyle ya mümkün değil.
İnsan otururken misal birinin üzerinde bir kıyafet görür, bunları ben de beğeniyorum sence nasıl bana yakışır mı der. Yani en kötü ihtimali söylüyorum nasıl sevgilinle konuşacak bir şey bulamazsın?
Kusura bakma ama insanların sıkılması çok normal sürekli bakışarak mı oturuyorsun?

küçük şehirdeyim malesef burda gezilicek pek yer yok. bir de çevrem yok

Gezmekten bahseden kim? Küçük şehirde de yaşadım ben gayet yapılacak aktiviteler var. Okulunuzun etkinlik kulüpleri vardır mutlaka, o şehirde aktivite yapan sosyal topluluklar vardır. Hiç bir şey yoksa sinema vardır, tiyatro vardır, kütüphane vardır. Muhtemelen bir müze vardır, piknik alanı vardır. Spor salonu kesin vardır, stadyum bile vardır. Arada konserler oluyordur. Hiç bir şey yoksa bir kafe bir bar vardır. Preblem yaşadığınız şehirde değil sizde. Evle okul arasında çevreniz olmaz tabi ki. Biraz dışa dönün. Bunu başkalarıyla konuşmak için değil, kendiniz için yapın.

sevgilim konu açmazsa çoğu zaman öyle oluyor. durup dururken bulamıyorum yani illa önce başka konu olucak ona yorum yapıcam ordan doğru başka konu açılıcak. kendi akışında oluyor şu konu aklıma geldi söyleyeyim de diye konu açılmıyor

anlıyorum seni...kal geliyor

çok konuşmak iyi bişey değil

kaliteli sohbet için kitap okumalı her konuda bilgili olmalısın. boş muhabbet yapanları saymıyorum ama klasik romanları oku mesela, her sene oscar alan filmleri izle eski kült filmleri izle mesela bi otomatik portakal oz diyince ne olduğunu bil, gün gelir gri metalik giyinmiş birini görürsün ay ozdaki teneke adam gelmiş dersin vs gibi şehrindeki etkinlikleri takip et, biraz esprili sosyal medya işlerini takip et her dönemin bir jargonu var öğren günlük muhabbetlere karıştırırsın.

espritüel bakış açısı sosyal zeka ister karşındakini gücendirmeden geyik muhabbet yapabilmek zor iştir ama böyleleri çok sevilir etrafı insan dolu olur.

hayatını etkinliklerle doldurmak önemli atıyorum spora resime müzikle ilgili bir kursa giden biri ordaki insanlarla ilgili komik değişik anlatacak çok şey bulur.

çok konuşmak iyi bir şey değil ama belki de sevgilin yanında huzur buluyor bi süre sonra erkekler çok konuşan kadınlardan kaçmaya başlarlar bence kaliteli muhabbet kafi.

ne kadar çok bilgi o kadar çok derinlik getirir.

İçinizde istek olmadığı için değişmez bu özelliğiniz.
İsteği olan zaten her türlü yolu dener ve konu açar , konuşurdu.

Kitap oku , film_dizi_tiyatro izle , gez-gör , öğren, bildiklerini öğret. Farklı insanlarla tanış, hobi edin , mutfağa gir birşeyler üret , sosyal medya kullanımını azalt , kurslara git eğer işin yoksa bir işe gir ...
Hayatin ne kadar aktif ve dolu dolu geçerse iste o zaman konuşacak şeylerin olur.
Ve evet benim için , konuşacak paylasacak birseyim olmayan biriyle görüşmeyi azaltirım.

tanımadığım insanlara çekingenimdir. içime kapanığım genel olarak. bir şeyler anlat sende falan denildikçe kasılıyorum. geriliyorum. sosyal fobim yok sanırım ama konuşurken takılıyorum bazen düzgün cümle kuramıyorum net şekilde. karşımdaki kişiye göre değişiyor çekinikliğim ve rezil olma korkusu. Ay sporla kitap okumaya başlamıştım da bıraktım düzenli olmuyor bir türlü. inşallah çözülür bu durum :)

çok teşekkür ederim genel kültürün kişiye etkilerini bir kez daha anladım. :) valla insanın çevresi bile değişiyormuş böyle kültürlü olunca.

Kısır bir döngü bu . Kasıldıkça konuşamazsınız , ne konussam diye düşündükçe dahada kasılırsınız maalesef . Çözümü fazlasıyla sosyalleşmek olabilir insanların arasında devamlı konusa konusa açılabilirsiniz belki :)

Sizin de karakteriniz bu demek ki. İnsanların dediklerinin ne önemi var. Herkes tek tip olamaz. Bu durumdan çok mutsuzsanız belki profesyonel yardım almak iyi gelebilir.

Ay benimde çenem düsüyo yeni tanistigim biriyse ne iş yaptigini sorarim neler yaptihini sorarim kendimden anlatirim hatta esimin arkadasina gittiysek biz mutfakta kadin kadina konusuruz esim eve gelince der ki hep.sesin geliyodu ne konustunuz o kadar der benim cenem düşuk galiba bem hoslanmadigim insanla konusacak bisey bulamiyorum negatif elektrik aldiysam yani

Konusmayi sevmez misin,yoksa konu mu bulamıyorsun?Sevgilinle blustugn zamn havadan sudan ,okuldan onun hayatindan senin hayatindan konusacak illaki biseylet bulunur.Sen sormuyorsndur irdelemiyorsundur.Sen sormasan karsi taraf sormasa zaten ne konulabilir ki ?

Bende sussam diyorum bazen ilk gördüğüm insanla bile 40 yıllık kankaya bağlıyorum ama sadece iş konusunda..
Diğer türlü bende nemrutum.
Konu bulamamaktan değil uyuzlugumdan :)

Depresyonda olabilir misin?

‘Başkalarının gözünde nasıl görünüyorum’ kaygısıyla böyle davranıyorsanız terapiyle gayet rahat halledilir. Bunun dışında şunu önerebilirim; kişisel gelişiminize yatırım yapın, buradan kastettiğim özgüvenle ilgili kitaplar alıp okumanız ve içindeki uygulamaları yapmanız.(yazarları psikolog olsun). Ayrıca günlük tutun, hergün dikkatinizi çeken herhangi bir konu hakkında bol bol karalayın, çok saçma çok basit bir konu bile olabilir hiç farketmez. Biraz zihninizi açın yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…